Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: krivi zagriz

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno krivi zagriz

Moja curka (8 g.) ima krivi zagriz.
    Kad zagrize, gornja čeljust joj lijepo prelazi preko donje, to je ok.. ali gornje jedinice, dvojke i ostali zubići joj se ne poklapaju s istim tim donjim. Inače se to ne primijeti, tak kad zagrize i kad se zagledam.

Otići ćemo uskoro do zubara, iako za sad nemaju što raditi po tom pitanju s obzirom da joj nisu još izrasli trajni zubići, čak ni jedinice nema još trajne.
    Zanima me je li tko imao takav slučaj i što možemo očekivati?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kod tvog djeteta to se još ne može sa sigurnošću znati, jer još joj nisu izrasli svi zubi. To još stigne sve doći na svoje mjesto.

Odvedi dijete ortodontu. Ja svoje sinove vodim ovamo, samo s knjižicom: http://www.spz.hr/ortodoncija.html

Ja sam imala krivi zagriz kao dijete, ne možda isto takav slučaj, ali gornja čeljust mi je jako prelazila donju.

Nosila sam mobilni aparatić u osnovnoj i dijelom u srednjoj školi.

I moja djeca imaju isti problem (s tim da stariji ima jako veliku "gužvu" u ustima pa mu već sada vade zube).

Ortodontu sam ih odvela kad su imali 8 i 9 godina, na prvi pregled. Od tada idemo svaka 3-4 mjeseca. Liječnica samo nadzire kako zubi rastu i daje upute koje mliječne eventualno treba izvaditi prije nego se sami rasklimaju (samo kod starijeg sina, mlađi nema taj problem).

Zadovoljni smo u Perkovčevoj (dr. Žegura).
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 09.03.2011. at 10:07

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Hvala ti

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

imam problem sa Markovim zubima, mliječni su bili savršeni- niti jedan karijes, poredani ko vojnici, a ova 4 trajna koja su izrasla... ajme meni

donje jedinice pod pravim kutem, dobro ispravile su se nekako same, ali gornja jedinica raste a da mliječna jedinica još nije ispala

jedva smo dobili termin kod zubara ( nisam u zg ) a ortodont ..... ma uf, ima li tko kome su tako zubi krivo rasli ?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Linda moja prijateljica je u dvadesetim nosila fiksnu protezu i ispravljala zagriz. Gornja vilica joj je išla preko donje za cca debljinu malog prsta.
    E sad, ona je sve to ispravila, ali nije bila zadovoljna svojim izgledom. Kaže da joj se promenio izgled, donja vilica je "izvučena". I zaista se primećuje, a ona je time baš bila nezadovoljna.
    Pa ako ne pravi prevelike probleme, možda i o ovome da razmisliš.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    imam problem sa Markovim zubima, mliječni su bili savršeni- niti jedan karijes, poredani ko vojnici, a ova 4 trajna koja su izrasla... ajme meni

donje jedinice pod pravim kutem, dobro ispravile su se nekako same, ali gornja jedinica raste a da mliječna jedinica još nije ispala

jedva smo dobili termin kod zubara ( nisam u zg ) a ortodont ..... ma uf, ima li tko kome su tako zubi krivo rasli ?
    Maria71, možda te malo utješim meni je 4 ili 5 zuba izašlo prije nego su mliječni ispali i to je izgledalo strašno, ali nije se radilo o jedinicama, već o trojkama i četvorkama ako se dobro sjećam. Ajme koliko su mi se rugali zbog toga.. No, sad imam najnormalnije lijepe zube
    nisam nikad ništa ispravljala, jednostavno su mliječni zubi ispadali, a trajni su se spustili na svoje mjesto.. Mislim da će i Marku biti sve ok, ali ipak kontrolirajte. nadam se da sam pomogla barem malo!

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mom drugom je takva "muska" guzva u celjusti. krenuli mu rasti trajni, a mlijecni lijeni za ispadanje...

gornje jedinice su mu rasle u "v" formaciji - strasno za vidjet! al, evo, vremenom, kako ispadaju mlijecni, kako on raste, tako se i trajni polako (poooooolaaaakoooooo) ispravljaju i dolaze u prave pozicije. vremenom ce mu sigurno zagriz izgledati sve bolje i bolje, ali nije iskljuceno da ce morat i korigirat smjestaj trajnih zuba.

meni je puno znacilo saznanje da su trajni zubi velicine i proporcije kakve trebaju biti za cijeli zivot. a vilica u kojoj krenu izrastati - djecija pa nastane guzvancija i razne neravnine... vremenom, kako vilica raste, tako se i trajni polako namjestaju u svoje pozicije. a za one koji se ne uspiju "sami" smjestiti - tu je ortodont...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moj mlađi je imao krivi zagriz (jako kriv, asimetričan), koji se ispravio ortodontskim aparatićima. Također mu se brada malo pomaknula (u pravilan položaj). To je naslijedio od MM kojem krivi zagriz nije ispravljen, pa je svako malo kod zubara jer su mu zubi jako lomljivi uslijed prevelikih sila i nepravilnog opterećenja.

hibiskus avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Kod tvog djeteta to se još ne može sa sigurnošću znati, jer još joj nisu izrasli svi zubi. To još stigne sve doći na svoje mjesto.

Odvedi dijete ortodontu. Ja svoje sinove vodim ovamo, samo s knjižicom: http://www.spz.hr/ortodoncija.html

Ja sam imala krivi zagriz kao dijete, ne možda isto takav slučaj, ali gornja čeljust mi je jako prelazila donju.

Nosila sam mobilni aparatić u osnovnoj i dijelom u srednjoj školi.

I moja djeca imaju isti problem (s tim da stariji ima jako veliku "gužvu" u ustima pa mu već sada vade zube).

Ortodontu sam ih odvela kad su imali 8 i 9 godina, na prvi pregled. Od tada idemo svaka 3-4 mjeseca. Liječnica samo nadzire kako zubi rastu i daje upute koje mliječne eventualno treba izvaditi prije nego se sami rasklimaju (samo kod starijeg sina, mlađi nema taj problem).

Zadovoljni smo u Perkovčevoj (dr. Žegura).

peterlin molim te, kako ste zadovoljni sa ortodontom kojem si stavila link.
    pretpostavljam da imaju ugovor sa hzzo i da se ne placa za dijete. prvo ste se javili u perkovcevu, pa ste se prebacili ovima ili je neka druga procedura.

imamo krivi zagriz, prednji trajni zubi niknuli skroz van i sad nas zubarka salje ortodontu iako nemamo ni 7 godina.
    da li mi za svaki odlazak orotodontu treba uputnica od zubara?
    koliko ste dugo cekali?

puna sam pitanja, uuuh
    Posljednje uređivanje od hibiskus : 28.09.2011. at 10:14

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ortodontica dr. Žegura radi u Perkovčevoj. http://www.spz.hr/ortodoncija.html

To sve pokriva hzzo, nikad do sad nismo platili ni kune.

Što se zadovoljstva tiče, za sada smo zadovoljni, ali nemamo još bogznakoliko iskustva jer stariji sin tek u 12. mjesecu ove godine ide na uzimanje prvog otiska.

Hodamo malo više od 2 godine (otkad su krenuli trajni zubi rasti ukrivo) i sve dosadašnje intervencije svodile su se na preglede i povremene upute našoj zubarici koje mliječne zube treba ranije vaditi (sve četiri trojke) da bi se trajni zubi rasporedili kako treba. Za sad je ok. Ponekad se dugo čeka, ali u pravilu se relativno brzo dođe na red.

Došli smo tamo doslovce "s ceste" na prvi pregled. Mlađeg sina ću tek sad voditi na slikanje (ortopan, to se obavlja isto na uputnicu u bilo kojem domu zdravlja) pa će vjerojatno i on dobivati upute ako koji mliječni zub treba izvaditi prije nego se rasklima.

Kad stariji sin dobije aparatić, vidjet ćemo kako će to ići dalje. Za sada je ok.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 28.09.2011. at 10:22

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Zaboravih napisati - ne treba uputnica za svaki pregled. Treba za prvi pregled i za ortopan (rendgen). Možda će kasnije trebati uputnica za otisak/aparatić ili slično, ali za kontrole trebaš samo njihov karton u koji se upisuje okvirni termin iduće kontrole.

hibiskus avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

peterlin hvala, tek sad vidim da je ova stranica iz tvog linka zapravo perkovceva.

pretpostavljam da se za prvi pregled ne ceka dugo

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma ne, nema kod njih naručivanja, bar nije bilo kad smo mi išli na prvi pregled. Nazovi pa pitaj za svaki slučaj. Ima desetak liječnika, a za prvi pregled ideš kod onoga koji je taj dan dežuran (tak možeš birati ako misliš baš kod određenoga). Dugo se sjedi u čekaonici taj dan ako je gužva i ako ne možeš doći drugi dan. Ako ne stigneš, okreneš se na peti i dođeš kad ti paše.

Mi smo 2-3 puta baš dugo sjedili u čekaonici (tak se potrefilo) a zna se dogoditi i da nema nikoga pa sve obaviš za 5 minuta.

hibiskus avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

da li se sjecas koji dan radi dr. zegura?

kad ulovim vremena i nazovem onda su zazuzeti, pa sad gnjavim tebe sorry

znas li, da li rade ujutro i popodne?

hvala

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo ovako piše na kartonu: dr Žegura - parni datumi poslije podne (do 18 sati), neparni datumi prije podne (do 12 sati). Rade oni i dulje, ali do navedenog vremena uzimaju knjižice.

Dr. Žegura je u prizemlju (i još hrpa drugih) u redu pored blagajne. Ne znam točno koji je broj sobe, piše na vratima. Ako želiš baš k njoj, nazovi polikliniku i pitaj kako do nje. Mi smo baš k njoj došli slučajno - bila je dežurna kad smo došli prvi put, a dežurni primaju nove pacijente. Eh, sad, stvarno ne znam da li je to uvijek tako.

hibiskus avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

peterlin puno hvala, dobila sam ih telefonski, ali mi nikakve korisne detalje nisu rekli.
    sve sto si napisala mi puno znaci

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mi imamo krivi zagriz zbog kojeg je l. morala mijenjat instrument u glazbenoj i nije mogla na flautu. nositi ce aparatic. to se ispravi skroz.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •