Mama J., u pravu si, ovdje se babice dodijeljuju po kantonima, pa cak i unutar kantona ima podjela po regijama. Npr. U cijelom Ticinu du samo DVIJE babice koje su priznate od svicarske federacije babica i koje rade taj posao samostalno. Ostale babice su po bolnicama i rodilistima i nemaju pravo izvodenja poroda kod kuce.
ALI TO VISE NIJE BITNO!!!!!!
PUKAO MI JE VODENJAK nocas u 10 do 04, i poceli su mi trudovi.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Od tada oka nisam sklopila iako sam lezala u krevetu dokle sam mogla. Voda je bila bistra, a osjetila sam ju kako mi je potekla kad sam sjela na rub kreveta dok sam se dizala za ic u wc.
MM i ja smo "na nogama" od 05 sati, popili smo caj i lagano pratimo trudove. Dolaze mi svakih 5 min, i traju od 45-60 sekundi. Manje me bole kada lagano micem kukovima. Ako sam mirna bole me dosta. Stavila sam si i ulozak jer imam i sukrvavi iscjedak.
Super se osjecam, neopisivo!!!! Presretna sam jer nam je Bog uslisio nasu molitvu. Osjecam se snaznom i jakom, znam da mi ta snaga dolazi od Boga, i znam da sam svakim trudom sve bliza nasem djetetu. U mojim mislima vise nema mjesta sumnji jer osjecam veliku razliku izmedu ovih pravih trudova i onih kontrakcija kojima mi se maternica pripremala za ovaj dan. Zahvaljujem Bogu za sve! Vjera nas je spasila. Osim velikog zivotnog iskustva, danasnji dan cu zauvijek pamtiti i kao veliko iskustvo vjere!
Zahvaljujem svima koje su mislile i molile se za nas. Znajte da su i vase molitve dosle do Bozjeg uha. Zato, veselite se zajdno sa nama!!!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Namjera nam je nazvati izmedu 8 i 9 sati nasu babicu i reci joj kako stvari sada stoje. Reci cemo joj da dode i neka me pregleda, a tek onda neka odluci sto ce. Ja se iskreno nadam i molim Boga da ce ovaj put napraviti iznimku, i da ce promijeniti misljenje, tako da cemo ipak imati nas porod kod kuce. Vjerujem da ce Bog djelovati na njeno srce. Ali ako se to i ne dogodi, ja sam i dalje presretna jer otpada inducirani porod, i jer ce se Bozje djelo stvaranja proslaviti i kroz nas prirodni porod, pa makar finale bile i u bolnici.:D