Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 135

Tema: Spremamo se za porod kod kuce! 2. dio

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne pusta me raspolozenje onog kucnog poroda (da mamma Juanita, i meni su starija djeca najdirljivije od svega).

I sjetih se! Na simpoziju primalja u Zadru su Rijecke primalje prikazale kratki filmic sa kucnog poroda u Nizozemskoj u slicnoj atmosferi. Tata docekuje bebu, djeca pozorno prate, a babica je promatrac sa strane i ne smeta toj idili .

Sjedila sam pri zadnjim redovima i slusala komentare primalja koji su me jako zanimali. Bilo je svega. Nekima je to bilo lijepo i dirljivo, a neki su arogantno pljuvali.

Kasnije je taj rad proglasen za najbolji (primalje glasale!).

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Par puta sam pogledala filmić i tek sad vidim da je i mali Jude R. Fairbanks aries24-rodio se na moj rođendan
    Jupiiiii

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Predivan link... totalno sam se naježila...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Napokon sam i ja pogledala. Stvarno je preslatko.
    Emy je izgleda u bolnici?

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tko će ga znat.
    Mislim si ako slučajno jesu doma, teško da će joj prva stvar nakon poroda bit da dođe na forum...makar nikad ne znaš .

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ja se ne sjecam da me neko nekad uspio ovako navuci na forum ko Emy sa svojim kucnim porodom.
    Nikad nisam ovoliko visila

Johnny Knoxville

Početno

Veliki pozdrav svim Rodama!
    Pre svega da vam se prestavim. Moje ime je Goran i po prvi put javljam se preko rode. Posto je moja supruga Emy trenutno "zauzeta" u bolnici i nema mogucnosti da vam se javi, zamolila je mene da to ucinim. Moram vas obavestiti da nisam vest recima kao Emy ali obecavam da cu se potruditi da odgovorim na sva vasa pitanja vezana za nasu trenutnu situaciju. Vec duze vreme indirekno pratim vase radove preko ovog sajta. Svakodnevno Emy i ja citamo vase odgovore na ovom forumu. Puno hvala za sve sto ste ucinile za nas.
    Sto se tice danasnjeg dana pokusacu ukratko da vam objasnim. Pojavili smo se u bolnicu negde oko 15 casova. Gotovo nismo stigli ni da skinemo jakne, Emy je vec bila prikacena na CTG. Gle cuda. Trudovi su se izgubili. Kao da ih je neko gumicom obrisao. Do samog odlaska bili su cesti i regularni. Jednom zavrsen CTG, odbili smo 65484842315678388-ti ultrazvuk. Posle kratke anamneze sa doktoricom (asistentkinja) sacekali smo veceru. Pitate se mozda kakva vecera? Odlucili su da je zadrze u bolnicu, uz objasnjenje da 24 casa nakon pucanja vodenjaka postoji "veliki" rizik infekcija. Ako se u tih 24 casa ne desi nista (kao spontane kontrakcije) pocece se sa ovulima. Prvi ovul se daje "rutinski" u 10 sati uvece bez obzira na to kada je pukao vodenjak, a drugi ujutro oko 6 sati. Emy je odlucno odbila taj u 22h jer zeli ostati pri zelji da sve ponovo krene prirodno. Ako nista ne krene nocas (a mi se svi nadamo da hoce), onaj u 6 sati je neizbezan. Nego hajde ponovo da se vratimo na vreme oko vecere. Za klopu je dobila malo kuvanog spanaca i przenog jaja i nekakvu slanu supicu. Dobio sam cak i kompliment da bolje kuvam on njih! Hteli smo u setnju. Dolazi babica koja joj je sve do tada uradila (CTG, pritisak, vadjenje krvi...). Mi je pitamo da li smemo da izademo malo u setnju po gradu. A ova ce nama kako se ne sme daleko od bolnice, kako je bolje biti u okrugu bolnice, kako je najbolje setati po hodniku. Mi je ubedili, obukli se i obuli i krenuli gradom. Cak smo i pojeli nesto jer je Emy u meduvremenu ogladnila (a i ja sam bas bio gladan). Posle jedne setnje od oko 3 sata. Vratili smo se u bolnicu. A u bolnici sta bismo drugo uradili nego jedan CTG od pola sata. A bebica LUPA i LUPA! Nece nikakav aparat da je kontrolise (bas je na mamu ).
    Emy se posle toga istusirala. Odlucili smo da ja krenem kuci i da se javim Rodama!
    VELIKI POZDRAV OD EMY i NjM (Gorana)

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bok goran, veliki pozdrav i tebi :D
    kad se vratis emy reci joj da sve mislimo veceras na nju (ova dva topika pogledana su 5000 puta, emy konkurira svakoj vrucoj temi ) i da, ako se sjeti - da se javi porukom na rodin mobitel: rodila sam, curica je/decko je :D .

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Gorane, hvala na izvještaju. Želim vam svu sreću i da sve krene prije 6 sati (a nadam se i završi). ~~~~~~~vibr~~~~~~~~

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gorane, hvala na javljanju.
    Svim srcem se nadam da će trudovi krenuti i preduhitriti bolničke protokole.
    A ti joj kao i do sad budi tako dobra podrška :D .

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Go Emy,GO!!!

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Gorane,hvala za post!Pozdravi Emy!!!
    SRETNO!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Emy, nadam se da ćeš dobiti prirodne trudove, kad već niste uspjeli porod odraditi kod kuće!! Sretno!

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

~ ^ n !
    ^ n!

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

~~~~~~

Johnny Knoxville

Početno EMY TREBA POMOC. HITNO!!!

Narode, treba nam pomoc!
    :?

Sve sto znate u vezi VITAMINA D!
    Zasto se daje detetu nakon rodenja?
    Koje su dobre i lose strane?
    Sta licno mislite o davanju vitamina D detetu?

Emy vas pozdravlja puno i raduje se sto ste jos tu!

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

JK,
    čestitke!
    Misliš na vitamin K?

http://www.womenngo.org.yu/sajt/izda...i/porodjaj.htm

Kapi srebronitrata i vitamin K

U svim bolnicama se preporučuje da se bebi u oči stavi supstanca koja sprečava gonokoknu infekciju. Tradicionalno se u tu svrhu koristi srebronitrat. Roditelji mogu potpisom da odbiju ovaj postupak. Gonoreja, ukoliko se ne leči, uzrokuje slepilo. Kućni lekari ostavljaju roditeljima da odluče da li žele da beba primi kapi. Ako odbijete tretman, obratite pažnju na bebine oči tokom prve nedelje života, i proveravajte da li su joj oči uvek bistre, da ne izgledaju inficirano. Ako su vlažne ili otečene sa slepljenim trepavicama, vašoj bebi je potrebna medicinska nega.

Pedijatri preporučuju da bebe prime injekciju vitamina K posle rođenja, kao bi se predupredio redak (1 u 2000) poremećaj poznat kao bolest krvarenja novorođenčadi, kada krv nema dovoljno faktora za zgrušavanje krvi. Pre 25 godina ove injekcije su postale obavezne u bolnicama kako bi se sprečilo krvavljenje koje uzrokuju mnogi lekovi, što dovodi ponekad do žutice. Kod porođaja van bolnice, većina lekara ne koristi vitamin K, sem ukoliko ne postoji porođajna trauma. Injekcije vitamina K se mogu dati, ali nije obavezno. Ukoliko je porođaj bio težak sa uklještavanjem glave, vitamin K je neophodan. Bebi se može dati vitamin K i oralno, ali tako možda neće imati dejstvo, a ima i loš ukus.

Pitajte vašeg lekara da li će vašoj bebi dati srebronitrat i vitamin K. Imate pravo da odbijete oba ova tretmana.
    Kako su beba i emy?

Johnny Knoxville

Početno

Ne vit. k vec vit. D

Koliko sam mogao da razumem, daje se preventivno radi sprecavanja formiranja rahitisa. Negde sam vec nasao da vitamin D u malim dozama se preporucuje i bebicama od drugog meseca zivota. Izgleda da majcino mleko sadrzi oko 20-25 UI/L, dok se u medicini govori da detetu do jedne godine zivota dnevne potrebe su oko 400 UI. Isti savetuju davanje detetu preparate koje sadrze 200 UI. Neki govore da je cak dovoljno izlaziti po 1 sat / sedmicno na sunceve zrake. Naravno uz sve prevencije od mogucih opekotina. Iako radim u medicini, optirao bih vise za nedavanje nikakvog extra vitamina D. Mislim iskreno da lagane setnje, pa i po zimskim danima, bi vec ucinile svoje.

Nalazim dosta PRO i CONTRO. Zanima me da li je vec diskutovano na Rodi nesto u vezi VITAMINA D?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je, vec smo nekoliko puta pretresli tu temu.

evo ima ovdje:http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ight=vitamin+d

osobno nisam davala, mozda par kapi prvom djetetu, dok nisam zakljucila da nam to ne treba. je, plase rahitisom, al meni je to bez veze.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

davala prvom po defaultu, drugom i trecem nista. osobna odluka.

pozdavi emy, nadam se da ce ritam i osjecaj snage u tijelu biti neporemeceni usprkos promjeni lokacije...

proslijedi joj nase vibre, dobre zelje i snagu

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

JK, ma imate još vremena za razmišljat o D vitaminu, nije to ništa hitno .
    Daj ti nama reci kako su emy i beba...pečeš nas na laganoj vatrici .

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da pojasnim, mislim da rahitis ne dolazi samo kao posljedica nedostatka vitamina d nego kao posljedica opceg loseg stanja organizma, kao uostalom sve bolescuge. u SAD-u su nasli par slucajeva rahitisa i odmah donijeli protokol/propis-sta je vec da se svoj djeci daje tih famoznih 200UI. medjutim kad se malo zagrebe po povrsini onda se vidi da su to sve bila djeca majki koje su zbog vjeroispovjesti pokrivene od glave do pete, znaci pokrivaju i ruke i lice. one su i same deficitarne sto se tice vitamina d, znaci nit ga one imaju dovoljno, nit ga imaju u mlijeku, a vjerojatno i djecu donekle pokrivaju, odnosno ne leze bas s njima na travi u parku. s obzirom da ne spadate u tu skupinu, mislim da se brinut ne morate.

takodjer sam procitala da je dovoljno prosetati dijete golih rucica i glavice (zimi naravno s kapicom) 10-15 minuta dnevno da bi se u organizmu stvarala dovoljna kolicina d vitamina.

mislim da cak nije potrebno ni izravno sunce, odnosno moze biti i oblacan dan, il se mozete setati po sumi.

Johnny Knoxville

Početno

Emy je dobro. Oseca trudove. Do sada nije primila nikakav ovul jer su joj trudovi krenuli jutros rano. Posto za sada ide sve prirodnim putem, iako je proslo vise od 24h nakon pucanja vodenjaka, nece je forsirati da se otvara brze. Otvorena je nekih 2 prsta.
    Sto se tice vitamina D, vremena imamo nego se neka doktorica s pedijatrije pojavila i pocela je nesto u vezi davanja vitamina K i D. Za K smo se dogovorili da nece se detetu davati osim ako ne dode do nekakvog teskog porodaja. Ono sto nismo imali jasno je zasto davati vit. D tek rodenom detetu. Zato sam hitno dosao kuci da pronadem nekakvo resenje. Mislim, da posle razgovora od pre 5 minuta sa Emy, necemo davati nikakve preparate vit.D.

Hvala na pomoci. Idem hitno kod Emy.

Pozdrav svima.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Minnie prvotno napisa
    Citiraj Lilly prvotno napisa

A trudnica je?
    Pa dijanam. :D

:radosna skakutalica:

nisam imala pojma!

Cestitam Dijana!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pozdrav i vibre za Emy!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Emy i tata, mislim na vas cijeli dan. Samo hrabro i s povjerenjem. A možda već negdje i mazite bebača/icu...

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

i mi mislimo na vas

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

JK, evo još jedan link za d vitamin
    http://www.kellymom.com/nutrition/vi...vitamin-d.html

~~~~~~~~~~~~~~~~emy baby~~~~~~~~~~~~~~~~

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vibrrr.......

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Vitamin D se ne treba davati od rođenja, ima vremena par tjedana čak i po standardnim preporukama.
    Bila sam na putu danas ali cijeli dan mislim što se zbiva.
    Beba vam je 8) nikud se njoj ne žuri...

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Joj, ljudi.....
    Ja sve gledam ovaj topik, ne od početka nego od kako se "zakuvalo", i sve nešto voajerišem al se ne usudjujem ni zucnuti, samo pomislim: "o, Bože, pomozi!", ali sad moram, evo sve mi krčka u stomaku ko da se opet porađam... a tako sam joj zavidela što se kod njih može kod kuće...
    Joj, hrabrih li ljudi... Držite se!

Johnny Knoxville

Početno

Nocas oko 00:25 rodio se mali MANUEL!!!

Mama Emy i tata Goran dobili su musku bebicu od 4'250 grama i 52 cm! Dva sata nakon rodenja, Manuel je uspesno poceo i da sisa.
    Emy, Goran i MANUEL vas puuuuuuuno pozdravljaju!

ps. detalje ce vam ispricati ( mozda ) mama Emy kada se vrati iz bolnice; najverovatnije vec sutra.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

SUPER!
    Jako sam sretna zbog vas,
    dobro nam došao, Manuel!

ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Čestitam od ! Dobro došao Manuel!!

Jeluška avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Hvala Bogu! Milijun puta sam dolazila na forum samo radi Vas!

ISKRENE ČESTITKE!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

:Jupi!!:

Cestitam!

Hvala tata Gorane sto si izvjestavao!

za Emy i bebu!

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cestitam!!!!!!!!!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Čitam već danima ali se nisam javljala. Evo sad se javljam sa veeeeeeelikim čestitkama mami, tati i malom Manuelu.

P.S. Ime je predivno

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Minnie prvotno napisa
    Citiraj Lilly prvotno napisa

A trudnica je?
    Pa dijanam. :D
    Ma daaaj???

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čestitam od srca Emy, tati i Manuelu!!

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

čestitam
    pratim vas od početka i iako mi je žao šta nije prošlo sve kako ste zamislili drago mi je da ste se barem donekle izborili za svoje stavove
    samo kad čitam kako je i vama to bilo teško u swiss ajme meni kako to tek ovdje ostvariti(iako ja osobno ne bi rađala kući ali bi vrlo rado u bolnici da tako kažem u kućnoj atmosferi)

čestitam

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Cestitam sretnim roditeljima, a bebanu saljem ooogromnu pusu

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

jooj, super!!! čestitam...!!!!!!!!!!
    uživajte.. zaslužili ste..

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Čestitam!

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cestitam!!!! Bogu hvala!
    Poljubac Manuelu
    Hvala Gorane sto si hrabro izasao pred hrpu baba i javljao sto se dogadja.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Čestitam!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •