Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 55

Tema: zabranjuju se podne puzle

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno zabranjuju se podne puzle

Ne znam je li dobar podforum, premjestite ako nije

Belgija zabranjuje prodaju svih podnih puzli zbog sadržaja kancerogenih spojeva

http://www.euronews.net/2010/12/11/b...s-puzzle-mats/

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Znala sam da imam neki skriveni razlog zašto mi se te puzzle nikad nisu sviđale i zašto sam ih odbijala koristit

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi smo ih kupili za Janka dok je bio mali, shvatili da to nikako nije za malu djecu i brzo ih maknuli i nikad ih više nismo koristili.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

a moja Nika ko mala bila mjesecima na njima! :/

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Ripcord prvotno napisa Vidi poruku
    Znala sam da imam neki skriveni razlog zašto mi se te puzzle nikad nisu sviđale i zašto sam ih odbijala koristit
    takoder

nama je moja mama kupila, i tek sad sam im nasla namjenu, stoje ispod tobogana u sobi.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

must-in igračka ovog foruma
    bucka, ne sekiraj se, nije ih pojela

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

koliko god se trudim činiti suprotno i zaštititi djecu od lošeg muka mi je od toga da svaki dan čitam da sustavno trujem svoju djecu hranom/odjećom/obućom/puzzlama/igračkama....
    poludjet ću od svih tih informacija...
    jer ne mogu nabavljati apsolutno sve organsko što se tiče hrane
    odjeća, obuća made in kina kao i hrpa igračaka...ma mislim ovo je kap u moru od svega ostalog groznog

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ZO
    Potpis!
    Posljednje uređivanje od Smajlich : 15.03.2011. at 12:36

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja ih nisam koristila zbog štetnog sastava nego abog sitnijih dijelova oko slova i zbog toga što nije baš preteško otkinuti komadić s kojim se dijete može ugušiti.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

kaj se vi sekirate, po ko zna čemu kancerogenom smo se mi valjuškali, šta li smo sve pojeli i kakve smo sve lijekove popili, da ne pričam o našim starcima. samo to niko nije znao.
    ne možemo živjeti pod staklenim zvonom, nažalost.
    uostalom, život sam po sebi je kancerogen.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
    kaj se vi sekirate, po ko zna čemu kancerogenom smo se mi valjuškali, šta li smo sve pojeli i kakve smo sve lijekove popili, da ne pričam o našim starcima. Samo to niko nije znao.
    Ne možemo živjeti pod staklenim zvonom, nažalost.
    Uostalom, život sam po sebi je kancerogen.
    veliki potpis!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

umiljata... tak se radi na poslu mislim stvarno....

inače, potpis na gitu75

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ne kuzim takav pristup. AKo smo saznali da je nesto skodljivo, nije li logicno izbaciti to iz upotrebe?
    Mislim, ako vam ne smeta saznanje da podne puzzle sadrze kancerogene spojeve, jel vam mozemo poslati svoje? Ono, da ne bacimo?

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mi smo kupili te puzzle i koristili ih jedan dan jer smo zaključili da se lako otkine komadić, užasno smrde što me je potaknulo na malo online istraživanje o tim puzzlama, pročitala sam da ispuštaju formaldehid, jako opasan spoj, izaziva alergije (dermatitis), kancerogen je, i tko zna što još

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

tko ce danas biti pametan...pogotovo sto sad cujem teorije urote da europljani daju ovakve informacije kako bi bojkotirali kinesku proizvodnju...ne znas vise sto, kome i kako vjerovati... samo se sjetim kako smo prije desetak godina hvalili soju, ono tipa super zamjena za meso, a danas ispada da je puna estrogena, modificirana, ovakva, onakva...

meni su ove puzzle bile super za stariju kci, doduse ne sjecam se jesu li smrdile, oprane su stotinu puta u masini i ja te iste sad koristim i za klinca...ne znam inace kako bih ga drzala na podu, tepihe nemamo, parket se klize? otkinut ne zna jos uvijek nista, ali ona ih u tri godine koristenja niti jednu nije otkinula, jedino sad kad krene unistavat bracine igracke. ma nisam pametna, jos jedna stvar oko koje cu se sekirati...

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

čekajte malo o kojim puzlama se radi? ja imam one na abecedu, jel moguće da su to otkrili tek sad nakon milijun godina šta se koriste? malo mi je glupa ta priča... a Belgija, hm, nemaju ni vladu već 2 godine pa mi ne ulijevaju povjerenje

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mk ih imamo skoro 3 godine ( ja sam citala da su neke skodne ako smrde mi so dobili 2 pakete tih nekih "smrdljivih" otvorila- bacila...ove koje su nam na podu nisu imale miris kupljenje u TL a dijete mi ima AD ali igra se na njima cijelu godinu a samo zimi joj koza reagira, i prvi AD se pojavio prije nego su se puzzle pojavile u nasoj kuci u svakom slucaju idu van jos danas.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ne želim reći da te puzzle izazivaju Ad, uzroci AD-a su vrlo različiti, ali ja osobno imam AD i reagiram na formal dehid (otkriveno testovima), kćer mi je pak dobila AD na dodir s tepihom koji je sadržavao poliestar, od kad smo maknuli taj tepih i AD je nestao, ne znam, ja pušem i na hladno, bolje izbjeći
    ja sam svoju držala na deki na podu umjesto na tim puzzlama, a kad je počela puzat, iaonako ju više nitko nije mogao zadržat na jednom mjestu
    sad nam opet ne trebaju puzzle jer ne sjedi na podu nego u svojoj foteljici, ali namjeravam joj za igru na podu kupiti tepih od 100%pamuka (nije baš lako nać) i ispod staviti protukliznu podlogu kako bi imala svoj kutak jer je trenutno sve u kući ili parket ili pločice

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

A baš sam danas s mužićem pričala kako ćemo dnevni boravak pretvoriti u puzaonicu i da moramo nabaviti te puzzle. Sad moramo smisliti nešto drugo.. Dekica mi se ne čini kao najbolje rješenje jer se gužva i podvlači.. Možda neki fora tepih??

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ima i ovih profi strunjača!
    valjda su one ok!
    http://www.mmaxion.com/Shop/BrowsePr...?CategoryId=29

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zasto su vam uopce potrebne te strunjace i spuzve? NIsam ih nikad koristila, pa ne kuzim bas svrhu.
    Mozda da umjesto toga kupite neki od onih tankih madraca, zapravo, nisu to madraci nego ono sto se stavi na madrac. Kao štepdeka, samo madračasto.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Zasto su vam uopce potrebne te strunjace i spuzve? NIsam ih nikad koristila, pa ne kuzim bas svrhu.
    Mozda da umjesto toga kupite neki od onih tankih madraca, zapravo, nisu to madraci nego ono sto se stavi na madrac. Kao štepdeka, samo madračasto.
    ni ja im ne kužim svrhu, dok su mali i ne pužu, ok im je deka ili baby gym ,kad počnu puzat, ionako neće bit na ograničenom dijelu puzzli

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam skužila da nemaju svrhu kad smo ih kao nadobudno stavili za prvo dijete na pod...Još pošto je on bio bebač koji sve stavlja u usta, i moguće i nemoguće, brzo smo ih hitili...

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mi smo ih kupili ali je nedugo nakon toga bilo objavljeno da sadrže štetne spojeve pa sam ih izbacila.
    Nekako se svaki dan pitam kad se J igra sa skupim didaktičkim igračkama za koje smo dali dosta love upravo zato jer nisu štetne dali je to stvarno tako, stvarno malo čemu vjerujem u današnje vrijeme.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo ih kupili ali je nedugo nakon toga bilo objavljeno da sadrže štetne spojeve pa sam ih izbacila.
    Nekako se svaki dan pitam kad se J igra sa skupim didaktičkim igračkama za koje smo dali dosta love upravo zato jer nisu štetne dali je to stvarno tako, stvarno malo čemu vjerujem u današnje vrijeme.
    slažem se, nažalost, ne možemo za sigurnošću znati za puno igračaka da li su štetne ili nisu, ali zato izbjegavam one za koje je to otkriveno

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj je zvakao slova...A sta sad, ne mogu vratit vrijeme. Inace je na njima proveo puno vremena ali su one bile samo podloga, jos je bila i deka, kad je bilo hladnije i plahta jos na to sve. Tako da, osim povremenog zvakanja, nije bio u drugom kontaktu. Nisu smrdile, kupila sam ih u Djecjem svijetu, prala sam ih nekoliko puta u vesmasini, sad su spremljene i cekaju drugu bebu al cini se da ce ipak morat u smece...

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    ni ja im ne kužim svrhu, dok su mali i ne pužu, ok im je deka ili baby gym ,kad počnu puzat, ionako neće bit na ograničenom dijelu puzzli

mi smo ih koristili za vježbu i to smo počeli jako rano ( bio je hipotoničan i imao je torticolis ). Prvo smo pokušavali na dekici, ali ona se frkala.
    i što da mislim nakon gornjeg linka ............stariji ima AD i astmu, a mlađa AD i bronhitis

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Sunshine Shoot prvotno napisa Vidi poruku
    A baš sam danas s mužićem pričala kako ćemo dnevni boravak pretvoriti u puzaonicu i da moramo nabaviti te puzzle.
    To smo mi imali do selidbe. Tako da smo jednu godinu dana imali taj cijeli dnevni boravak u tim puzzlama i bila je veeelika šarena igraonica za nas i naše male prijatelje koji su nam često dolazili. I da, svi redom su čupali i pokušavali pojest te puzzle (bili su puzavci kojima su izbijali zubići). Muka mi je sad kad čitam ovakve stvari i jedino o čemu sad razmišljam je koliko toga toksičnog upravo koristimo, imamo u svom domu.
    Posljednje uređivanje od .kala. : 15.03.2011. at 21:04

Demi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    must-in igračka ovog foruma
    bucka, ne sekiraj se, nije ih pojela
    Stetni sastojci se upijaju preko koze i udisanjem neki dan bilo na potrosackom kodu usporedba...sat vremena igranja s igrackom koje ima xy stetni sastojak je kao da je dijete popusilo 40 cigareta

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Demi prvotno napisa Vidi poruku
    Stetni sastojci se upijaju preko koze i udisanjem neki dan bilo na potrosackom kodu usporedba...sat vremena igranja s igrackom koje ima xy stetni sastojak je kao da je dijete popusilo 40 cigareta
    formal dehid ili? jer njega ima posvuda, znam jer sam ja dobila popis stvari od dermatologa koje trebam izbjegavati baš zbog tog sastojka

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja ne kuzim takav pristup. AKo smo saznali da je nesto skodljivo, nije li logicno izbaciti to iz upotrebe?
    Mislim, ako vam ne smeta saznanje da podne puzzle sadrze kancerogene spojeve, jel vam mozemo poslati svoje? Ono, da ne bacimo?
    A gle, dobila sam te puzzle kad nisam imala pojma da su štetne. U međuvremenu sam saznala, ali mi i dalje trebaju (zbog druge curke), jer nam je dosta dnevnog boravka pod parketima. nijedna moja curka ih nije pojela, grizle ih jesu, ali te su puzzle stare 8 godina, prošle su pranja i pranja i čisto sumnjam da je ikakvog sastava (štetnog ili ne-štetnog) još ostalo u njima.
    uostalom, kad su vani valjaju se po podu, zmazane ruke stavljaju u usta i tako mogu nabrojati još xy stvari koje rade, a da su štetne za njihovo zdravlje. i kaj da sad radim? da ih zatvorim u kuću, stavim u sterilne uvjete i pod stakleno zvono? ne pada mi na pamet.
    a isto tako, ni kuća mi nikad nije bila sterilno čista, pa bi se i o tome dalo raspravljati, kaj bi sve trebala maknuti iz nje .

Demi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    formal dehid ili? jer njega ima posvuda, znam jer sam ja dobila popis stvari od dermatologa koje trebam izbjegavati baš zbog tog sastojka
    Ne sjecam se, ta me usporedba s cigaretama jako dojmila pa sa si zapamtila....nego, jel bi mogla napisati taj popis od dermatologa? moglo bi nam svima bit korisno znati

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

jesu li puzzle štetne samo za djecu ili su štetne za ljude općenito? mislim jel štetno griženje puzzli ili one isparavaju neke štetne sastojke.

šta je sa tatami puzzlama i školskom djecom koja treniraju judo i sl.? jel su i te puzzle štetne ili samo one male sa slovima koja se vade van?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj kajsa prvotno napisa Vidi poruku
    šta je sa tatami puzzlama i školskom djecom koja treniraju judo i sl.? jel su i te puzzle štetne ili samo one male sa slovima koja se vade van?
    ovo i mene zanima!

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj umiljata prvotno napisa Vidi poruku
    A gle, dobila sam te puzzle kad nisam imala pojma da su štetne. U međuvremenu sam saznala, ali mi i dalje trebaju (zbog druge curke), jer nam je dosta dnevnog boravka pod parketima.
    I ja sam ih imala. Sad su mi na moru i čim dođemo na ljeto dolje idu u smeće. Ne kužim ovaj tvoj pristup. Kako djetetu treba nešto što je dokazano štetno?

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Demi prvotno napisa Vidi poruku
    Ne sjecam se, ta me usporedba s cigaretama jako dojmila pa sa si zapamtila....nego, jel bi mogla napisati taj popis od dermatologa? moglo bi nam svima bit korisno znati
    moram potražit taj papir, ali ima ga svuda, znam da ga ima u papiru, ambalaži šampona i ostale kozmetike...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    I ja sam ih imala. Sad su mi na moru i čim dođemo na ljeto dolje idu u smeće. Ne kužim ovaj tvoj pristup. Kako djetetu treba nešto što je dokazano štetno?
    Treba mi jer ne želim da se igra na hladnom parketu ili da lupa s glavom(u fazi dizanja i učenja hodanja) po istom. Puzzle joj ne služe da bi ih po cijele dane lizala, stavila ih je u usta 2-3 puta, i mislim da od toga ne bu smrtno oboljela. Po tome bi više od pola stvari u stanu trebala maknuti zbog štetnosti. Mislim da veću štetu može napraviti stavljanje zmazanih ruku u usta. uostalom, zar je tebi tvoj stan uvijek sterilno čist?
    u kakvim smo sve uvjetima mi odrastali? o našim roditeljima da ne govorim.
    Samo mislim da ne treba baš u svemu pretjerivati, ali to je samo moje mišljenje. Ko želi nek se složi, ko ne, ne mora. Baci puzzle i super. Ali možda ti je i kasno za to, jer i sama kažeš da si ih koristila - znači šteta je već učinjena .

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

tina55, znam da nisi zeljela reci kako su puzzle uzrok AD-u ali ja samu sebe preispiotujem. Ja sam isla logikom da je bolje da su puzzle ma podu nego neki tepih zbog prasine, AD i vuna ili poliesteri ne idu bas zajedno pa su mi se puzzle cinile kao dobro rijesenje ( sad mi je krivo ali sto cu vrijeme ne mogu vratiti )

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

meni su sve te informacije upitne jer kad je nešto stvarno opasno po zdravlje povlači se s tržišta iste sekunde.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

jutros otisle u kontejner
    Posljednje uređivanje od eda : 16.03.2011. at 15:59

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
    meni su sve te informacije upitne jer kad je nešto stvarno opasno po zdravlje povlači se s tržišta iste sekunde.
    To ti se samo tako cini.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Svatko odlučuje za sebe, naravno, ali i naše piče ravno u smeće. Već je bila prošle godine takva vijest
    (o štetnosti), čini mi se,
    mm ih je onda maknuo s poda odmah, a sad ćemo ih se i riješiti za ozbač.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj umiljata prvotno napisa Vidi poruku
    uostalom, zar je tebi tvoj stan uvijek sterilno čist?
    Naravno da ne. To pak nije zdravo.
    Ali nečisto i kancerogeno nije isto.
    Al dobro, tvoja stvar.
    I da, nadam se da nije nikakva šteta učinjena. Ali sigurno neću svjesno činiti još štete.

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

evo na ovom linku možete nać proizvode zabranjene u eu

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Posljednje uređivanje od nahla : 16.03.2011. at 19:59

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

nahla krivi link

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ne znam zašto, sinoć mi je bilo ok
    uglavnom uguglajte RAPEX to je ona stranica iz potrošačkog koda

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Podizem! Mi dobili ove puzzle od bake za vjezbanje...da li se nesto promijenilo unazad godinu i pol? Ne znam da li da ih koristim?

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja koristim, pa ne liže ih... ne stavlja u usta
    kad je fizioterapeut dolazio nije ništa komentirao za njih.
    čak sam ih mislila stavit u kuhinju da ja gazim po njima, a i mali bi stalno u kuhinju pa d amu je toplo...

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Koristila. I dok nisam znala za štetnost i kad sam saznala .

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •