Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 92 od 92

Tema: Povrće sa 6 mj.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Smajlich prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ju naribam prije kuhanja. Ali možeš i vilicom zgnječit, tikvica je baš mekana.
    A kako da onda znam koliko da je kuham? Koliko se sjećam dok su tako mali treba im se dosta dugo kuhat iako ja inače za nas preferiram po Mateljanovom kuhat sve čim kraće da ne izgubi vrijednosti (sorry ovo su banalnosti, no ničega se ne sjećam

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pa provjeriš je li omekšala? Za tikvicu mi treba oko 10-ak minuta.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ne znam jesmo li ot ali pokušat ću, kad se već spominje i dalje povrće mislim danas - sutra krenuti s tikvicom, pa za koji dan mrkvicom i tom korabom šta god ona bila (nikad je nisam jela , ne znam ni kako izgleda, tj. vjerojatno znam kad ju vidim) i kumpirom... naravno sve malo po malo pa samo da potvrdim sve od ovoga se ustvari dobro skuha u vodi i to je to, tako se daje djetetu naravno nakon gnječenja bez ikakvih dodataka soli i slično, mislim ne želim dodavati ništa, ali neće li biti bljutavo (mislim jest da ne znaju ni za bljutavo ni za slano, ali ipak )

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

e i da ja tikvicu sebi onako djelomično očistim, ne očistim cijelu koru, kako za bebače, meni nekako bezveze s korom ili? ajme puna sam pitanja, poooojma ja nemam o ovoj dohrani

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja ogulim koru, narežem na veće kockice i kuham dok ne omekša. Onda dio zgnječim uz kap maslinovog, a par komada ostavim cijelo i dam da pipka i isprobava.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ogulim koru, narežem na veće kockice i kuham dok ne omekša. Onda dio zgnječim uz kap maslinovog, a par komada ostavim cijelo i dam da pipka i isprobava.
    hvala, tako sam i mislila
    hm zanimljivo ovo s pipkanjem probat ću i to, jer ona meni sad otima jabuku dok jedem i liže onaj unutarnji dio ispod kore (ja jedem jabuku s korom) pa me muči da joj ponudim i komad jabuke da ga malo sisa (strah me je da mi ne promakne ako odlomi komadić)

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja sam krišku jabuke davala od početka, mislim da mu je jako pasalo i za trljanje desni. Redovito bi odlomio komadić i ponekad bi mu se zaletio i zagrcnuo se, ali uvijek ga je iskašljao i ispljunuo. Naravno, za to vrijeme sam doslovno buljila u njega i jednom prilikom sam ga podigla i okrenula naopačke, ali mislim da ni to nije bilo potrebno.

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

bok moja beba ima 4 mjeseca i juce nam doktorica rekla da polako uvodimo papicu da pocnemo s mrkvicom al s obzirom da on ima jako tvrdu kakicu i da kaka svakih 5 dana onda je doktorica rekla da dajemo karfiol s peršinom,sad ja ne znam jel to mora bit jako kuhano,koliko dana da mu dajem tu istu papicu

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

preporuka je s dohranom krenuti sa 6 mjeseci, ali na tebi je da odlucis.
    karfiol nije medu prvim namirnicama za dohranu, bolje poceti s tikvicom.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

lastavice, zašto je pedijatrica to savjetovala?
    ja ne bih još započinjala, ako je s djetetom sve u redu i dobro napreduje...

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

rekla doktorica kao da razvije okuse,a nisam ni ja bas za to da pocne s dohranom,mislim da cu ja pricekat do 6 mjeseca

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa razvit će okuse i nakon 6. mjeseca
    jesi li vidjela 30 godišnjak da pije samo mlijeko i da ne razlikuje okus mrkve od čokolade?

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj lastavica1979 prvotno napisa Vidi poruku
    rekla doktorica kao da razvije okuse,a nisam ni ja bas za to da pocne s dohranom,mislim da cu ja pricekat do 6 mjeseca
    ma koja je ovo nebuloza?!

ako dijete dobro napreduje na mlijeku, ništa mu ne treba do 6 mjeseci
    ima cijeli život za "razvijanje okusa"

i, na kraju krajeva, djeca obično prihvate veliku većinu namirnica i onda negdje s 2 godine počnu probirati, te ne bi ovo te ne bi ono...
    dala ti njemu dohranu sa 4 ili 6 mjeseci, što se tiče"razvijanja okusa" ista je stvar
    mislim da je veća greška uraniti s dohranom nego započeti čak i malo kasnije

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

imate pravo ima vremena jos za dohranu

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Mala napomena u vezi stolice: moja curka isto ima problema s kakanjem, prosjek nam je dva puta tjedno. Ja sam se veselila dohrani jer sam mislila da ce joj izregulirati stolicu, ali nista. Trudim se sa svim otvarajucim i nema ucinka, onda popustim, pojede cijelu bananu i pokaka se poslije
    Uzivaj dok je na prsima, dosadit ce ti to nakuhavanje djecjih obroka ubrzo nakon pocetnog veselja

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ja sam trenutno u fazi da kosu cupam ...beba ima 4,5 mj i sad se ja psihicki pripremam sto i kako cu mu poceti uvoditi od dohrane...iscitala sam i tablice i prirucnike i plan dohrane sto mi je dala pedijatrica i ni sama ne znam kako da pocnem...svatko ima neko svoje misljenje sto je najbolje, jedni vicu da to je dobro drugi ne to ni slucajno...naravno, pedica je rekla da uvodimo dohranu i to sokice sa 4 mj, na sto sam samo kimnula i nasmijala se...dala mi je nekakav papir sa dohranom po mjesecima i uopce mi se nije svidjelo jer skoro pored svake namirnice je upitnik sto ce reci da nije ni ona sigurna ...ah, imamo jos mjesec dana pa se nadam da cu uspjeti napraviti plan dohrane (djevica po horoskopu )
    bas razmisljam kako je to divno kada beba cica, nemas nikakve zafrkanice niti razmisljanja

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

bit će puno lakše kad kreneš, meni je vladao košmar u glavi, ali brzo sve sjedne na svoje mjesto - još ako beba fino papa - super

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

žene, dohrana je toliko jednostavna da ne može biti jednostavnija.
    ozbiljno vam kažem.

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa Vidi poruku
    bit će puno lakše kad kreneš, meni je vladao košmar u glavi, ali brzo sve sjedne na svoje mjesto - još ako beba fino papa - super
    tocno to, kosmar u glavi...puno informacija...

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ozbiljno vam kažem.

vidjet cemo za mjesec dana ...

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

zeljana02, samo polako.... Svi smo mi to prošli, ja sam bila i nestrpljiva i u strahu...
    Napravila sam si sama tjedni raspored unaprijed i po tome kuhala i pripremala male obroke...

Evo sad već ima buče, ona je slatka i bebe ju vole, probaj s tim, pa neku žitaricu, pa tikvice, pa koju voćku i malo pomalo širi se popis namirnica...naravno sve to ovisi kako beba prihvaća, samo polako i sretno!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ozbiljno vam kažem.
    upravo tako
    evo mi ćemo uskoro krenuti s dohranom
    klopat će ono čemu je sad vrijeme, kruške, jabuke, bundeve, buče, šljive ... ubaciš negdje malo palente, prosa i eto, to ti je dovoljno namirnica za idućih par mjeseci

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

šta je s batatom???.krećem s dohranom i imam domaći...oću li ga dati, ima li itko iskustva s tim navodnim napuhivanjem...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

super da je domaći, ja ga nisam davala od početka jer mi nije bio neki prvi izbor ( da sam imala domaći možda i bi ) tako da ne znam, ali tu nemaš što nego probati jer jedno dijete će napuhati možda, a drugo ne, moji se nikad od ničega nisu napuhali, probaj mrvicu, pa ćeš vidjeti, jako je zdrav uglavnom, pa vidi sama

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

imaš pravo, mislim da trebam iskoristiti domaći, probat ću malo pa ako bude išlo nastavljamo

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a možeš ga skuhati zajedno s komoračem koji pomaže pri nadimanju
    i komorač ide od prvog dana dohrane

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Opet problemi kod nas jabuka i kruška njam njam povrče bljak pljuje van radi facu kao da će povračat nakašljava se isto kao da će povračat ne znam kako da mu povrče spremim. Ne znam ko je napiso da je dohrana jednostavna meni se ne čini tako svaki dan se borimo s tikvicom i mrkvicom

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa odustani od tikvice i mrkvice
    vrlo jednostavno
    ili naribaj jabuku i unutra malo mrkve (prokuhaj je i zgnječi vilicom da se bolje "sljubi" s jabukom
    pa onda pomiješaj jabuku s tikvicom
    pa krušku s tikvicom...

uostalom, dijete je tek napunilo 5 mjeseci, zašto bi mu se i sviđalo?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa možeš si je zakomplicirat pa ti ne bude jednostavna
    moj bebo trenutno jede kruške, jabuke i brokule. jedan dan je čak pojeo cijelu krušku, jedan dan je polizao i pljunuo, a većinu dana nešto malo siše po klopi, nešto malo proguta i tako. meni je tu super i jednostavno.
    ali ako si postaviš nekakve nerealne ciljeve o količini pojedenog, onda vjerujem da se možeš jako živcirat oko dohrane

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

nisam znala da se tak namjernice mogu miješati. Ma ništa više ne znam jer sad kad svakog pitam oko dohrane svi drukčije rade.Netko veli samo jednu namjernicu 4 dana da se vidi jel alergičan,netko miješa namjernice. Moja frendica malom s nepunih 5 mjeseci već piletinu daje za jesti meni je to jako rano da jede meso.Oprostite možda ćete mislit da sam glupa al eto jednostavno mi treba možda više dok ne skužim i dojdem u štos

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa istina je da jedna namirnica ide po 5 dana
    ali me mora nužno biti pojedinačna
    ako si probala zasebno jabuku i zasebno mrkvu, ne vidim zašto ih ne bi probala u kombinaciji
    namirnice se daju po više dana da bi se vidjelo je li dijete alergično
    pa ako nije alergičan ni na jabuku ni na mrkvu, neće biti ni na kombinaciju

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj zeljana02 prvotno napisa Vidi poruku
    vidjet cemo za mjesec dana ...

eto da se pohvalimo da smo krenuli sa dohranom i bebi je stvarno lijepo sve prihvatio...krenuli smo ocito u dobro vrijeme, niti prerano niti prekasno...za sada smo jeli jabuku,krusku,rizine pahuljice,proso s jabukom,rizu s kruskom i mrkvicu ...sve dajemo po 4-5 dana, prvi dan se malo privikavamo na okus, a vec slijedeci fino papamo...imale ste pravo, stvarno sam mozda malo dramila, ali sve je dobro ispalo...patronazna nam je dala Rodinu knjizicu Dojenje i pratimo tablice

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

bok... evo i mi se spremamo za dohranu...

dosad smo samo 3 puta probali zgnječene rižine pahuljice s malo mog izdojenog mlijeka i to je bilo super. mljac mljac! curica bi smazala sve! probala sam ih napravit s AD, ali ni čut... ne kužim? s čim vi miješate rižine pahuljice?

i sad drugo pitanje - s čim započeti dohranu usred zime kad je sve 'domaće' iz španjolske? ja bih da je povrće, jel bundevu, tikvu (kako ih pripremiti, mi to doma uopće ne jedemo)...? tikvice mi usred zime izgledaju plastično... totalno sam zbunjena? mrkva - po tablici još nije vrijeme....

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

za rižine pahuljice ti ne znam, nisam nikada kupila.

bundevu narežeš na komade (ovisno koliko je tvrda) i skuhaš u vodi ili na pari, kao krumpir, npr.
    i daš joj da jede.

ja sam odlučila da mi ne smeta ako je povrće iz plastenika i negdje sa juga (zamisli samo kako bi nam nacionalni ponos bio povrijeđen da netko u Švedskoj, npr, frkne nosom na naše mandarine).
    važno je da dobro opereš i oguliš koru.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bundevu narežem i ispečem u pećnici, tako mi je ukusnija

rižine pahuljice isto nikad nisam koristila

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    ja bundevu narežem i ispečem u pećnici, tako mi je ukusnija
    to je ok ako će jesti cijela obitelj
    alli, za veličinu 2x2x2 cm, koliko je dovoljno za početak dohrane, teško da bih uključivala pećnicu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja pečem zajedno s krumpirima za ostatak obitelji

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa Vidi poruku
    ...dosad smo samo 3 puta probali zgnječene rižine pahuljice s malo mog izdojenog mlijeka i to je bilo super. mljac mljac! curica bi smazala sve! probala sam ih napravit s AD, ali ni čut... ne kužim? s čim vi miješate rižine pahuljice? ....
    ja sam ih radila sa AD, ali moji su inaće bili na AD (E. sa 4,5 mjeseca, I.G. od početka)...
    ali ako ti je malička pojela sa tvojim mlijekom, onda ih tako i nastavi raditi! frendica se izdajala i radila upravo to, rižine sa svojim mlijekom...
    a ako baš hoćeš sa AD onda probaj promijeniti mlijeko jer joj možda ovo prvo koje si dala ne paše...

seven of nine avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ja sve povrce kuham na pari,dok ne omeksa. Za mrkvu vrijedi pravilo da ju je najbolje kuhati 15 min na pari_tada je najzdravija ( mrkva je edno od rijetkih vrsta povrca koja je zdravija kuhana nego sirova ) )
    Proso ne treba prethodno namakati,nego preprziti na tavi dok ne otpusti miris i energetski i nutritivno bogate tvari- nakon toga kuhati 20 min. Voda se ne treba bacati. Popijte ju, dobra je za mrsavljenje
    Quinoa se treba namociti, isprati i tek tada stavitinkuhati-25 min.
    Osobno ne miksam hranau, samo ju zgnjecim vilicom- beba treba probati razlicite teksture. Dajem joj krisku jabuke za desni, ali pazim jako.
    Ovo za kost od batka je super savjet,bas cu probati

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Pomalo se informiram o dohrani i voljela bi početi prvo s povrćem.Kako vidim većinom su preporuke koraba,tikvice i mrkva. Ovo mi se čini ok miješati s prosom.Znači,prvo dam samo skuhano povrće,a onda mogu i kombinirati s nekom žitaricom.Koje su vaše omiljene kombinacije i jesam li fulala temu tj.ima li negdje više o tome? Tek se ufuravam u ovo područje

Datum pristupanja
    Oct 2008

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

hvala ti,prebacim se

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke