Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Pikice na nogama

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Pikice na nogama

Šašav naziv teme, ali dobro...

dakle, na nogama oko zglobova svako malo dobijem 2-3 pikice kao da su me komarci piknuli...i to užasno svrbi,ali ne stalno, nego na mahove...2 dana ništa, a onda se treći dan hoću požderati koliko me svrbi....

ja to sve raskrvarim od drapanja, dezinficiram i onda imam krasne ranice

više ne znam što da mislim što je to...ne znam što mi nije palo na pamet...od svraba ( a bolesno sam uredna na svim poljima ) do problema sa jetrom i ne znam čim...

ima li netko kakav savjet? ne znam ni kako da dođem do dr s tim? smiješno mi nekako...

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja sam prije 10ak godina isto imala nešto slično, po 10ak malih točkica oko zglobova i nekad na gornjoj strani stopala i užasno su svrbile, mazala kremicama i malo pomogne čim prestanem evo ih opet i tako je to išlo mjesecima u krug, onda je došlo ljeto prestala sam nosit čarape i sve je prošlo, onda mi je palo na pamet malo eksperimentirat i skužila sam da sam na omekšivač tako reagirala... čim bi obula čarape omekšane omekšivačem pojavile bi se, promjenila sam i prašak za rublje i omekšivač i nikad više od tad ništa slično nisam imala...

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mene bi tako znale požderati mačje buhe

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

buhe?

jel ima još kakva vrsta osim mačjih? nemam macu, nemam peseka...
    palo mi je na pamet da nisu neke grinje npr. u madracu, promijenila sam krevet, opet je isto, znači nije to... doduše puno vremena provodim na tepihu sa klincima tj. stalno smo na podu svi, ali samo mene ovo muči, nitko drugi nema ni jednu pikicu

veš perem sa eko kuglom već duže vrijeme... ne koristim omekšivač

možda je u tome problem, čarape mi prljave, pa dobila neku šugu

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mogu biti i grinje. probaj kupiti bio kill, imaš ga i u DM-u, pošpricaj ujutro cijeli pod (i tepih) i ostavi cijeli dan, pa usisaj. možda pomogne

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

samo da dodam, buhe i slične beštije s poda su baš karakteristične da napadaju doljnje zglobove

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

s jedne strane me veseli da je možda neki vanjski utjecaj ( valjda onda nisam bolesna nešto )
    s druge strane me sad užasava pogled na tepison po kojem se cijeli dan valjamo
    čudno mi je jedino da to samo mene napada
    još k tome, tepison je novi, star koji mjesec
    jel bi na te beštije djelovala para, mogu posuditi onaj neki skupi Zepterov čistač za 20.000 kuna, ima ga kolegica
    nisam sigurna za to špricanje zbog djece

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

mm redovito tako dobiva osip oko gležnjeva (i ponekad ručnih zglobova) od hladnoće, od nekih sapuna i od brojnih prehrambenih proizvoda koji imaju konzervanse (čitaj: salamurde i mesni doručak)

U njegovom slučaju lijek je claritine i to obično potkrada djecu, jer za njih uvijek imamo sirup pri ruci.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i meni je hrana pala na pamet, ali evo već neko vrijeme ne jedem suhomesnato
    claritine hm...možda bi mi doktorica napisala ak je zvrcnem, ne bi bilo loše to inače imati u kući....
    ako mi prođe od toga to valjda znači da onda nisu buhe u pitanju?
    već se ipak trujem sa nečim....

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

A taj tepison (novi) - kakav mu je sastav?

Ako je unutra neka sintetika koju ne podnosiš (ili isparava neka kemikalija, ljepilo, bogtepitaj) to može biti uzrok i nikakva para za čišćenje ne pomaže.

Ne znam....

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma pojma nemam, nisam u životu bila alergična na ništa, a živjela sam u svakakvim uvjetima silom prilika i jela što sam imala
    no sve dođe na naplatu vjerojatno
    sad sam već daleko otišla, al me luđački svrbi, pa mi svega dosta
    nemam pojma ni ja....već vidim bijele miševe....

nazvat ću doktoricu, neka mi da nešto samo da svrbež prođe, pa ću se bacit otklanjat moguće uzročnike....

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Zo, kad čitam tvoj post vidim sebe protekle 2 godine. Izgrebala sam se živa i onda sasvim slučajno otkrila uzrok...

Dakle, moj problem su bile čizme. Navodno od kože. ALi obojane s Bog zna čime... Uglavnom, jednom sam negdje žurila s mm-om i u autu zakopčavala čizme. I tad sam shvatila da se grebem po dijelu gdje čizme IZRAVNO dotiču kožu, što znači da sam se grebala samo onda kad sam imala niže čarape. Drugo, provjeri jesi alergična. Ja jesam pa sam izbjegavanjem alergena i mijenjanjem čizama trajno riješila problem.

Nadam se da je i kod tebe sličan problem, znam i predobro koliko je svrbež iritantan za tijelo ali još više za psihu.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Imam isti problem, već desetak dana.. Po cilim nogama mi se to pojavilo al još nikako da odem kod doktora. Znam da moram kod doktora jer sam i sama vidila identičan slučaj kod rođaka od MM. On ima po rukama i nogama te ranice koje su nastale od svrbeža i doktor mu je reka da je to alergija (još se nismo čuli s njim pa neznam na šta) i dobio je antibiotsku mast, jednu za ruke, drugu za noge i neke tablete da pije. Užas!! Mene sad to sve manje i manje svrbi, možda zato odgađam odlazak doktoru, a strah me i da mi ne ostanu te fleke koje nastanu kad krasta otpadne.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja zvala dr, ali me sestra nije htjela spojit da joj kažem što mi je...ja objasnila flekice ko od komaraca, ali ništa, moram doći...u srijedu popodne...
    ne znam da li ću uspjet otići...kod nje se čeka redovito 3 sata, a ja dečke nemam kome ostaviti toliko dugo ako mi muž zapne na poslu....htjela sam samo čuti dr što namjerava...ako me šalje nekud dalje okej, ali ako je samo do pogleda nema kaj vidjet osim flekica....

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

eto uspjela obaviti dr koja je uvjerena da je ovo od neke hrane
    kaže da bi bilo najbolje napraviti testiranje
    no kao prvu pomoć dala mi je tablete i kortikosteroidnu kremu

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa Vidi poruku
    mene bi tako znale požderati mačje buhe
    tako je bilo i kod nas.
    ponavljam nije bitno ako nemate macku u kucu, dovoljno je da ima susjed

Problem smo rjesili jednostavno: u sobu smo (osim suncanja posteljine i ciscenje i sl) upalili spiru (protiv komaraca) koja je bestije rastjerala.
    Probaj sa spirom pa ces vidjeti...nekako mi je navuceno da je to alergija od hrane, mislim ispitaj ali probaj sa spiroma za pokus

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i ja bih na BP dodala da nismo dobili buhe od naše mačke, nego od njenog "muža" skitnice, koji bi nam znao spavati na otiraču ispred vrata

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •