Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: sumnja na celijakiju kod bebe! što sa dojenjem?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno sumnja na celijakiju kod bebe! što sa dojenjem?

Pišem u ime prijateljice čija je beba rođena u 34. tjednu. Rodio se sa 1600 g, prošao je već tri operacije crijeva i konačno je pušten nakon tri mjeseca kući. majka je to čitavo vrijeme održavala laktaciju izdajajući se svaka tri sata po danu i po noći. Kad god bi joj dopustili da donosi svoje mlijeko ili da doji maloga na odjelu, ona bi to i činila. Doktori su joj nešto kao rekli da sumnjaju na celijakiju.
    Smije li ona dojiti? Što mora izbaciti iz svoje prehrane, ako nešto?

Inače zbog doista nedovoljno mlijeka ona mu nadodaje neku posebnu formulu koju dobije na recept i trudi se iz petnih žila da doji.

Ovaj sam post jako skratila, nisam pisala i opisivala sve, ali molim one koje nešto znaju o tome da napišu par redaka... hvala!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

naravno da smije dojiti, moji dvoje su alergičari i normalno dojim, ali potrebno je iz njezine prehrane mizbaciti stvari koje štete djetetu. recimo ja ne jedem ni ništ kaj ima kravljeg mlijeka, jaja, brašna ( tj. gluteina), govedine i još svašta.
    Pošto dobiva nekaj na recept, znači da mali nesmije ni kravlje mlijeko, pa i ona treba ić u tom vidu, a gluteina ima u pšenici, zobi, ječmu. Znači nema ni klasičnog kruha za nju. Inače ako če se strikno držati preporučene dijete , nek se ne zabrinjava previše ako jako puno gubi na težini, jer će neminovno gubiti.
    Nek se oskrbi s rižom, kuruznim brašnom provjerenog statusa, krumpiru, i jaaako dobrom voljom, jer sbu se jaako morala suzdržavati.
    U svakom slučaju malcu su valjda i radili puno testova pa se već zna na kaj je alergičan, i kak je mali s kožom, i kilažom ( u neko doba i to može stagnirati ili biti na nuli)
    Ak imaš kakvih pitanja, reci.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •