Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Zašto pimpek prema gore?

katjenka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno Zašto pimpek prema gore?

Patronažna nam sugerira da pri povijanju pimpeka i jajca dižemo prema pupku, a prijateljima je pedijatrica rekla prema dolje e sad...
    Sjećam se da je teta bratićima stavljala prema gore! Što je pravilno i zbog čega tako?

Onavi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Ni sama neznam odgovor na to...neki pedijatri kažu prema gore, neki prema dolje a neki to ni ne spominju.
    sičam se da sam ja prema gore stavljala neki misec ipo-2...i kad sam čula da je prijateljici pedijatrica savjetovala da to ne radi ja sam prestala...a i onako je uvik bija do vrata ispišan, a čim smo prstali da ga okrećemo prema gore ni pelena više nije propuštala.
    osim toga to mi je nekako totalno neprirodan položaj---pa ni odrasli ga ne okreću. prirodno je onako kako on sam padne

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

nama su i u rodilištu i naša pedijatrica rekli da ne stavljamo prema gore jer onda dečki zapišavaju pupak pa može doći do infekcije...kao što kaže Onavi, prirodno je onako kako sam padne

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja svom od prvog dana savim pelenu preko pimpeka onako kako mu u tom trenu stoji. najčešće mu stoji prema dole. nikad mu ga nisam podizala put pupka za stavit pelenu.
    ne vjerujem da će radi toga imati problema s potencijom kad naraste.
    jedino je malo problem kad mu je u dignutom stanju, a pelenu treba staviti. malo tad trkljači, jelte....

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma neeee, meni je razlog bio puno jednostavniji i praktičniji - ako je prema gore, manja je vjerojatnost da se onak temeljito zamaže kakicom....

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa Vidi poruku
    ja svom od prvog dana savim pelenu preko pimpeka onako kako mu u tom trenu stoji. najčešće mu stoji prema dole. nikad mu ga nisam podizala put pupka za stavit pelenu.
    jedino je malo problem kad mu je u dignutom stanju, a pelenu treba staviti. malo tad trkljači, jelte....
    X

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam stavljala prema dolje, to mi je se činilo prirodnije.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ma neeee, meni je razlog bio puno jednostavniji i praktičniji - ako je prema gore, manja je vjerojatnost da se onak temeljito zamaže kakicom....
    Isto i kod nas. Uvijek smo ga prema gore da se ne umaže jer je kakio ko grlica.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Trebalo bi pročačkat, ima tu na forumu još tema o tome.
    Ugl. meni nitko nije ništa savjetovao od tih "savjetodavnih", jelte pa sam se ja povela za slobodnim padom, također jelte

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ni sad im u gaćicama ne stoji drukčije

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

meni je patronažna rekla - dolje dok pupak ne zaraste (da ga ne popiški), a poslije dolje
    a onda je pedijatrica rekla uvijek gore radi nekakvog položaja nečega, ali meni je to bilo tako neprirodno plus stalno je bio zapišan do grla da sam oduvijek ostavljala kako je sam padao i samo uvijek vodila računa da u peleni ima dovoljno mjesta da se diže kad mu dođe taj dio je ipak puno važniji - da on ima mjesta prirodno se namještati, a ne ga tiskati u nekakv neprirodni položaj. daj zamisli da malene to čak i ne smeta ili nedajbože boli. a što je opet s dečkićima koji su od rođenja bespelenaši - kak se onda njima to fiksira prema gore - selotejpom?
    i za sada kod obojice ne primjećujem nikakve posljedice toga što ima je slobodno visio

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa Vidi poruku
    meni je patronažna rekla - dolje dok pupak ne zaraste (da ga ne popiški), a poslije dolje
    ...a poslije gore, naravno

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Luki pada kak mu padne i nikad mi nitko nije rekao nista u vezi toga... osim toga to je glupo - kak onda molim te oni koji su bespelenasi (ne mislim samo na ove danas nego i kaj ja znam davno prije kad deca nisu nosila pelene), svi su impotentni??? glupost...
    da je majka priroda htjela da bude prema gore onda bi im stalno stajao prema gore...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Bila je vec ta tema i sjecam se da je jedna mama napisala nek pitamo muzeve kak ih oni stavljaju
    Nikad nisam stavljala prema gore, kak stoji, stoji. Nit sam se zamarala s tim.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa Vidi poruku
    Potpisujem.
    A ovo zadnje... Jakov onda viče: "Kivo mi je!!!"

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Nama patronažna isto danas rekla prema gore, a u bolnici su nam rekli kako padne... Nisam pametna! Još jedan u nizu oprečnih savjeta od ljudi iste struke.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Nisam se zamarala s time, kako mu je stajao na slobodi, takav je ušao i u pelenu. Nama su naglasili da pelene i hlačice do godine dana moraju biti broj veće (ono baš da vise, da ima praznog hoda) čak i po cijenu da bude popišan, pelene se moraju vrlo često mijenjati (češće nego curicama) i poželjno je da budu platnene. Razlog je spuštanje testisa. Oni se moraju spustiti do godine dana i ne smije im biti pretoplo, jer to može utjecati na neplodnost kod dječaka. Za razliku od curica čiji su jajnici smješteni u trbuhu baš zbog dodatne topline. Tako su nam objasnili, a meni to zvuči logično.

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

i nama svi govorili gore, a sjecam se da sam u porodilistu dobila neku knjizicu i tu je pisalo da pri povijanju piso ide prema dole ,i objasnjenje .
    ako nadjem knjizicu prepisacu razlog.
    nisam se smarala sa tim i takodje ostavljala kako sam hoce (a nije neka velicina, pa i nije bilo problema )

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam se zamarala s time, kako mu je stajao na slobodi, takav je ušao i u pelenu. Nama su naglasili da pelene i hlačice do godine dana moraju biti broj veće (ono baš da vise, da ima praznog hoda) čak i po cijenu da bude popišan, pelene se moraju vrlo često mijenjati (češće nego curicama) i poželjno je da budu platnene. Razlog je spuštanje testisa. Oni se moraju spustiti do godine dana i ne smije im biti pretoplo, jer to može utjecati na neplodnost kod dječaka. Za razliku od curica čiji su jajnici smješteni u trbuhu baš zbog dodatne topline. Tako su nam objasnili, a meni to zvuči logično.
    Vecini su testisi spusteni vec na rodjenju.
    Sad si me malo zamislila. Ja koristim platnene pelene ali meni se cini da u njima ima manje prostora nego u jednokratnim

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

a ni mi se ne zamaramo s time kako stoji, večinom prema dolje

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj lady.x prvotno napisa Vidi poruku
    Vecini su testisi spusteni vec na rodjenju.
    Sad si me malo zamislila. Ja koristim platnene pelene ali meni se cini da u njima ima manje prostora nego u jednokratnim
    Ne bih ti znala reći jer smo koristili jednokratne. Da, tako nam je rekla liječnica jer smo išli na pregled upravo zbog testisa koji se nisu spustili. Šizila je na pedijatre koji ne znaju objasniti majkama muške djece važnost šireg i češćeg prematanja djeteta. Rekla nam je da se s češćom uporabom jednokratnih pelena povećao broj djece s nespuštenim testisima i da su najbolje platnene. E sad, ne znam jel joj bio loš dan ili nešto drugo, ali meni ima smisla...

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Mojse rodio sa spustenim testisima, nego ja njemu nocu stavljam jednokratne a preko dana platnene i jednokratne jasno imaju vise lufta, mada se u njima vise potpari koza pa i testisi valjda

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

U biti po mojoj pedijatrici prostor nije najvažniji. Najvažnija je temperatura koja je u jednokratnima uvijek viša nego u platnenima. I iskreno, jednokratne možeš ako malac spava, ako si umorna ili ako ste vani ne mijenjat dulje vremena, a platnene moraš promijenit ili će dijete biti mokro. I moja pedijatrica mi rekla da dečki nikad ne nose štrample, ono ni zimi na snijegu. Ako je jako hladno vani da ostavim piđamicu ispod hlača. Jaja su vani da bi bila na nižoj tempraturi od ostatka tijela i to ne treba remetitit.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa Vidi poruku
    Trebalo bi pročačkat, ima tu na forumu još tema o tome.
    Ugl. meni nitko nije ništa savjetovao od tih "savjetodavnih", jelte pa sam se ja povela za slobodnim padom, također jelte
    x

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •