Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 151 to 200 of 219

Thread: Natečenost koja ne prolazi...

nahla's Avatar

meni isto nije jasan taj carski, mislim čemu ? pa nije prenjela 20 dana

katarinam's Avatar
    610

Quote Originally Posted by Teica View Post
    Svi te čekamo s lijepim vijestima !
    i držimo fige da te krenu trudovi pa da ne moraš na carski

RozaGroza's Avatar

Quote Originally Posted by tua View Post
    andynoa, nadam se da necu zvucat grubo, ali s cim si se ti pomirila? s beskorisnom operacijom? s rađanjem prije nego je dijete spremno? ti ih pokorno slusas, a cije je to dijete, i na kraju, tko ce se nositi s posljedicama?
    sretno u svakom slucaju
    Kod mene su čekali prirodan porod, 2 tjedna prenjela, i na kraju mi je pukla voda, zelena, hitan carski. Što se mene tiće, čekali se predugo.

I nemojte žensku strašiti sa "strašnim posljedicama" carskog reza!

Pinky's Avatar

ne vjerujem da doktori nekoga bez veze šalju na carski. vjerojatno andynoa nije znala objasniti zašto.
    a da je carski beskorisna operacija ko što tua kaže, mislim da nije. i da je bezveze tako pričati o carskome, pogotovo ženama koje idu ili su bile na carskom.
    prirodni porođaj je normalan i prirodan odabir svih rodilja, ali ako ima indikacija zbog kojih se treba ići na carski, ne možemo ga zvati beskorisnom operacijom.
    a "strašne posljedice" carskog su toliko individualne koliko i "strašne posljedice" prirodnog porođaja sa svim divnim intervencijama koje naše bolnice rade.

S2000's Avatar

Koliko sam ja skuzila po andynoinim postovima, ona je rekla da u toj bolnici skoro sve zene salju na carski da se ne muce prirodnim porodom, pogotovo one cija je beba veca od 3800gr katastrofa

Ja joj drzim fige za prirodan porod ! Sretno!
    Last edited by S2000; 19.03.2011 at 21:03.

Pinky's Avatar

ako je tako, ti liječinici fakat nisu normalni

andynoa's Avatar
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Da S200, tako je rekao jedan doktor, ovaj drugi koji me preuzeo je navijao za prirodan porod, i dok mi je izmjerio zdhelicu rekao je da je to za carski..
    Cure nisu mi nikakav drugi jos razlog rekli osim te zdjelice i cinjenice da sam zatvorena, Noic je 9.03. Na uzv procjenjen na 3800 i sad od cetvrtka kako sam scaki dan po dva puta na ctgu, ujutro je od 140-160, a popodne iznad 160 skace non-stop..

Sutra imam uzv i pregled pa cu znat vise mozda a i pitati to sto vi kazete koji he pravi razlog za sekciju...

Hvala vam na podrsci, divne ste...pusa svima

tua's Avatar

Quote Originally Posted by Pinky View Post
    a "strašne posljedice" carskog su toliko individualne koliko i "strašne posljedice" prirodnog porođaja sa svim divnim intervencijama koje naše bolnice rade.
    slazem se s tobom. cak bi rekla da se teze od ovog drugog oporaviti. moj post je isao u smjeru da djetetova tezina i termin preden par dana nisu indikacija za carski.

zasad skulirana's Avatar

meni je isto cudno da oni to tako cesto i pod normalno ugovaraju,evo nama su na predavanju u bolnici nedavno rekli da za carski treba imat jako dobar razlog,da je to operacija i kao takva nije bezazlena i da zene nemogu rec da bi one na carski (kad pocmu trudovi pa se prepadnu) i da ga dobiju,vec iskljucivo radi neke indikacije...npr. ako je beba ful preko 4kg a zena bas uska sa muskom zdjelicom ali to kod tebe izgleda nije slucaj (beba 3800)...
    anyhow,drzi nam se andy,nadam se da ces prije pon ujutro dobiti trudove pa da sve pocme prirodno!!!

bambus99's Avatar

andynoa nek ti jos nocas krenu tvoju trudnovi, tako da ti njih u bolnici preduhitris! mislim da nema potrebe ako nema bas nekog velikog razloga ili problema da te vode na CR. ipak sta je prirodno prirodno je.. i bas mislim da je laksi i brzi oporavak nakon prirodnog poroda(neznam tocno, meni je bio CR i malo mi je duze tribalo da dodem sebi).
    u svakom slucaju, bit ce onako kako mora, samo nek tebi Noic stigne ziv i zdrav i da vas dvoje sretno stignete svojoj kuci!

nahla's Avatar

Quote Originally Posted by andynoa View Post
    Da S200, tako je rekao jedan doktor, ovaj drugi koji me preuzeo je navijao za prirodan porod, i dok mi je izmjerio zdhelicu rekao je da je to za carski..
    Cure nisu mi nikakav drugi jos razlog rekli osim te zdjelice i cinjenice da sam zatvorena, Noic je 9.03. Na uzv procjenjen na 3800 i sad od cetvrtka kako sam scaki dan po dva puta na ctgu, ujutro je od 140-160, a popodne iznad 160 skace non-stop..

Sutra imam uzv i pregled pa cu znat vise mozda a i pitati to sto vi kazete koji he pravi razlog za sekciju...

Hvala vam na podrsci, divne ste...pusa svima
    nisam stručnjak, al dobro ovo mi već izgledaju ko dobriradzlozi za carski, mislim....

nahla's Avatar

Quote Originally Posted by RozaGroza View Post
    Kod mene su čekali prirodan porod, 2 tjedna prenjela, i na kraju mi je pukla voda, zelena, hitan carski. Što se mene tiće, čekali se predugo.

I nemojte žensku strašiti sa "strašnim posljedicama" carskog reza!
    xxx

Tashunica's Avatar

andynoa najpametnije bi ti bilo ne dolaziti više ovamo dok ne rodiš, previše ti se krivnje pokušava nametnuti samo za to što ćeš poslušati liječnika. odmori se, odradi porod kako god, bitno je da dijete dođe živo i zdravo na svijet, a na koji će to način biti liječnik će itekako dobro znati.
    sretno

kovrčava's Avatar

Quote Originally Posted by Tashunica View Post
    andynoa najpametnije bi ti bilo ne dolaziti više ovamo dok ne rodiš, previše ti se krivnje pokušava nametnuti samo za to što ćeš poslušati liječnika. odmori se, odradi porod kako god, bitno je da dijete dođe živo i zdravo na svijet, a na koji će to način biti liječnik će itekako dobro znati.

sretno

xxxx

klaudija's Avatar

Cure, pa nemojte tako. Nitko joj ne nameće nikakvu krivnju niti na to itko ima pravo. Mislim da svi želimo isto, a ponajprije andynoa, da se dijete rodi živo i zdravo i da s njom sve bude u redu.. na način koji je najbolji za oboje..

S2000's Avatar

da, nitko joj ne namece krivnju. Mi ovako komentiramo jer pratimo Andynoinu pricu vec neko vrijeme, i znamo da je ovo napisala u drugoj temi koju je otvorila:
    ''a kao to im je praksa, napisala sam to već negdje...
    dakle njima je praksa da sve rodilje kojima se težina bebe u 40 tjednu procjeni na 3800 i više, idu na carski rez, bez obzira na konturu tijela (mislim na zdjelicu i to).. naravno ako ga trudnica odbija, ide se na prirodan porod.. jer kao oni ne žele mučiti majke i bebe...
    (mislim da postoji neka pozadinska priča u vezi toga, možda dobivaju više novaca ako rade carski...)''

Zato mi i ovaj komentar njenog doktora ''mirise'' na ovu pozadinsku pricu.
    Mi samo Andynoi savjetujemo da se raspita zasto je salju na carski, pa valjda ona ima pravo to znati? Mozda i da potrazi drugo misljenje, ako vec zna da su doktori neopravdano naklonjeni prema carskom u normalnim trudnocama.

i kad smo vec kod toga, zasto se onda zdjelica svakome ne mjeri? Nekako mi se cini da u njenoj bolnici to cesto mjere, mozda bas da bi se trudnice prestrasilo i slalo na carski... ne znam...

Ne kazem da smo mi tu pametnije od doktora, naravno da ces ga poslusati, ali isto im nekad vrijedi pokazat svoju zainteresiranost i da nisi jedna u nizu...

RozaGroza's Avatar

Pa andy je oticala, imala probelem sa mokrenjem, sad ima respiratorne probleme, beba je imala visoke otkucaje, prešla je termin a potpuno je zatvorena, od trudova ni T. Meni se ćini da to nije premalo indikacija za carski. To što oni šalju il ne šalju cure na carski bez razloga nije uopće nikakav faktor, jer je andy ćini mi se opravdana kandidatkinja za carski.
    Last edited by RozaGroza; 20.03.2011 at 13:30.

andynoa's Avatar

Uzv danas 4100 procjena, vaginalni zatvorenost kompletna, opet nista od amnio, ctg ujutro 140-160 beba, ja nula, trudova i bolova nema..zasad barem...

Pusa svima

Anemona's Avatar

Quote Originally Posted by RozaGroza View Post
    Pa andy je oticala, imala probelem sa mokrenjem, sad ima respiratorne probleme, beba je imala visoke otkucaje, prešla je termin a potpuno je zatvorena, od trudova ni T. Meni se ćini da to nije premalo indikacija za carski. To što oni šalju il ne šalju cure na carski bez razloga nije uopće nikakav faktor, jer je andy ćini mi se opravdana kandidatkinja za carski.
    X
    I vjerojatno je tu još indikacija koje dr. znaju.
    A ovo da dr. automatski šalju na carski, ne bih se nikako složila. Carski rez bolnicu košta, a to nije trošak koji si žele nagomilavati bezveze.

Isto tako (neka me ispravi ako netko zna točno) mislim da se za svaku bolnicu prati (na razini države, ili kako več) postotak carskih rezova i nikome nije cilj bezveze "iskakati iz krivulje".
    Cilj bolnice je (po)roditi zdravo dijete vaginalnim putem, a u slučaju opravdanih medicinskih indikacija ide se na carski rez. Ne ako se dr. sprdne, nego, ako se ima opravdane indikacije.

I još bih dodala, svaka čast dr. koji zna i želi unaprijed procijeniti opravdane indikacije i ženu za koju se pokaže da je kandidat za carski, ne muče bezveze.
    Last edited by Anemona; 20.03.2011 at 13:44.

S2000's Avatar

Onda mora da nije istina to sto je Andynoa cula da tako lako salju na carski... Vjerojatno je to rekla-kazala...

Ja sam isto za to da ide na carski ako za njega postoje indikacije po doktoru da se razumjemo

Ali i za to da rodilja mora znati zasto, ukoliko je pri svjesti.

Sretno Andynoa, jos malo i bebac je tu...

Anemona's Avatar

Quote Originally Posted by S2000 View Post
    Onda mora da nije istina to sto je Andynoa cula da tako lako salju na carski... Vjerojatno je to rekla-kazala...

Ja sam isto za to da ide na carski ako za njega postoje indikacije po doktoru da se razumjemo

Ali i za to da rodilja mora znati zasto, ukoliko je pri svjesti.

Sretno Andynoa, jos malo i bebac je tu...
    Moje je iskustvo, a isto tako i iskustvo više žena koje poznajem, sve što rodilja želi znati treba pitati, pitati i pitati.
    Nitko joj ništa ne taji namjerno, nego dr. jednostavno nemaju praksu svima sve po redu referirati, jer ne znaju koliko tko želi znati i koliko tko razumije u krajnjoj liniji.
    Sve što rodilja pita, dr. joj je dužan odgovoriti i vjerujem da bude odgovorio, ali dr. ne čita misli.

S2000's Avatar

Naravno

I ja na svom vlastitom primjeru znam da doktore cesto treba povlaciti za rukav ne bi li saznali kakvu informaciju.

Ali i dalje mislim da bi trebali reci razlog zbog kojeg se ide na operaciju. Na kraju krajeva, cak se treba i potpisati za takav zahvat...

bambus99's Avatar

andynoa draga nek sutra sve prode dobro! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zadarmamica's Avatar

sretno sutra!!!!!!!!!!!

EvaMONA's Avatar

Pridružujem se dobrim željama i nadam se da će sutra tvoje iščekivanje završiti.
    Moram priznati da se meni oba puta nije žurilo roditi i nisam imala pitanja (joj kad će više i sl.), samo sam zadovoljno uživala do kraja, pogotovo u prvoj trudnoći. I nekako mi uopće nije padalo napamet da bi mogla ranije roditi. prvu curu sam rodila na termin, a drugu 2 dana nakon termina, ali termin je ionako vrlo rastezljiv pojam.
    Sretno!

mala laia's Avatar

andynoa, držimo fige za današnji dan!
    ...ipak je i prvi dan proljeća ...

zeljana02's Avatar

andynoa rodila Noicu, tema je otvorena na cestitanju

Teica's Avatar

Hvala, zeljana02, što si javila !

Ne mogu izdržati da ne oitam: carski rez ili ne?

zeljana02's Avatar

Quote Originally Posted by Teica View Post
    Hvala, zeljana02, što si javila !

Ne mogu izdržati da ne oitam: carski rez ili ne?
    carski...

zadarmamica's Avatar

bambus99's Avatar

jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii jeeeeeeeeee !!!!

katarinam's Avatar
    610

Quote Originally Posted by zeljana02 View Post
    andynoa rodila Noicu, tema je otvorena na cestitanju

evo konačno došao i taj dan..... supeeeeeeer

andynoa's Avatar

Dan svima, evo sada tek čitam sve...

Noić pajki u kindiću, a ja sam uzela 15 minuta da se javim..

Moj porod carskim rezom je bio opravdan, te sam ja izuzetno zadovljna inim..

I ovime zaključujem temu, te ću nastaviti o svom porodu na drugoj temi....

dorotea24's Avatar

čestitam ti andynoa!!!
    tek sam sada čitala ovaj topic. nadam se da forumski ginekolozi i opstetričarii budu drugi put malo oprezniji prilikom pregleda trudnice i savjetovanja odbijanja preporučene hospitalizacije od strane doktora.
    Last edited by dorotea24; 28.03.2011 at 22:15.

andynoa's Avatar

HVala dorotea24.. čitat ćete priču uskoro....

Sani1612's Avatar

andynoa noa je presladak..drago mi je što je sve dobro prošlo!

zasad skulirana's Avatar

Cestitam Andynoa!!!!!

katarinam's Avatar
    610

Quote Originally Posted by Sani1612 View Post
    andynoa noa je presladak..drago mi je što je sve dobro prošlo!
    x

uživjte u zajedničkim trenucima

zadarmamica's Avatar

ooooo katarinam i tebi se bliži dan

katarinam's Avatar
    610

Quote Originally Posted by zadarmamica View Post
    ooooo katarinam i tebi se bliži dan
    da sad samo čekam taj trenutak da sve krene polagano....

zadarmamica's Avatar

noge i ruke- VEC DANIMAAAAAAAAAAAA natecene užas. nosim po kuci anatomske papuce,al bole me noge užas. patike-schocksice nemogu obuti. kao da su dva broja manje. a noge koda hodam po iglicama.prsti na rukama i nogama cevapi.

I meni ruke natecene noge manje i peku me tako da sudje perem skoro cijeli dan jer perem u rate,a kad se tusiram noge mi pocrvene uzasno

andynoa's Avatar

točno znam kako vam, nadam se da vam je pi-pi normalan, jer sam ja završila u bolnici...

mogu vam reći da je tek sad sve splasnulo, i dok si pogledam gležnjeve sada i prije poroda, a pogotovo taj tjedan dok sam bila sva okrugla od vode unutra koja nije išla nikako vanka, mila majka kako su tanki...
    otišlo mi je nakon poroda odmah 7 kila dolje, i neki dan se vagala i imam već 13 manje... otišla sva voda vanka...

držite se obje, i ako se pojavi da ne možete na pi-pi i da iz vas ide 2-3 kapi umjesto normalnog mlaza, javite se dr-u da vam da nešto za isključenje vode, i od čega ćete moći obavljati pi-pi..

zadarmamica's Avatar

sad samo što sam sjedila u autu, i malo sjedila sa mužem na hitnoj i u bolnici- NEMOGU STAJAT NA NOGAMA.užas nateceno i prsti na rukama. prstenje nemogu skinit.
    e da- mislila sam da su to gluposti-MM je izašao ječmenac na oku. cilo oko se bilo zatvorilo. i bili na hitnoj i u bolnici. to mu je zato što me nije slušao.heheh neda sex

Osoblje foruma Lutonjica's Avatar

meni je sva natečenost prošla otkad sam na porodiljnom i ne vozim se autom previše i ne sjedim za stolom previše.
    tako da sad na kraju opće nisam natečena (samo sam debela )

Nisi ti Lutonjica debela bar sad kad sam te u nedjelju vidjela,samo trbuscic i grudi. Meni reko muz da jos malo pa kroz vrata nebum mogla proci reko da ce me u šupu smjestit
    Ja sam prstenje skinula jer su mi ruke ko cevapi,a na carapama malo zarezem onu gumicu jer mi sve ostavi trag na nogama i stisce me koliko su mi natecene noge i ruke.

Demi's Avatar

Quote Originally Posted by dorotea24 View Post
    čestitam ti andynoa!!!
    tek sam sada čitala ovaj topic. nadam se da forumski ginekolozi i opstetričarii budu drugi put malo oprezniji prilikom pregleda trudnice i savjetovanja odbijanja preporučene hospitalizacije od strane doktora.
    Svaka ti cast dorotea24 da si to napisala, debelo te potpisujem.
    Zanimljivo kako sad ti isti koji su se zgrazali nad odlukpom doktora za carski rez sad sada samo kazu cestitam ili glavno da je sve dobro proslo. e a dal bi dobro proslo da je andynoa kojim slucajem slusala te iste.

Osoblje foruma Lutonjica's Avatar

lastavice, ni ja ne mogu nosit prstenje ni stare čarape, ali stvarno zbog debljine :LOL: imam preko 80 kila, tak da nije baš samo trbuščić i grudi, ali hvala

andynoa's Avatar

ja sam isto rezala čarape.. tek sam sad skužila da su mi stopalice koje sam nosila tada sada velike, i da me ništa ne reže... stvarno se sva natečenost povukla, i natrag imam i svoje nogice i rukice i llčeko ... meni je otišlo u 14 dana 15 kg curke moje.. ne znam niti sama kako..

S2000's Avatar

Draga demi i dorothea.
    Ne znam da li u svojim zadnjim postovima mislite na mene, no osjecam se prozvanom. Ja ni u kojem trenutku nisam savjetovala odbijanje carskog. Moje zgrazanje za carski se odnosilo samo na onaj dio gdje Andynoa govori da u njenom rodilistu salju sve trudnice na carski kad procjenjuju bebu na preko 3800gr a ne postoje druge indikacje. Al je vama to ok? Ostali moji komentari idu u smjeru Andynoinog informiranja, sto je ona i ucinila i saznala prave razloge
    Nadam se da imam pravo reci svoja razmisljanja, ipak je ovo forum, a ne ginekoloska ordinacija.

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast