Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 73

Tema: Upis u jaslice - nekoliko pitanja

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno Upis u jaslice - nekoliko pitanja

sada sam pročitala uvjete za upis u jaslice za 2010./2011. za grad Zagreb, pa bi me zanimalo slijedeće, ukoliko netko zna :

1. moje dijete će sredinom rujna navršiti godinu dana, a u uvjetima je navedeno da se prijave vrše za djecu koja do 31.kolovoza navršavaju godinu dana. mi se svakako namjeravamo prijaviti, ali me zanima u kakvom smo položaju s obzirom na ovaj uvjet?

2. planiramo se prijaviti u nekoliko vrtića (s obzirom na lokaciju - dakle, u one koji su nam u blizini)-da li je itko od vas išao u "posjetu" vrtićima prije prijave, tj. da li se to može (da nas ne prijavljujem ako nam se baš neki vrtić ne svidi )?

hvala!

Nivi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

1. Pa nazalost ste u nezavidnom polozaju spram djece rodjene prije 31.8 ali u svakom slucaju ste u boljem polozaju spram onih rodjeni krajem 9. mj i kasnije
    U pravilu pise da uopce ne razmatraju molbe za djecu koja nece napuniti godinu dana s 31.8 ali moguce je da ako ostane koje mjesto slobodno da pogledaju odmah i molbe za djecu rodjene u 9mj, drzim fige da vam bude tako

2. buduci da je tesko upasti u bilo koji vrtic predlazem da svakako predas moble u nekoliko vrtica a ako vam se posreci i dobijete mjesto u nekom od njih a on vam se ne svidi uvijek mozete odusti....

Sretno!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

noir_noir, možeš otići u posjetu vrtićima u smislu da uđeš i malo na brzaka pogledaš kako ti vrtić izgleda iznutra - ja sam tako bila u dva vrtića. Međutim, moja je ideja bila u stvari da uđem s curicom pa da vidim kako bi ona reagirala, ali za to mi je teta u prvom vrtiću rekla da ne može (kaže teta da djeca koja su u vrtiću moraju imati liječničke potvrde da su zdrava, odnosno ne može među njih ući neko dijete izvana koje je možda bolesno) pa u drugom nisam ni pokušavala. Ako bi htjela provesti malo više vremena unutar vrtića mislim da je najbolje da nazoveš konkretan vrtić koji te zanima i pitaš.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

s obzirom koja je navala na vrtiće,ja neću ništa gledati nego ću predat zahtjeve za upis.
    S druge strane nije mi bitno kako vrtić izgleda nego kakve su tete,a s obzirom da sam čula za ove moje vrtiće s više strana da su tete ok, onda mi je ok i vrtić.
    Naravno da je ljepše da su djeca u novim, lijepim vrtićima s brdom čuda koja ih zanimaju ali ako živiš u kvartu kao ja gdje je teško dobit vrtić jer radimo an pronatalitetnoj politici e onda bome ne razgledaš vrtić,eventualno posjećuješ tajništvo da malo "ostaviš dojam" ..

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    eventualno posjećuješ tajništvo da malo "ostaviš dojam" ..

Nivi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Nisam sigurna da to pali, nazalost(, jer ovi u tajnistvu nisu u tom nekom odboru ili sto vec za upis, ali nije reda pokusat....

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

hvala svima na odgovorima/komentarima

zvala sam dva vrtića u blizini, razgovarala s vrlo ljubaznim djelatnicama koje su mi rekle da s obzirom da 31. kolovoza nećemo imati godinu dana, našu prijavu ne mogu uzeti na razmatranje, tj. nećemo biti na listi s rezultatima, ali ukoliko ostane mjesta da će nam se javiti (dakle, idemo na neku vrstu liste za čekanje) ili će nas uputiti na neki vrtić u kojem bi eventualno bilo mjesta (po kojem se to principu dodjeljuje ne znam, nije mi baš taj dio jasan). također su mi rekle da je bolje predati prijavu osobno jer uvijek ima nekih pitanja, a i bolje je da se odmah vidi vrtić i porazgovara

kada sam napisala da bih voljela vidjeti vrtić, nisam toliko mislila na "fizički izgled" samog prostora, nego na atmosferu i pristup djelatnika koji tamo rade (ipak i taj prvi kontakt dosta govori o tome kakav je vrtić, barem mi je takvo iskustvo s nekim drugim stvarima).

u svakom slučaju, sretno svima!

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

gotovo nemoguće je odrediti kakve su tete na način da posjetiš vrtić i malo pogledaš. a i u najboljem vrtiću možeš naletiti na jednu tetu negativku, tak da ti je to lutrija.
    i na žalost sumnjam da ćeš igdje upasti jer odbijaju i stariju djecu. prvi za odbijanje su najmanji. samo sam realna

amalia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

da , i nama je problem sa upisom,s obzirom da smo rođeni poslije 31.8., ispada da moraš planirati kad ćeš zatrudniti, ma katastrofa!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Danas sam vidjela kako izgleda Zahtjev za upis u vrtić. Traže da se napiše u koje još vrtiće predajem zahtjev za upis.. Hoćete li vi napisati to, ako se prijavljujete u više vrtića?

Nivi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ja hocu jer se ne mogu potpisati na nesto ako znam da i nije tako... sta cu, takva sam...
    ali vjerujem da to ne utjece na samu prijavu jer napisali ili ne oni znaju da ljudi predaju papire u vise vrtica jer je situacija jednostavno takva

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A možemo li predavati kopije ili trebaju biti originali (ovjereni)?
    A za potvrdu o prebivalištu djeteta, idete li po to na MUP ili predajete onu kod prijave kod rođenja?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

evo što piše u uputama na stranicama grada Zagreba:

II. DOKUMENTI UZ ZAHTJEV ZA UPIS
    Roditelj ili skrbnik djeteta dostavlja dječjem vrtiću u pravilu prema mjestu stanovanja:
    1. popunjeni i potpisani zahtjev za upis (dostupan u dječjem vrtiću i na web-stranici: www.zagreb.hr),
    2. rodni list ili izvadak iz matice rođenih ili potvrdu s podacima o rođenju djeteta (bez obzira na datum izdavanja isprave) ili pisanu privolu roditelja da dječji vrtić može sam provjeriti podatke o rođenju djeteta u maticama rođenih,
    3. potvrdu o mjestu prebivališta djeteta i presliku osobne iskaznice roditelja,
    4. potvrdu o radnom statusu roditelja i drugim činjenicama bitnim za ostvarivanje prednosti kod upisa.

Dakle, nigdje se ne govori da trebaju originali ili dokumenti ne stariji od 6 mjeseci. Ja sam planirala napraviti kopije i nositi originale na uvid. Novijeg datuma su nam samo potvrde o zaposlenju, a rodni list i potvrde o prebivalištu su stare cca. 6 mjeseci (dakle, od kada smo prijavljivali dijete).

Da li je i za privatne vrtiće potrebna ista dokumentacija tj. da li je ista procedura prijave, ili oni nemaju veze s ovim postupkom i svaki rješava "po svom"??

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

nama su, kad smo se raspitivali o ovome, rekli da su dovoljne kopije, ne trebaju bit originali.
    budući da dijete još nema osobnu, onda mu se izdaje ta potvrda na MUPu (ono kad ga prijaviš na svoju adresu nakon rođenja) i tu kopiju priložiš, ne moraš vadit novu.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Neki vrtići traže da potvrda o zaposlenju bude original - ako niste sigurni preporučam da nazovete vrtić u koji se namjeravate prijaviti i pitate - da ne hodate dvaput.

Nivi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj frnjok prvotno napisa Vidi poruku
    Neki vrtići traže da potvrda o zaposlenju bude original - ako niste sigurni preporučam da nazovete vrtić u koji se namjeravate prijaviti i pitate - da ne hodate dvaput.
    Potvrdjujem... i ja sam zvala neke vrtice, uglavnom moze sve biti kopija i nije bitna starost istih ali potvrda o zaposlenju bi trebala biti original (samo u jednom vrticu cu mi rekli da moze biti i to kopija).
    Posljednje uređivanje od Nivi : 28.04.2010. at 10:17

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Da li netko možda zna da li se može zahtjev s dokumentima poslati poštom, preporučeno s povratnicom?
    Hvala

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

naravno, potvrda o zaposlenju treba biti original
    kad rekoh kopije, mišljah na potvrdu o prebivalištu, osobnu i sve ostale papire...

navi, nemam pojma. pretpostavljam da se može poslati, pogotovo ako nisi u mogućnosti otići. s povratnicom, svakako il preporučeno, kako ne bi mogli reći da nisu dobili prijevu

gogili

Početno

trebam pomoc,do 25.5.sam na porodiljnom,pa otkaz,tak su mi rekli,zna li netko je li poslodavac duzan izdati mi potvrdu o zaposlenju za upis djece u vrtic.Poslodavac je reko da potvrdu necu dobit,ali kako se upis u vrtic vrsi od 3.5.,ja sam jos pod ugovorom,tako da mi situacija nije jasna,ili trebam pravni savjet.
    Hvala

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj noir_noir prvotno napisa Vidi poruku
    hvala svima na odgovorima/komentarima

zvala sam dva vrtića u blizini, razgovarala s vrlo ljubaznim djelatnicama koje su mi rekle da s obzirom da 31. kolovoza nećemo imati godinu dana, našu prijavu ne mogu uzeti na razmatranje, tj. nećemo biti na listi s rezultatima, ali ukoliko ostane mjesta da će nam se javiti (dakle, idemo na neku vrstu liste za čekanje) ili će nas uputiti na neki vrtić u kojem bi eventualno bilo mjesta (po kojem se to principu dodjeljuje ne znam, nije mi baš taj dio jasan). također su mi rekle da je bolje predati prijavu osobno jer uvijek ima nekih pitanja, a i bolje je da se odmah vidi vrtić i porazgovara

u svakom slučaju, sretno svima!
    mi smo imali isti slučaj prošle godine (šefica rođena 5.9.), predali smo papire u 10 vrtića. kao što su ti rekli, nigdje nas nisu uzeli u obzir i u godinu dana nam se nije ni jedan vrtić javio da imaju mjesta. tako da ne bih baš polagala neke nade u to. Ja sam ih još do veljače povremeno i zvala vidjeti ima li kakvih promjena, ali nikad ništa.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj gogili prvotno napisa Vidi poruku
    trebam pomoc,do 25.5.sam na porodiljnom,pa otkaz,tak su mi rekli,zna li netko je li poslodavac duzan izdati mi potvrdu o zaposlenju za upis djece u vrtic.Poslodavac je reko da potvrdu necu dobit,ali kako se upis u vrtic vrsi od 3.5.,ja sam jos pod ugovorom,tako da mi situacija nije jasna,ili trebam pravni savjet.
    Hvala
    sama si rekla da si još pod ugovorom kad se predaju molbe za vrtić.
    znači poslodavac ti treba dati potvrdu (teška riječ je mora jer oni ništa ne moraju, nažalost), ali njegova je dobra volja što će ti napisati na tu povrdu (jesi li zaposlena ili će i navesti datum do kada)...zaprvao mi nije jasno zašto ti radi probleme oko toga kada to njega apsolutno ništa ne košta???

OT: nakon 25.5 imaš još fore 15 dana kada ti ne smije dati otkaz (zaštićena si kao žena koja se vraća sa porodiljnog) što znači da si zaposlena do 8.6.

ako će ti raditi probleme, jednostavno kontaktiraj inspekciju rada!

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj navi prvotno napisa Vidi poruku
    Da li netko možda zna da li se može zahtjev s dokumentima poslati poštom, preporučeno s povratnicom?
    Hvala

za to ti je najbolje nazvati nabliži vrtić pa priupitati...po nekoj logici se može, ali zasigurno "ljepše" gledaju roditelje koji sami donesu dokumente...
    uostalom uvijek im fali neka informacija pa roditelja mogu odmah priupitati za podatak

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

gogili, obrati sepravnoj službi za pomoć, na pravna pitanja tamo ćeš ipak dobiti kvalitetniji odgovor.
    (ja podivljam na ovakve nehumanosti!!)
    držim ti fige ~~~~~~~~~~~~~~
    Posljednje uređivanje od Franny : 30.04.2010. at 16:04

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

noir-noir možeš predati papire za vrtiće, možeš kod pedijatra tražiti i potvrdu da ti je dijete zdravo ako želiš pogledati neke grupe kako bi mogla ući u grupu(nabavi i potvrdu i za sebe to neki vrtići traže) ali do zadnjeg dana nećeš znati da li ti je dijete upalo u vrtić i u koji, zbog velikog interesa roditelji nisu u mogućnosti birati vrtiće i grupe (čast izuzecima)

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

imam i ja jedno pitanje, iako već znam odgovor unaprijed. naime, moja mala će 08.02.2011. navršiti godinu dana i ja se vraćam na posao. nažalost nemam mogućnost baka-servisa, novaca za dadilju ili privatni vrtić nemam i jedino mi preostaje dati otkaz???!!!! i ostati doma čuvati dijete ili doći taj dan pred vrtić, ostaviti dijete tetama i reći nek rade s njom što god žele jer ja jednostavno moram ići na posao!!!
    fascinira me naša pronatalitetna politika, a onda debili, kreteni i idioti odlučuju kako će se djeca upisivati u vrtić kao da živimo u najbogatijoj zemlji na svijetu u kojoj si svaka druga mama financijski može priuštiti ostati doma i brinuti se o djeci. najbolje mi je kaj je objašnjenje gradskog ureda, zašto su takvi propisi, to da vrtić nije obavezan!!!!!!!?????????????
    danas sam bila u vrtiću gdje su mi naravno rekli da mogu predati papire, ali će automatski biti odbačeni, i nek se javim kad dijete navrši godinu dana, pa će ju upisati ako ostane mjesta!!! ha, ha, ha... kao prvo, mjesta nikad ne ostane, a i zar oni ne razumiju da ja ne mogu čekati do tada i biti u neizvjesnosti. što bi trebala napraviti, doći tada i kad me naravno odbiju, nazvati poslodavca i reći mu: čuj sorry stari ne bum došla sutra na posel, ostajem čuvati dijete, vidimo se u devetom mjesecu!!???
    stvarno je žalosno što moramo planirati trudnoću ne kada mi to želimo, nego ju tempirati s polaskom u vrtić.
    i ono najtragičnije, zadnja šansa koja mi ostaje, je otići kod osobe koja je zadužena za upise i platiti da mi upišu dijete (cijena mita je ''sitnih'' 500 EUR-a!!!!).
    bilo bi smješno, da nije tragično!!

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

umiljata i ja sam u sličnoj situaciji, ali ne gledam baš tako crno. naime, moja prijateljica je lani uredno, bez veze, dobila mjesto u vrtiću za curicu koja je rođena 28. 2. njena mala je krenula u jaslice ravno 2.3. riječ je o vrtiću u španskom. znači nade ima. iako potpisujem sve o k.... natalitetnoj politici po kojoj bi roditelj trebao ciljati kada da napravi dijete. konkretno, ja sam danas zvala vrtić u travnom. rekli su mi da ja samo danas prijave donijelo 50 roditelja, a primaju 120 djece. i da, ako moje dijete ne upadne niti u jedan vrtić, ja ću ga ostaviti u jaslicama pa nek rade šta znaju. ozbiljno naime, istu je situaciju imala i moja majka prije 30 godina sa mnom. živjeli smo u voltinom, a primili su me u jaslice u siget. ona nije imala auto i svaki dan me tramvajima i busom vodila do sigeta pa onda na posao na remizu. dok joj jednog dana nije dozlogrdilo. čekala je mjesecima da joj se jave iz vrtića u voltinom i onda me jednog dana samo lijepo tamo ostavila. oni su rekli: gospođo, vi ste ludi...zvat ćemo policiju, socijalne radnike, a ona je rekla zovite kog god hoćete. ja više ne mislim dizati dijete u 4 ujutro da bi ga dovela do 6 u vrtić pa da stignem do 7 na posao. i tako sam ja išla u vrtić u voltino i spremna sam na isto )))

Nivi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

anamix sorry ali ne mogu vjerovati da ti prijateljica nije imala ikakvu vezu jer moj mali rodjen 28.12. nije lani dobio niti jedan vrtic u spanskom....
    Posljednje uređivanje od Nivi : 03.05.2010. at 16:25

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

veze nije imala sigurno, ali riječ je o drugom djetetu i oba zaposlena roditelja pa možda je to presudilo

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

problem je što ne mogu čekati da dijete navrši godinu dana i tek onda vidjeti da li će upasti u vrtić ili ne. najvjerojatnije neće, jer su gužve i čisto sumnjam da će ostati slobodnih mjesta. to što i MM i ja radimo i što nam prvo dijete ide u taj vrtić i što smo uredni platiše apsolutno nikom ništa ne znači. i uopće ne vidim svrhu ovog novog zakona!
    ono što me isto fascinira je i potvrda kojom dokazuješ da se nakon godine dana porodiljnog vraćaš na posao: TO NARAVNO NITKO NE PROVJERAVA, tako da svatko može od frenda/roditelja/itd. nabaviti to i nikom ništa.
    ravnateljica u našem vrtiću je jednoj nezaposlenoj mami rekla: nabavite negdje potvrdu da ste zaposleni, mi nismo FBI i nitko to neće provjeravat. dakle, ta potvrda gubi svaki smisao!!!!
    a toliko toga bi još mogla nabrojati (upisi preko veze, upisana djeca koja ne dolaze u vrtić, nego roditelji čuvaju mjesta....)
    fuj, bljuje mi se na sve!!!!!

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kakva je to potvrda o zaposlenju?
    ja sam lani predala kopiju radne knjižice iz koje je vidljivo da sam u radnom odnosu.
    tako ću i ove godine.

malu sam lani upisala u vrtić u koji sad ide. i usput čula svjetsku nebulozu. naime u vrime upisa bila sam već u poodmaklom stadiju trudnoće, s trbuhom do zubiju. i predajem papire za upis i tražim desetosatni vrtić. i sve ok, prime oni papire, ali mi onako potiho kažu: pa komisija će vas odbit kad vas vide trudnu jer ćete sigurno ići na porodiljni. i možete čuvat dijete.
    pa sam ja još tiše priupitala ko ide na komisiju: ja ili papiri od diteta?????? ili se iz ditetovih papira vidi trudnoća majke. i usput spomenila kako se ja vraćam radit prije nego beba navrši 4 miseca.
    tu smo završili priču.
    i mala je upisana.

sad ćemo vidit šta će bit s jaslicama.
    sve uvjete ispunjavamo, mali će do vrtića napunit godinu dana. pa u božje ruke.

ima li kakve veze pri upisu ako već jedno dite ide u vrtić u koji se predaju papiri za drugo dite?

acqua avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Cure, jesam li dobro shvatila da mi potvrda o prebivalištu ne treba biti original? Imam onu koju smo izvadili kad se rodila (prije 5 mjeseci). Mogu samo tu kopirati ili da idem u policiju i plaćam biljege?
    I ja se ljutim na jaslice i datum rođenja djeteta... Znam da ju neće primiti, uoostalom to su mi već otvoreno rekli u svim vrtićima gdje sam pitala i pojma nemam što ću s njom kad krenem raditi...

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

potvrda prebivališta može i ta stara, ako je tvoja adresa na osobnoj i adresa s prijave pribivališta ista (tako su bar nama rekli telefonski)

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

može biti staro i može biti kopija. bar u našem vrtiću

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ima li kakve veze pri upisu ako već jedno dite ide u vrtić u koji se predaju papiri za drugo dite?[/QUOTE]

prednost je ako upisuješ drugo dijete u vrtić. zakonska prednost kao i oba zaposlena roditelja

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj umiljata prvotno napisa Vidi poruku
    ravnateljica u našem vrtiću je jednoj nezaposlenoj mami rekla: nabavite negdje potvrdu da ste zaposleni, mi nismo FBI i nitko to neće provjeravat. dakle, ta potvrda gubi svaki smisao!!!!
    a toliko toga bi još mogla nabrojati (upisi preko veze, upisana djeca koja ne dolaze u vrtić, nego roditelji čuvaju mjesta....)
    fuj, bljuje mi se na sve!!!!!
    neki dan smo tražili da se izađe pred kamere s ovakvim pričama, nitko nije htio.
    sve je to rekla-kazala i neprovjerene priče iz parkića.
    zašto bi itko u njih vjerovao?

ljudi, prijavljujte te nepravilnosti, nema vajde od pisanja po Forumu.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

jel netko zna šta treba napisati u zahtjevu za upis u vrtić pod točkom 3. da li majka-otac ima rješenje o korištenju rodiljnog dopusta...da, naziv prava....
    ja to ne kužim. mislim, jesam na porodiljnom ali nikakvo rješenje niti dsam dobila, niti sam tražila

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

[QUOTE=Loryblue;1611321]kakva je to potvrda o zaposlenju?
    ja sam lani predala kopiju radne knjižice iz koje je vidljivo da sam u radnom odnosu.
    tako ću i ove godine.

Potvrda o zaposlenju je papir koji ti izdaje poslodavac - u njoj piše otprilike "Osoba x je zaposlena u firmi y".

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj anamix prvotno napisa Vidi poruku
    jel netko zna šta treba napisati u zahtjevu za upis u vrtić pod točkom 3. da li majka-otac ima rješenje o korištenju rodiljnog dopusta...da, naziv prava....
    ja to ne kužim. mislim, jesam na porodiljnom ali nikakvo rješenje niti dsam dobila, niti sam tražila
    Meni su u vrtiću rekli da ako ćemo iskoristiti cijelu godinu rodiljnog / roditeljskog dopusta na koju imamo pravo prije nego dijete kreće u jaslice onda tu ne trebamo upisivati ništa.
    Kad ideš na roditeljski dopust (drugih 6 mjeseci) onda dobiješ to rješenje u kojem piše do kad ti porodiljni traje.
    U svakom slučaju ako budeš mogla sama nositi zahtjev u vrtić onda možeš i na licu mjesta pitati sve što ti nije jasno.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Meni su u vrtiću rekli da ako ćemo iskoristiti cijelu godinu rodiljnog / roditeljskog dopusta na koju imamo pravo prije nego dijete kreće u jaslice onda tu ne trebamo upisivati ništa.
    Kad ideš na roditeljski dopust (drugih 6 mjeseci) onda dobiješ to rješenje u kojem piše do kad ti porodiljni traje.
    U svakom slučaju ako budeš mogla sama nositi zahtjev u vrtić onda možeš i na licu mjesta pitati sve što ti nije jasno.

thnx

davorkica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Samo da skrenem pažnju da ne morate planirat trudnoću tako da rodite prije 31.08. jer smo mi prosle godine izvisili u 5 vrtića, a L je napunila u 6 mjesec godinu dana (dakle pri polasku u jaslice bi imala godinu i 3 mjeseca). Oboje zaposleni na neodređeno i nemamo baka-servis...
    Pa sam ja nakon odbijenih žalbi (u svih 5 vrtića) dala otkaz. Plaća mi je bila tolika da bi mi ostalo taman za pola kruha da sam uzela tetu cuvalicu.

I ove godine cu pokusati opet u svih 5, ali sumnjam da će se išta pozitivno dogodit jer jos uvijek nismo nasli vezu

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

da li ima veze za upis koji dan predate papire ili dobivaju koji prvi predaju? uopce mi nije jasno kako se to rangira..ili po datumu rodjenja?

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

lore, odgovor na to pitanje bismo sve mi htjele znati zato i jesmo ogorčene. kad sam ja pitala zašto je pero perić primljen, a ivo ivić nije, a oba ispunjavaju uvjete upisa (plus njih 150 takvih, a primaju npr. 30), samo su slegnuli ramenima uz rečenicu: ne odlučujemo mi o tome, već grad Velika Gorica. ono, pitala sam ih po kojem kriteriju to odlučuju, da li po visini djeteta (po vrsti) , po kilaži, uadlejnosti roditelja od posla, primanjima roditelja, po čemu??? pa si tumačim da ipak odlučuje nekakva veza ili jačina veze, u slučaju da svih 150 dođe s vezom...to mi je enigma i dan danas...

btw, danas smo predali papire i u tom vrtiću nam je rečeno da imaju samo 150 slobodnih mjesta, te da su neki na listi čekanja još od prošle šk. godine i da oni imaju prednost te ako ne upadnemo da će nas uzeti u obzir jednog dna tijekom godine, ako se koje dijete ispiše...juhu, jupi!!

moje dijete je rođeno krajem travnja, dakle nismo se ni imali šanse prijavit u državni vrtić jer je to već bila polovica 2. polugodišta kad je navršio godinu dana, pa smo morali u privatni...dakle ni ja nisam dobro isplanirala kad ću ga rodit. mislim, da nije žalosno, bilo bi smiješno :/

davorkica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Liste su potpuno ne transparentne i rezultati upisane djece su složeni po abecednom redu (kao i one koja nisu upisana). Tako da po tome nemas pojma koji si na toj slavnoj listi čekanja i nemas pojma po kojim kriterijima je netko upao, a netko nije. Tako smo mi bili 80 i neki "ispod crte" jer nam je prezime sa slovom pri kraju abecede.
    I sad, je li to taj poredak čekanja? Jesam li maloj trebala onda dati svoje djevojačko prezime koje je s početka abecede? Ili mi je jednostavno trebala veza? Ljuta sam....

Ma nego da postavim jedno konkretno pitanje.
    Nisam nigdje vidila da ove godine traze potvrdu o redovitom cijepljenju. Treba?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hahaha..sva sreca da je nase prezime pocetkom abecede ) ja cu poluditi, ovo je tragikomedija..lakse je upasti na fax nego u vrtic

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj davorkica prvotno napisa Vidi poruku
    Liste su potpuno ne transparentne i rezultati upisane djece su složeni po abecednom redu (kao i one koja nisu upisana). Tako da po tome nemas pojma koji si na toj slavnoj listi čekanja i nemas pojma po kojim kriterijima je netko upao, a netko nije. Tako smo mi bili 80 i neki "ispod crte" jer nam je prezime sa slovom pri kraju abecede.
    I sad, je li to taj poredak čekanja? Jesam li maloj trebala onda dati svoje djevojačko prezime koje je s početka abecede? Ili mi je jednostavno trebala veza? Ljuta sam....

Ma nego da postavim jedno konkretno pitanje.
    Nisam nigdje vidila da ove godine traze potvrdu o redovitom cijepljenju. Treba?
    ove godine ne treba kod prijave nego tek kod upisa

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

nama je rekla da će rezultati upisa visjet na vrtiću najkasnije do 15.6., a mozda već i od 1.6. dakle, čini mi se dosta transparentnim...ne znam kaj im sd točno to znači, ali pretpostavljam daće pisat koja su djeca primljena, a koaj nisu. ili će samo pisat koja nisu, bez mogućnosti uvida u to koja jesu?
    i mi smo na početku abecede, ali mislim da ih ne primaju po abecedi. veza je ta koja kroji sudbinu te dječice...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne mogu vjerovati da su se stvari toliko promjenile unatrag sedam godina...
    Prije osam godina sam sina upisivala na jaslice na Pešćenici, upali samo u onu grupu gdje primaju djecu od šest mjeseci, ali samo se predomislili pa ga je čuvala baka do 1,5 godinu.
    Nakon toga je išao u jasllice, imali smo na izbor dva vrtića i još smo mogli birati lokaciju unutrar vrtića u koji želimo da ide. Bez veze i poznanstva, jedini uvjet zadovoljen da smo oboje bili zaposleni.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj davorkica prvotno napisa Vidi poruku
    Liste su potpuno ne transparentne i rezultati upisane djece su složeni po abecednom redu (kao i one koja nisu upisana).
    ja bih rekla kako je ovo najmanji problem: pretpostavljam da su liste objavljene prema abecednom redu zbog jednostavnosti traženja.
    i da su to sve djeca s maksimalnim brojem bodova.

ali se slažem da bi liste čekanja trebale biti formirane prema bodovnom sustavu kako bi svaki roditelj mogao znati kolike su šanse djeteta da bude upisano i da zna koji dio uvjeta nije zadovoljio.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Zašto na formularu treba upisati u koje smo vrtiće predali molbu?
    Jel to da vide koliko smo očajni
    Ono, ako si predao u 10 vrtića, fakat ti nema tko čuvati dijete.

davorkica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ja bih rekla kako je ovo najmanji problem: pretpostavljam da su liste objavljene prema abecednom redu zbog jednostavnosti traženja.
    i da su to sve djeca s maksimalnim brojem bodova.

ali se slažem da bi liste čekanja trebale biti formirane prema bodovnom sustavu kako bi svaki roditelj mogao znati kolike su šanse djeteta da bude upisano i da zna koji dio uvjeta nije zadovoljio.
    Ma znam da je tako složeno zbog jednostavnosti pretrage , ali se tu otvara široki prostor za muljaže.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •