ovako... od paniranog - jestiv mi je cekin... (kad kažem jestiv - onda baš to mislim)
svinjetinu kupujem u lidlu. i to kad je akcija.
pileći file sam povremeno kupovala (pakiran) od cekina - no nakon masnoća, kosti, krvavih žilica (sve uredno zakamuflirano!) - odustala sam. pa sam kupovala u kvartovskoj mesnici, dok nisam vidjela kako oni to istresaju iz pakiranja...
puretina mi je nekak najbolja od purisa, a za ovim vindonom-nikad-više - posegnula sam zato da mogu brzinski spremiti obrok kad dođem s posla (u npr. 7 navečer)...
nekad davno sam sve kupovala na tržnici na kvatriću - ali kad se tamo promijenila ekipa - ja sam odustala. mislim da ću ponovo na trešnjevački plac, jer tamo sam vidjela da ima neki kiosk s piletinom i puretinom koja izgleda sasvim dobro...
još mi je ostalo da odem provjeriti jednu privatnu mesnicu (ako još postoji), negdje kod brodarskog instituta u novom zagrebu. naime vlasnik mesnice (i mesne industrije MM) mi je svojevremeno rekao da odem tamo i javim mu kakvo je meso, tj. da li sam zadovoljna... kak mi je daleko - nisam išla, ali budem provjerila..