Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: amoxil kod bebe 7mj

Datum pristupanja
    May 2007

Početno amoxil kod bebe 7mj

evo i nas prvi put ozbiljnije bolesni. malo ljuta i razocarana jer sam se nekak nadala da ce dojenje ipak malo ojacati imunitet i da ju nece skrsiti bas svaka gripa.
    prvu obicnu prehladu dobila od sestricne (3 god), 2 tj nakon sto je ova krenula u vrtic. prezivjeli uz pojacano dojenje.
    sad vec 3 dana grozno jako kaslje cuje se da je produktivni kasalj, ali ona to ne zna bacit van. budi se nocu (jos cece, tu su i zubici) jucer imala 37,4 (nismo nista radili), ali danas otisli doktorici. preslusala, pogledala i dala amoxil sirup i bisolex kapi.
    jos uvijek (skoro) samo dojimo (svaka 2 sata-ko novorodjence!!!!), nije bas zainteresirana za kasice (ni voce, ni povrce, ni doma kuhane ni kupljene), sokice i cajeke ne dajem.
    jel bi trebala?
    vidjela sam dosta postova na istu temu, ali su svi klinci stariji, jaslicarci pa otvaram ovo jer mislim da za nju jos nije taj neki pavlovicev med. jesam li u pravu? kako joj jos mogu pomoci?

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Govoreći iz vlastitog iskustva, poslušaj doktoricu. Mi smo skoro 3 godine, ali kad je i obična viroza i prehlada kad tad završimo na antibiotiku. Ne bih te htjela plašiti, ali kad nas je doktorica zadnji put poslala doma bez terapije (jer kao viroza je i proći će samo od sebe) završili smo s teškom upalom pluća i trebali ostati u bolnici (to smo nekako sredili da ipak budemo doma).
    Mi moramo uzeti antibiotik jer nam se za 3-4 dana sve zakomplicira. Dobijemo visoku temperaturu, kolabiramo...
    Tvoje dijete je malo, ali baš stoga treba ići s antibiotikom i popiti terapiju. Da se ne spusti na pluća.... :/
    A što se tiče dojenja, mi smo dojili 13 mjeseci i bili dvaput bolesni (ništa ozbiljno), ali nas je vrtić dotukao. Bolesni smo konstantno.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Mala je to još beba, i ako hoće samo sisati, to je ok, neće joj faliti hranjivih tvari. Nadoknadit će kad ozdravi. Med ni u kakvom obliku nije za tu dob.

A za amoxil ne znam što bih ti rekla... Ako ga još nisi počela davati, možda bi mogla pričekati još 24 sata da vidiš kako će se razvijati situacija, davati samo bisolex (i cicu ), možda ti se javi neka iskusnija mama (mi nismo tako mali bili ozbiljnije bolesni). Što ti je dr rekla, zašto mu daje antibiotik?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ma to je i najgore - nis mi nije rekla, a ja, tuka, nisam pitala
    nekak se uvijek zbunim kod nje- inace imam popis sto ju zelim pitati. sad sam samo pokusavala popamtiti koliko cega treba davati

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

kako da joj uopce dajem i amoxil i bisolex?
    otkad smo poceli s dohranom, cvrsto zatvori usta na zlicicu

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Sirup ti je lakše dati špricom, pa uz obraz (onda ne može pljunuti).

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

[/b]martinaP super fora, idem do ljekarne
    kakav je to sljezov korjen, jel to dobro/treba davat?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Sljezov korijen se obično kapa u nos (iako se može i piti, ali obično se kapa, a pije se sljezov čaj). Kockice sljezovog korijena namočiš 45 minuta u hladnoj vodi, procijediš, mrvicu ugriješ (tek toliko da je mlako) i kapaš u nos.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

fulala sa m s bolom

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

fala
    si

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mi smo s 6 mjeseci imali neku virozicu od 3-4 dana. počela je vikendom s visokom temp (do 39,8). kupali smo i time snižavali temp s tim da sam par put dala čepiće prema noći.
    kako smo u ponedjeljak ionako kanile ić na redovnu kontrolu, pedica ju je pogledala i rekla da ima malo upaljeno grlo, dala amoxil. dala sam joj 2 doze, a ujutro sva je osvanula sva u osipu. otišle natrag, poslala nas na krvnu pretragu - ispala viroza
    odonda nije bila bolesna, koji put malo šmrcala. ali bez vađenja krvi, nedajem joj više ništa

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ovaj 8) mi je zamijenio , 8)

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Riana prvotno napisa
    ovaj 8) mi je zamijenio , 8)
    opet

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

hm andrijana,jeste radili briseve da bi znali da je antibiotik potreban?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ne, nismo nista radili-ni krv!
    a nebi li briseve cekali do 10 dana?
    sto vise citam, shvacam da cu morati u Sunce(jer mi je blizu) obaviti pretrage na svoju ruku (krv, bris) i onda sa nalazom k pedici

Cvrčak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Amoxil od "bezopasnijih" antibiotika, ali je penicilinski pa prvi puta treba biti izuzetno oprezan pogotovo ako u familiji postoji alergija na taj antibiotik.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

zato ja tražim prvo crp koji je gotov odmah...ako je u redu ok,ak nije bris...i može piti antibiotik dok ne dođe nalaz...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •