Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 83 od 83

Tema: Imamo najbolje rezultate i najveću uspješnost u potpomognutoj u Europi.....

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Evo jedan sočni; kad se on sprda s nama ajmo i mi s njim:

Pitanje u Modroj lasti iz 1974. godine:
    "Dragi Lastane, kad prolazim pored ovaca, seksualno se uzbudim, jel' to normalno?-Darko M.(11) Gospić
    Lastanov odgovor:
    "To je isto toliko normalno koliko bi bilo normalno da ti postaneš ministar zdravstva."

Evo i ja nema 40, nego sve 27 pa imam iza sebe već 3 neupsješna postupka....toliko o godinama...

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa Vidi poruku
    a gle, tvoj prvi post na ovoj temi je obraćanje meni?! ti to zoveš zainteresiranošću?! što misliš o statistici, pusti čangrizave babe!
    Iskreno, što ja mislim o statistici? Daj bože da je u ovoj državi statistika točna i daj bože da imamo toliko uspješne rezultate. Ja sam trenutno u svojem prvom postupku i ne znam što me sve još možda čeka. Najsretnija bih bila kad bi to bio posljednji na koji bi morala ići. Možda se ne mogu mjeriti s brojem nečijih minusa na testovima i nulama na betama, i možda ne znam kako je kod psihologa bilo prije, ali to ne znači da sam ravnodušna kad slušam izjave našeg ministra kako je kod nas sve ružičasto i kako sve ide po ko po loju. Poznajem dovoljno ljudi oko sebe koji su živući dokaz da to nije tako i koji su mi svakog dana podsjetnik na ono što bi i mene moglo pričekati.

I btw, moj prvi post na ovoj temi nije bilo obraćanje tebi.

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Neka, neka, špotati treba....sjetim se ja kako sam se ja postidila nakon kaj je Pinky (uvjerena sam da je to ona bila) otvorila onu temu oko pisanja pisama onom klaunu i ostatku garde....pa eto, lavina je bila pokrenuta....(ja poslala pismo, stigla na tv i rekla svoje....baš sam si ponosna bila)

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

pa ja ću se ranit

cure, ozbiljno, dajte ga odite gađati jajima. i to smrznutim

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ježić psihologa prije nije bilo...

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa Vidi poruku
    znaš šta, ja sam u 18 tjednu trudnoće i mogu sasvim lijepo kanalizirati svoju energiju na baby magazine i opremu za bebe, na roza ili plavu boju zidova, na druge divne stvari... ali ne, ja je ko glupača cijeli dan kanaliziram na ovu presicu i na aktivaciju cura na ovom forumu da shvate da iza svih tih razočarenja koja se ovdje protežu iz dana u dan stoji neki glupi zakon kojeg je donio jedan besramni ministar i koji sad servira lažnu statistiku da je sve super!!!

fakat sam zločesta!!!
    Sorry!
    Nije bilo loše namjere! Cijenim tvoj trud i volju!
    Oprosti ak sam se krivo "odrazila", intencija mog posta je bila sasvim pozitivna...

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj pirica prvotno napisa Vidi poruku
    ježić psihologa prije nije bilo...
    Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    linalena, vjerujem da ima puno takvih kao ti koji izravno trpe zbog ovog zakona-nemogućnost oplodnje svih stanica, zabrana zamrzavanja embrija i maltretiranje s višemjesečnih odmrzavanjem zamrznutih jajnih stanica. Vjerujem da neka mlađa forumska populacija ni ne zna kako je bilo prije-nije bilo normalno da ti psiholog postavlja vrlo osobna i intimna pitanja, nije bilo normalno da se ne zna šta se ubraja u besplatne postupke, nije bilo normalno da se biolozi moraju igrati Boga i procjenjivati koje 3 jajne stanice da oplode, a koji ostatatak da bace (smrznu). I da se vratim na pitanje od mace2, pretpostavljam da se broj rođene djece iz MPO-a (iz zemlje i naravno inozemstva) ne brka sa rezultatima uspješnosti MPO klinika.
    I da, vjerujem da je populacija iznad 40-te posebno uvrijeđena.
    Ne znam jel bilo ili nije. Nije ni važno. Ne znam čemu bi i uopće trebalo ići kod psihologa i razmišljati o starosti sve papirologije u okviru onih 6 mjeseci, kad se kod nas svi postupci tako uspješno provode.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Uspješnost bi, tvrde stručnjaci, bila i veća, ali, s obzirom da zakon ne određuje dobnu granicu do koje se žene mogu podvrgnuti liječenju od neplodnosti, značajan je udio žena iznad 40 godina koje su na taj način liječile neplodnost (oko 19 posto).
    Pa još najbolje da nam i to ograniče!!! Da postave dobnu granicu na 30, možda!?

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja sam na svojem faceu stavila kratki osobni stav :Molim vas ne vjerujte lažima o uspjesima potpomognute oplodnje ministra zdravstva uskoro propale vlade!!!!!

Hmm u 5 sati samo jedan like, no ajd nemam ni ja puno prijatelja ali ipak. U isto vrijeme stavila i fotku pesice, tu očekujem puno više likeova (

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Blago nama kad živimo u ovako krasnoj zemlji sa uspješnosti postupaka od gotovo 50%. Eto, cure, gotovo da nam treba biti drago da smo u MPO vodama jer ćemo u roku godinu dana ostati T i još k tome se ne moramo za to ni truditi... naši doktori nam sve lijepo objasne i naprave, imamo savjetovanje psihologa i pravnika... ma divota...

Taj Milinović ...stvarno se pitam jer on iskreno vjeruje u te nebuloze koje priča?!!?

A ovaj komentar da žene starije od 40 godina kvare statistiku... još samo treba da se uvede ograničenje na godine i onda nam stvarno nema premca!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

linalena, ja se nisam usudila napisati, da ne obeshrabrim cure, ali mi više nikog ne zanimamo, mislim da ljudi to slušaju kao što ja slušam vijesti o kretanju otkupnih cijena mlijeka. mi šparamo novac za inozemstvo i nema šanse da kažem čovjekolikovim podanicima da je dijete iz ivf-a, jer će si ga on lijepo zbrojiti u svoju statistiku.

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam stvarno najveća budala na svijetu kad smo MM i ja pljunuli 3500 eura za postupak u MB i zadužili se na sve strane-pa mogla sam lijepo otići u našu HR kliniku i šansa bi mi bila puno veća,vjerojatno bih nosila trojke!

p.s. to što sam imala 6 neuspješnih postupaka kod nas po novom zakonu i što sam bila u svima mlađa u 30 me malo zbunjuje ali sigurno naš dragi ministar i dr.Š imaju dobro objašnjenje za to

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Obzirom da znam da čitaju, želim profesorima dobro jutro (Kuna i Šimunić) ali i našem Le Ministre uz još jednom

molbu da nam dostave rezultate i uspješnost MPO-a po klinikama, sveukupno, po dobnoj granici, po stimuliranim i prirodnim ciklusima, etc. onako kako se to radi u svijetu a ne čitajući s papira na nekoj na horuk sazvanoj presici.

Baš me zanima kako će reagirati kolege iz ESHRE-a na izjave našeg profesora Šimunića i na predstavljanje ovakvih rezultata u HR......... Predmet smijeha među kolegama u svijetu već jesmo od donošenja zakona.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pino prvotno napisa Vidi poruku
    A znate sto je meni zapelo za oko:

30 trudnoca iz jajnih stanica
    a jos 2005, s losom opremom, bez ulaganja itd, je bilo 112 trudnoca iz zamrznutih zametaka (http://humrep.oxfordjournals.org/con...expansion.html)

udio zamrzavanja je u Europi bar 20%, a sad je u HR 7% - po tome je Hrvatska izjednacena s Italijom

Ali najgori dio svega je ogranicenje oplodnje na 3 j.s. - tu ljudi najvise gube
    X, a posebno na zadnju rečenicu.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

maca, da, postojalo je ograničenje po starom zakonu do 38. godine. zato sada ponosno ističu svako malo da više nema dobne granice i eto da se mi nismo ugurali u postupke, rezultati bi bili još i bolji. šteta što im rušimo prosjek, kakvi bi tek rezultati bili da je granica ostala ista ili se čak i smanjila...

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ma grozno, a ja bi samo dodala, da bi mlade cure mogle malo pročitati i vidjeti kako je to izgledalo prije tri godine, upoznati se malo sa svime, i ne gledati samo u pod kad im se nešto kaže i tražiti milion naćina kako se opravdati...
    ja sam bila pred porodom, kad je donošen novi zakon, hodala po prosjedima, gledala sabor, pakala, a zašto pa ja svoje dijete imam...

samo komentar na Novu TV...jeste skužili glupu voditeljicu kako je komentiraa "zanimljivo ali niko iz udruga koje se protive ovom zakonu se nije oglasio"...uh to mi je diglo živce na 1000%...

Ambra avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Jucer sam bila ljuta ko pas!!!! Jos me neka zenska poslje toga zove da sam dobila nagradu jer je nas telefonski broj izabran...ma ljudi moji ''pustite nam da zivimo i prestani te lagat''

Zašto nisu objavili koliko postupaka vise se radilo ove godine???? Pa da sami izracunamo postotak uspijeha...samo nam lazu i lazu. Nemogu vidit tog covjeka vise.

Samo jednom u zivotu sam imala odlicne embrije, pa sam se bojala da mi vrate sve tri! Bacili mi 2 odlicna, to im nikada necu oprostiti. Uuuufff.

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

želite da vam ove postove prebacim na temu o prosvjedu?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj BHany prvotno napisa Vidi poruku
    želite da vam ove postove prebacim na temu o prosvjedu?
    Da, da, molim te!

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

prebacila

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Nisam to znala. Užas!

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam to znala. Užas!
    da, prvo ti kao omoguće da pod takvim uvjetima neovisno o godinama ideš na teret HZZO-a u postupke, a onda ti to svako malo bacaju pod nos.Zato cure koje ste tu friške, dobro je da znate kako je bilo prije a kako je sada. Stari je Zakon datirao iz tamo neke 70. i neke godine, ali su doktori radili po pravilima struke, najbolje što su mogli. Novi Zakon ukinuo je tu dobnu granicu koja sada ide i starijim pacijentima u prilog i povećao broj postupaka gdje koriste lijekovi menopur i gonal sa 3 na 6. I to je sve, ali ove dvije stvari naravno neće i ne mogu amortizirati sve ono loše što je također donio. Inače imam info da je upravo jedan od "režimskih" doktora rekao još davno jednoj pacijentici da je žena u 40-oj itekako plodna i da je samim tim realno ostvariti trudnoću iz MPO-a, pa mi se ukidanje dobne granice čini nešto što je toliko normalno da to uopće ne treba isticati. A sad govori "žene se kasno odlučuju za trudnoću". Ja ih zovem doktori kameleoni.

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Sinoć je navečer bio drBauman sa SD u nekim vjestima i mama mi je prepričavala da je rekao da je dijelom povećanje uspjeha zbog većeg broja klinika ili tako nešto??? Nije ona to sve dobro pohvatala ili možda je????

gala1979 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Meni je jučer njegova pacijentica rekla da se skoro srušila kad joj je rekao da odustane od liječenja u HR i ide u Slo.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja sam malo prije poslala mail Golemu i Miliju, nisam ih grdila nego sam samo pitala koje su to najlošije klinike (20% uspješnost), a koje su to najbolje klinike (preko 40% uspješnost) tako da znam gdje da se idem liječiti. baš me zanima hoću li dobit odgovor i kakav

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    Odlicno receno! Kada bi se bar jos i lijecnici nad time (ili mozda bolje receno nad sobom) malo zamislili...
    x
    jos jedan pokusaj obmane naroda i nista vise

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam u MPO pricu usla sa 35 godina, prosla 8 postupaka od toga 5 po starom zakonu i svaki put sam dobila 5-7 jajnih stanica.Kad ih sve oplode max. 3 su bile za transfer.Sad po novom zakonu mi treba carobnjak da odabere bas one prave tri za oploditi (cime sam zakinuta u startu) da ne govorim da sam sad vec u toj skupini zena iznad 40 (i vrlo dobro svjesna cinjenice da su moje jajne stanice sve losije kvalitete) kojih bi se svi rado odrekli sakrili ih negdje pod tepih da im ne kvare statistiku umjesto da se potrude da mi POMOGNU!Mogu samo ponoviti istu onu recenicu iZ 2009-e: SRAM VAS BILO!

Kad skupim lovu i trudnocu ostvarim u nekom od centara u inozemstvu, bas kako i Jelena rece, necu dati da mi u knjizicu upisu da je IVF beba da se ne bi ubrojalo u ministrivu statistiku.

Za koga nas uopce smatraju?Ako smo neplodni nismo glupi, nismo ovcice i ne trebaju nam cobani nego lijecnici i zakonodavci spremni djelovati iskljucivo u interesu pacijenata.

Gabi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Iva Mia 2009 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo jedan sočni; kad se on sprda s nama ajmo i mi s njim:

Pitanje u Modroj lasti iz 1974. godine:
    "Dragi Lastane, kad prolazim pored ovaca, seksualno se uzbudim, jel' to normalno?-Darko M.(11) Gospić
    Lastanov odgovor:
    "To je isto toliko normalno koliko bi bilo normalno da ti postaneš ministar zdravstva."
    ovo je djelo mog šogora ... to mu je bio status na FB

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ja sam nova u MPO priči i stvarno ne znam kako je bilo prije...Al moram priznati da me Milinovićeva statistika uopće nije začudila. dal ste vi ikad u ovoj državi čuli da je netko rekao da je pogriješio!? Ja ne...Isto tako mislim da se ništa neće niti promijeniti jer ni liječnici nemaju hrabrosti ništa reći naglas. A da bi žena ispod 30 došla do postupaka, mora se u 24 odlučiti na dijete, s 25 shvatiti da nešto ne štima, par godina provesti čekajući sve nalaze i istražujući i opa evo nas već na 27! naprimjer: samnom je sve ok, kod supruga je sve BILO ok prije 30, imali smo trudnoću koja je loše završila u kasnijoj fazi (ne moram niti reći da neznaju uzrok). Nakon godinu dana ja sam posumnjala da nešto više ne štima dok su me doktori uvjeravali da sam paranoična. Dvije godine tražim da netko otkrije uzrok progresivnog pogoršanja spermiograma (shvatila sam da samo maštam)I evo nas nas na nekih 32, a postupak nismo još ni dočekali!! I onda će mi Milinović reći da se kasno odlučujem na trudnoću!? Pa meni je njegov sustav uzeo nekih 3 godine!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Morin, nisi jedina s takvom pričom, većini nas godine iscure dok se ne okrenemo, ostani s nama u društvu i nadam se da ćeš naći korisne informacije i podršku, i da, stavi prosvjednički avatar, MPO forum i virtualno prosvjeduje!

gala1979 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Morin, nisi jedina s takvom pričom, većini nas godine iscure dok se ne okrenemo, ostani s nama u društvu i nadam se da ćeš naći korisne informacije i podršku, i da, stavi prosvjednički avatar, MPO forum i virtualno prosvjeduje!
    X Dobro došla

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

X
    Dobro došla!

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Morin, dobro došla!

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke