Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 219

Tema: Natečenost koja ne prolazi...

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Početno Natečenost koja ne prolazi...

Help....

U zadnja tri dana, sam kompletno natečena, od ruku, do nogu, do podbuhlog lica...

Jedini normalni pi-pi mi je prvi jutarnji kada ode sva tekućina, i onda me tjera na pi-pi svaka dva sata, i izleti jedva par kapi...

Unos tekućine na dan, minimalno 2 litre... samo bacam boce od multivitaminskih sokova i bokale vode..

Postoji li neki biološki pripravak da se rješim te natečenosti, tj. ono šta ja mislim vode, jer sam od lijepog lica dobila u 3 dana podbuhlo natečeno lice... (već sam mislila ukrast babi tablete koja ona pije za vodu...)

Malo sam i prehlađena, temperature nema, tako da ni sama ne razumijem kako sad odjednom to...

Krećem se, barem 1 km na dan pješačim, hodam gore dolje po stepenicama, ali nažalost dosta i sjedim..

paničarim li bezveze opet??
    već mislim zvat doktora na mobitel, al kud u nedelju...

p.s. 38+2 sam sada... i dal to može sve biti nakon prestanka terapije cefaleksinima, jer sam zadnji popila u srijedu? i nemam više, tj. reko je doktor dok sve popijem da je to to...(našli su mi candidu albicans prije par dana u bolnici..)

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

andynoa - nadam se da će ti se javiti netko iskusniji ili pametniji od mene. Ja jesam bila malo otečena pred kraj trudnoće, ali to nije bio problem...imala sam druge simptome (visoki tlak i proteine u urinu). Bilo bi dobro da bar tlak provjeriš danas ako možeš.
    S druge strane - javila sam ti se zato jer mene već na prvi pogled brine to kaj nemreš piškiti, a unosiš vodu... Eto brine me...Ne želim te zastrašivati, ali mogu ti samo reći svoje mišljenje, i osjećaje, dakle, opravdano se brineš, Ne paničariš bezveze, uopće. Piškiti se mora i kad nisi "udrugom stanju",a ovako bi se ja brinula za funkcioniranje bubrega.
    Mene je dr opće prakse, još na samom početku trudnoće malo "oštrim glasom" upozorila da moram piti više tekućine (od onoga što sam ja pila), ali to je rekla baš iz razloga da bi išla piškiti često i tako "čistil" organizam...mislim da mi je spomenula da bi trebala piškiti svaka 2 h. (naravno da to varira od žene do žene) -ali ja na tvom mjestu ne bih čekala dulje od sutra ujutro............Sutra bi svakako otišla kod doktora direktno.

Pošto nemam nekaj konkretnije da ti velim - dal ima info o ovakvoj situaciji tu na forumu ili negdje drugdje na netu...probaj malo potražiti "doktora on-line", (možda to postoji) pa ti odgovori...samo vjerojatno će ti odgovor doći do sutra kad bi (po mom mišljenju) trebala poduzeti već nešto konkretno.
    Ako se ne smiriš..kontaktiraj nekoga direktno (jel imaš broj od dr-a?) pa će ti oni pametnije reć.

Oprosti - odužila sam.

Babine lijekove ne bih uzimala....za čajeve nisam sigurna , pa ti neću preporučiti,

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Hvala ti na Canaj na potpori..

Evo izmjerih tlak na babinom digitalnom ()... 116/72.. doduše tlak mi je kroz cijelu trudnoću 120/80...
    Sad sam malo razmišljala što sam jela u zadnje vrijeme, i većinom sam slanija jela jela, ali opet dok razmislim, što više slanoga to traži više tekućine..

Ne znam, surfam i tražim odgovor ali ga ne mogu naći... prsti su mi ko u hobita trenutno...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne želim te ni ja prestrašiti, ali ako su i prsti otečeni, ja bih pitala savjet doktora. Kako je s usnicama i nosem? Oni zadnji oteknu. To se zna dogoditi, ali ako se tebi čini i tvoji ti kažu da si otekla, zovi ga.

A noge? Ako pritisneš kažiprstom goljenicu da se udubi , koliko treba vremena da se vrati koža u ravninu? Neslana dijeta će ti pomoći ( skroz neslano, ali tada treba paziti na odnos natrija i kalija), i čaj, a ne multivitaminske sokove.

Najpametnije, zovi ti doktora, nema veze što je nedjelja. Bit ćeš mirna.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pi samo vodu, nemoj sokove i nemoj pre slano sad ulaziš u fazu kad večina žena oteče, sol ne pomaže. Svakako bi i ja savjetovala da zoveš doktoricu radi tog pišanja. Trebala bi sada stvarno popišat više od 3 kapi, jest da te tjera svako 15 minuta na wc jer beba full stišče mjehur, al od toliko vode mora bit više od 3 kapi. Tlak ti je super.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mjeri tlak tri puta na dan, ako se povisi, nazovi doktora da pitaš što da radiš. otečenost plus povišeni tlak su jako loša kombinacija.

druga stvar - izbaci sol. neće ti se ništa loše dogoditi, ja sam u bolnici bila tri tjedna na neslanoj dijeti, je malo bljak u početku, ali za par dana se navikneš

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Sad sam razgovarala sa doktorom i medicinskom sestrom...
    uzrok tri kapi pi-pi-ja može biti prestanak cefaleksina
    otečenost povišenog šečera i tlaka.. sad idem ganjat staroga da vadi aparat za šečer da i to izmjerim, ak bude veći od 6.. ode ja na hitnu po preporuci doktora...

usnice i nos mi nisu još natekli, ali mi je lice crveno ko da imam temperaturu, i oke peku, a temperature niti t... 35.6 5 puta mjerila jutros..

bio pripravak kako je rekao je čaj od peršina (nikad čula za to...) a niš idem se bavit šečerom i tlakom...

Beti, što se nogu tiče, ne miče se bijela flekica dugo vremena..

gupi51 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Andynoa mislim da biš se čim prije trebala javiti liječniku. Opsežni edemi se mogu javiti krajem trudnoće u sklopu preeklampsije. Nema razloga za paniku jer se edemi lako rješavaju lijekovima, ali bitno je da si pod kontrolom liječnika da ne bi došlo do komplikacija. Tu ti kopiram par linkova da si malo pročitaš o tome: http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=162&Show=608
    http://www.poliklinika-harni.hr/teme...oca/05_eph.asp
    Nadam se da te nisam uplašila, stvarno nema razloga za paniku, ali treba reagirati. Sretno.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Lijepo ti legni ( ali radije nemoj baš na leđa, zbog pritiska bebe), noge vodoravno ( pa će se i "bijela točkica" prije izravnat), gledaj nešto na TV što te opušta, mjeri tlak svakih par sati i prati bebine pokrete. Baš označi crticu za svaki pokret u toku sat vremena dok ležiš. Mora ih biti bar 10. Onda je beba OK.

To se događa skoro svima, ali treba biti oprezan. Dok je tlak u redu, ne brini. I neslano ( i ja sam skoro 3 zadnja tjedna jela neslano, čak i kruh). A ujutro vidi kad ćeš na kontrolu.

Sve najbolje i javi kako ste vas dvoje.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Lezi na lijevi bok da protok krvi do bebe bude lakši. Ako ti ne škodi, najedi se sirovog luka, možeš u sendvić stavit. To spušta tlak. Ne brini se previše, ali bude na oprezu, ako te krenu svrbiti noge i ruke svakako drito u doktora.

Arya avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

morala bi više piškiti, odn koliko uneseš bi moralo otprilike izaći... ja bih na tvom mjestu na hitnu ako piškim tako malo a tako puno pijem jer stvarno može biti da su zaštekali bubrezi

inače, svakako prati tlak, i bilo bi dobro provjeriti imaš li u urinu proteine

inaće je savjet da ako se naglo povećaju edemi, posebno na rukama i u licu, naglo se dobije na težini, pojave se glavobolje ili točke pred očima i zamagljen vid, vrtoglavice, podigne se tlak, javi se osjećaj dezorijentacije... hitno se javiti liječniku jer to može biti preeklampsija.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

da malo produbimom anamnezu... stari mi je šečeraš, sad šečer regulira samo tabletama, prije je bio na inzulinu... baba mi je teški srčani bolesnik i ima vode u plučima itd.. druga baba mi ima reumu koju je mama moja već naslijedila...

ja idem stvarno kod doktora sutra... mama je skuhala taj čaj od peršina, i išla jesam na pi-pi, ali opet par kapi... najgore je to što me pritišće da moram ići a ne izlazi ništa...

sad gasim sve i idem leći, pa se javim navečer ako bude malo lakše..

hvala svima na savjetima..

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

i eto i posjete, dolazi sestrična koja je rodila sve klince sa 34, 35 t, i pametuje da se ništ ne brinem, da je to normalno za pred kraj trudnoće, a ja sam curke moje stala na vagu, i skužila da sam u zadnjih tjedan dan dobila 4 kg???? (cijelu trudnoću sam dobila 6 kg svega)... sad sam malo više zabrinuta...

prstići su i dalje ko u hobita, nogice isto.. ličeko crveno.. ne radi nam aparat za šečer pa ne mogu isti izmjerit.. tlak je 121/79...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ajd ti sutra do doktora za svaki slučaj, 4 kg mi se ćini dosta za tjedan dana, stvarno dosta ali nemam ideju koji bi mogao biti problem. Ako ti je tlak ok preklampsija nije.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Ajd ti sutra do doktora za svaki slučaj, 4 kg mi se ćini dosta za tjedan dana, stvarno dosta ali nemam ideju koji bi mogao biti problem. Ako ti je tlak ok preklampsija nije.
    pa tlak je super... ne znam ni sama draga, otići ću ja sutra prvo kod ginića, pa poslije ćemo vidjet.. bebač se uredno miče i uredno ga osjetim... tako da ne vjerujem da je nešto s njime..

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I ja pred kraj dobijem par kila tjedno jer naotičem za poluditi, ALI ne naotiče mi lice, već noge i ruke.

Naoticanje može biti jako opasno za trudnicu pa ti lijepo u pon pravac doktor. U ljekarni imaš trakice za urin koje provjeravaju proteine. Povišeni proteini + naoticanje = pravac hitna.

Drži se i sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Samo oticanje - relativno uobičajeno pred kraj trudnoće (pred kraj druge trudnoće dobila sam 3 kg vode u 2 dana). Ali ako se pojave proteini u mokraći ili poraste tlak - čim prije liječniku.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Nadam se da ce ti sve biti u redu i da je rijec o obicnoj natecenosti.
    Ja sam zadnji tj trudnoce isto natekla, ali malkice. Najvise su me zivcirali prsti. Dok sam bila u radjaoni, kad bi me uhvatio trud stisla bi saku, i glavom su mi prolazile misli kako su mi prsti ko cevapi i da jedva cekam da rodim i da mi se vrate moji majusni prstici
    Drzi se!

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

eto došla sam vidjet kaj se događa.....
    nadam se da će bit sve ok...nadam se da ćeš otić kod doktora

može te čak poslat u bolnicu da ti oni tamo "mjere" urin....24 sata...tako su meni gledali koliko se popiškim i sve ostalo....
    držim fige

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ipak ti odi sutra u doktora (tj, danas). i ne brini se
    javi nam se kako je proslo

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ima puuuno nas koji te čitamo, pratimo i uz tebe smo

Danas na pregled i javi nam kaj je bilo

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

andynoa jaaaaavi seeeeeeeee...

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj Teica prvotno napisa Vidi poruku
    Ima puuuno nas koji te čitamo, pratimo i uz tebe smo

Danas na pregled i javi nam kaj je bilo
    bas tako. cim sam ukljicula laptop odma sam isla vidit sta je s tobom i jesi li slucajno vec bila na pregledu!
    javi nam se,mislimo na tebe!

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj bambus99 prvotno napisa Vidi poruku
    bas tako. cim sam ukljicula laptop odma sam isla vidit sta je s tobom i jesi li slucajno vec bila na pregledu!
    javi nam se,mislimo na tebe!
    aloo svima...
    doktor mi radi tek popodne (privatnik, tako da idem poslije 1 kod njega)...
    noćas nisam mogla spavati, kao da su me trnci u nogama boli, i pekli tako da eto još jedan problem koji će doktor rješavati...

javim vam se svima nakon pregleda da vidimo šta je.. prstići su još ko u hobita i nogice, a lićeko i dalje natečeno...

pi-pi opet ujutro super, i tjera i dalje svako malo al eto 3-4 kapi samo...

vidjet ćemo začas, sad se idem spremati pa ću se javiti dok se vratim...

hvala vam svima na podršci...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Andy ajd spremi se i gibaj ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

evo me, gibam, treba se odvoziti 22 km do njega
    držite fige da se vratim s lijepim vijestima, i da je sve ovo normalno

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj andynoa prvotno napisa Vidi poruku
    evo me, gibam, treba se odvoziti 22 km do njega
    držite fige da se vratim s lijepim vijestima, i da je sve ovo normalno
    Ili to il se vidimo za koji dan kad češ se vratiti doma sa mirišljavim smotuljkom

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ili to il se vidimo za koji dan kad češ se vratiti doma sa mirišljavim smotuljkom
    X

i nadam se da si ponijela torbu

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Cuvaj se tebi i bebi carobne ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da nam se brzo javis sa lijepim vijestima

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Naravno da će biti lijepe vijesti, bilo oticanje normalno ili ne. Čekamo javljanje.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Eto me... vratih se kući po torbu, čekaju me na hitnom u bolnici... doktoru je čudno moje debljanje, i moja natečenost, pa me naručio odmah tamo kod svog došljaka zbog proteina.. i reko uzmi torbu jer će te ostavit...

e pa drage moje, možda vidim svoj smotuljak uskoro ....

javim se preko mobitela kada nalazi dođu...

hvala vam što se uz mene

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

drži se. bar si se obrijala na vrime.... sretno, čekamo

Janis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Sretno! I javi se...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

andynoa, sve će to biti za pet. Bolje da si tamo nego da se grizeš doma. Čekamo Nou s tobom.

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Sretno draga ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

alo gdje je izvjestaj...vidim da si on line, a nista ne pises???

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ups...nisam vidjela da si se javila...sretno draga...mislimo na tebe i vibramo...
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

Bit će dobro sve, već je visoki datum - bebica je spremna. Dobro da si otišla ipak na hitnu. Sretno!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ajde Noa ajde!!! Želim vam miran i lagan susret

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ufff ko ce nam sad docekat da se javis da je stigao Noa.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za nalipsi susret!
    sretno!!!!!!

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

sretno!!!!!!!

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

evo malo i od nas da sve bude ok ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~
    puno sreće ti želimo

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Sretno!!!

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Evo mene aa mobilnog u bolnici, pretrage opêt, proteini u 24 sata, krv, normalni urin, urinokultura... Obrada za carski za svaki slucaj... Bolje da je tako nego da sam kuci i jedem se ziva... Javim novosti.. Pusa svima

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evo mene aa mobilnog u bolnici, pretrage opêt, proteini u 24 sata, krv, normalni urin, urinokultura... Obrada za carski za svaki slucaj... Bolje da je tako nego da sam kuci i jedem se ziva... Javim novosti.. Pusa svima

...biti ce sve o.k...nekak se meni cini da nam Noa stize

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

da tako si barem u sigurnim rukama, a doma neznaš što te može zadesit.... ajde držimo ti fige i budi nam dobro.... i razveseli nas lijepim vijestima, pusa

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

sad si bar mirna i u sigurnim rukama.
    Noa, cekamo te!
    sretno!!!

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Sretno ~~~~~~~~~~~~

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I meni je jako drago što si sad mirnija i na mjestu gdje se sve te pretrage brzo obavljaju!

Čekamo Nou !

Sve će biti OK !
    Posljednje uređivanje od Teica : 08.03.2011. at 02:02

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

andynoa ima li novosti?
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za nalipsi susret!

Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •