Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 73 od 73

Tema: kvaliteta pakiranog mesa, a može i vindon...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj krojachica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam po naslovu mislila da se ovdje priča o kvaliteti pakiranog mesa
    i da ću saznati koje je od ponuđenog mesa na tržištu kvalitetnije,
    tipa koji vam proizvođači ulijevaju povjerenje isl.
    Meni izgleda umjetno sve to pakirano meso, i rasjek i polugotovo i
    gotovo...a drugog izbora baš i nema puno...
    ovako... od paniranog - jestiv mi je cekin... (kad kažem jestiv - onda baš to mislim )
    svinjetinu kupujem u lidlu. i to kad je akcija.
    pileći file sam povremeno kupovala (pakiran) od cekina - no nakon masnoća, kosti, krvavih žilica (sve uredno zakamuflirano!) - odustala sam. pa sam kupovala u kvartovskoj mesnici, dok nisam vidjela kako oni to istresaju iz pakiranja ...

puretina mi je nekak najbolja od purisa, a za ovim vindonom-nikad-više - posegnula sam zato da mogu brzinski spremiti obrok kad dođem s posla (u npr. 7 navečer )...

nekad davno sam sve kupovala na tržnici na kvatriću - ali kad se tamo promijenila ekipa - ja sam odustala. mislim da ću ponovo na trešnjevački plac, jer tamo sam vidjela da ima neki kiosk s piletinom i puretinom koja izgleda sasvim dobro...

još mi je ostalo da odem provjeriti jednu privatnu mesnicu (ako još postoji ), negdje kod brodarskog instituta u novom zagrebu. naime vlasnik mesnice (i mesne industrije MM) mi je svojevremeno rekao da odem tamo i javim mu kakvo je meso, tj. da li sam zadovoljna... kak mi je daleko - nisam išla, ali budem provjerila..

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Sorci, grozno da su to prodali po toj cijeni! Ja mogu samo reći da ne kupujem takvu hranu, jednostavno mi je preskupo, nekako rasipno. Pogotovo jer mi treba hrpa mesa za moja dva dečka.... ti od mesa žive...
    Ne znam, meni je okej kupiti komad mesa koji volim, razrežem ga, stavim na metalnu tacnu, zamrznem, stavim u vrećicu i vadim po komadima kako mi paše.
    Radim to kad me volja, kad imam vremena, kad je na akciji, uzme možda deset minuta, a po duplo manjoj cijeni...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ifigenija - ak je netko poznat po tome da pazi kaj kupuje - to sam ja ...

svatko se ponekad zaželi "oblizeka" (meni je ostalo valjda od vremena kad sam bila gladna)....

kako ja više ne mogu jesti neke velike količine mesa - ovo mi je bilo idealno za "brzi" obrok... par medaljončića uvaljaš u senf, ubaciš malo šampinjona, dodaš vina, vrhnje za kuhanje.... dotle se skuha riža, napraviš salatu...

zadnjih mjeseci sam preumorna, i ne osjećam se baš najbolje - pa sam se htjela malo poštedjeti...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ti medaljončići su vrlo zgodni za brzi obrok i ako je to za jednu osobu nije posebno skup ručak - 25 kuna, bolje pojesti to za brzinski ručak nego pizzu.

Ja kupujem Cekin piletinu, file, i tu i tamo batke sa zabatkom, i puretinu Vindon - file ili šnicle.
    Vrlo vjerojatno bi me jeftinije došlo da kupim cijelo pile, ali muka mi je to rezati a pogotovo filetirati, količina tako dobivenog filea bi mi bila premala, a ostale dijelove pileta baš i ne jedemo.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ti medaljončići su vrlo zgodni za brzi obrok i ako je to za jednu osobu nije posebno skup ručak - 25 kuna, bolje pojesti to za brzinski ručak nego pizzu.

ma meni su to 3-4 obroka - jer ja ne mogu jesti puno mesa... tako da me po obroku stvarno ne dođe puno. al ostatke neću plaćat po toj cijeni ...

nisu mi odgovorili na mail... valjda još proučavaju jel ih treba bit sram ili ne..

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa sa šampinjonima i vrhnjem je druga priča. To je inače 30 deka mesa i kad se samo ispeče na naglo nije baš puno.
    Moj muž to pojede sam bez problema.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam jednom kupila batke - i htjela ih ispeći kao što sam to nekad radila... razrezala, očistila od kosti - i spekla...
    kad ono - sve puno nekih mišića, žilica, a meso u tragovima. tako da je to bio "izlet" koji ne kanim ponoviti.

znala sam tu i tamo kupiti buterino (mislim da je isto vindon). kao što to obično biva - u početku su bili ok... sad mi ne pada na pamet to kupovati... od kemije još tu i tamo pojedem gavelino...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa sa šampinjonima i vrhnjem je druga priča. To je inače 30 deka mesa i kad se samo ispeče na naglo nije baš puno.
    Moj muž to pojede sam bez problema.
    ma i bez šampinjona i vrhnje ... i dalje mi je to nekoliko obroka, jer nemrem jesti puno mesa...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa Vidi poruku
    još mi je ostalo da odem provjeriti jednu privatnu mesnicu (ako još postoji ), negdje kod brodarskog instituta u novom zagrebu. naime vlasnik mesnice (i mesne industrije MM) mi je svojevremeno rekao da odem tamo i javim mu kakvo je meso, tj. da li sam zadovoljna... kak mi je daleko - nisam išla, ali budem provjerila..
    to je Milivoj Medven, mi znamo neke stvari od njega kupovati

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi uzimamo privatno, od mesara kojeg poznajemo. A ako baš uzimam kupovno onda Pik pakirano, mm govori da mu je to najbolje.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja sam se u Pik toliko razočarala da smo se ohrabrili i kupili svinju od poznatih sa sela. Dosta mi je više kupovanja i bacanja mesa. Ipak time hranim jako malu djecu.

Nama je problem što imamo frižider sa zamrzivačem koji primi zalihe za tjedan-dva mesa + povrće, sladoled i sl, pa meso moramo držati kod sveki u škrinji jer doma za nju nemamo mjesta.

Svinju smo uzeli stvarno povoljno, ali me sad čeka investicija u poštenu mašinu za mljevenje mesa, pa bilo bi dobro i kupiti bolje noževe jer mi ovi jedva režu, pa treba i ona sjekirica.... Nije baš niti to jeftin sport.

Mi imamo rodbinu na selu od kojih možemo povoljno i kvalitetno kupiti i meso i veće količine povrća i voća samo nemamo kud s time jer nam je špajz pretopli. Nije grijan, ali je loša izolacija pa je unutra preko 20 C. Krumpir za tren proklija. Jedino da promijenimo vrata i stavimo neka s poštenom izolacijom . opet poprilično ulaganje

I da odgovorim na temu, da, u skoro svakom pakiranju filea sam pronašla kosti, žilice i masno uredno zakamuflirano. I meni je to počelo dizati živce jer mi uzme vremena, a od onih žilica neke manje dijelove kosti niti ne vidim pa me strah da se djeca ne podave. Pa dok ja odstranim ono šta vidim, pa sve lijepo isprepipam u potrazi za skrivenim dijelovima kosti (a često napipam nešto taman da mi udavi dijete), ode vremena kao da sam sama filetirala. Stvarno su koma!

I poznam ženu koja je morala ići na operaciju pod općom anestezijom baš zbog kosti iz filea koja joj se zabila u grlu (nije provjeravala za kosti i nije ih prijavila). Tad sam prestala sa kupovanjem. Do tad sam vjerovala da mogu sama sve očistiti.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Mi uzimamo privatno, od mesara kojeg poznajemo. A ako baš uzimam kupovno onda Pik pakirano, mm govori da mu je to najbolje.
    Hm...možda mu se sviđa zbog one reklame sa tvornicom u kojoj je sve
    čisto, sterilno
    moram priznati da je i mene to privuklo,
    ali ja bih htjela znati i nešto o uzgoju tih životina, čime se hrane isl.
    ili je bolje da o tome ne razmišljam?
    Posljednje uređivanje od krojachica : 09.03.2011. at 10:07

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

postoji

ako misliš kupovati piletinu, nemoj se truditi: ima Vindijinu koju iz kutije od 15 kila istresa u hladnjak
    ako trebaš svinjetinu, teletinu ili suho meso - isplati se

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja kad god pogledam to Pik pakirano meso - junetinu i slično, meni to uvijek izgleda grozno, zelenkasto po rubovima !?!?

Inače bi mi stvarno odgovaralo da mogu tako - u Konzumu - kupiti malo pakiranje junetine/teletine/govedine jer ne znam kupovati u mesnici.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj krojachica prvotno napisa Vidi poruku
    Hm...možda mu se sviđa zbog one reklame sa tvornicom u kojoj je sve
    čisto, sterilno
    moram priznati da je i mene to privuklo,
    ali ja bih htjela znati i nešto o uzgoju tih životina, čime se hrane isl.
    ili je bolje da o tome ne razmišljam?
    Ja sam, kad sam počela razmišljat i raspitivat se, postala vegetarijanka. Meni je ta masovna mesna industrija toliko odvratna, odma mi tlak skoći, kad malo uđeš u cijelu tu proizvodnju, hranjenje, držanje životinja, ma od odvratne hrane koju im daju, antibiotika i ostalih otrova, do cementa i smljevenih kostiju iste vrste - u svrhu napuhavanja da bude što više mesa - pa do uvjeta u kojima žive životinje i naposljetku klanja koje je nerijetko pravo mučenje. Ajd u trudnoći jedem, al samo ono što znam ćim je hranjeno i gdje je živilo - a kako je mm strastveni mesojed odlučili smo držat životinje kad se se napokon preselimo na selo, jer kupovanje mesa mi je big no no na koji sam eto sad natjerana.
    Mislim da je za ljude koji nisu u stanju uzgojiti svoje, najbolje ovo kako je Marija napisala, kupit životinju, i kontrolirat ćim se hrani i u kakvim uvjetima živi, i onda meso u frizer.

A što se tiće PIKa, pa šta nisu oni da imaju ono kao OK Maturo pakirano? Možda to nije PIK moram provjerit, al ionako rjetko uzmemo.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja kad god pogledam to Pik pakirano meso - junetinu i slično, meni to uvijek izgleda grozno, zelenkasto po rubovima !?!?

Inače bi mi stvarno odgovaralo da mogu tako - u Konzumu - kupiti malo pakiranje junetine/teletine/govedine jer ne znam kupovati u mesnici.

teletinu više ne kupujem, jer mi neće prodat npr. pola kile (dobijem ostatke ), a kad sam kupovala više - onda sam se posvađala s prvim mesarom jer mi je izrezao "šnicle" ovak ko što su bili izrezani medaljoni... pa sam odustala.

kupujem "dinosaura" za juhu ... moj (drugi) mesar zna da je to onaj komad koji izgleda kao kremenkova večera... ...

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja rijetko kad kupujem vec pakirano meso. nekako vise volim vidit cili komad kad ga kupujem. imam vec godinama "svog" mesara koji me niti jednom nije zeznuo, pa mu eto, virujem . al recimo piletinu, patku, i nesto svinjetine i teletine , to koristimo sve domace na nasu srecu. naravno, zna se dogodit da je nestalo pa kupimo
    Posljednje uređivanje od bambus99 : 09.03.2011. at 20:54

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
    ...kupujem cijele piceke iz neindustrjske proizvodnje i seciram doma na dijelove.
    stvarno ne volim plaćati nekom da mi strančira meso, uvalja u mrvice i zamota u šareni celofan.

ali da mi se desi ovo s kostima i mašćobom bila bi bijesna. jer sam platila da toga nema unutra.
    potpis
    i dok sam radila, radila sam tako
    kupim, rastranđiram, spremim u paketiće kako mi odgovara i onda vadim
    no, mi smo rijetko kada pravili medaljone i sl., mi smo više od perkelta na kratki saft, pečene piletine, pohane skup' s kožicom...

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Kupila sam i ja to prije 10-tak dana, ali po nekakvoj sitnoj cijeni u Konzumu, čini mi se oko 50 kn za kg (akcija). Vindon pureći medaljoni - zbilja svakakvi - mali, veliki, neočišćeni... al s obzirom na cijenu bilo mi je razumljivo da su im to ostaci od "pravog" filea.
    E sad ću ja lupiti jer nikada nisam kupovala medaljone, ali ne mogu oni ni biti pravilini jer nema pura, a ni pile... takav dio mesa kojega bi se moglo izrezati na iste komade. Jedino da izrežu file pa modlicom medaljone.
    Drugo je, primjerice, svinjski lungić gdje ti imaš dugački mišić koji je otprilike jedanak na 70 posto dužine pa ti od te dužine možeš dobiti nekoliko jednakih medaljona.

No, nije mi jasno odakle uopće proizvođačima ideja tako nešto prodavati pod tim nazivom? Ako kupuješ medaljone, onda stvarno očekuješ jedanke komade mesa. DA ne govorimo o žilicama, masnoći i sl. I to za te pare! Ajme, pa to je 4 kilograma piletine, dva dobra pileta!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    No, nije mi jasno odakle uopće proizvođačima ideja tako nešto prodavati pod tim nazivom? Ako kupuješ medaljone, onda stvarno očekuješ jedanke komade mesa. DA ne govorimo o žilicama, masnoći i sl. I to za te pare! Ajme, pa to je 4 kilograma piletine, dva dobra pileta!
    e pa o tome ja pričam cijelo vrijeme...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

teletinu više ne kupujem, jer mi neće prodat npr. pola kile (dobijem ostatke ), a kad sam kupovala više - onda sam se posvađala s prvim mesarom jer mi je izrezao "šnicle" ovak ko što su bili izrezani medaljoni... pa sam odustala.

kupujem "dinosaura" za juhu ... moj (drugi) mesar zna da je to onaj komad koji izgleda kao kremenkova večera... ...
    meni je kupovanje mesa noćna mora. Mislim svježe meso mi je noćna mora i kupujem ga samo zbog muških u mojoj familiji, pa sam se već malo privikla. ja bih ili da je već pečeno ili iz nekakvog pakiranja bacila u ulje, samo da ge ne moram niti dirati niti rezati.

Uglavnom kupujem u mesnici na Dolcu. Hit mi je svinjski file (ili ga zovu svinjski biftek, nemam poma, mođžda i lungić. Uglavnom, nema niti kostiju, niti žija, komadi su manji (oko 40 dkg) nego teleći, kako se radi o prascu tako je i cijena niža. Mesar mi nareže medaljone, a radim ih isto sa senfom (ali bez gljiva)

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja sam neki dan upoznala čovjeka koji na pijac subotom donosi svježe zaklane piliće, zna imati i patke, guske... Zakolje u petak navečer i ujutro donese.
    Budući mi snaja nije zimus uzgajala piliiće, a od jesenas smo sve zalihe pojeli, predbilježila sam se kod ovoga.
    Ne znam zašto, ali vjerujem mu. Kad bude toplije, mogu mu odnijeti onaj mali frižider pa da mi u njemu nosi. Spremna sam platiti i više samo da je domaće.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam se definivno i odlučno vratila na kupovinu mesa u mesnici, nakon kratkog izleta u trgovačke centre. Problem mi jest što se moram subotom ujutro spremati i odlaziti na tržnicu, umjesto da uživam u dugom izležavanju i crtićima s malim; ali ako hoću kvalitetan obrok ne mogu ga napraviti s mesom iz Interspara ili Konzuma. Eto junetinu iz pašticade kupljenu u ovim lancima nisam mogla rezati već se samo razilazila uzdužno po nitima. Danas sam skuhala pašticadu s junećim mesom iz mesnice Vardijan (Klc) i ispalo super, lijepo i fino.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •