Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: viper da ili ne...

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno viper da ili ne...

.....ako da, zašto da i od koje dobi djeteta, ako ne zašto ne?
    kakva su vaša iskustva? znam da prodavačice kažu već od 0, ali meni je to

naime imam bebicu od 2 i pol mjeseca i nekako bi je željela uključiti malo da uokolo zvijerka i kad nije nama na rukama, ali me je strah kako ti položaji utječu na kralježnicu, a i s obzirom da je to položaj na leđima kojeg me još uvijek malo strah zbog bljuckanja (paranoična sam možda ali to sam ja )....

pucajte

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Meni je iskreno bio odbojan. Nekako čak to nije ni čvrsta podloga bebi pod leđima (pa nakošena), nego samo ta tkanina na ramu. Ali nisam mu našla bolju zamenu, pa sam ga koristila neko kratko vreme, i to samo za neke brzinske situacije. Kad sam radila nešto što ne mogu da prekinem (tuširanje, neko brzinsko stavljanje ručka.....) onda bih stavila dete na 15-20 minuta. Ako je neka radnja koju mogu da prekinem i odem do bebe (širenje veša, pospremanje....) onda je beba bila na podu, ispod baby gyma ili tako nešto.
    I to sve negde tako od 2.5 - 3 meseca, pa dok nije počela da sedi, onda sam je gurala u hranilici ili kolicima po kući.
    Da sam trebala da ga kupujem, ne bih davala pare, ali smo ga dobili pa sam ga eto iskoristila.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Prvo dijete nije bilo u viperu jer ga nismo ni imali.
    Za drugo smo nabavili i dosta rano počeli koristiti jer je Iva bila baš velika bebica. Nije mi ništ bilo odbojno, dapače baš nam je super koristilo, može se spustiti u fino ležeći položaj, a za to malo vremena neće bebi ništa biti, pa nije da po noći spava u tome...
    Obično bih ju u to stavila recimo kada kuham, pa fino na stol da mi je gore na visokom. Ili kada odem na wc i tak...Znala je i zaspati u tome, ali stvarno rijetko i kratko.
    Koristim ga i sada s Elom. To mi je recimo izvrsna stvar kad ju želim staviti na krevet u boravku, a ne želim da s njega opadne na pod.
    Ovo sa guranjem hranilice i kolca po kući je meni ne moguće. Živim na 4. katu bez lifta i kolica ostaju dole. A hranilicu nemrem gurati po stanu, uostalom, kako još ne sjedi samostalno u hranilicu na najnagnutiji položaj je stavim samo kada jede. U viperu joj je puno udobnije.
    Ne kužim zakaj bi viper bio loš...

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

mi koristili i dobro mi doslo dok je htio bit u njemu (dok nije poceo sjedit)
    upravo to - mozes ukljucit bebu u akciju ili nakratko ostavit da odes na wc i slicno...
    nismo ga kupili nego dobili... isto tako - kad je imao jedno 3 mjeseca recimo... ne mislim da je to nesto lose za bebinu kicmu, nije cijeli dan u tome i nije u sjedecem polozaju

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je bio donekle koristan svega 3-4 mjeseca tako da i nije neka investicija (iako ja za treće dijete sve te velike stvari imam još od prvog djeteta - osim autosjedalice koja je svaki put nova)
    posudiod nekoga ili kupi polovno ili uopće ne kupi može se bez toga...

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kad smo išli na uzv kukova kod jednog vrlo ugledno ortopeda, rekao je da slobodno možemo koristiti sve to, da ništa ne može biti...

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Također smo ga dobili, ali nam je odlično poslužio: napokon ga nisam morala držat na rukama i u wc-u ili dok miješam ručak. Ako nije previše u uporabi, ne bi trebalo biti (pretjerano) štetno.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mi ga koristili 6mj. spasio me! a malc je uzivao

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ma stavljala sam ja nju par puta u AS u kući, ali iskreno nije mi se baš svidjelo kako u njoj izgleda, previše mi je zgrčena, a i primjetila sam da su mišljenja podjeljena da li je koristiti doma ili ne, jednostavno dijete mi se ne čini komodno u AS kao u viperu, a koliko vidim većini vas je viper i poslužio pa mislim da će mo ga uskoro i kupiti, nažalost ne znam nikog tko ga je koristio da posudim

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u AS niti ne smije biti po kući, niti se voziti u AS stavljenim u kolica.
    AS je samo za auto.

viper smo nešto malo koristili s mlađom kćeri, i to samo u potpuno ravnom položaju kad je bila skroz mala beba. kad je prosjedila, onda je najnormalnije sjedila na podu ili u hranilici pa mi je viper bio besmislen. a u ovom periodu između ležanja i sjedanja ga nismo koristili, radije bih ju stavila na pod da se kotrlja i vježba puzanje nego da leži u viperu i ne može mrdnut.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

meni je poslužio, ali samo do faze sjedenja.
    posudila sam ga.
    bio mi je koristan jer sam bebu teglila za sobom po cijelom stanu. npr. ja kuham, a ona je na stolu u viperu. ja se tuširam, a ona glada s poda.

ne mogu reći da je to neophodno pomagalo, ali meni je bio vrlo koristan.
    Posljednje uređivanje od gita75 : 13.03.2011. at 10:23

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
    meni je poslužio, ali samo do faze sjedenja.
    posudila sam ga.
    bio mi je koristan jer sam bebu teglila za sobom po cijelom stanu. npr. ja kuham, a ona je na stolu u viperu. ja se tuširam, a ona glada s poda.

ne mogu reći da je to neophodno pomagalo, ali meni je bio vrlo koristan.
    Meni je "nemajci" za to poslužilo jaje.
    Da sam dobila viper vjerojatno bi ga koristila, ali kupila ga nisam.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

poslužilo bi i meni jaje, ali je bilo "zabetonirano" u autu. nismo ga micali jer smo ga jedva ukopčali .

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Meni je s prvim malim bilo super, dosta je dugo sjedio/ležao u viperu i bilo mu je genijalno jer sam u to vrijeme imala psa, pa su njih dvoje tako komunicirali na podu, gledali se i slično. Sad sam dobila opet rabljeni viper i jedva čekam kad ću malog stavit u njega, jer mi već sad kičma otpada od neprestanog nošenja, a iskreno ne mogu se sjetit kad bi ga mogla stavit (točnije s koliko mjeseci sam stavljala starijeg), iako je više polegnuta poza i komotniji je nego u AS (al dobro, mene živcira AS iako je koristim - mali mi je sav skupljen u njoj i nekak mi jadno izgleda)

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Naš viper (dobili rabljeni) ima nekakvu podlogu u sebi. Nije samo platno. I može se spustiti do kraja tako da beba nije u nepravilnom položaju. Mene je spasio. Na kratko, ali da ga nisam imala, dala bih velike novce za to jer je mlađa bila ruke, sisa krvopija, a čovjek ponekad mora i luk za ručak narezati (za takve stvari mi je smetala u slingu).
    Stariji ju je u tome gurao oko stola. Jedino je tako pristajala biti odvojena od mene na par minuta, a braco je bio jako ponosan na sebe što se "igra" sa sekom. Ona se samo smijala.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Ripcord prvotno napisa Vidi poruku
    al dobro, mene živcira AS iako je koristim - mali mi je sav skupljen u njoj i nekak mi jadno izgleda)
    i meni ovako baš nekako čudno i Marijeta izgleda u AS....
    morat ću još malo razmisliti o viperu, ali mislim da ću ga ipak nabaviti

sad ću malo OT, ali kad ste već spomenuli, točnije Lutonjica, ne AS (jaje) na kolica (pa toliko djece vidim baš u jaju od 4-5 mjeseci pa dalje), pa sam se zamislila što sad ovo ljeto kad bude imala mjesece ni tamo ni vamo, ni za košaru ni za sjedeći dio u kolicima, a za maramu i slingove sam nekako em smotana em nekako ono....nisam ja za to.....

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ma ne obazirite se na ovaj prethodni post baš sam GLUPA večeras, danas, ovih dana hahahaha... totalno, pa sjedeći dio nije samo sjedeći ima on više položaja .... OMG treba mi sna očito

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

taj sjedeci dio...nema polozaje? da nije skroz ravno, malo je podignes.

ocito sam ja u manjini, meni je viper skroz nekoristan. ma opcenito, takve stvari koje su super par mj i onda samo prostor zauzimaju. ali, ajde, ja imam djecu koja su sretna kad se valjaju po podu

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj tua prvotno napisa Vidi poruku
    taj sjedeci dio...nema polozaje? da nije skroz ravno, malo je podignes.

ocito sam ja u manjini, meni je viper skroz nekoristan. ma opcenito, takve stvari koje su super par mj i onda samo prostor zauzimaju. ali, ajde, ja imam djecu koja su sretna kad se valjaju po podu

ma ima ima draga, ali kao što napisah glupa sam totalno i treba mi sna definitivno, a što se tiče valjanja na podu nisam nešto iskušavala imam baby gim malo je stavim ispod njega, ali za sada joj je zanimljivo nekih 5 do 10 min i onda počima nervoza, ali ja nekako to pripisujem da je još mala, nekako me viper najviše privlači što je ona u takvom nekom položaju u kojem može zvjerlat okolo i vidjeti nas, ako mi nešto radimo oko nje, što mi se čini da iz ležećeg položaja baš i ne može
    Posljednje uređivanje od Blekonja : 13.03.2011. at 22:53

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

koliko znam, fizijatri to bas ne perporucaju, al za kratke periode moze dobro posluziti. makar za to moze posluziti i AS (wc i slicno).

ja sam imala, nisam skoro uopce koristila, prvo mi je bio premali za to, pa onda nikako nije htio, a onda s 5 ili vise mjeseci nije imalo smisla.

znam djecu koja bi cijeli dan u tome prosjedila, to mi je grozno. i tada stvarno moze biti stetno, em zbog polozaja kao takvog, em nije normalno da dijete nepomicno lezi nekoliko sati u jednom polozaju.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

AS koristim iskljucivo u autu, u viperu je max 30min dnevno, ako i toliko izdrzi dok je dobre volje...vise ne zeli biti ni ispod baby gym dekice, samo bi se nosio...takva je bila i starija seka...sve ga zanima, u sve hoce biti ukljucen...a tek mu je 4mj.

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

mi koristimo viper, dobili smo ga na poklon,
    i meni je dobro dosao dok spreman rucak, on je tu kraj mene, dok se tusiram nosim ga sa sobom , on lipo guguce.. naravno dok mu ne dosadi u njemu. uglavnom, koristimo ga nekih 30-45 min dnevno dok ja obavim sve sta imam po kuci

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Kad ste počele stavljat bebe u njega? Ja se stvarno ne mogu sjetit, mislim da mi je stariji mali bio već ohoho mjeseci kad je bio u njemu

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

šmizla nije htjela u to čudo ni pod razno, sreća bilo je posuđeno (i uredno skoro odmah vraćeno)
    za malog mi se čini da bi volio biti u tome, ali sad nemam od koga zajmiti, a da kupujem - neću :cicija:

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ovako je bilo i kod nas, ali smo srećom imali od koga uzeti u privremeni pogon - stariji sin ni pod razno nije htio (imali smo dvije ležaljke, posuđene, jedna se mogla zaljuljati, druga je bila fiksna).

Mlađi sin je uživao u ovoj ljuljački (spasilo mi kičmu) a kasnije smo je vratili vlasnicima, gdje je naprava poslužila za još dvoje-troje dječice iz iste proširene obitelji.

Držala sam mlađeg sina skupa s viperom u gajbi (vrtiću) da stariji brat ne može lako do njega i pokaže "tu ti je oko". To je bilo silom prilika rješenje za dvoje djece s malom dobnom razlikom.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    koliko znam, fizijatri to bas ne perporucaju, al za kratke periode moze dobro posluziti. makar za to moze posluziti i AS (wc i slicno).

ja sam imala, nisam skoro uopce koristila, prvo mi je bio premali za to, pa onda nikako nije htio, a onda s 5 ili vise mjeseci nije imalo smisla.

znam djecu koja bi cijeli dan u tome prosjedila, to mi je grozno. i tada stvarno moze biti stetno, em zbog polozaja kao takvog, em nije normalno da dijete nepomicno lezi nekoliko sati u jednom polozaju.
    nisam imala viper, al mi je za te kratke periode poslužila AS. dobro poslužila radi se o periodu od 2-3 mjeseca (od drugog do negdje četvrtog) i radi se o minutama. koje život znače al za to mi se nije isplatio kupovati viper.
    za uvatit par minuta slobodno, kad nije bila prištekana na cicu, kombinirala sam baby gym (isto mi je bio jako koristan, a isto se radilo o minutama), jaje pa opet baby gym. i tako dođeš do vremena za luk.
    marija, sisa krvopija to je to.
    i tako je i moj J znao nju u jajetu dva đira po stanu provozati.
    sad mi to izgleda smiješno, al fakat ti onda 5 minuta kad je beba budna, nije na tebi, a ne čuje se ništa - spas. a spavala je ono, u itervalima od 20 minuta po danu, ako i to. uglavnom na cici i uglavnom je to bio neki polusan. uf.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

meda, tebe sam citirala, al nemam pojma zašto

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Početno

..ja sam dobila na poklon OVO, sjedalica, ljuljačka kaj vibrira, ima pjesme, i tu igračku... čini mi se prestrašno za bebu...

Kad da ga počnem koristiti? Noa dok je budan samo gleda okolo i mlatara rukama, dok mu radi muzika kraj njega sluša i imam osjećaj da već sad čuli uši, obožava dok mu se priča i toliko zna fokusirat s okama da se ja zadivim (a ima tek 20 dana)..

razmišljala sam da ga stavim unutra kad se rješim jastuka (ne bi vjerovale, još možda 3 centi praznoga unutra, popunio je jastuk ko prava štrukla) i već mu je taj premali.. a mene još malko strah njega bez jastuka i dojit i nositi , mislite da je to pametno ili?

p.s. hvala bogu da sam našla tu temu, inače bi novu otvarala

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma ne treba ti jastuk, ja sam ga koristila mozda 10-tak dana a s drugim ne planiram uopce. A u ovaj viper sto si dobila misli da moze vec sad, sudeci po slici. Naravno, kako su cure gore pisale, ne dugo, ono da je satima unutra ali dok ti skocis na wc ili dok baratas s necim vrucim, zasto ne? Meni sa Svenom nije trebao al sad za drugo sam kupila jer ce mi biti lakse bebu ostavit u tome vezanu dok npr. kupam Svena nego da se pitam kud s njom i dal ce odnekud past.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

tako sam i mislila na kratko da bude unutra, npr. dok završavam ručak ili babi idem tv popravljat..

ma strah me još bez jastuka, pokušavam ga dojiti bez njega da se naučim, al malac toliko zabacuje glavom da me plaši..

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi smo viper koristili kratko, uglavnom samo za hranjenje dok još nisu prosjedile. Inače su većinu vremena provodile na podu - u slobodnom kretanju i istraživanju. Moja djeca nikad nisu bila oduševljena mirnim ležanjem/sjedenjem na jednom mjestu. Kuhanje ručka dok beba mirno gleda? Nama je to bio (i još je) SF.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

andynoa, to je dijete, nije krhko ni lomljivo. Jastuk blokira micanje, vrtenje, gledanje, mrdanje nogicama. Izvadi dijete iz jastuka, NIŠTA mu neće biti.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

šta je viper? može li link na sliku?

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

thanks! to sam i mislila

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Poslužio je 2 puta, doduše kratko al i tako ga nisam planirala koristiti više.
    Sa prvim je dobro došao jer smo imali psa u kući, pa kad idem na wc, tuširat se i sl njega u viper i sa sobom ga nosila..
    Sa drugim nismo imali psa al smo imali starijeg pa da ne bi sam odlučio nositi bebu i sl vezala sam ga dok obavim nešto 5-10 min..

Bili su u njemu od 1-cca 4og mjeseca kad su se počeli okretati....tad su preseljeni na pod

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nama je viper bio ok za par puta dnevno po par minuta, a i kad odem npr. na WC, ili kad sjednem na balkon ljeti, beba je uživala isto vani u viperu. Inače, mi smo na viper stavili luk s igračkama i malecka se igrala s njim tih 10-ak minuta koliko je bila u njemu. Bio je zaobljen pa kad je tresla rukicama i nogicama, istovremeno se ljuljala u viperu Po meni zgodno za imati, zgodnije nego recimo bebu držati u autosjedalici. Mi smo autosjedalicu držali isključivo u autu, pa mi je viper bio super za po kući sve dok malecka nije počela biti aktivna i dizati se u sjedeći položaj.
    Posljednje uređivanje od Nia_Zg : 03.05.2011. at 14:19

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

evo ja sam danas skuhala ručak, a malac se ljuljao u ljuljački (naša verzija vipera..) i mogu reći da mu je bilo lijepo jer je u tome i zaspao...

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj andynoa prvotno napisa Vidi poruku
    evo ja sam danas skuhala ručak, a malac se ljuljao u ljuljački (naša verzija vipera..) i mogu reći da mu je bilo lijepo jer je u tome i zaspao...
    moj je isto često znao odspavati u njemu ali ne dugo, nekih 20-tak min. i nikad se nije bunio kad bi ga stavila u viper. nek i tvoj Noic tako lipo uziva i gleda svoju mamu dok ona posprema po kuci.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

mi ga dobiavmo danas.doci ce nam u babinje

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Dobili smo i mi neku ljuljačku od Chicca, ali sam malog stavila jednom i nije baš bio oduševljen kad sam upalila ljuljanje - kakti 4 brzine, no sve su jednako brze (po meni - prebrze), a u viper oldschool sam ga stavila danas prvi put na 10 min. Bio je cendrav, a ja sam morala nešto obavit, pa sam ga odnijela na pod kod starijeg brata u sobu (koji je upravo slagao neke makete na krevetu). Uglavnom, mali strpao ruku u usta i zadovoljno gledao u brata (na krevetu njegovom je isto bio plačljiv) kaj radi. Tak da, vidjet ćemo...

Btw, u nultoj je poziciji u viperu, iako nije ni ona full ravna, ali definitivno puno bolja od one u ljuljački koja je za bebe i ima onaj neki jastuk za male bebe unutra, no to je on već prerastao

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •