Evo mojeg pitanja odn. mojih pitanja....
vrloskoro ću biti odsutna čitav dan a ne mogu voditi dijete sa sobom pa sam počela izdajati po cca 50-70 ml mlijeka dnevno da kroz nekih dvadesetak dana nakupim barem 1 l a da si istovremeno ne podignem previše proizvodnju mlijeka.
Anyway, ono što preko dana skupim, stavim u plastičnu posudicu, zamrznem i kada bude zamrznuto prebacim u vrečicu za zamrzavanje na kojoj napišem datum. Ovo sa vrečicom sam čula od žene koja je tako radila. A i zgodno je ako imate mali zamrzivač koji je k tome i pun. Ono što sam se zaboravila raspitati jest kako to mlijeko odmrznuti.
Pretpostavljam, stavim u posudu i ostavim na sobnoj temperaturi i onda ugrijem na temp za piće ili...?
Mora li se to mlijeko prokuhati?
Mogu li odmah pri odmrzavanju pomiješati dvije zamrznute porcije tj. porcije od dva različita dana? Bebač će onda imati već 3 mjeseca pa pretpostavljam da onda već pije preko 1,5 dcl mlijeka u obroku.
Mogu li odmah izvaditi i pomiješati zajedno npr. 1 l tog mlijeka, neka se zajedno odmrzne pa time i pomiješa pa baka onda šefljom kroz dan vadi koliko je već potrebno za obrok i grije za jelo? Ili svu litru prokuhati n odjednom pa ostaviti vani na štednjaku pa baka vadi koliko je potrebno za obrok i to dogrijava?
Nisam baš sigurna ni zamrzavam li dobro tj. ja izdojim oko 30ak ml i stavim u staklenku u hladnjak, u sljedećoj turi opet izdojim koliko već uspijem i pomiješam sa onim u hladnjaku i na kraju dana to zamrznem. Smijem li to tako?
Nisam još nikad zamrzavala, ali izdajala jesam i miješala sam izdojena mlijeka unutar 24 sata. E sad... ne bih htjela da ja odem, ostavim bebu sa bakom a ono sve pokvareno zbog mog neznanja a bebač ostane gladan.
Hvala unaprijed na odgovorima![]()