-
Ja sam se u Pik toliko razočarala da smo se ohrabrili i kupili svinju od poznatih sa sela. Dosta mi je više kupovanja i bacanja mesa. Ipak time hranim jako malu djecu.
Nama je problem što imamo frižider sa zamrzivačem koji primi zalihe za tjedan-dva mesa + povrće, sladoled i sl, pa meso moramo držati kod sveki u škrinji jer doma za nju nemamo mjesta.
Svinju smo uzeli stvarno povoljno, ali me sad čeka investicija u poštenu mašinu za mljevenje mesa, pa bilo bi dobro i kupiti bolje noževe jer mi ovi jedva režu, pa treba i ona sjekirica.... Nije baš niti to jeftin sport.
Mi imamo rodbinu na selu od kojih možemo povoljno i kvalitetno kupiti i meso i veće količine povrća i voća samo nemamo kud s time jer nam je špajz pretopli. Nije grijan, ali je loša izolacija pa je unutra preko 20 C. Krumpir za tren proklija. Jedino da promijenimo vrata i stavimo neka s poštenom izolacijom . opet poprilično ulaganje 
I da odgovorim na temu, da, u skoro svakom pakiranju filea sam pronašla kosti, žilice i masno uredno zakamuflirano. I meni je to počelo dizati živce jer mi uzme vremena, a od onih žilica neke manje dijelove kosti niti ne vidim pa me strah da se djeca ne podave. Pa dok ja odstranim ono šta vidim, pa sve lijepo isprepipam u potrazi za skrivenim dijelovima kosti (a često napipam nešto taman da mi udavi dijete), ode vremena kao da sam sama filetirala. Stvarno su koma!
I poznam ženu koja je morala ići na operaciju pod općom anestezijom baš zbog kosti iz filea koja joj se zabila u grlu (nije provjeravala za kosti i nije ih prijavila). Tad sam prestala sa kupovanjem. Do tad sam vjerovala da mogu sama sve očistiti.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma