Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Kad se kosti vrate na staro?

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Kad se kosti vrate na staro?

Upravo me to zanima, kad su na mjestu kao prije trudnoće? Hvala!

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nikad

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ma ne, zašto kosti ne bi bile na mjestu. One jesu na mjestu, zar su ti bile pomaknute za vrijeme trudnoće? Nisu, bez brige.

Trbušni organi su se pomicali, ali se oni vrate na mjesto kad se i maternica vrati, za oko 6 tjedana. Višak kila, rastegnuta koža, veće grudi, strije, pigmentacija...e to se ili vraća na staro, ili se ne vrati nikad, ovisno o težini, vježbanju, genetici, načinu života...

Sad vidim da je dunja stavila i smajlić.
    cyber-mama bit ćeš ti opet ko nova (tj,ko stara), samo da prođe neko vrijeme.

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ja sam se jako brzo (i prebrzo ) vratila na staru kilažu, ali kukovi/bokovi su se malo proširili i to baš vidim po trapkama i mislim da će to tako i ostati!

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Znam da se u trudnoći zdjelica širi.. moja se je definitivno proširila nakon prve trudnoće ali se je vratila na staro samo ne znam nakon kolko vremena. Nakon prve trudnoće sam dosta dugo imala višak kila ali kad sam ih skinula mogla sam sve obući kao i prije. Sad nakon ove trudnoće, ne govorim o kilama viška jer ih na svu sreću nemam a znam da ne mogu obući trapke koje sam nosila prije jer mi zapinju točno u bokovima. Ja sam definitivno i prvo i drugo dijete nosila u guzi i bokovima jer sam u obje trudnoće imala mali trbuh ali zato ovo prije navedeno nije bilo malo .
    Lotta, vidim da me kužiš, ista stvar i kod mene.
    dunja&vita, to govoriš iz vlastitog iskustva? imaš dva poroda iza sebe? pitam jer me zanima kako ti je bilo nakon prvog tj.nakon drugog?
    beti3,sve ovo kaj si nabrojala fala bogu nemam (jedino žalim za većim grudima ) i sve bi bilo super ali mi nije jasno zašto ne stanem u stare trapke

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pa nije još ni devet mjeseci prošlo od poroda. Toliko je trebalo da se sve promijeni, pa će ti toliko trebati da se vrati na staro. Vjerojatno ti se ni u prvoj trudnoći nije ranije vratio stas. Za rođendan ćete biti super!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mislim da puno ovisi o kilazi. iza sebe imam dva poroda, prirodno imam malo sire bokove i uvijek sam mislila da ce to kad rodim bit ajme i kuku. ali oba djeteta su mi alergicari tako da sam nakon poroda uvijek jako pazila na ishranu, izbacivala jaja i mlijeko i sve proizvode s njima i mrsala ekspresno (cak i previse). i tijelo mi se vracalo na staro, cak i bolje (dojenje cuda cini za cice), a i bokovi su ostali isti. a rodila sam prije pola godine.

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Govorim iz vlastitog iskustva, imam jedan porod iza sebe, nemam viška kila, mnogi bi rekli i manjka, ali mi se čini da su mi kukovi dosta širi nego prije trudnoće.

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala vam cure, i ja se nadam da će se uskoro sve vratiti na staro, osim cica, za njih nema spasa. Što se tiće dojenja, eda, dojenje nije napravilo nikakvo čudo na mojim cicama, štoviše, imam manje cice nego ikad(više ne dojim,curku sam dojila godinu dana a sineka 4 mjeseca). Jasno, dok dojiš, pune se mlijekom i predivno izgledaju ali nakon što potpuno prestaneš, jad i bijeda, barem kod mene. Ali cicama nikad ni nisam bila toliko opterećena kao, recimo, svojom guzicom

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj dunja&vita:-))) prvotno napisa Vidi poruku
    Govorim iz vlastitog iskustva, imam jedan porod iza sebe, nemam viška kila, mnogi bi rekli i manjka, ali mi se čini da su mi kukovi dosta širi nego prije trudnoće.
    Svi smo različiti...Osobno nakon prvog poroda stala sam u traperice (da stala, bile su mi čak i dosta komotne) koje sam prije prve trudnoće navlačila jedva jedvice. Obujam bokova mi se smanjio...A ni nakon trećeg poroda nije se to promjenilo...
    Posljednje uređivanje od ana.m : 11.03.2011. at 20:41

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Imala 3 poroda i uvijek bih u roku od tri mjeseca nakon vratila težinu od prije trudnoće, ali bokovi su mi se nakon prve trudnoće proširili 3 4 cm. Znam, mjerila me moja šnajderica. Nakon drugog i trećeg nisu, pa je to valjda to širenje kostiju.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moje iskustvo nakon svakog od 3 poroda je različito: prvi porod - imala sam osjećaj da sam sva u špeku (a nisam bila) - bokovi (oduvijek jaki) su mi bili ono full, drugi porod - bez škembe samo bokovi, treći porod - nema više velike guze ni bokova?!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cyber-mama nazalost i ja sam mislila na period dok traje dojenje. kad stanem s dojenjem od cica ce vjerojatno ostati samo c (i to malo).

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ja nemam viška kg, vraćala sam se kući iz rodilišta u hlaćama
    od prije trudnoće, ali sam primjetila da su mi sve majice od prije
    postale manje, u smislu da mi se je malo proširio struk i nikad mi se
    nije vratio na staro (inače mi je bio vrlo tanak)
    i to ne zbog sala (jer ga nemam)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

1. put cca 9 mjeseci.
    2. put još nisu, a prošlo je skoro 8 (no tanji su za 13 cm). Ali ja sam imala i ohoho viška kila nakon oba poroda.
    Trbuh mi se nikad nije vratio (uz čak anoreksičnu kilažu i vježbanje), i neće (bez estetskog zahvata )

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bibai, kad si rodila? I moj će maleni skoro 8 mjeseci.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nakon tri poroda tijelo mi je ko prije. Ne znam koliko je trebalo da dođe na svoje, možda nekih dva, tri mjeseca. Meni debljina nije nikad bila problem jer sam mršava pa sve kile odu nakon 20-mjesec dana, najčešće padnu i previše. Ali najveći problem mi je višak kože na trbuhu jer u trudnoći imam abnormalno velik trbuh, to ode nakon par mjeseci. A što se cica tiče, kad sam prestala dojiti bile su katastrofalne, ko pasje uši, sve nešto ispijeno, ispuhano, malo..ali nakon godinu-dvije opet su iste ko prije, sve došlo na svoje

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

meni nisu.
    Ostalo mi je doduše viška kila, ali je variralo u prvoj godini i u jednom momentu sam bila na staroj kilaži. Tada sam primjetila da ne staenm u stare hlače i da su mi kukovi nešto malo širi - malo, ali ipak. Nije to nešto strašno.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj cyber-mama prvotno napisa Vidi poruku
    bibai, kad si rodila? I moj će maleni skoro 8 mjeseci.
    16.07.

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Čestitam! Sjećam se dobro svih postova na koje si mi odgovarala, pogotovo kad mi je u početku bila visoka beta pa sam sumnjala na blizanačku trudnoću.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kad će se kosti vratiti to je individualno. U trudnoći omekšavaju ligamenti i kosti se zaista pomiču. Nekome ostane trajno veći broj noge, na primjer. Nekome ostane šira zdjelica, mislim da su moji kukovi isto nešto širi, ali ne jako primjetno. Sjećam se da nam je fizioterapeutkinja koja je vodila gimnastiku za trudnice rekla da rebra ostaju trajno raširena i da se po tome sa sigurnošću može utvrditi je li žena imala trudnoća u životu.
    Posljednje uređivanje od vertex : 14.03.2011. at 09:59

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

mislim da se i po zdjelici može vidjeti ( nebum rekla zakaj tak mislim .definitivno nije utemeljeno mišljenje)
    nego meni su isto bokovi ostali širi nakon prvog poroda, čak i nakon kaj sam skinula sve kile!
    tak da i ja mislim da se nikad ne vrate na staro

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

samo da napišem da neke od vas mrzim , posebno one koje su u hlačama prije trudnoće izlazile iz bolnice van i one koje nemaju viška niti nakon 3 poroda.

i da, kosti se prošire i to strašno...bar nekoliko konf. brojeva. Da imam volje skinula bih ovih 30 kg i dokazala, al mi se neda kad znam da sam u pravu

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nemoj nas mrziti, ja mislim da je bar 80 % stvar u genetici. Moja mama sa svojih 57 godina ima tijelo kao i ja sad. Jede normalno, nikad u životu nije bila na dijeti, ne vježba...a ima 50 kila. Kad se skine ljeti na plaži svi ostanu ovako jer je nekako ljudima za oečkivati da je skoro 60-godišnjakinja malo jača osoba sa visećim djelovima tijela. Samo što je razlika između nas dvije što ona nema celulita. Uopće.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Nemoj nas mrziti, ja mislim da je bar 80 % stvar u genetici. Moja mama sa svojih 57 godina ima tijelo kao i ja sad. Jede normalno, nikad u životu nije bila na dijeti, ne vježba...a ima 50 kila. Kad se skine ljeti na plaži svi ostanu ovako jer je nekako ljudima za oečkivati da je skoro 60-godišnjakinja malo jača osoba sa visećim djelovima tijela. Samo što je razlika između nas dvije što ona nema celulita. Uopće.

pa Trina ne misliš valjda da bum nakon ovog posta promjenila mišljenje

sad mrzim još više one koji imaju mršave gene

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja sam rodila prije skoro 5 mjeseci i imam osjećaj kao da su mi kukovi totalno rasklimani i raštimani
    prvo me lijevi bolio dok sam vježbala na orbitreku pa sam prestala
    onda me desni počeo boliti dok hodam
    sad me bole oba, skoro stalno, ma koma
    prvi porod je bio carski i nisam imala sličnih problema...

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja sam i prije trudnoce bila poprilisno siroka (siroki kukovi i rebra) pa sr to nije sirilo u trudnoci...ali, mislim da su mi se stopala nekak...spustila :/

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

meni je ostalo kakvih 10 kg,,od prije trudnoce,,to se nekako rasporedilo po cijelom tijelu (osim po sisama ) a bokovi su se bas lijepo zaokruzili.

rekla bi da sam poslje poroda dobila pravu zensku figuru

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ja sam rodila prije nekih mjesec ipo dana ,udebljala sam se preko dvadeset kila i sad imam oko 65 i stanem u svoje rebe koje sam nosila prije trudnoce .a s obzirom da sam rodila tek prije mjesec ipo dana za ocekivat je da imam jos malkice stomacica ,da li ce to doc na svoje kao prije vidjet cemo ,al jako brzo sam skoro dosla na svoju prvotnu kilazu ( mislim jos nekih 5 kila manje i to je moja kilaza prije trudnoce)

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

meni je ostalo 8 kg od težine prije poroda,pa sam tome dosad pripisivala činjenicu da ne stanem više niti u jedne svoje hlače,ali meni su se kosti zdjelice ipak stvarno proširile i ne znam hoće li ikad nazad...tim više što me još uvijek bole po noći,pa se sve nadam da bole jer se vraćaju...nije to ništa čudno obzirom da sam bila i niska i mršavija, a trbuh ogroman,sve je to priroda lijepo uredila da mogu rodit

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •