Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Sniženi trombociti u trudnoći

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno Sniženi trombociti u trudnoći

U 18 -om sam tjednu trudnoće i na prvoj krvnoj slici prije tri mjeseca trombociti su mi bili 131, što je nešto sniženo u odnosu na referentne vrijednosti (158-424).
    Sutra radim ponovno krvnu sliku, pa me zanima koja su vaša iskustva s time i da li je normalno da Trc budu sniženi u trudnoći?

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne želim te plašiti, ali javi se doktoru, hematologu najbolje.
    ja sam na inekcijama heparina cijelu trudnoću (protiv zgrušavanja krvi) i svaki mjesec vadim ks jer mi prate upravo trombocite. rečeno mi je pad trombocita opasan (tzv. trombocitopenija).

evo što sam našla:

Smanjena količina trombocita može biti uzrok krvarenju u trudnoći, a nekada i dijete ima smanjenu količinu trombocita u vlastitom krvotoku. Morate se obvezno i što prije javiti i hematologu koji će u dogovoru s ginekologom odlučiti o daljnjem liječenju. Na raspolaganju stoji nekoliko vrsta terapije, kortikosteroidi, imunoglobulini i dr. To je subspecijalistički problem i ne bih prejudicirala njihove odluke.

molim te ne savjetuj se samo sa ginekologom, otiđi hematologu.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

hvala na brzom odgovoru, i ja sam stekla dojam čitajući internet da je to potencijalno opasno. Ako i dalje budu niski, idem odmah svom giniću da me pošalje hematologu.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da, ako ti i ova ks pokaže niže od 150, obavezno idi hematologu.
    ako neće da ti da uputnicu, idi privatnom, samo pođi.

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kod mene se isto na početku javio manjak trombocita mislim da je bio oko 118, sljedeći nalaz 132, a onda treći nalaz u 8 tjednu je bio dobar. Moram samo napomenuti da sam prva dva vađenja napravila privatno, a ovo treće u studentskoj poliklinici. Mene su već bili uputili hematologu, ali kako je ovaj treći nalaz bio dobar ipak nisma trebala ići. Dr će ti najbolje reći.
    Da sve bude dobro

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •