Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 56

Tema: Bojice za djecu

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno Bojice za djecu

Pozdrav svima

Imam sina od 15 mjeseci i kako smo većinu vremena sami doma već mi malo ponestaje ideja za igranje. Htjela bih kupiti neke boje tipa pastele pa da probamo malo šarati da vidim koliko će ga to interesirati (voli šarati olovkom po papiru). No, kako on još uvijek mahnito sve trpa u usta, zanima me postoje li neke neotrovne, prirodne boje napravljene baš za malu djecu?

Mogla bih mu kupiti obične drvene bojice, ali to mi nije toliko fora... Kada ste vi počeli šarati sa svojima i kako su to prihvatili?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi smo poceli s pastelama, ne sjecam se vise al mislim da nisam previse birala koje cu uzet. Crtao je pod mojim nadzorom pa sam pazila da ih ne stavlja u usta. Krenuli smo bas negdje tako s 14-15 mjeseci. Sad ima sve raspolozivo, i drvene i flomastere i vodene i tempere...pa to sve stoji...Potpuno je nezainteresiran...

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Početno

Probaj s ovakvim čak i drvenim bojicama naravno pod nadzorom
    http://www.tisakmedia.hr/izdavaci/un.../drvene_bojice

ali mislim isto tako da pastele nisu loš izbor..

ja bi probala sa plastelinom, tj. play-doh stvarima, moji nećaci su uživali u tome, isto tako su mali bili...možeš mu poticati kreativnost od malena, izrađivati životinjice, cvijeće, autiće.....

evo par linkova:
    http://www.hasbro.com/playdoh/en_US/shop/Browse.cfm/
    http://www.turbolimac.com/Price/PlayDoh.aspx
    http://teachnet.com/lessonplans/art/...ipes-for-kids/ - tu su recepti kako da sama doma napraviš..

Naravno s ovim stvarno bebica mora biti pod nadzorom...

Sretno!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

treba uspjeti naći stvarno dobre pastele, jako masne, koje lako ostavljaju trag i imaju jarke boje. većina onih po uobicajenim ducanima nam se pokazala kao zadnje smeće, moraš ih jako tiskati da bi se išta vidjelo i boje su skoro pa nevidljive - a djeci su onda takve boje potpune nezanimljive.
    koji god tip boje kupila za malo dijete, pazi da lako ostavljaju trag pa da dijete vrlo brzo može povezati da se njegov pokret vidi na papiru. ako to ne poveže, neće ga baš zanimati crtanje.
    kod nas su se u tim samim počecima kao najefikasnije pokazale boje za prste, dakle bebonja umoči prste i onda farba po papiru, a i po sebi ako mu dozvoliš ma i dandanas zapravo najviše voli crtati prstima, to je poseban gušt

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mi smo s 15 mjeseci počeli crtati crayola pastelama iz mullera, piše da su od 12mjeseci jer su baš debele da ih male ručice lakše drže, masne su i lijepo ostavljaju trag, ne treba jako stiskati, već s 15 mjeseci može super crtati
    sad bi kupili i drvene, gdje ima za kupiti ovih stabilo, koje je navela stray_cat? već na fotki izgledaju jako dobre

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Stabilo sam ja viđala u vrijeme fakulteta u Školskoj Knjizi knjižarama, a i u Narodnim novinama, a pošto je to jedna od poznatijih maraka bojica, možda ima u svakoj knjižari..

Ako si u ZG, u onoj ulici kraj trga (ne znam kak se točno zove, mislim da je GUndulićeva) tamo gdje je kafić Verdi, i stomatološki faks, postoji jedan dućan sa svom likovnom opremom (taj sam isto pohađala zbog faksa) i isto imaju izbor svih tih stvari.. pa možda tamo ima i toga za naše kikače..

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

pogledat ću prvo u školskoj knjizi pa u narodnim novinama, pa ako ne nađem otići ću kad budem u zg
    drži li muller stabilo možda?

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

uf ne znam... znam da imaju svega, a baš za marku Stabilo nemam pojma.. ne škodi pogledat ak ti je blizu naravno...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam oduševljena sa Maped drvenim bojicama, čak i žuta je lijepo intenzivno žuta

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U Mulleru ima debelih drvenih bojica bas za malce. Meni izgledaju odlicno, ne znam kakve su u praksi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo s 15 mjeseci počeli crtati crayola pastelama iz mullera, piše da su od 12mjeseci jer su baš debele da ih male ručice lakše drže, masne su i lijepo ostavljaju trag, ne treba jako stiskati, već s 15 mjeseci može super crtati
    sad bi kupili i drvene, gdje ima za kupiti ovih stabilo, koje je navela stray_cat? već na fotki izgledaju jako dobre
    stabilo drvene boje su upravo to, ne moras jako pritisnuti, vrh je gotovo nemoguce potrgati i mix su vodenih i pastela i drvenih.

kod neke djece crtanje prstima je problem jer im se gadi dodirnuti boju prstima

kod nas ima tih boja u svakoj knjizari, ne znam kako je u hr ali mozda mozete pitati (pisati) stabilo direkt?

proizvodi ih i LYRA ali ne uspijevam pronaci link

sebastian je volio i naljepnice

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Croatia
    PROXIMUS promet d.o.o.
    3. Radnički put 7a
    HR-10000 Zagreb
    Phone:003851/2409-206E-mail:marketing@proximus.hrWeb:www.proximus.hr

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo gore je kontakt za stabilo u hrvatskoj

inace, kad kupujem bojice za ovako malene, kupujem trobridne bojice i pribor. lakse im nauciti pravilno drzanje pribora

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Mi smo počinjali s crayola flomićima

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Hvala svima na odgovorima! Pogledat ću po dućanima za stabilo. U pravilu nam treba nešto efektno, jer je malac još dosta bebast, ne drži mu pažnja pa nam treba wow efekt.

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    kod nas su se u tim samim počecima kao najefikasnije pokazale boje za prste, dakle bebonja umoči prste i onda farba po papiru, a i po sebi ako mu dozvoliš ma i dandanas zapravo najviše voli crtati prstima, to je poseban gušt

Kakve su to boje? Tempere vulgaris ili nešto posebno za tu namjenu? Bojim se da ne bi pojeo.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Kakve su to boje? Tempere vulgaris ili nešto posebno za tu namjenu? Bojim se da ne bi pojeo.
    Zaboravila sam na te boje, nekad davno sam ih kupila u TL, ali sada ih viđam u Mulleru. Super bojice, nešto između tempera i vodenih bojica u malim teglicama, meni su poslužile za otisak dječjeg stopala u radosnici.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nama su te boje za crtanje prstima potpuni promasaj, malac ni blizu nece jer ne zeli zaprljati ruke...Pedantna Djevica. U svemu je takav, zato sam se nekako nadala da cu ga s tim bojicama malo potaknut da se zabavi bez opterecenja od prljanja. Ali nista od toga...

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

nešto slično ima u one2playu

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i ja preporučam stabilo.
    Kupila sam ovakve mojoj, i još nekoj djeci za poklone: http://www.stabilo.com/pages-com/pro...green-trio.php koštaju nešto više, najjeftinije što sam našla, čini mi se, bilo je oko 39 kn. Ali su deblje, ostavljaju lijep širi tag jače boje i nije me strah kao s onim tankima da će se ozlijediti.
    http://www.stabilo.com/pages-com/pro...ody-3-in-1.php ove mi se čine još bolje, ali ih nisam nikad u trgovinama.

U usporedbi s voštanima, ovakve kvalitetne drvene su mi bolje, ipak je izvana drvo - voštane nekako maste ruke i još ako ih stavljaju u usta pitam se koliko mogu biti štetne. Dodatni minus voštanima je što se njima lakše oštećuje namještaj i zidove i što se lome a papir na njima otpada. Ali imamo i voštanih, naravno. Pri izboru dobro je da ih možete prije kupnje isprobati na papiru, neke su premekane - te su dobre za veću djecu ali za ove male ipak ne; a neke budu zbilja nekvalitetne i slabo bojaju. Ni drvene ne volim kupovati na slijepo, ima dosta nekvalitenih proizvoda.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

lidl će drugi tjedan imati neke debele drvene, obično sam zadovoljna njihovim proizvodima pa sam mislila uzeti te dok ne nađem stabilo

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Tina55, imas stabilo bojice u Mulleru. Moji su s tim bojicama crtali po staklu i bili su odusevljeni. Iscrtali su mi cijeli balkonski prozor u dnevnom boravku i tako sam drzala 10-tak dana. Izgledalo je super,umjetnicki a nije se ni vidilo da prozor nije cist

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Za najmanje su odlične Crayola voštane bojice koje dijete može staviti i u usta bez opasnosti da mu što bude...

Mi smo prve dobili, a sve ostale kupili u Konzumu, Mercatoru i lokalnim knjižarama.

Bitno je da gore piše da je za jako malu djecu.

Inače, što se tiče motorike, ima u inozemstvu (nisam vidjela kod nas) i piramidastih voštanih bojica koje odmah formiraju ispravan hvat prstića za kasnije crtanje i pisanje. To ima Stabilo (već su ga ovdje spomenuli) ali mislim da za većinu djece to nije bitno. To je važno za djecu s problematičnom motorikom (moj stariji sin) i ljevake (moj mlađi sin).

Od drvenih bojica - u Mercatoru ima dobar izbor kratkih debelih TROKUTASTIH drvenih bojica, koje također odmah sjedaju u ruku na ispravan način. Pred početak školske godine zna u Lidlu biti takvih namjenskih setova bojica po pristupačnoj cijeni (24 kom za 30 kn). Bitno je da su neotrovne i to mora pisati na deklaraciji. Kineske jeftine drvene bojice obično su loše (suhe i slabog otiska). Kupovina toga pokazala nam se bačenim novcem, koliko god jeftine bile. Najbolje su nam se pokazale Maped-ove trokutaste (ima u Profilu i u dosta drugih dućana).

Da ne zaboravim spomenuti, moji su obožavali i krede - u boji i bijele. Bilo ih je u Pevecu i drugim višenamjenskim dućanima po stvarno niskim cijenama. I toga se znalo naći u Lidlu, a ima i u većini knjižara. Dušu dalo za ukrašavanje pločnika i parkirališta.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

kreda će isto bit u lidlu od drugog tjedan po 25kn
    evo ponude
    drvene bojice
    http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/SID-...ndex_19053.htm
    krede
    http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/SID-...ndex_19052.htm

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj makita prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam oduševljena sa Maped drvenim bojicama, čak i žuta je lijepo intenzivno žuta

I ja sam oduševljena s ovima, i to onim debelim, trokutastim. Kupovali smo ih u Profilu. No kupila sam nećakinji skolarki isto Maped, ali obične i nisu ništa valjale, sve je odmah popucalo.
    A prva crtanja su bila kredom po vani.
    Čini mi se da je na forumu netko pisao kako se flomasteri ne preporučuju za malene zbog toga što (sad ću to skroz bezveze "prepričati") ih ne treba pritiskati.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

lidl će drugi tjedan imati neke debele drvene, obično sam zadovoljna njihovim proizvodima pa sam mislila uzeti te dok ne nađem stabilo
    neke u lidlu sam i ja kupila. Te su mi možda još bolje, jer su izvana drvo bez laka. Osim toga, bilo je pakovanje od neke 24 boje, ali sve su kratke, oko pola dužine normalne bojice - što je isto zgodno jer tako ima manje opasnosti od ozljeda, i debele su otprilike kao one koje sam kupila od stabila. A koštale su samo 12 ili 13 kn, ako se dobro sjećam.
    Bilo je više pakiranja po toj cijeni, neke su bile duže ali ih je bilo manje u pakovanju. Ali najbolje su mi ove kratke s puno nijansi. Isto su mekane i intenzivnih boja.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa Vidi poruku
    I ja sam oduševljena s ovima, i to onim debelim, trokutastim. Kupovali smo ih u Profilu. No kupila sam nećakinji skolarki isto Maped, ali obične i nisu ništa valjale, sve je odmah popucalo.
    A prva crtanja su bila kredom po vani.
    Čini mi se da je na forumu netko pisao kako se flomasteri ne preporučuju za malene zbog toga što (sad ću to skroz bezveze "prepričati") ih ne treba pritiskati.
    ni meni se flomasteri ne čine kao dobro rješenje, neće naučii pritisnuti boju, a i da ne pričao o praktičnosti: puno je teže crtati voštanima i drvenima po bijelom kauču nego flomasterima

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    neke u lidlu sam i ja kupila. Te su mi možda još bolje, jer su izvana drvo bez laka. Osim toga, bilo je pakovanje od neke 24 boje, ali sve su kratke, oko pola dužine normalne bojice - što je isto zgodno jer tako ima manje opasnosti od ozljeda, i debele su otprilike kao one koje sam kupila od stabila. A koštale su samo 12 ili 13 kn, ako se dobro sjećam.
    Bilo je više pakiranja po toj cijeni, neke su bile duže ali ih je bilo manje u pakovanju. Ali najbolje su mi ove kratke s puno nijansi. Isto su mekane i intenzivnih boja.
    hvala na iskustvu iz prve ruke, baš ću ih vijdeti što će nuditi u četvrtak

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ni meni se flomasteri ne čine kao dobro rješenje, neće naučii pritisnuti boju, a i da ne pričao o praktičnosti: puno je teže crtati voštanima i drvenima po bijelom kauču nego flomasterima
    Što se flomastera tiče, tu treba biti oprezan.... Prvo se, dakako, daju drvene boje, ali recimo, mi smo sinu dali flomastere u dogovoru s logopedom i fizijatrom, jer u toj dobi on nije mogao postići dovoljan pritisak s običnom drvenom bojicom. I danas voli flomastere, signire i slično, a drvene bojice su mu niže na listi prioriteta. Ali to je iznimka...

Osim toga, ovo upravo i jest razlog zašto prosječnom djetetu nije dobro odmah ponuditi flomaster - ako se navikne na njih, dijete će odbijati običnu olovku i drvene bojice (koje treba jače pritisnuti i bolje kontrolirati), a to mu treba u školi.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Na nekom sam topicu bila preporučila Maped bojice trokutaste (obične, ne one debele), ali zadnja dva pakiranja iz Mullera bila su jako loša - vrh se pri šiljenju mrvi (ne da puca nego se baš mrvi), nikako ih našiljiti .

Obične grafitne trokutaste olovke su im i dalje jako dobre (u Mulleru je paketić od 12 olovaka manje od 10 kuna).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Na nekom sam topicu bila preporučila Maped bojice trokutaste (obične, ne one debele), ali zadnja dva pakiranja iz Mullera bila su jako loša - vrh se pri šiljenju mrvi (ne da puca nego se baš mrvi), nikako ih našiljiti .

Obične grafitne trokutaste olovke su im i dalje jako dobre (u Mulleru je paketić od 12 olovaka manje od 10 kuna).
    Imaju te bojice i rok trajanja. Znaju se presušiti (isprobano - ja sam klincima kupovala "zalihe" i one koje su odstajale od prošle godine pri centralnom grijanju su se presušile i više ne valjaju).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    mi imamo isto iz lidla drvene sa metalic efektom, te su mi dobre

kupili smo jednom i neke drvene bez laka izvana i nisu dobre ali ove debele su sjajne i kostale su 2 eura

lidl ima i nesto ko suhe pastele, mix izmedju krede i pastela i to nam je super
    Posljednje uređivanje od stray_cat : 14.03.2011. at 15:56

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kupila sam na kraju obične drvene mapedove jer je na svim pastelama pisalo da su za uzrast od 3 godine nadalje, kao i na onim bojama za rukice.

Nisu mu pretjerano zanimljive, samo ih baca okolo, vjerojatno je još premali.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

drvene iz lidla nisu loše, ali vidjela sam neke još bolje u mulleru, nepoznate marke (bar meni), masne su i deblje za držanje
    a stabilo u sparu 60 kn, zbilja skupo za nekoliko bojica

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Umjesto voštanih su puno bolje uljane pastele. Izgledaju jako slično, koštaju skoro isto. Puno su mekanije, jako lijepo ostavljaju trag, mogu se miješati boje na papiru. Jako efektno izgledaju kad se npr. crta po papiru u boji.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi imamo Giotto Bebe bojice iz Tisak Media Shopa, debele su, jedino nisu trokutaste, i ostavljaju jako masan trag (izvana su drvene ali imam dojam da je unutrašnji dio više kao pastela, ne znam, možda mi se čini ali u svakom slučaju ostavljaju baš mastan trag). Te su bojice perive vodom, tako da ako strada namještaj ili robica ide dole bez problema. Od iste firme imamo i plastelin.
    Osim tih imamo i Jolly bojice (austrijske), te imaju trokutaste bridove ali inače izgledaju kao normalne drvene bojice, kupljene u NN, baš su kvalitetne.

priscila avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj lasica prvotno napisa Vidi poruku
    u mulleru zbilja ima dobar izbor bojica (razno raznih, drvenih, pastela, debljih, tanjih)

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama su u toj dobi bile najbolje one debele trokutaste kakve je spomenula Stray, ove: http://www.stabilo.com/pages-com/pro...ody-3-in-1.php

Također smo imali slične Gioto i Carioca.

I Jolly (http://www.jolly.co.at/) su odlične.

Bitno je da su bojice robusne, velike i da ostavljaju trag u živoj boji. Flora i ja smo baš jučer otvorile paket nekakvih kineskih koje smo dobili za Božić i boje su grozne - em se jedva vide, em se jedva razlikuju.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mi smo nedavno dobili Tomy Aquadoodle, također mi se čini dobrim izborom za prva crtanja
    iako moja L. preferira bojice

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Od koliko ste dale djeci da se igraju s bojama, bez obzira na vrstu bojica. Ako dijete neće jesti bojice, od koliko dati masne bojice za šaranje i igru takve vrste?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Moja je s manje od godinu dana dobila i flomastere koji se peru vodom i drvene i finger-painting. Nešto kasnije i vostane, kredu i vodene...
    Ako mene pitaš, što prije, to bolje. pod uvjetom da.Ne trpaju u usta.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ko i kod Mojce, prvo flomice perive vodom i boje za bojanje prstima. Samo sto je imala vec godinu dana.
    Flomici su im lagani jer ne treba jako pritisnuti, a ako i pritisnu, nista strasno se nece dogoditi (ne pucaju spice :D )

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Mi često radimo finger painting s temperama u boci. Obožava to.

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Meni je cura u toj dobi reagirala Wow na onu ploču koja se sama briše. S njom u paketiću su bili i pečati raznih uzoraka dovoljno veliki da ne proguta. Time je bila oduševljena. Oblici su npr. Srce,cvijet, leptir. To mi je bila prava stvar da bar na ninutu ne moram kao sokol dežurati nad njom,npr dok isjeckam kapulu

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Moj dvogodisnjak voli jako pastele!!! I isto tako tu plocu za crtanje pisi brisi... Sa magnetima koji ostavljaju otisak... Kreda i ploca su nam isto zakon ali u tom polozaju mu je malo teze sarat jos uvijek.... Flomicima uglavnom crta po prstima i rukama

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Gdje ima za kupiti tempera u boci?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Gdje ima za kupiti tempera u boci?
    U Mulleru, čini mi se...

Mojca avatar