Prije nekoliko dana napipala sam iza lininog uva malu kvrgici,nije velika
kao zrno lece,prepala sam se,neznam sta da mislim.
Brinem se sta bi moglo biti.Ima li neka mama iskustvo sa ovim?
Prije nekoliko dana napipala sam iza lininog uva malu kvrgici,nije velika
kao zrno lece,prepala sam se,neznam sta da mislim.
Brinem se sta bi moglo biti.Ima li neka mama iskustvo sa ovim?
limfni cvor, potrazi ga i iza drugog uha.
jednu frendicu nisam uspjela umiriti nego je u 1 ujutro isla na hitnu, tamo su joj dali dijagnozu: prvo dijete
iza drugog nemakvrgica je negdje na sredini,nije dole kod resice
gdje je mekano.
i moj bojan je imao samo s jedne strane; desne čini mi se...
kao što ti ivarica kaže, to je limfni čvorić, nestane samo od sebe...![]()
popuno sam zaboravila na to, baš ću pogledati jel bojan još uvijek to ima...
m. to isto znade imati kad je prehladjena, ja sam se prvi put isto jako prepala. kazu da to moze biti i od zuba...
Hmm,valjda ce je od zuba,prije tri dana Lina je dobila prvi zubic
a drugi je na putu![]()
Thanx girls![]()
Filip ima dvije kvrgice na zatiljku, stalno su tamo. Ja pitala neuropedijatricu kada smo isli na uzv (dr. Presecki, svi tvrde da je ona veeliki strucnjak). Ona rekla da su to natekli limfni cvorovi ili masno tkivo, ali da nijedno nije opasno i da nema nista sto bi moglo biti u tom podrucju a da je opasno. Uglavnom-po njoj -nema frke, nista bitno.
Dominik isto ima kvržicu na zatiljku i naravno da su nam govorili da je bezopasna,ali kako je MM također imao kvržicu koja je ustvari bila zločudni tumor,ja sam inzistirala da D.ide na citološku obradu.
Na Šalati me dr.uvjeravala da nam to nitko neće htjeti napraviti jer se kod djece u pravilu i ne radi pošto je to najobičniji limfni čvor,ali pošto smo imali dobar razlog uzeli su uzorak.
Naravno da je bilo sve ok,ali ja sad mirno spavam jer nam je jednom bilo dovoljno da se opečemo![]()
dizem ovu temu iz zaborava -
Rebecca ima ogromnu kvrgu iza lijevog uha, iza desnog nema nista (barem ja ne primjecujem)
kvrga je izbila danas, jucer nije bilo niceg.
nema nikakvih drugih simptoma tipa temperatura, povracanja, jedino joj nos curi nesto malo, ta kvrga na opip ne boli.
mislila sam ju sutra povest doktorici (ionako idem s L. - ona pak dobija, jadna, penicilin injekcije :/ ) - kaj mislite?
na kosti i ne može se pomaknuti?
limfni čvor - reakcija na nešto s čim se organizam bori ili se izborio - viroza, raznih uboda, lijekova, bak. inf...
naglo se pojavi ali mu treba duugo da prođe
ugl, nije ništa strašno, ali da ja tu ne trabunjam na slijepo, pitaj pedicu pa si mirna
bili danas kod pedice pa nas poslala na zaraznu - tamo radili punkciju.
obzirom na Lucijin streptokok (valjda, sva sam smusena pa vise ne znam kaj pisem) - sumnjaju na to.
evo i ja dižem ovu temu iz zaborava, prije 2 dana sam primjetila da Luka na vratu, gotovo kod ramena ima malene kvržice, po jednu sa svake strane, s tim da je sa desne strane možda malkice veća, kad ju diram pomalo se miče, njega očito ništa ne boli jer se smije kada to radim, a mene uhvatila frka-panika
MM kaže da skuliram, da je vjerojatno limfa malo otekla i da je to normalno, ali eto.. za svaki slučaj pitam, budući nije odmah iza uha, nego niže...
help
limfni čvor...