Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 83

Tema: Imamo najbolje rezultate i najveću uspješnost u potpomognutoj u Europi.....

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Imamo najbolje rezultate i najveću uspješnost u potpomognutoj u Europi.....

..... bar tako kaže naš Ministar Milinović na današnjoj presici koju je sazvao kako bi iznio vrhunske rezultate u Rvata:

http://www.novilist.hr/hr/Vijesti/Hr...sto-vise-djece

Zahvaljujući novom Zakonu o medicinskoj oplodnji u Hrvatskoj je lani rođeno 1019 djece što je za 200-tinjak djece odnosno 24 posto više nego 2009. godine, iznio je danas prve podatke o provedbi zakona koji je na snazi godinu i pol dana ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović u Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj.
    Najveći broj trudnoća – oko 93 posto ostvaren je iz tzv. svježih embrio transfera, a uspješnost 14 centara u kojima se provodi medicinska oplodnje kreće se od 20 do 47 posto.
    Uspješnost trudnoća iz zamrznute jajne stanice iznosio je lani 19 posto te je takvim embrio transferom ostvareno 30 trudnoća.
    ali evo našli su naši liječnici (=Šimunić) i krivca za ipak lošije rezultate (iako se ministar hvali za uspješnost od 47% u jednoj klinici!?), za to su krive starije pacijentice iznad 40 g.

Uspješnost bi, tvrde stručnjaci, bila i veća međutim s obzirom da zakon ne određuje dobnu granicu do koje se žene mogu podvrgnuti liječenju od neplodnosti, značajan je udio žena iznad 40 godina koje su na taj način liječile neplodnost (oko 19 posto).
    Evo, živjela nam Hrvatska koja samo što nije postala obečana zemlja za neplodne parove iz cijelog svijeta ....... imamo najveće stope uspjeha uz najgori zakon, ma koji smo mi maheri...... Bravo Milinoviću, bravo naša struka (prof Šimunić i prof. Kuna) koja je danas prisustvovala naručenoj presici uz Ministra......

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

katastrofa... čula sam na radiju.. skoro sam se ispovraćala

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

a gdje se može skinuti i proučiti ta statistika?

živo me zanima tko ima tu uspješnost 47 posto, možda neki nadobudnik sa 2 ciljana odnosa ili inseminacije...

fakat ne kužim ovo, pa mi ćemo bit eldorado za parove iz cijelog svijeta!

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nos će mu biti još impozantniji... ma UŽAS kako može lagati bez kazne, kako može uskraćivati podatke, gdje su tu prava na informaciju?
    da ne spominjem sva kršenja zakona po klinikama, oplođivanje js iz prirodnog ciklusa u postupcima sa smrznutim js, liste čekanja na lijekove za koje tvrdi da ne postoje...
    ovoga nema ni u tunguziji.
    sramota.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nevjerojatno, mislim da je uspješnost "bolja" od svih ESHRE zemalja, daleko bolja od Praga i Maribora, koji ne koriste metode zamrzavanja jajnih stanica, ali zamrzavaju embrije itd.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, da, i koliko kužim, navodno je rečeno da nema nigdje lista čekanja ili je to bio neki gluhi telefon, vidjet ćemo kako prenose drugi listovi.

gala1979 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku

ali evo našli su naši liječnici (=Šimunić) i krivca za ipak lošije rezultate (iako se ministar hvali za uspješnost od 47% u jednoj klinici!?), za to su krive starije pacijentice iznad 40 g.
    Možda bi trebali "starije pacijentice" poslati van na MPO da ne kvare hrvatske rezultate. Ali teško je naći zemlju sa uspješnošću većom od 47% tako da ne znam gdje ima nade za njih (nas) ako u HR nema.

molu avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mda, fakat bi trebali zarađivati na medicinskom turizmu. Nakon ovoga - svi će pohrlit k nama! E da, i jako mi je drago što je uvođenjem ovg super truper novog zakona sve postalo tako transparentno! Rekla bih da je Kurjak za sve njih mala beba!

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo Večernji se slaže:

Iz postupaka medicinske oplodnje u Hrvatskoj je lani rođeno 1019 djece, što je 24 posto više nego godinu ranije. Udio djece rođene medicinski potpomognutom oplodnjom među novorođenima je 2,7 posto, a 2009. taj je udio iznosio 1,9 posto. Ove podatke koji govore o uspjehu naših 14 centara za in vitro fertilizaciju nakon donošenja Zakona o medicinskoj oplodnji koji je u javnosti, podsjetimo, izazvao veliku buru zbog zabrane zamrzavanja zametaka, novinarima je iznio ministar zdravstva Darko Milinović.

– Dvjesto rođene djece više znači sedam novih razreda osnovne škole – rekao je Milinović ponosan na uspjeh struke. Naime, prije zakona uspjeh medicinski potpomognute iznosio je od 7 do 30 posto, a danas je od 20 do čak 47 posto.
    – Ovo je rezultat ulaganja u struku, u edukaciju, u novu opremu od 3,7 milijuna kuna, a za postupke medicinske oplodnje, koji su izdvojeni iz proračuna bolnica, lani je HZZO platio 44 milijuna kuna – rekao je Milinović.

Najviše djece, oko 92 posto, rođeno je iz postupaka svježeg embriotransfera, a 30 je trudnoća postignuto iz odmrznute jajne stanice.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pa kakvi su to statisticki podaci koji se svode na neku Milinovicevu interpretacija kojoj bi mi valjda trebali vjerovati na "majkemi"?!?

Nakon onog dokumentiranog krivotvorenja na Plitvicama? Bas!

Hocemo detaljne podatke za svaku kliniku posebno o broju postupaka i o postotcima uspjesnosti po dobnim skupinama. I to u usporedbi sa primjerljivim podacima o postupcima izvrsenim prije donosenja novog zakona.

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Meni matematika nije jača strana, ali ovo mi je zapelo za oko iz članka s tportala, pa sam zaključila da još netko nije s brojevima baš na ti (ili mi mozak ne radi pa nisam dobro skontala, i to je moguće ).
    Dakle piše ovako: "Najveći broj trudnoća, oko 93 posto, postignut je iz tzv. svježih embriotransfera, dok je iz zamrznutih jajnih stanica ostvareno 30 trudnoća, a uspješnost tih postupaka iznosila je 19 posto, rekao je Milinović na današnjoj konferenciji za novinare u Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj."

Pa onda piše dalje: "stručnjaci su danas ustvrdili da je odnos broja tih postupaka gotovo isti jer je prošle godine zabilježeno 35 postupaka iz zamrznutih zametaka, a 30 iz zamrznute jajne stanice."

Po ovome ispada da je iz zamrznutih jajnih stanica bilo 30 postupaka, i isto toliko trudnoća????Dakle uspješnost 100% Jesam ja luda ili...
    Posljednje uređivanje od anddu : 09.03.2011. at 15:35

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nisi luda, mislim da nikome nisu jasni podaci... Vjerojatno je to bio i cilj jer podaci nisu javni, niti dostupni... Koliko čujem, samo ih je ministar izbiflao i otpičio dalje sa svojim kaubojima... što je on mislio, mislim da ni on točno ne zna...

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Eh da zaboravila sam se osvrnuti i na naše vrle 'stručnjake' koji su utvrdili kako je lani broj postupaka iz zamrznutih zametaka i zamrznutih jajnih stanica bio govoto isti!!!??? Pa naravno kad je od 9 mj. 2009. zamrzavanje zametaka zabranjeno!!! Bože u kakvoj nakaradnoj zemlji živimo...

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Kad malo bolje kreneš čitati uočiš veliku šupljinu, shvatiš kolika su to #ranja.....a ovako, od prve, ma divotica.....
    Hrvatska, raj na zemlji za neplodne parove!!! ( na granici bu pisalo "Dobrodošli dragi gosti, čuvajte se ako ne želite ostati trudni, naši doktori čine čuda,ostajete trudni ko od šale. Oni preko 40 neka se lijepo okrenu i vrate tamo od kuda su došli, kvare nam statistiku"

Ne kontam, i to je to....to je njegova famozna presica " bute vidli kak sam ja pametan"

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Njegova presica je čista laž u ovo mogu povjerovati samo oni koji nisu upućeni (nikoga neprozivam)ali ovakav ishod nisam očekivala jer logićno je da nije moguće,još ko god bude ovo čitao može se samo slatko nasmijati,pa mi u ovoj našoj jadnoj hrvatskoj umjesto doktora imamo prave hary poterove magićni štapić(mislim na tih 47%)on je za mene idi... da ne budem na forumu toliko vulgarna ma gadi mi se taj čovjek,lažov,transparent za njega bi bio (LIČKI PINOKIO) FUJ,FUJ,FUJ....
    Posljednje uređivanje od BHany : 09.03.2011. at 16:22

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Što me muči:

Zahvaljujući novom Zakonu o medicinskoj oplodnji u Hrvatskoj je lani rođeno 1019 djece što je za 200-tinjak djece odnosno 24 posto više nego 2009. godine, iznio je danas prve podatke o provedbi zakona koji je na snazi godinu i pol dana ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović u Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj.Najveći broj trudnoća – oko 93 posto ostvaren je iz tzv. svježih embrio transfera, a uspješnost 14 centara u kojima se provodi medicinska oplodnje kreće se od 20 do 47 posto.

Kojih trudnoća? Onih koje su se dogodile u 2010. ili se to odnosi na rođenu djecu? Ne bi se smjelo zaboraviti 9 mjeseci pomaka u fazi između začeća i rođenja. Nije mi jasno da li se analizira što se sve dogodilo u 2010. godini ili se analizira odakle ta djeca rođena u 2010.

Jedno izvješće ne bi trebalo mučiti čitatelja još i da računa. Ako 93% od 1019 iznosi 947,7, gdje je 71,3 djeteta. Pretpostavka je da se skrivaju u višeplodnim trudnoćama. Ali zašto da nešto pretpostavljam kada imamo ministra koji nam treba reći podatke.

Ipak, nekako mi se čini vjerojatnijim da su analizirali broj trudnoća iz 2010., neovisno o broju živorođene djece.

Uspješnost trudnoća iz zamrznute jajne stanice iznosio je lani 19 posto te je takvim embrio transferom ostvareno 30 trudnoća.

Ispada da su najveće pehistice cure s foruma. Ja nisam primijetila da svaki peti postupak odmrzavanja stanica rezultira trudnoćom. Molim cure koje više prate odmrznute js da me razuvjere. Isto tako skriven je podatak o broju spontanih iz odmrznutih jajnih stanica.

Uspješnost bi, tvrde stručnjaci, bila i veća međutim s obzirom da zakon ne određuje dobnu granicu do koje se žene mogu podvrgnuti liječenju od neplodnosti, značajan je udio žena iznad 40 godina koje su na taj način liječile neplodnost (oko 19 posto)

Pa je li teško napraviti uobičajenu statistiku kakvu daju sve civilizirane zemlje po dobi, pa bi bilo jasno koliko smo dobri, a koliko su starije žene problem.

Nadam se da je jasno da sam ironična. Moram biti kad sam već predugo u ovim vodama i nisam zaboravila što se radilo sa statistikama s Plitvica.

Ako se sada i bude počelo razgovarati o tome kojim parovima bi se trebao odobravati FET, meni nisu odobrili sa 36 godina, a dok odobre taman ću navršiti 40.

Uspješnost bi, tvrde stručnjaci, bila i veća međutim s obzirom da zakon ne određuje dobnu granicu do koje se žene mogu podvrgnuti liječenju od neplodnosti, značajan je udio žena iznad 40 godina koje su na taj način liječile neplodnost (oko 19 posto).

Da skratim, ovo Milinovićevo izvješće nema nikakve veze s mozgom. Ako nekoga zanima kako izgleda izvješće civilizirane države evo jedno npr.:

http://www.bmgfj.gv.at/cms/home/atta...richt_2009.pdf

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Izvjštaj je na njemačkom, ali tko ne zna, samo da dobije feeling kako to otprilike izgleda u uređenom sustavu.
    Versuch znači pokušaj
    Abbruch znači prekid
    Možda je lakše grafove skužiti.

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Nakon iznošenja ovih, zaista impresivnih, rezultata koji cijelu Europu bacaju na koljena, ne mogu ne pitati se hoće li dr.Šimunić zasjesti na tron ESHRE-a i uz dr.Milinovića prosvijetliti europsku medicinsku elitu!

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

a šta će nam Jelena takav pregled kad mi imamo najbolje rezultate koje nam je danas ponosno prikazao Le Ministre? Njemu računanje btw i nije jača strana, nije dobro ni izradio "troškovnik" za svoju kuću u Gospiću ..........

Dragi ministre, dragi profesore Šimunić i Kuna, dajte nam sve rezultate, na to imamo pravo! Kolege u inozemstvu vam se smiju za ovakav zakon i ovakve rezultate......

A gle slučajnosti, na presici su se pojavili jedan MPO liječnik - Šimunić koji je dobio ugovor s HZZO-om od Ministra te drugi koji je bez imalo MPO iskustva dobio MPO odjel i postao predstojnik Klinike za ženske bolesti i porodništvo Sveučilišne bolnice „Sestre milosrdnice“ i koji je btw. kum s Golemom, krojačem ovog zakona..... koja li je ovo slučajnost.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kažu:

Da, zanimljivo, ništa, sad fino neka sve "svjetske nevine tinejđerke" fino dođu u HR obavit postupke oplodnje, pa će s tim "ubit dvije muhe".
    1. U HR će još više podignut prosjek jer naravno kod tako mladih je veći postotak MPO uspješnih trudnoća.
    2. Lišit će se "grijeha", zatrudnjet će bez sexualnog odnosa, sačuvat će nevinost (uvjek mogu otić na carski vani, to se vani slobodno može naručit), pa možda time "čin stvaranja" dođe na jedan "viši nivo".

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mene zanima jesu li u tih 1019 djece brojali i one rođene u HR ali začete potpomognutom negdje vani (SLO,Češka,Austrija...)?

Ja sam uvjerena da su jedino tako mogli doći do tog broja i uspješnosti.

Mene moja gin. od početka vodi kao IVF trudnoću i to mi piše u trudničkoj knjižici i svim povijestima bolesti s kojima idem na pretrage,ali nigdje ne piše gdje sam tu trudnoću ostvarila niti me itko ikada pitao (iako ja uvijek napomenem i još kažem da ne vjerujem da bi ovdje ostala trudna uz ovaj zakon).

Sve me strah da će i moju trudnoću/porod kretenski ministar i njegovi posilni sljedeće godine ubrojiti u svoje uspjehe!!

Kako se boriti protiv toga? Mogu li tražiti u bolnici da me ne upisuju pod IVF trudnoću/porod jer im ne želim dizati statistike?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ili su pobrojali samo ostvarene trudnoće.
    Pa kad se oduzmu oni neuspješni segmenti, ona dva zametka od tri transferirana koja se nisu uhvatila i eventualno pokoju biokemijsku i spontani, onda se dođe do ukupne brojke koju oni prezentiraju.

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Evo kako izgleda u Europi 2008 i 2009. a posebno obratite paznju na razliku izmedju Italije i ostatka Europe

Talijanski rezulitati poslije ukidanja ograničenja oplodnje
    Neke statistike uspješnosti za 2008. godinu
    Uspješnost po dobi žene 2008. godine

A znate sto je meni zapelo za oko:

30 trudnoca iz jajnih stanica
    a jos 2005, s losom opremom, bez ulaganja itd, je bilo 112 trudnoca iz zamrznutih zametaka (http://humrep.oxfordjournals.org/con...expansion.html)

udio zamrzavanja je u Europi bar 20%, a sad je u HR 7% - po tome je Hrvatska izjednacena s Italijom

Ali najgori dio svega je ogranicenje oplodnje na 3 j.s. - tu ljudi najvise gube

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I tih 30 trudnoća iz zamrznutih j.s. koje su se kombinirale i sa svježom j.s. tako da ne može niti to uzeti kao realnu brojku.
    Druga upitna stvar je koliko je bilo spontanih a znamo da je dosta...
    Mislim da je uspješnost u ovoj klinici od 47% "stvarno realna" bolji smo i od SAD-a
    Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 09.03.2011. at 18:56

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj tonili prvotno napisa Vidi poruku
    Nakon iznošenja ovih, zaista impresivnih, rezultata koji cijelu Europu bacaju na koljena, ne mogu ne pitati se hoće li dr.Šimunić zasjesti na tron ESHRE-a i uz dr.Milinovića prosvijetliti europsku medicinsku elitu!
    Ili ako Š. neće na tron, hoće li Hrvatska bar postati clanica ESHRE??! Jer za sada za državu u kojoj pravdu kroje ljudi koji vlastitu korist, moć i novac, pretpostvljaju ljudima i njihovom zdravlju, u ESHRI još uvijek nema mjesta!!

Ljufi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj zedra prvotno napisa Vidi poruku
    Ili ako Š. neće na tron, hoće li Hrvatska bar postati clanica ESHRE??! Jer za sada za državu u kojoj pravdu kroje ljudi koji vlastitu korist, moć i novac, pretpostvljaju ljudima i njihovom zdravlju, u ESHRI još uvijek nema mjesta!!
    (sarkazam/on) ma kakva ESHRE, ja ovdje njušim potencijalne dobitnike Nobelove nagrade za medicinu (sarkazam/off)

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

...sramota od statistike...u stvari to i nije statistika već naredba jednog autokrata MPO-ovcima što moraju reći novinarima koji "jadni ne razumiju" MPO tematiku...
    a što se tiče žena preko 40 g, mm je upravo rekao da najbolje da u Hrvatskoj idu samo zdravi parovi u MPO postupke, pa bi uspješnost zakona bila savršena !!! Zar je cilj liječnika dokazivati kako jedan užasno loš zakon i nije "uopće loš" i to dokazivati sumnjivim statistikama ili bi trebali pružati svojim pacijentima svijetski standard liječenja?!?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Marnie prvotno napisa Vidi poruku
    Zar je cilj liječnika dokazivati kako jedan užasno loš zakon i nije "uopće loš" i to dokazivati sumnjivim statistikama ili bi trebali pružati svojim pacijentima svijetski standard liječenja?!?
    Odlicno receno! Kada bi se bar jos i lijecnici nad time (ili mozda bolje receno nad sobom) malo zamislili...

Miki76 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ljudi, ja mijenjam profesiju! Otvaram lanac hotela u Zagrebu, Splitu i Osijeku, trebat će negdje smjestiti sve te parove iz cijelog svijeta koji će nahrliti na liječenje kod nas nakon ovih "statistika". Jupiii, napokon ću se obogatiti!!! Da li netko želi sa mnom u business, bit će previše posla za mene samu?

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    Odlicno receno! Kada bi se bar jos i lijecnici nad time (ili mozda bolje receno nad sobom) malo zamislili...
    Ma oće oni, samo da krenemo uvozit sobove...

A sam se bio svezao...

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

...da je bar ostao svezan...koja budala ga je oslobodila

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Pa i ja bih htjela imati sve učenike koji imaju IQ bar 120.

Prestrašno je to što je rekao Šimunić, prestrašno. Ja sam uvjerena da bi moj postupak bio puno puno kvalitetniji i izgledniji za uspjeh da su nam mogli oploditi sve js.

Ali neka si neka kopaju dublju jamu, ovo je samo još jedan dodatni usklik "JA SAM"

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Marnie prvotno napisa Vidi poruku
    ...da je bar ostao svezan...koja budala ga je oslobodila
    X

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Možda se snimi i film o tako vrtoglavom uspjehu male zemlje sa Balkana . Glavni glumac: Sacha Baron Cohen u ulozi uspješnog ginekologa pripadnika neciviliziranog društva u kojoj se žene tretiraju kao niža bića koja nisu u stanju zbrojiti 2+2.

Šteta što ministarstvo obrazovanja nije u mogućnosti pratiti ovaj natalitet. Iduće godine očekujem info da je svako drugo dijete začeto uz pomoć medicinske oplodnje.
    Fuj...

Zanima me da li je Š. napravio statistiku koliko neuspjelih postupaka su imale pacijentice koje su sad u 40tim i koliko od toga je njegovih koje je godinama zavlačio.

Očito ću se morati maknuti sa foruma kako bi postala dio uspješne statistike (nakon 4 g. humane repordukcije, 8 neuspjelih postupaka, a tako blizu 40-toj )

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

linalena, vjerujem da ima puno takvih kao ti koji izravno trpe zbog ovog zakona-nemogućnost oplodnje svih stanica, zabrana zamrzavanja embrija i maltretiranje s višemjesečnih odmrzavanjem zamrznutih jajnih stanica. Vjerujem da neka mlađa forumska populacija ni ne zna kako je bilo prije-nije bilo normalno da ti psiholog postavlja vrlo osobna i intimna pitanja, nije bilo normalno da se ne zna šta se ubraja u besplatne postupke, nije bilo normalno da se biolozi moraju igrati Boga i procjenjivati koje 3 jajne stanice da oplode, a koji ostatatak da bace (smrznu). I da se vratim na pitanje od mace2, pretpostavljam da se broj rođene djece iz MPO-a (iz zemlje i naravno inozemstva) ne brka sa rezultatima uspješnosti MPO klinika.
    I da, vjerujem da je populacija iznad 40-te posebno uvrijeđena.
    Posljednje uređivanje od mare41 : 09.03.2011. at 20:16

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Nitko nije uočio podatak da ćemo za 7 godina imati čak 7 razreda osnovnoškolaca više?!!! Blago meni, moj posao će cvjetati!

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

tonili prvotno napisa

zedra:
    Ma naši stručnjaci ne trebaju bit članovi - oni ovim zakonom bivaju lansirani direkt u visine!!! Ionak cijela Europa od nas prepisuje zakone...

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Joj, sad nakon dnevnika Nove para mi izlazi na uši od Š. šovinističke izjave da se HRVATICE odlučuju kasno na plodnost!! Koliko ja znam (a i svi ostali normalni ljudi) PAR se dolučuje imati dijete, a ne samo ŽENA!!!! Da li cijenjeni dr. vodi statistiku o tome tko je u nekoj vezi ili braku bio taj koji se kasno odlučio na dijete - žena ili muškarac?!?!?!!? A neeee, mi HRVATICE smo takve žene da moramo loviti naše HRVATE trudnoćama!!!

Miki76 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

I ja se pitam da li su u ovih Milkeovih 1019 ubrojane i trudnoće izvan "Čudesne naše", ali i trudnoće koje su na kraju loše završile. Ako da, onda se samo sa mnom spuštamo na 1017, pa Patuljchicinih 5 spontanih, već smo na 1012, pa recimo Kadaunina Mariborska princeza, eto nas na 1011... Hoćemo li i dalje oduzimati? Do koje brojke ćemo doći????

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj ježić prvotno napisa Vidi poruku
    Nitko nije uočio podatak da ćemo za 7 godina imati čak 7 razreda osnovnoškolaca više?!!! Blago meni, moj posao će cvjetati!
    da i onaj "pljucko" od minista to jos s ponosom govori.... ma dosla mi je muka dok sam ga slusala.......neznam kako moze toliko pricati i lagati.....

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerujem da neka mlađa forumska populacija ni ne zna kako je bilo prije-nije bilo normalno da ti psiholog postavlja vrlo osobna i intimna pitanja, nije bilo normalno da se ne zna šta se ubraja u besplatne postupke, nije bilo normalno da se biolozi moraju igrati Boga i procjenjivati koje 3 jajne stanice da oplode, a koji ostatatak da bace (smrznu).
    da ali to ne opravdava na žalost njihovu nezainteresiranost i puko hopsanje i vibranje i pitanja tipa ja se ne osjećam trudna kukulele, nitko ni da otvori ovu temu, kamoli da nešto suvislo i kaže... čast starim forumašicama, ali ove nove PALAC DOLJE!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ma nemam ja želudac za ovo!!!! fujjjjjjjjjjjj gade!!!

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa Vidi poruku
    da ali to ne opravdava na žalost njihovu nezainteresiranost i puko hopsanje i vibranje i pitanja tipa ja se ne osjećam trudna kukulele, nitko ni da otvori ovu temu, kamoli da nešto suvislo i kaže... čast starim forumašicama, ali ove nove PALAC DOLJE!
    Sori ksena, nismo sve članice foruma od 2007, je... ga, ali ne znači da smo nezainteresirane!

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

a gle, tvoj prvi post na ovoj temi je obraćanje meni?! ti to zoveš zainteresiranošću?! što misliš o statistici, pusti čangrizave babe!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Blekonja prvotno napisa Vidi poruku
    ma nemam ja želudac za ovo!!!! fujjjjjjjjjjjj gade!!!
    ovo sam mislila na Milinovića da me se ne bi krivo shvatilo
    Posljednje uređivanje od Blekonja : 09.03.2011. at 21:20

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Evo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da nestane ovaj grozni zakon!!!!!! Puf.....jel nestao?
    Ma da i ja brijem da nove cure, koje su tek krenule s postupcima nemaju pojma kako je to prije zapravo bilo, ali ono, pa kaj ne vide kaj se događa oko njih, mislim šta ih to ne brine?
    I koliko je zaprovo razočaranja svaki dan, minusa na testovima, bete negativne, a statistika tako dobra, bajkovita i bajna.....pa kome je tu za vjerovati?
    A kukanje koliko se čeka za ljekove, pa koliko je sve nejasno definirano, kaotično.
    Zapravo kaj hoću reći, nije potrebno znati kako je prije bilo, već znati koliko je sad loše.

( ja svoje zlato imam, držim ga u naručju, ali nisam zbog toga ni slijepa ni gluha.....ovaj zakon mi to ne dopušta)

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

šniki da te nema trebalo bi te izmisliti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa Vidi poruku
    ksena, razumijem da si ljuta... ali ne moj biti zločesta!
    We're all in this together - bez obzira na "staž" i godine ...

Kanaliziraj negativnu energiju na one koji to zaslužuju!

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

a ja sam šokirana činjenicom da neke cure koje su debelo u postupcima ne znaju razliku između js i embrija, pa kako da onda skuže da je zakon loš
    Posljednje uređivanje od pirica : 09.03.2011. at 21:31

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

znaš šta, ja sam u 18 tjednu trudnoće i mogu sasvim lijepo kanalizirati svoju energiju na baby magazine i opremu za bebe, na roza ili plavu boju zidova, na druge divne stvari... ali ne, ja je ko glupača cijeli dan kanaliziram na ovu presicu i na aktivaciju cura na ovom forumu da shvate da iza svih tih razočarenja koja se ovdje protežu iz dana u dan stoji neki glupi zakon kojeg je donio jedan besramni ministar i koji sad servira lažnu statistiku da je sve super!!!

fakat sam zločesta!!!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •