Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: Terapija po Masgutovoj i Doman terapija

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno Terapija po Masgutovoj i Doman terapija

evo imam svoga anđela Hanu koja več ima pet godina.Na žalost još ne govori,niti samostalno sjedi,puže.....Počela sam vježbati po Bobathu več s 2mj. njezinog života onda su slijedile terapije po Vojti,Hipoterapija,plivanje,Aminokiseline iz Praga........Njezina dijagnoza je tetrapareza spastica.Molim vas za pomoč ako netko više zna ili je bio u kampu Svetlane Masgutove u Poljski ili ako zna za metodo Doman (IAHP)Institut koji se nalazi u SAD.Molim za informacije ako stvarno imaju fenomenalne rezultate

nadica_b avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa, iskreno, ako ti dijete nije reagiralo na sve te terapije koje si navela, nema na svijetu čarobnog štapića. Sve metode uglavnom postižu da dijete unutar svog razreda CP klasifikacije budu boljeg statusa, a ne i da preskoči iz jednog razreda u drugi.
    Ako ti dijete s 5 godina ne sjedi, onda je po svoj prilici takva situacija da neće ni puzati ni hodati.
    Treba se orijentirati na ono što dijete može i poticati ga u tome jer ima već 5 godina. Sve ostalo je čisti gubitak vremena (i novaca). Treba prihvatiti dijete takvo kakvo je i ne očekivati čuda i gubiti dragocjeno vrijeme
    Da li ste probali nadomjesnu komunikaciju?
    Moj sin ima 11 godina, ne sjedi samostalno, ali smo ga naučili komunikaciji, a poslije i govoru. Tome smo krenuli s njegovih 1,5 godinom starosti jer je bilo očito da će motorički biti jako loš. Motorika nije sve, ima još puno polja na kojima se može raditi. Danas završava 4. razred OŠ uz pomoć asistenta. Uz laptop sastavlja priče i ima namjeru ih objaviti jednog dana

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •