-
antibiotici i dojenje
Rodila sam prije mjesec dana i usput zaradila težu upalu mjehura koja je kulminirala tako da mi je E. coli 10 na 6 pa je počela terapija ceporeksima ali sad mi predlažu još jaču terapiju zbog E. coli. Maleni mi je danas počeo s grčićima ali nisam primjetila proljev, možda malo rijeđu stolicu i pojačano bljuckanje. Bojim se kako će sve to biti s jačom terapijom? Ima li tko iskustva s ovim problemom?
Kako antibiotici djeluju na djetešce?
-
moguce je da dobije proljev ili gljivice eventualno a moguce da nece reagirati. ja bi zbog predostroznosti krenula odmah sa probioticima i to jacom dozom i sto manje secera i slatkoga jer to pogoduje gljivicama
drzim fige da sve ok prodje
ja sam imala upalu uha ali izbjegla sam ih ipak na kraju proslo je i bez njih ali namucila sam se poprilicno
sretno
-
kad je ela bila stara oko 3 mjeseca imala sam užasnu upalu kosti gdje je rastao zub (koja je počele negdje točno prije poroda i nisam se mogla odlučiti ostaviti bebu i liječiti pa je išlo od zla na gore)i nakon što mi je stomatolog razrezao meso, prepisao je posebni antibiotik i zvala sam - mislim da se to zove zavod za lijekove, tako nekako i oni su mi provjerili smije li se taj antibiotik piti uz dojenje. telefonski broj sam našla na forumu u nekoj temi sličnoj ovoj.
na kraju nisam pila antibiotik nego sam se tjednima mučila sa curenjem gnoja i nakraju izgubila zub-nisu mi ga mogli popraviti dok je gnoj curio, pa je na kraju taj ostatak pukao.
sad mi je žao što se nisam odlučila na antibiotik (kad imam mini most s umjetnom jedinicom).
-
Ovaj lijek se zove novocef! Jeste se susretali pri dojenju s tim?
-
ja sam ga pila, 10dana onaj od 500, kad je klinac imao 2 mj. imala sam uzasnu upalu bubrega. ali nisam nista primjetila na bebacu. glasam za probiotike.
-
I ja imam urinarni infekt upravo. Zasada uzimam samo Amoxil, ali evo od nedjelje mi se temperatura svejedno stalno dize. Uzimam i Lupocete, sto zbog bolova, sto zbog temperature. Ali samo sto rjedje, mozda svakih 8 sati. I dojim. E sada, posto uz taj uroinfekt imam i respiratornu virozu
, stvarno se osjecam onako-kao u kolapsu. Tijelo mi je umorno, sve mi je napor. Pa mi se tako cini da mi pomalo fali i mlijeka...
Vidim da je malac nemiran na ciki, i ne cini mi se da guta cesto kao prije, onako-navlaci. Kako da nam pomognem? Uzimam dosta tekucine, jedem, manje nego inace, ali natjeram se...Savjetnice?
-
katjenka novocef može uz dojenje
little duck da li si radila urinokulturu i antibiogram?
je li taj amoxil po antibiogramu?
jer on baš nije lijek izbora za urinarni infekt
česti uzročnik urinarnog infekta je escherichia coli, a kod nje postoji znatna rezistencija na amoxicillin, tako da bi se on trebao kod urinarnog infekta dati ako je baš na antibiogramu dokazano da je bakterija osjetljiva na njega
-
Nazalost imam puno iskustva s e.coli - uspjela sam je se rijesiti terapijom novocef 10 dana + nolicin 20 dana. Caj od brusnice pomaze, u hektolitrima i to onaj 100%, no zapravo pisem ovaj post jer sam cula za D-manozu - navodno, super cudesan preparat na priordnoj bazi koji ciljano unistava e.coli kroz dva tri dana. kosta 250 kuna, ako si u mogucnosti mozda nije lose da probas, bolje to nego antibiotici. Probiotici sigurno ne mogu naskoditi. sretno
-
ja sam ga imala u prvom i drugom dojenju, i bilo je ok ide uz dojenje. ba š za e.coli.
Last edited by jelena.O; 09.03.2011 at 08:36.
-
aleksandra70vanja, ma nisam radila niti jedno niti drugo, ovo je terapija sa Hitne. Idem tek sutra kod lijecnice, pa cu joj reci. I meni se cini da ovo pijem bezveze, jer se temperatura svejedno vraca, znaci, upala jos postoji. No opet, imam i tu respiratornu virozu, pa je temperatura mozda i od toga. Nista, preostaje mi se do sutra strpiti, i traziti UK. Za E.Coli mi je sve jasno, kci mi je s time imala problema. Hvala!
-
Na kraju još uvijek na antibioticima a gotovo pa ni malo bolje! Kod malog ne vidim veće promjene! Uzela sam d-manozu danas pa cu javiti kad prodje terapija! Zanima me mogu li E. coli koja se nalazi u mjehuru prenijeti na bilo kakav nacin na dijete ili muža?
-
Draga, držimo fige da bude bolje! Odgovor na pitanje o prenošenju nažalost ne znam, znam samo da je ta bakterija i kod zdravih osoba prisutna u debelom crijevu, a problemi nastaju kad se ona razmnoži i u mokraćnim putevima. To se može dogoditi zbog pada imuniteta organizma, ili, kod djevojčica, ako se guza ne briše pravilno, treba od prednje strane prema natrag. Onima koji su skloni uroinfekcijama ne preporučuje se niti kupanje u kadi, nego samo tuširanje.
Htjela sam ti samo napisati, iako to vjerojatno znaš, da u slučaju uroinfekta treba piti što više tekućine, da bi se bakterija što prije isprala iz mjehura i mokraćnih puteva. I inače bismo svi trebali piti 1.5 l- 2l tekućine na dan, a rijetko tko se toga i drži. U ovoj situaciji bilo bi dobro i više. Dobro, računa se i juha, sok.
A mislim i da je jako važno napomenuti da se E. coli dobro razmnožava ako jedemo slatko, pa bi takvu hranu trebalo barem privremeno izbaciti.
-
-
inače u prvom i drugom dojenju me e.coli snašao kad su klinci bili cca 2-2.5 mjeseca. kod mojih je karakteristika da nećeju jest ak ja imam E.coli. Kad sam bila s prvim nisam skužila, slučajno i on dobio pa se sve skupa prolazili, ali posle nije htio na cicu, pa je pio izdojeno. S klinkom je isto počelo da nije htjela cicat, ja otišla i opet E.coli, ali nju sam vratila na cicu.
-
cure, drzim fige da d-manoza uspije - javite u svakom slucaju kako to djeluje; ja sam citala da pomaze i kod bubreznih kamenaca. a sto se e.coli tice bas me zanima zasto lijecnik nije propisao i nolicin, to je dobar uroantiseptik i propisuje se s novocefom (doduse, mozda je kontraindiciran kod dojilja).
u svakom slucaju, pijte sto vise caja od brusnice (nezasladjenog) da se bakterija "ispere".
-
Nolicin ne ide uz dojenje...
Ja se iskreno nadam da ce proci bez antibiotika
-
S2000 moram se pohvaliti da evo treći dan uz d-manozu ja više nemam nikakvih tegoba! Nadam se da je i tebi bolje! Još samo provjera urina i to je to!!!