-
Iritabilna creva i dojenje? Potreban savet
Kako sam u porodilistu pila jako velike doze antibiotika i uz to velike doze zeleza, a pri tom bila izlozena stresu zbog nekih problemcica sa bebom, imam problema sa iritabilnim crevima - dijareju koja nije uzrokovana bakterijama i virusima, vec prosto narusenom crevnom florom i pokretljivoscu creva.
Posto dojim bebu brinu me dve stvari - prvo, kako se cesto desi da sam na strogoj dijeti, smanji mi se kolicina mleka i brinem da li moja beba tada gladuje, a drugo - mnoge stvari koje bi mi pomogle - npr. neke biljke i sl. ne smem uzimati zbog dojenja.
Ako neko ima savet koji se odnosi na dijetu ili bilo sta sto smem tokom dojenja primeniti a da resim problem sa crevima, puno bi mi znacilo.
Izvinjavam se ako je tema na pogresnom mestu, odnosno ako treba biti u podforumu dojenje.
Posljednje uređivanje od lady.x : 10.03.2011. at 11:21
-
Mislim da ti nije potrebna neka stroga dijeta, dovoljno je da jedeš zdravo i raznoliko, izbjegavajući rafiniranu hranu. Dobro bi bilo da uzimaš neke probiotike (kod nas npr. Linex, Prolife, Normia...) koji pomažu obnovu crijevne flore.
-
Da, i ja mislim da ti stroga dijeta nije nuzna. Ja osobno nemam iskustva s iritabilnim crijevima ali moja sogorica se 3 mjeseca borila s tim, zivimo zajedno pa sam s njom svaki dan to prolazila. Ona je u pocetku, dakle kad je stanje postalo ozbiljno i kad je dobila dijagnozu, drzala neku dijetu ali nije bila neka rigorozna. Nakon dva-tri tjedna je pocela jesti sve pomalo tj. ne sve nego zdravo i raznoliko, izbjegavala je stvari koje iritiraju zeludac ili napuhavaju crijeva. Tipa kava, grah...Pila je samo cajeve i vodu i kazem, jela je zdravo, nezacinjeno. Doduse izgubila je 3 kg. Jos uvijek pazi na prehranu, cim pojede neceg malo previse krenu vjetrovi i podrigivanje, pritisak u zelucu i crijevima, ponekad i bolovi. Svakako se konzultiraj s ljecnikom. Ona je koristila Linex i to joj je pomagalo.
-
moja prijateljica ima celijakiju i kaže da je ovaj preparat genijalan za crijeva, pa probaj. skup je, ali ona kaže da se isplati
http://www.vitality-international.hr/vijest.asp?id=242
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma