Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 77 od 77

Tema: Anketa o mjesečnici

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koksy, tako nesto stvarno tesko mozes voljeti
    da mozes doci do filma, mozda bi nasla neke korisne savjete koji bi ti pomogli ili bi malo pomaknula stavove (u smislu da bi ti drugi pristup pomogao i da manje boli i smeta)
    (govori jedna koja ima neobilne, kratke i bezbolne)
    Posljednje uređivanje od renata : 11.03.2011. at 14:42

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Slavim je slavim, but she always gets me into trouble
    Ja obožavam svoju mjesečnicu (ajme nikad je nisam tako zvala) volim što je redovita, što nije obilna, što me ne gnjavi previše...Hell zadnjih 5 godina jedva da je i imam!!! Fali mi.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Koksy, moja sestra ima nešto slično, užas
    Al ajd, sad zato uživaš

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

odgovori na pitanje "Jeste li zadovoljni higijenskim proizvodom kojeg trenutno koristite? Zašto?"
    KORISNICE MOONCUP-A
    (crtice odvajaju odgovore)

Jako sam zadovoljna i Mooncupom i platnenim ulošcima, cijeli doživljaj mjesečnice mi se promijenio otkad ih koristim (već 4-5 godina). Mjesečnica i jednokratni ulošci su mi se ranije gadili, a s platnenima uopće više nemam taj osjećaj, sve je prirodno. Platneni ulošci su neusporedivo udobniji, a Mooncup savršeno siguran. -------------------
    "Da. Mooncup mi je genijalan jer više ne curim na sve strane.
    Povremeno koristim platnene uloške, Rodini su mi mekani, ugodni, lijepo se peru, ali bojim se da prvih nekoliko dana moje menstruacije ne bi izdržali. No, nikada to nisam testirala. " -------------------
    jer udovoljava svim meni bitnim parametrima - zdrav je, udoban, financijski visestruko isplativ, ima minimalan utjecaj na okolis i izuzetno mi je udoban. -------------------
    Mooncup je jedini koji uspije zadržati moju preobilnu menstruaciju. -------------------
    manja je sansa da procuri dok spavam -------------------
    jednostavnost uporabe -------------------
    da -------------------
    Prezadovoljna jer ne ostavlja traga na okolišu i jeftin je. -------------------
    Da, zadovoljna sam jer je Mooncup zdraviji od jednokratnih tampona koje sam prije koristila. -------------------
    "Koristim mooncup i zadovoljna sam. Prilično je siguran i olakšava mi prve dane kada mi je menstruacija zaista obilna pa sam sve vrste uložaka užasno često mijenjati. Udobniji mi je i lakši za stavljanje od tampona.
    Loša strana mu je pražnjenje/pranje u ne-kućnim uvjetima." -------------------
    Zbog problema s probavom me zna smetati umetnuta Mooncup čašica, pa ozbiljno razmišljam preći na platnene uloške. -------------------
    "Jednokratnim ulošcima uglavnom jesam, jer su jednostavni i ne odviše skupi.

Menstrualnu čašicu sam otkrila nedavno i odmah sam je zavoljela jer je iznenađujuće udobna, iznimno jednostavna za korištenje, neusporedivo bolja za zdravlje i okoliš te, dugoročno gledano, financijski daleko isplativija." -------------------
    Da, manje propusta od drugih proizvoda. -------------------
    Jako sam zadovoljna, preporodila sam se otkad koristim mooncup! -------------------
    da, pruža mi veću sigurnost -------------------
    Da. Menstrualna casica je prakticna i ne trosi se. -------------------
    da, čisto se osjećam -------------------
    Izrazito sam zadovoljna, jer je čašica stvarno ugodna i sigurna! Nema curenja, nema neugodnog osjećaja, iritacije, brige oko kupovine uložaka, smeća. -------------------
    koristim mooncup, prezadovoljna sam, jer zadovoljava sve navedeno iz prethodnog pitanja -------------------
    Jesam. Jeftino je, praktično i čisto. -------------------
    "da.

zato što mislim da je puno zdravija varijanta od onoga što sam koristila prije (tamponi)" -------------------
    koristim Mc i platnene - savršeno udobno i uvijek pri ruci -------------------
    Mooncupom sam prezadovoljna, iako mi zbog jačine mjesečnice uz mooncup treba i uložak. Radije nosim platneni, ali nekad ne mogu izbjeći i jednokratni. -------------------
    Jesam. Jer je totalno otkriće i ne znam kako sam dosad živjela bez njega. -------------------
    da, kombinacija koju koristim ispunjava moje potrebe u potpunosti -------------------
    Da, zato što je jednostavna za korištenje, udobna za nošenje i osjećam se slobodnom. -------------------
    unazad 4 godine ne koristim nista, jer sam izmedju dve trudnoce samo jednom dobila mengu.... -------------------
    "Pred par godina sam preko interneta nabavila Mooncup.
    Proizvod kao proizvod je odličan. Moja jedina zamjerka je da ga ne mogu koristiti na poslu. Razlog je taj da moram izaći iz WC-a i onda prati ruke koje nakon Mooncup-a znaju biti ''krvave'', odnosno nisu za pokazati eventualnim peračima ruku. No, moje menstruacije su takve da pored Mooncup-a moram koristiti i uloške.
    Kombinacija za 8 sati radnog vremena je tamponi + ulošci a kada sam kod kuće Mooncup + ulošci." -------------------
    U velikoj mjeri. Gotovo zaboravljam da imam mjesečnicu. -------------------
    Da, jesam, zbog sveg što sam gore navela -------------------
    Odkad koristim mooncup, zaboravim da imam menzis -------------------
    Da, zadovoljna sam jer su platneni ulošci koje koristim udobni, lako se održavaju, brzo s suše. Koristim iste uloške pet godina i još su u solidnom stanju. -------------------
    Posljednje uređivanje od renata : 11.03.2011. at 14:51

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

odgovori na pitanje "Jeste li zadovoljni higijenskim proizvodom kojeg trenutno koristite? Zašto?"
    KORISNICE PLATNENIH ULOŽAKA

koristim platnene uloške i izuzetno sam zadovoljna:
    - menstrualna krv uopće nema miris (za razliku od smrada prilikom korištenja npr. always uložaka)
    - lako ih održavam, uopće mi to nije neki dodatni posao
    - ja osobno imam manji broj gljivičnih infekcija od kada koristim platnene uloške ------------------- Da, budući da ispunjava moje zahtjeve i očekivanja. ------------------- jesam. moć upijanja nije ništa manja od jednokratnih uložaka. još mi je otvorena opcija mooncupa. nisam probala. vjerujem da bi najveća prednost bila ugodniji osjećaj jel bi smanjio osjećaj 'šljapkavosti' ------------------- Jesam. Udobnost. ------------------- da ------------------- Da, jednostavni su a zdraviji i ekoloskiji od jednokratnih tj. tampona. ------------------- platneni ulošci-planiram kupiti Mooncup od prve plaće ------------------- da, rodini ulošci su super ------------------- sigurni su, uvijek dostupni, udobni ------------------- Jesam, jer su lijepi, ugodni i pojacavaju svjesnost imanja mjesecnice. ------------------- Zadovoljna sam jer su mi platneni ulošci neusporedivo udobniji od jednokratnih koje sam ranije koristila, a nisu mi komplicirani za održavanje. Osim toga veseli me i to što je njihovo korištenje pogodnije za okoliš, a financijski su isplatljiviji. ------------------- Djelimično. Kako se radi o jednokratnim ulošcima postoji samo jedna vrsta koju jedva podnosim i koja mi ne stvara tegobe u smislu neugodnog osjećaja i bujanja gljivica. ------------------- da, udobni, zdravi, lako perivi.. ------------------- Ne, zato što mi je trenutno veliki financijski trošak kupiti dovoljnu zalih željenih platnenih uložaka pa koristim jednokratne, znam u konačnici dođe na isto ako ne i jeftinije ali nikako izdvojit određenu svotu novcqa. ------------------- Koristim platnene uloške i oduševljena sam jer su najugodniji od svega što sam probala. ------------------- da ------------------- Jesam. ------------------- manje vise da, udobni su i sigurni ------------------- Zadovoljna sam jer zadovoljavaju moje zahtjeve da budu zdravi i udobni a ni financijska strana nije zanemariva. ------------------- da,zato jer su ugodni za nosenje,znam da su i zdraviji od jednokratnih opcija. ------------------- KOristim platnene, zadovoljna jako.

Topli u ovim hladnim danima, mekani, perivi i jeftiniji. ------------------- da
    na platnene nisam alergična ------------------- jesam, ugodni su za nositi i jednostavno su lijepi ------------------- jako jer nakon jednokratnih ulozak osjecaj kad imate pamuk do koze je neprocijenjivo ugodan ------------------- Da, nakon godina nošenja plastičnih uložaka i sve većih neugodnosti - fizičke odbojnosti prema njima ------------------- Da, jako sam zadovoljna. Potpuno su prirodni i zdravi. ------------------- trenutno ne koristim nista, nedavno se porodila i jos nemam menstruaciju. ------------------- koristim različite platnene uloške i mooncup i ta kombinacija mi je odlična ------------------- Koristim kombinaciju platnenih i jednokratnih , ali platneni su moj prvi izbor. Zato jer su ugodni , nema svraba i crvenila prilikom koristenja , a laki su za upotrebu. ------------------- da (platneni ulosci). ima sve ono sto mi je vazno - cuva okolis, cuva moje financije, udoban je i siguran za koristenje. jako mi je vazno to sto nije jednokratan, jer mrzim nepotrebno gomilanje otpada i smeca ------------------- Prezadovoljna, jer zadovoljava gore navedene uvjete! ------------------- da jer su udobni i ne iritiraju ------------------- jesam.
    Udobno, zdravo... ------------------- koristim platnene menstrualne uloške, zadovoljna sam jer su udobni, ne moram razmisljati jesam li ostala bez zalihe jednokratnih a nije zanemariv niti ekološki aspekt ------------------- ne, jer se grozim plastike, bjelila i dioksina
    nastojim preći na platnene, a kupit ću i mooncup ------------------- prezadovoljna sam jer su moji platneni ulošci udobni, lijepi, mekani, tanki.... sve ono što nisam mislila da platneni mogu biti <3 ------------------- zato ------------------- Izuzetno zadovoljna. Zato što su mi jako ugodni, uvijek ih imam kod kuće.
    S njima ne dobijem gljivice kao prije s jednokratnim ulošcima. ------------------- da ------------------- da, ugodan je ------------------- Da. Udobni su, lijepi, nema crvenila, iritacija, svrbeža. ------------------- jesam
    zato sto ispunjava sve uvjete koje treba ispunjavati ------------------- veoma. ulošci su prijatni, ne ozazivaju iritaciju, ekonomski su isplativi i odlično upijaju. ------------------- relativno, pomalo smeta pri koristenju, i propusta pri jakom krvarenju ------------------- Da, iz razloga koje sam odabrala na prethodnom pitanju. ------------------- U najvećoj mjeri sam zadovoljna.
    Oko polovice svojih platnenih uložaka sam kupila u Rodi
    a drugu polovicu sam sama sašila, prilagodivši ih tako svome tijelu, jačini
    krvarenja i sl. I dalje ih sama izrađujem, u raznim veličinama.
    Nisam u potpunosti sigurna u njihovu nepromočivost, ali nisam bila
    100% bila sigurna niti u jednokratne uloške (pogotovo noću) pa mi niti po
    tom kriteriju jednokratni nisu u prednosti. ------------------- U najvećoj mjeri sam zadovoljna.
    Oko polovice svojih platnenih uložaka sam kupila u Rodi
    a drugu polovicu sam sama sašila, prilagodivši ih tako svome tijelu, jačini
    krvarenja i sl. I dalje ih sama izrađujem, u raznim veličinama.
    Nisam u potpunosti sigurna u njihovu nepromočivost, ali nisam bila
    100% bila sigurna niti u jednokratne uloške (pogotovo noću) pa mi niti po
    tom kriteriju jednokratni nisu u prednosti. ------------------- Da, otkako sam počela koristiti platnene uloške menstruacije su postale kraće i manje obilne, a platneni ulošci su puno ugodniji za nošenje - nema osjećaja peckanja, neugodnog znojenja. Uz to upijaju i više od jednokratnih. ------------------- ulosci su sareni i udobni za nosenje. mooncup je praktican. ------------------- Ne. Koristim uloske i uvijek imam osjecaj da sam tih dana 'prljava'... Koristila bi tampone - radi veceg osjecaja cistoce, ali ih radi zdravlja ne koristim. ------------------- Riješila sam se problema s gljivicama koji je pratio upotrebu jednokratnih uložaka. ------------------- jesam. ------------------- Ne. koristim uglavnom jednokratne menstrualne uloške i rado bih prešla na platnene, ali ih kod nas nema u prodaji ------------------- da ------------------- Smatram ih nužnim zlom ------------------- Da, zato što trenutačno nemam alternativu (plateneni ulošci) ------------------- trenutno ne koristim niti jedne jer dojim, pa nemam menstruaciju. ali sam oduševljena platnenim ulošcima! osjećaj je neusporediv, nema više crvenila, svrbeža i ostalih "blagodati" jednokratnih!
    a utjecaj na okoliš je nezanemariv!
    ------------------- jednostavno - osjećam da mi je ugodnije sa platnenim ulošcima, a budući da ne mogu objasniti bolje mogu napraviti usporedbu:
    plateneni ulošci (koje koristim tek odnedavno pa je moje oduševljenej još friško) su mi došli kao npr.najfinija pamučna majca umjesto najlonske plastične majce; ili, osjećam promjenu kao da sam bacila stari poliesterski jastuk i kupila fini, mekani udobni pernati jastuk za spavanje....Promejna osjećaja ovoga tipa me oduševila. ------------------- osrednje, zbog (ne)udobnosti i povremenog curenja ------------------- Jako sam zadovoljna paltnenim uloscima jer imam uzasno osjetljivu kozu i sluznicu, doslovno sam se preporodila odkad ih koristim. Ucestale gljivicne infekcije su sada skoro pa stvar proslosti. Jako brzo su se isplatili, sada me ne kostaju skoro nista. ------------------- jesam,služe svrsi ------------------- Nisam zadovoljna sve dok si ne kupim još platnenih uložaka ------------------- zadovoljna sam. ------------------- Da. Jer zadovoljava sve gore spomenute kriterije. ------------------- Jesam. Od kada ih koristim, nemam upale, svrbeže, a i financijski su prihvatljiviji. ------------------- Jesam, jako sam zadovoljna jer imam manje bolne menstruacije, manje obilne i osjećam se prirodnije. ------------------- Jesam, jako sam zadovoljna jer imam manje bolne menstruacije, manje obilne i osjećam se prirodnije. ------------------- Zato sto se ugodnije osjecam nego pri koristenju jednokratnih ulozaka od kojih osjecam nuugodno peckanje i miris.Dok s platnenim uloscima toga nema.Mislim da su i zdraviji. ------------------- vrlo sam zadovoljna, platneni ulošci su izuzetno udobni za korištenje, apsolutno nikad mi nisu procurili (što je kod jednokratnih bio čest slučaj), niti jednom nisam imala vaginalne gljivice (što mi se prije, dok sam koristila jednokratne, događalo oko 2 puta godišnje), a nije zanemariva niti financijska ušteda od kad ih koristim. ------------------- jesam.platneni ulošci su neškodljivi za moje zdravlje, a posljedično i za zdravlje moje djece (dojim), ugodni za nošenje, nemaju neugodan miris, mogu ih sašiti u kućnoj radinosti što često i činim pa na taj način ne ugrožavam kućni budžet, a i ne štetim okolišu -------------------

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

KORISNICE jednokratnih tampona

Ne baš. Jednokratni ulošci mi nisu ugodni, a samo s tamponima se ne osjećam zaštićenom od procurivanja, pa ih kombiniram. ------------------- da, osjecaj cistoce ------------------- zato što ne vidim jednako dobru i praktičnu alterati vu. ------------------- Jesam. Jer zadovoljavaju svim mojim potrebama i zahtjevima. ------------------- da, udobno i praktično. ------------------- Da. Udobni su za koristenje, koristim one od eko materijala pa se nadam da su i pogodni za zdravlje i manje stetni za okolis od onih od "ne eko" materijala. ------------------- Da ------------------- U posljednju godinu dana ne koristim niti jedan proizvod jer privremeno nemam mjesečnicu. Ponekad koristim jednokratne dnevne uloške. ------------------- Jesam.
    Dobro upija, udoban, jeftin. ------------------- Tak tak ------------------- DA. Jednostavnost i udobnost. ------------------- Zadovoljna sam tamponima, ali ulošcima nisam. željela sam preć na platnene, ali su pre debeli za mene i moje navike. ------------------- da. zato???? ------------------- Jesam i nisam. Jesam jer se dosta ugodno osjećam, a nisam jer znam da tamponi nisu najzdravija opcija. ------------------- da, udoban je. ------------------- da, zbog udobnosti, efikasnosti. ------------------- da, zadovoljava moje potrebe ------------------- Da jer je ugodan za nosenje kao i praktican ------------------- Ne, ozbiljno razmišljam o platnenim ulošcima i mooncup-u. ------------------- Jesam. Osjećam se dobro i čisto. ------------------- I da, i ne. Ne, zato što sam svjesna utjecaja na okolinu i moje zdravlje koristeći jednokratne uloške i tampone, a s druge strane, da, jer su mi udobni i praktičniji od platnenih uložaka ili od mooncup-a. ------------------- da ------------------- da, u potpunosti. jednostavan za upotrebu, pruza mi maksimalnu sigurnost. ------------------- ne
    veličine mi neodgovaraju ------------------- Nisam jer cak i kratko koristenje jednokratnih ulozaka mi stvara probleme kao sto su peckanje ... tampon razmisljam zamijeniti Mooncupom (znam za njega vec nekoliko godina) ali imam neki strah od 'zaglavljivanja'. ------------------- ne. najradije bi da nemam mjesecnicu nikada. ------------------- Da. Ne sputava me pri svakodnevnim aktivnostima. ------------------- Da. Pouzdani i praktični. ------------------- da ------------------- Uglavnom jesam. Koristim tampone + jednokratne uloške. Zadovoljavaju uvijete da su jednostavni za korištenje i da se osjećam sigurno od "procurivanja" ali nisam baš sigurna u zdravstvenu sigurnost korištenja tampona. ------------------- tamponi su mi nekako najpraktičniji. zasad. ------------------- koristim tampone i zadovoljna sam. jednostavni su, ne zauzimaju mjesta u torbici i osjećam se sigurnom ------------------- Nisam. Plastika. ------------------- Jesam, ugodan, dobro upija, ne izaziva nikakve probleme. ------------------- jar je pouzdan ------------------- Jesam. Zato jer mi pruža najpraktičniju opciju od svega ponuđenog, a s obzirom na na neuredski posao koji radim to mi je prevažno. Ukoliko osjetim da u nekom trenutku tampon neće biti dovoljan, a ja nemam mogućnost pronaći toalet, mogu samo dodatno staviti uložak, bez da u tom trenutku moram zbrinjavati ispunjeni tampon.
    Iz navike, koristim ga onda i kad sam u uredu ili kod kuće. ------------------- da, tako mi odgovara ------------------- Tampax tamponi s plasticnim aplikatorom su savrseni, ali jos nisam nasla uloske koji mi odgovaraju. ------------------- koristim tampone, zadovoljna sam jer su praktični, pouzdani. ------------------- koristim tampone, zadovoljna sam jer su praktični, pouzdani. ------------------- da ------------------- da ------------------- da jer su mi udobni i sigurni ------------------- Najvažnija mi je udobnost ------------------- platneni ulosci su mi OK. Tampone i jednokratne uloske koristim kad putujem ili kad idemo nekid van jer mi je neprakticno nosati sa sobom vrecu punu prljavih ulozaka, pogotovo ako putujem na vise dana ------------------- Relativno sam zadovoljna. Imam jaka krvarenja, i tesko bih izdrzala bez tampona. ------------------- Jesam ------------------- uglavnom da. brzi, jrdnostavni i uvijek pri ruci. ------------------- DA. PRAKTIČNOST ------------------- Uglavnom jesam. Platneni ulošci mi povremeno procure, a tampone ne smijem koristiti jer imam spiralu (inače bih prva dva dana kombinirala tampone i platnene uloške). ------------------- Koristim Jessa tampone (povoljni su i praktični)
    Nocu koristim Jessa uloske (dugačke, noćne), iako nemirno spavam (na trbuhu, leđima, okrećem se) svejedno ne procure. ------------------- Recimo da jesam jer mi se konacno ciklus unormalio, tj ima "pravilo" po kojem curi pa uspjevam jako dobro uhvatiti sve, a ne da moram prati plahte i hlace stalno. Ali da bi mogli biti jos malo ugodniji za kozu - bi. ------------------- Sasvim i u potpunosti. Udobno i nevidljivo. ------------------- Da, jer su jednostavni za korištenje i dostupni u svakom dučanu. ------------------- da.Praktičnost. ------------------- Da. Ugodni su, financijski prihvatljivi ------------------- da ------------------- Ne, od uložaka imam alergijske reakcije pa ih koristim samo na početku, dok je krvarenje obilno, nastavljam s tamponima, s njima sam zadovoljna ------------------- Baš i ne, zbog obilne menstruacije nerijetko procure. ------------------- Zadovoljna sam. Ispunjavaju sve moje potrebe pri mjesečnici. ------------------- Da, zato jer s tamponima uopće ne osjetim da imam menstruaciju. ------------------- Da, pouzdan je. ------------------- Jesam, zadovoljava moje potrebe. ------------------- OK su. Cudi me sto u hrvatskim ducanima nema za kupiti tampona sa plasticnim aplikatorom koji sluzi laksem umetanju samog tampona, a i koristenje je puno vise higijensko. OB tamponi su mi jako tvrdi i ne volim ih, te zbog toga koristim Always uloske dok sam u Hrvatskoj i Pearl Tampax ultra glade tampone sa plasticnim aplikatorom kad sam u Americi. ------------------- da, praktičan i pruža zaštitu koja mi treba ------------------- Jesam. ------------------- Ne ------------------- Jesam, navikla sam na tampone, ne osjećam ih pri nošenju i nemam problema s njima. ------------------- Koristim jedino tampone, ne procure i sve je čišće, nema krvi u wc-u i po rublju. Čitala sam da su možebitno štetni, ali to ignoriram jer mi je ovako sve čišće, higijenskije i jednostavnije. ------------------- Da.Povoljan je,kvalitetan,udobniji u odnosu na uloske,izostanak zdravstvenih smetnji. ------------------- Da. I ne osjetim da imam menstruaciju. ------------------- da. ispunjava sve moje prohtjeve i omogućava mi normalan ( kod mene prilično zahtjevan) fizički ritam . ------------------- koristim tampone za dan i super mi je što nemam ništa u gaćicama, ništa se ne ocrtava kroz hlače, čista sam cijeli dan, ne razvija se miris. užas mi je da sam sva krvava, a moram cijeli dan biti van kuće. zato uloške koristim samo po noći ------------------- Da. ------------------- Pa baš i ne, jer s obzirom da imam jako duge mjesečnice koje traju 8 dana, obavezno dobijem plikove. ------------------- Da. ------------------- Zadovoljna sam jer se s tamponom osjećam ugodno i nesputano. Međutim, voljela bih isprobati i koristiti neki prirodniji proizvod, koji bi mi omogućavao istu nesputanost, a ujedno bi bio i ekološki prihvatljiv. ------------------- Jer mi je udobniji i manje kompliciran za upotrebu nego ulošci, a i navikla sam. ------------------- Da. Omjer cijene i kvalitete je zadovoljavajući. ------------------- Zadovoljna sam jer me ne iritiraju, nije mi neudobno i prozračni su (nije mi vruće) ------------------- ne, zbog cijene i blagog straha od infekcije. Zato ću odabrati mooncup. ------------------- Jesam, osigurava mi sigurno zaštitu (od curenja), ugodno se osjećam, i meni veoma bitno "čisto" se osjećam. ------------------- Jesam jer je jednostavno u smislu održavanja maksimalnog stupnja higijene, lako dostupno u svakoj trgovini/kiosku... no svakako bi voljela probati menstrualnu čašicu. ------------------- da ------------------- Jesam jel upija i nikada nisam imala neugodnost da "procuri" kao što mi se dešavalo sa ulošcima ! ------------------- jer je udoban i praktičan ------------------- jesam ------------------- Jesam, kombiniram tampone i uloške, praktični su (tamponi).
    Uloške koristim noću. ------------------- jesam, jednostavno su ugodni za noć ------------------- jesam, jednostavno su ugodni za noć ------------------- nisam zadovoljna. zato što ulošci nadražuju kožu i previše ih se troši te zagađuju okoliš. s tamponma sam uglavnom zadovoljna jer pružaju osjećaj da mjesečnice niti nema. ------------------- Da, praktičan, udoban. ------------------- Zadovoljna sam jer mogu zaboraviti na njih bar neko vrijeme i bit opustena. ------------------- DA,DOBRO UPIJA I NIJE SKUP ------------------- Jesam, za dan koristim ob tampone, za noć koristim jedne od "papirnatih" uložaka, zadovoljna sam s ekstra velikim od DM-a. ------------------- ponekad zaboravim da imam menstruaciju, koliko dobro podnosim tampone ------------------- da, jer je higjenski, praktičan i mogu zaboraviti da imam menstruaciju ------------------- Da. ------------------- ne. -------------------

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

KORISNICE JEDNOKRATNIH ULOŽAKA

Jesam, medjutim voljela bih koristiti nešto što će imati manje štetnog utjecaja na okoliš -------------------
    "Zadovoljna sam jer, kada nemam vremena, koristim jednokratne i prakticni su mi. Kada sam doma i dobro se organiziram, koristim platnene i obozavam njihovu mekocu i toplinu.

" -------------------
    ne previše. Kvalitetni su preskupi, jeftiniji ne zadovoljavaju moje kriterije. -------------------
    ne, vrlo je praktičan, ali nije mi najudobnije s njim -------------------
    ne sasvim; povremena neudobnost -------------------
    Zadovoljna sam. -------------------
    imam osjetljivu kožu, pa i iritacije kože. -------------------
    Jesam. -------------------
    Jesam, praktično i lagano za upotrebu -------------------
    "da
    " -------------------
    Da, jer ispunjava gore navedene uvjete. -------------------
    Da, koristim socijalističke Vir80 i Veoplast, bitno mi je da se diše, a i da nemam dodatnog posla oko pranja uložaka. -------------------
    udobni su, praktični, ne cure -------------------
    Zadovoljna sam higijenskim proizvodom kojeg trenutno koristim, prvenstveno zato sto je pouzdan. -------------------
    Zadovoljna sam svime osim prevelikim udjelom kemije u proizvodima. -------------------
    Da, ulošci su udobni, ne iritiraju, praktični. -------------------
    Ne. Zbog obilnih menstruacija često propuste koliko god prostrani bili. Naročito noću, zato često noću koristim pelene za bebe. -------------------
    da, ulosci su udobni, ne ometaju me, sigurni -------------------
    da, zbog udobnosti i jednostavnosti -------------------
    da,dovoljno je pouzdan -------------------
    Da. Ugodan je, dobro upija, tanak, pamucan. -------------------
    Da, zato što je jednostavan za upotrebu i praktičan, a i pristupačan je cijenom. -------------------
    Jesam -------------------
    Da jako sam zadovoljna svojim jednokratnim higijenskim ulošcima. Daju mi potpunu sigurnost (jer nemam jako obilna krvarenja) i uz to su tanki i super prijanjaju uz gaćice pa ih skoro i ne osjetim.. -------------------
    jesam, zadovoljava moje potrebe -------------------
    Da, udovoljava sve kriterije. -------------------
    jesam, zadovoljna sam, pamučni ulošci (vata)-najprirodnije od uložaka -------------------
    da jer su udobni -------------------
    Donekle, uskoro namjeravam prijeći na zdraviju verziju - platnene uloške. -------------------
    da ,jer je od pamučnih vlakana i ugodan mi je pri nošenju -------------------
    ne u potpunosti. ne dise -------------------
    Da -------------------
    da, jednostvni su za koristenje i lako su dostupni. -------------------
    Ne. Zato što sigurno ne utječe pozitivno na moje zdravlje ali sam prelijena da bi koristila nešto drugo -------------------
    Ne preterano. Izaziva mi alergiju. -------------------
    jer je jednostavan -------------------
    Jesam jer je praktičan i siguran -------------------
    da -------------------
    da jer koristim vir ili ivi lola ribar obične mrežaste. -------------------
    Mislim da ima i bolje ali nemogu pronaći.. -------------------
    Da, izdržljivi su. -------------------
    zadovoljna sam -------------------
    Zadovoljna sam jer se osjećam sigurno i ne bojim se neugodne situacije da uložak propusti. -------------------
    da, zadovoljavaju u točkama koje su mi najbitnije -------------------
    da -------------------
    "jesam.
    iskoristim i bacim." -------------------
    ne baš, jer sam svjesna koji je utjecaj plastike na zdravlje, okoliš itd -------------------
    pouzdan je -------------------
    Nisam potpuno zadovoljna, jer mi krilca na jednokratnim ulošcima često iritiraju kožu s unutarnje strane bedara. -------------------
    nisam, uvijek navućem gljive -------------------
    Da -------------------
    odgovara mi -------------------
    da -------------------
    Jesam. Udobno je koliko to uložak/tampon može biti, i uglanom mi ne procuri, nemam nikakvih iritacija, tj. zdravstvenih problema od koristenja. -------------------
    Ne u potpunosti, jer me nekad žulja (kao da su ulošci preširoki) i živcira me kad se krilce odlijepi. -------------------
    ne baš... plastično djeluju... -------------------
    Relativno. Zamjerka je ta što zbog dugotrajne menstruacije od jednokratnih uložaka dobijem osip. -------------------
    nisu me iznevjerili -------------------
    Da. -------------------
    Jesam jer je pamučan jednokratni uložak. -------------------
    Zadovoljna sam, jer ispunjava sve gore navedene kriterije. -------------------
    djelomično. ne osjećam se najbolje kad nosim uloške. -------------------
    da. -------------------
    Da. jer se osjecam sigurno dok ga upotrebljavam. -------------------
    Imam već 3 godine spiralu Mirena pa nemam menstruaciju. -------------------
    Previše košta, nije eko friendly -------------------
    zato što su udobni,nepropusni i higijenskiji -------------------
    jesam, jako su udobni -------------------
    Da -------------------
    jesam,prakticnost -------------------
    Jesam,praktični su i udobni. -------------------
    Zadovoljna sam jer su praktični za korištenje, udobni a s obzirom da mi mjesečnice nisu obilne, nisu mi preveliki trošak. -------------------
    Jesam, ne propuša nigdje, ugodno nošenje, i nemam nikakve reakcije na materijal. -------------------
    Da.Ispunjava funkciju. -------------------
    da -------------------
    Da zadovoljna! -------------------
    Da, odlična zaštita -------------------
    Jesam,zato jer mi je praktičan i mislim da je stvar navike individualca. -------------------
    Da. Daje mi osjećaj sigurnosti. -------------------
    Da, ulošci na bazi pamuka, bez gelova. Ne izazivaju iritacije. -------------------
    Jer ga ne osjecam dok ga nosim, a savrseno upija... -------------------
    da -------------------
    Da, zbog mogucnosti upijanja, ali i zbog njeznosti prema mojoj kozi. -------------------
    Da, jer mi pruža sigurnost. -------------------
    Jesam, zato što se osjećam ugodno i suho jer uložak koji koristim zaista dobro upija i nikada nemam osjećaj da sam mokra i ili da mi je procurilo pokraj uloška. A to mi je bitno. -------------------
    jesam. Udobno,prozračan uložak. -------------------
    Da jer je praktičan i dostupan. -------------------
    da, jer je cijena veoma pristupačna, veoma su udobni, meki i nježni -------------------
    da -------------------
    Da,najzdraviji je i jednostavan za upotrebu. -------------------
    Da, jer nemam neke velike prohtjeve, a ulošci obavljaju sve što treba. -------------------
    Jesam. Udoban je za nošenje, praktičan pri korištenju. -------------------
    da -------------------
    - -------------------
    da -------------------
    Da, povoljno i dostupno. -------------------
    nisam zadovoljna jer mi uredno popusti, žulja me i smeta. -------------------
    Jesam, ali bih željela kupiti platnene uloške samo što onih s pulom već duže nema za kupiti u rodi. Zašto? -------------------
    da, zbog prakticnosti -------------------
    Ne, ali praktičan ako sam na poslu, a doma imam one nekadašnje VIR i sl. jer imaju puno više pamuka, a i prozračni su za razliku od plastičnih. -------------------
    jesam...zato jer su praktični i udobni -------------------
    Da. -------------------
    Uglavnom da, jer upiju sve što treba i ne stvaraju mi nikakvu iritaciju. -------------------
    Da, jer su dobro upijajući. -------------------
    da.cijena, kvaliteta, ugodnost pri korištenju su OK -------------------
    Teško mi je odgovoriti na ovo pitanje jer već dugo (osim debelih vatenih uložaka nakon poroda ) nisam u doticaju s ulošcima... -------------------
    always- pouzdani -------------------
    "Nisam, u danima obilja (drugi dan menstruacije, katkad i prvi ako dobijem u rano jutro)) nije mi nijedan tip uložaka koji sam isprobala bio dovoljan. Tada koristim najmanje dva (iako mijenjam svaki sat, rijetko kad svaka dva sata, noću jednom ili dva puta ovisi kad idem leći).

" -------------------
    Jesam. Povoljan je i kvalitetan. -------------------
    u potpunosti zadovoljava kriterije iz gornjeg pitanja. -------------------
    "da.
    ne propuštaju" -------------------
    Iskreno, nisam imala menstruaciju cca 18 mjeseci (trudnoća i dojenje) pa se skoro ni ne sjećam kakvi su, ni koji su... -------------------
    da, zbog udobnosti, prozračnosti i cijene -------------------
    nisam zadovoljna. čini mi se da od njih dobijam gljivice radi zadržavanja vlage i previše je plastike u njima - kao kod pelena za djecu. iako radije biram one s više pamuka (libress ulošci). u trudnći sam izbacila korištenje jednokradnih dnevnih uložaka i jako sam happy zbog toga. naravno od tada koristim isključivo pamučne gačice. nema više sexy čipkastih.... -------------------
    osjećam sigurnost!!! udobnost i u 30 tim sam pronašla svoje!!! kad se ide na pilatees onda i samo u toj prilici tampon - strano tijelo!!! -------------------
    da, udoban, minimalno zagaduje -------------------
    Jesam, zadovoljava moje potrebe, tanak je, ugodan, vrloooo pouzdan :D -------------------
    da,zato sto je pamucan i udoban,ne izaziva nikakve iritacije -------------------
    jesam -------------------
    Uglavnom. Koristim jednokratne uloške npr. Always u kombinaciji s običnim vatenim ulošcima (Vir). To mi je za sada najudobnija kombinacija. -------------------
    da, ugodni su -------------------
    Nisam ni razmišljala o tome da postoji nešto drugo osim jednokratnih uložaka, pa sam sa njima zadovoljna koliko jesam. Ispunjavaju funkciju da ne procurim, ali sigurno nisu ni udobni, ni jeftini, ni zeleni, a vjerojatno ni zdravi. -------------------
    Izuzetno sam zadovoljna jer je prakticno i jednostavno, a i udobno koliko to moze biti. Najbitnije od svega, proizvod koji sad koristim ne izaziva gotovo nikakvu alergijsku reakciju. -------------------
    jesam. zato što ne dobijam vaginalne infekcije. -------------------
    Da. Jednostavni i ne pre skupi. -------------------
    ne, propušta -------------------
    Jesam, pouzdani su i praktični. -------------------
    Jesam. Praktičan je i dobro upija. -------------------
    nosim uloške napravljene od organskog pamuka,njih ste zaboravili staviti na listu.Razlika je između klasičnih i pamučnih uložaka (Zbog svih odabira gore navedenih) -------------------
    Udoban,funkcionalan. -------------------
    da. ne propusta, udoban je za nosenje, financijski prihvatljiv -------------------
    Da, zato što sam napokon našla proizvod koji je od pamuka, ne propušta i tanak je dovoljno da mi ne ometa svakodnevne aktivnosti. -------------------
    nisam u potpunosti, htjela bih nešto od što je moguće više prirodnog materijala a da pruža dobru zaštitu!. za sada su to jedino tamponi koji i nisu baš "prirodni" -------------------
    Jesam, iako planiram isprobati i perive uloške. -------------------
    Ne moram razmišljati o njemu nakon korištenja, svugdje i uvijek mi je dostupan. -------------------
    ne. imam osjecaj iritiranja, pogotovo ukoliko se duze koriste (duze trajanje mjesecnice). -------------------
    Jesam. Zato što je praktičan i udoban. -------------------
    "Da jer su jednokratni ulošci praktični, udobni, jeftini.
    Proizvedeni su od pamuka koji se raspada i ne zadađuje okoliš" -------------------
    jesam. tanki ulosci i gotovo neprimjetivi -------------------
    Da. Siguran i udoban. -------------------
    Jesam. Dobro drži i ne smeta me. -------------------
    "Vir 80 i Allways
    Praktično, povoljno, ali rado bih probala platnene." -------------------
    Zadovoljna, koristim jednokratne i one s mrežicom, praktično je. -------------------
    da -------------------
    Da. Jednostavni su i pouzdani. -------------------
    Da, udobni su za nošenje, cijena im je pristupačna -------------------
    da i ne. nije mi dovoljna zaštita, ali je najudobniji (najmanje plastičan)proizvod od svih na tržištu. -------------------
    Da. Ulošci su od pamuka. -------------------
    Da, jer ispunjavaju svoju svrhu -------------------
    Zadovoljna sam.Već navedeno,praktičan i jednostavan. -------------------
    da, jer nisu Always koji izazivaju alergije kod 50% zena -------------------
    jeftin je i nikad ne procuri -------------------
    A znam da nije zdrav. Bilo bi boje koristiti platnene uloške. -------------------
    Manje više jesam obzirom a imam problema sa hemeroidima svaki puta nakon M -------------------
    Ne. Mislim da na tržištu postoje novi bolji proizvodi koji još nisam probala. -------------------
    Da, ali razmišljam o platnenim ulošcima. -------------------
    Jesam, jer mi ne stvara nikakve probleme. -------------------
    Da, zadovoljava većinu mojih kriterija - udoban je i praktičan za primjenu, iako zbog faktora zdravlje, razmišljam o prelasku na platnene. -------------------
    Da, zbog udobnosti, praktičnosti i higijene. -------------------
    Jesam, praktični su. -------------------
    da, pronašla sam proizvođača čiji jednokratni ulošci dobro upijaju, a ne iritiraju kožu -------------------
    jednokratni uložak - vidim kad treba promjeniti, vidim kakvo je kravrenje. -------------------
    Zadovoljna sam zato što mi pružaju sigurnost, dovoljno su ugodni za nošenje i nema neugodnih mirisa. -------------------
    jesam u potpunosti. -------------------
    KORISTIM LIBRESSE NIGHT (SECURE FIT) I SA NJIMA SAM ZA SADA NAJZADOVOLJNIJA JER SA NJIMA SAM SIGURNA (ALI IPAK NE U POTPUNOSTI, JER ZNAJU 'PROCURITI') DA NAKON KRATKOG PERIODA NE 'PROCURE'... -------------------
    Da. Zato sto se brzo stalja, udoban je i jeftin. -------------------
    Nisam zadovoljna, imam namjeru kupiti platnene uloške, ali se stanje u novčaniku nekako uvijek odupire toj ideji. -------------------
    da -------------------
    da-mekani, udobni, kvalitetni -------------------
    tako-tako. nisu skroz udobni, ali sam skoro potpuno sigurna da nece procuriti -------------------
    Da, radi jednostavnosti koristenja -------------------
    Da, zato što su praktični i poprilično udobni, a i sa zdravstvenog aspekta nikada nisam imala nikakvih problema. -------------------
    da -------------------
    Jesam,praktičan i nevidljiv. -------------------
    Koristim godinama Libresse higijenske eloške jer su mi najudobniji, a zadovoljava me i omjer cijene i kvalitete. -------------------
    da. jer je udoban. prozračan. -------------------
    Nisam, htjela bih prijeći na platnene higijenske uloške. -------------------
    Nisam. Trebali biti jedno centimetar duži, i malo bolje upijati. ima žena koje imaju jako obilne menstruacije, i mislim da niti jedni ulošci trenutno na tržištu nisu dovoljno dobri za takve žene. -------------------
    Nisam baš zadovoljna jer ponekad proizvod nije dovoljno učinkovit bez obzira na učestalost zamjene. -------------------
    Jesam, zato sto je praktican. -------------------
    Jesam. Nisu baš najudobniji ali su praktični za korištenje i pružaju mi sigurnot. -------------------
    jesam. -------------------
    Da -------------------
    always noćni mi je najbolji jer imam obilnu menstruaciju -------------------
    da. praktični su, mekani i od prirodnog materijala -------------------
    "da
    ugodno se osjećam" -------------------
    jesam -------------------
    Da, ulošci su udobni, rijetko procure te nemaju nikakve gelove s mirisom, i td. -------------------
    Još uvijek nisam zadovoljna ... Ne upijaju dovoljno -------------------
    za moje potrebe trebala bi veći kapacitet upijanja -------------------
    Jesam zato jer udovoljava svim mojim zahtjevima. -------------------
    Jesam, dobra moć upijanja -------------------
    + je praktičnost, - nezdravost -------------------
    Da, nije skup, praktičan je i nemam nikakvih problema zdravstvenih nakon korištenja. Ranije sam s drugim proizvodima imala problema. -------------------
    Da - zadovoljava sve moje potrebe i financijski je OK -------------------
    "jesam,
    našla sam marku uložaka koje mi odgovaraju,
    za platnene uloške i mooncupove sam pregadljiva." -------------------
    Da, jer su prakticni. -------------------
    da, jer ima sve gore navedeno zašto sam baš taj odabrala. -------------------
    da,vjerojatno navika,nisam razmišljala o tome -------------------
    da zadovoljna sam s higijenskim ulošcima koje trenutno koristim zbog ugodnosti nošenja i sigurnosti zdravlja,a to su (libres). -------------------
    da. dobro upija, a istovremeno ne isušuje spolovilo. -------------------
    Da.Dobro upijaju,ugodni su za nošenje. -------------------
    tak -------------------
    Da. -------------------
    Jesam. Praktičan, udoban, zadovoljava sve potrebe. -------------------
    da, koristim ekološke jednokratne razgradive uloške sa organskim pamukom, i super su mi. ne moram ih prati i sušiti, što mi se često niti nije dalo, zdravi su, i zauzimaju malo mjesta. imam i par jednokratnih, oni su mi isto super, ali mi je komplicirano njihovo pranje i čuvanje dok se ne skupi dovoljna količina da ih operem ( ne sviđa mi se baš ideja da ih perem sa bijelim vešom), pa biram praktičniju varijantu. -------------------
    Zadovoljna sam je su mi jednokratni ulošci pouzdani. -------------------
    da, udoban je -------------------
    da, udoban je -------------------
    zato što mi odgovara -------------------
    da. -------------------
    da -------------------
    Da, zato što je pouzdan. -------------------
    ne u potpunosti, jer nisu dobri za okoliš i nisam sigurna koliko je štetan za zdravlje upijajući gel kojim su punjeni -------------------
    Da. Udobni su i jednostavno se koriste. -------------------
    jesam,udoban ne iritira -------------------
    da, prakticnost. -------------------
    Da, zato jer mi pruža osjećaj ugode, tj. osjećaj sigurnosti u tim danima. -------------------
    da -------------------
    ne u potpunosti -------------------
    sve više koristim jednokratne pamučne uloške kakve sam koristila i prije 25 godina kad sam tek dobila menstruaciju. mislim da su udobniji i zdraviji od onih samoljepljivih i nepromočivih. -------------------
    Da -------------------
    Mislim da bi uvijek moglo i bolje. Imam obilne menstruacije i tijekom noći gotovo uvijek propusti iako koristim one s najviše upijanja. -------------------
    da jer su mekani,tanki,prozracni i superupijajuci. -------------------
    da, zato što su nakon dugog traženja ovi ulošci osobno pokazali najbolji mogući izbor jednokratnih menstrualnih uložaka -------------------
    DA -------------------
    koristim Always uloske i zadovoljan sam njima. Imaju dobru moc upijanja i s njima sam sigurna -------------------
    Koristim pamučne jednokratne uloške u mrežici i rađe ih koristim nego plastificirane jer mi koža više diše. češće moram mijenjati i nisu tako jako fiksiranini za gaćice pa mi nekad pobjegnu,ali opet su mi nekako draži nego oni gumani u kojima se tijelo "potpari". -------------------
    da, praktični su -------------------
    DA UDOBAN JE -------------------
    da jer su mekani,tanki,prozracni i superupijajuci. -------------------
    Jesam. Jednostavni su za koristenje, nasla sam neke, koji nemaju 'plastificirani' osjecaj na kozi i cijena je ok. -------------------
    allways ulošci, jer najbolje upijaju -------------------
    NE JER NIJE EKOLOŠKI -------------------
    trenutačno kombiniram jednokratne uloške (pronašla sam jako dobru, minimalno ometajuću vrstu) i platnene uloške (moram priznati da su me razočarali, previše su nezgrapni za moj ukus). namjeravam kupiti mooncup i nadam se da će ispuniti očekivanja (velika udobnost pri nošenju, mala briga oko curenja, jednostavno korištenje). -------------------
    da -------------------
    Jesam, udobni su ulošci -------------------
    Da -------------------
    Da,jer su vrlo praktični i udobni. -------------------
    Praktičan je i štitime kroz dnevne aktivnosti, osjećam se sigurno i čisto. -------------------
    Da. Dobro se lijepe i zadržavaju tekućinu. -------------------
    always, da -------------------
    DA -------------------
    da, dobro upija, ne "plese". -------------------
    Nikad dovoljno. -------------------
    Uglavnom sam zadovoljna, iako zadnje dane krvarenja jedva čekam da prestanem nosit uloške, sve što nije pamuk, pomalo me iritira... -------------------
    Da,jer su od rganskg pamuka i biorazgradivi su -------------------
    da -------------------
    nisam zadovoljna, ulošci nakon par dana žuljaju, "plešu" u gačicama, stvaraju osjećaj da koža "ne diše". -------------------
    tako tako sam zadovoljna. znam da nisu potpuno zdrava opcija. -------------------
    Uglavnom, jer su parkticni i najjednostavniji za upotrebu -------------------
    Zadovoljna sam ulošcima koje trenutačno koristim jer su udobni i ne propuštaju, a meni je to vrlo bitno. Nedavno sam počela koristiti dnevne platnene uloške i zadovoljna sam pa ću uskoro isprobati i menstrualne. Tampone sam pokušala koristiti u nekoliko navrata, ali to je bilo neugodno iskustvo praćeno bolnim grčevima. -------------------
    zadovoljna sam jer dobro upija -------------------
    da, praktičan je i jeftin -------------------
    Zadovoljna sam jer ne procure -------------------
    da, praktičan je -------------------
    Da. Jer ih iskoristim i bacim. -------------------
    Jesam. Cijenovno je pristupačan i praktičan za korištenje. Bez higijenskih problema. -------------------
    da -------------------
    jesam. ne promače, udobno, praktično -------------------
    Da, jer mi odgovaraju i praktični su za koristiti. -------------------
    Da. Odgovara mojim potrebama. -------------------
    "Jesam zadovoljna, jer ulošci koje trenutko koristim su vrlo udobni, ne uzrokuju iritaciju kože i nisu skupi. Ako bi ih mijenjala, izabrala bih nešto zdravije jer ovi koje trenutno koristim sadrže određeni miris (kamilice) tako da pretpostavljam da nisu najzdravija varijanta.
    " -------------------
    da -------------------
    Ne. Nadam se prijeci na Ladycup s platnenim uloscima jer su jednokratni ulosci iznimno neugodni i smrdljivi, iako super upijaju ogromne izljeve krvi. -------------------
    "Djelomično. Imam obilne menstruacije pa nemam previše izbora.
    Rado bih koristila platnene uloške ali mi se čini jako nepraktično." -------------------
    ne uvijek, ponekad me znaju izenaditi nekvalitetom. -------------------
    Zadovoljava moje potrebe, olaksava mi to ne-drago razdoblje -------------------
    Da, uvijek koristim uloške Always (najčešće Ultra), ne promočuju, tanki su i uopće mi ne smetaju. Tamponi OB i Jessa su također dobri i praktični. -------------------
    Zapravo i ne pazim puno na marku. Koristim marke koje nisu razvikane, predstavljaju manji fin. trošak, a koliko-toliko su kvalitetne. -------------------
    ne -------------------

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja gruba procjena je da su žene uglavnom zadovoljne s Mooncupom, platnenim ulošcima i jednokratnim tamponima, a s jednokratnim ulošcima ima puno zadovoljnih, ali i dosta nezadovoljnih

a pitanje o menstruaciji ću neki drugi dan staviti , uglavnom, većina ne razmišlja o njoj ili su napisale nešto neutralno, ima onih koje je vole, ima i onih koje je ne vole.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ma ja svoju volim, ipak je znak da je sve OK. A najviše bih ju voljela kad bi izostala

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    ma ja svoju volim, ipak je znak da je sve OK. A najviše bih ju voljela kad bi izostala
    X

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni se stvarno promijenio dojam o mojoj mjesečnici otkad koristim platnene i mooncup (već 5g). i to odmah čim sam počela koristiti platnene.

ali vjerujem da nema šanse da bih se odlučila na njih da sam bila jedina od mojih frendica. nego smo napravile zajedničku narudžbu nekih kanadskih uložaka, koji su mi još uvijek omiljeni (flanel+polu-nepromočivi flis). mooncup me oduševio zbog slobode koju osjećam s njim.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Razmisljanje o tome trebam li voljeti ili ne voljeti mensturaciju jednako mi je pitanju trebam li voljeti ili ne voljeti veliku ili malu nuzdu. Ono, nit' ih volim, nit' ih ne volim, niti ikada razmisljam o bilo kojoj od tri prirodne pojave.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Razmisljanje o tome trebam li voljeti ili ne voljeti mensturaciju jednako mi je pitanju trebam li voljeti ili ne voljeti veliku ili malu nuzdu. Ono, nit' ih volim, nit' ih ne volim, niti ikada razmisljam o bilo kojoj od tri prirodne pojave.

I moram potpisati. Zivo me zanima da li ima zena koje stvarno razmisljaju o ljubavi prema menstruaciji.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni to nije isto što i mala i velika nužda.
    mjesečnica je nešto samo žensko, nešto sveto, nešto što govori o samo ženskoj posebnoj i prekrasnoj sposobnosti da stvori i nosi život - trudnoću i porod kao najkompleksnije i najmističnije iskustvo u svemiru.
    mjesečnica, kao i plodnost, kao i trudnoća i rađanje, je nešto što me na dubok način povezuje s prirodom i s njenim ciklusima.
    nešto zbog čega se osjećam privilegirano, ponosno, i pomalo vještičje kao da mi sve to daruje posebne moći koje pola ljudske populacije nema i nikad neće imati

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj renata prvotno napisa Vidi poruku
    mooncup me oduševio zbog slobode koju osjećam s njim.
    Što je ga čini oslobađajućim? To što je jedan i ne treba ništa više osim njega?
    Znam da se to već negdje pisalo, ali iskreno me zanima njegovo "održavanje" na radnom mjestu ili bilo gdje van kuće.

Inače, niti ja nemam odnos prema mjesečnici, ali to je vjerojatno zato jer je sve u redu pa ni ne mislim previše o njoj.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne koristim mooncup, niti cu, ali što se tiče održavanja, poneseš bočicu vode u wc, operes ga i vratis. Tako bi i doma, samo što ti je veći komfor, odnosno mozes ga oprati u kadi ili umivaoniku. Zar ne?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

lut, de dosta, još ću te se početi i bojati

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

volim, volim, volim svoju vještičicu
    onaj feeling nekog blagostanja kad napokon dođe nakon 3 dana pms-a i onda dođe i ide a ja u toploj dekici na kauču čitam knjigu
    E, tad je volim i osjećam se kao ženka prava pravcata

Ne volim njen miris na jednokratnim ulošcima. Probat ću platnene pa će se možda i to potpuno promijeniti

Hmm, ne volim ju na poslu, kad reže, boli i lije a ja se moram praviti da ništa nije i kljuknut se kojom tabletom. to samo kad baš grči jako
    a inače, call me nuts, volim onu tupu bol, nekako mi je mila
    Posljednje uređivanje od Majuška : 13.03.2011. at 20:42

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Što je ga čini oslobađajućim? To što je jedan i ne treba ništa više osim njega?
    Znam da se to već negdje pisalo, ali iskreno me zanima njegovo "održavanje" na radnom mjestu ili bilo gdje van kuće.
    zato što je (meni) totalno siguran, na moru uopće ne razmišljam o ne-kupanju, rijetko ga trebam čistiti jer nemam obilna krvarenja, ne moram ništa nositi sa sobom naokolo i misliti na to. lako se čisti. dok sam na poslu imala odvojen wc i lavabo, samo sam uzela čašu tople vode u wc i pazila da opranim rukama niš ne diram na putu. sad kad imam lavabo i wc u jednom, još lakše. umjesto da idem u kupovinu po paketiće ne znam čega, samo ga između mengi jednom prokuham. općenito manje mislim na "potrepštine" vezane uz mengu.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Majuška prvotno napisa Vidi poruku
    volim, volim, volim svoju vještičicu
    jel' me neko tražio?

nemam neki poseban odnos prema menstruaciji
    osim kad boli, onda je baš i ne ljubim pretjerano

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

po meni je m. slično kao muško brijanje.
    uglavnom dosada živa, ali živiš s tim
    jedino što se s neobrijanim tipom možeš poseksati, a onih dana baš i ne...

nemam baš neki mitski odnos prema mjesečnici, ustvari puno puta sam se rastužila kad bi dolazila, pa možda zbog toga

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni je dovoljno da slavim cinjenicu da mogu na svijet donijet novi zivot i isti taj zivot odrzat svojim mljekom. (da, da svjesna sam da bez menge sve to nebi bilo mogucea al ipak mi nije draga)

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ja nemam ništa specijalno protiv nje, ali bi voljela da nestane barem na nekih cirka 9 mjeseci

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Nije mi nikad stvarala probleme tipa bolova ali me dosta puta razočarala kad bi se pojavila

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kod mene je kao i kod koksy , traje 8 dana, boli prva dva za podivljati, curi kao vodopadi Nijagare, i nikada ne znam kada će doći točno. Tko bi onda to volio. Kao da netko traži od mene da volim svoju migrenu, a patim se s njom isto više od pola života kao i s mengom.

ivana2008 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

popunila, simpatična anketa

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

popunila...

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova