Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Tepison

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Tepison

znam da ga mnogi ne vole, ali ja :seljanka: obožavam ono kad je u austriji u hotelu tepison od zida do zida. Da li itko ima tepison doma, neki fora, lijepi po cijelom stanu? Ono što sam vidjela u baumaxu i tak mi se baš ne sviđa... Gdje ima najveći izbor tepisona, kako se to postavlja, dal ima neke svoje lajsne, a cijena da je sitnica, naravno... Moje želje, moji snovi... Dugo si o tome maštam, pa ako imate kakvu korisnu informaciju možda krenem u akciju

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi imamo tapisone u svim prostorijama osim naravno radni dio kuhinje/blagavaona/kupaonica. U dnevnoj i hodniku koji je povezan sa dnevnom te manjem hodniku koji se nastavlja na ovaj prvi je isti tapison. U našoj spavaćoj je drugačiji i u dječjoj sobi je dječja tema. Ovaj koji je u dnevnoj je Baltin, u spavaćoj i dječjoj su neki manje kvalitetni i jeftiniji od Balte. Inače ovaj u dnevnoj je stavljen prošlo ljeto, a ovi drugi prije 6-7 godina. Jako sam zadovoljna sa baltinim tepisonom (http://www.tepih-centar.hr/wp-conten...ini_FR_AB1.pdf - druga stranica predzadnji red zadnji desno 640) - impregniran je i ako nešto kapne samo sa vlažnom maramicom pokupim, ne upija se u vlakna. Znam da ih ima u tepih centru, iako sam ga ja nabavila direktno od dobavljača jer mi je tako bi jeftiniji jedno 30tak%. Inače na rubove mogu ići lajsne odnosno tapison ide ispod lajsni, možeš ga rubiti...ovisi o ukusu. Ja ovaj Baltin nisam rubila već je sjeo točno uz rub lajsne od parketa. Mislim da imam negdje fotku sobe - mogu ti mejlati ako hoćeš vidjeti kako izgleda. Tapisona imaš more...Vorverkovi su prekrasni-prije su u KIKI imali njihove uzorke - ma mrak, ali skupi do bola....Održavanje je usisavanje, nema brisanja parketa/laminata..dobar usisavač i to je to...nema mucica prašine...

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne ne ne ne ne ne ne ne ne.

To je otprilike ono sto mogu reci o tapisonima.

U Americi su - svuda. U kucama, stanovima, bolnicama, hotelima, ducanima. I sve skupa je fuj. Em je prljavo, em smrdi.

Nama je gornji kat kuce sav u tapisonu (takav je dosao, zajedno s kucom) i ne mogu docekati dan kad cu doci do vremena i novaca da ga se rijesim jednom zauvijek. Jedino cemu mi taj kat trenutno sluzi je - skladiste i prostor za macjin zahod, a djelomicno je to upravo zbog tih odurnih tepiha.

Da ne ispada da mi se gadi samo naslijedjeni - imaju ga i u kuci muzevih roditelja i, usprkos odrzavanju i ciscenju, cijele dane sam odljepljivala dlake s robe, poda, papuca...

Uzas. :/
    Posljednje uređivanje od Kaae : 15.03.2011. at 19:02

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

potpisujem kaae...

zivimo u iznajmljenoj kuci skoro tri godine, smrad i prasina koju tepison usisa u sebe jako se, izuzetno tesko, ciste.

a ovo
    Održavanje je usisavanje, nema brisanja parketa/laminata..dobar usisavač i to je to...nema mucica prašine...
    moze vrijediti u prvoj godini-dvije imanja tepisona, nakon toga bi trebalo imati profi industrijski usisivac (onaj koji dodje u kombiju i ima za pogon agregat...) da bi se usisalo posteno...

trust me - ne zelite vidjet sto takav profi usisivac/cistac izvuce iz tepisona po kojem ponosno i lagano hodamo bosi i po kojem se rado djeca valjaju...

eto, zivim u ocekivanju prilike da posjedujem svoju kucu (koja ce, ako bude ovdje, 99 posto imat tapison) i da ga se s gustom rijesim...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja nemam niš protiv tapisona. imamo ga u spavaćoj i dječjoj sobi. održavamo ga običnim usisavačem i nemamo nikakvih problema s mucicama. u spavaćoj sobi ga imamo 5 godina, a u dječjoj 4 godine..
    Što se tiče zmazanoće, mislim da ju podjednako privlače i tapisoni i tepisi.
    Bila sam i kod frendice u Americi koje je isto po cijeloj kući imala tapisone, 3 djece i pesa i apsolutno nikad nisam osjetila nikakav smrad iz njih.

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Odabir tepih/tapison/parket/laminat je individualna odluka koja se donosi prema životnim navikama/kućnim ljubimcima/stupnju održavanja čistoće/preferiranim pravilima ponašanja u stanu.
    Ja mogu samo iznijeti vlastito iskustvo jer cijeli život imam tapisone u prostorima gdje živim ili sam živjela. Problema nikada nisam imala sa smradom (nema kućne ljubimce, i ne znam od kuda bi smrad trebao doći?)...ne kužim niti što se osim prašine i vlasi kose, te pokoje mrvice može izvući iz tapisona a da to isto nema na parketu? Parket opereš, tepison/tepih usiseš...čisto i jedno i drugo...
    Isto tako danas ima ogroman izbor prekrasnih tapisona - impregniranih, antialergijskih....koje je zaista lako održavati i bez neznam kakvih turbo usisavača...naravno ako ne živiš na autobusnom kolodvoru pa se svi prešetavaju u blatnim cipelama, pljuckaju, tresu cigaretu ili kaj ja znam koji horor scenario...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mislim naš plan je baciti taj tepison za par godina, nije nam trajno riješenje, tako da se ne sekiram oko dugoročnog održavanja. Prvih par godina bi usisavač i obično pranje trebali biti dovoljni, ne? Hvala ivano2, ovo izgleda kvalietno- moram malo razgledati, mi imamo skromni buđet za to s obzirom da nije trajno riješenje... Tepih centar, tepih land i di još?

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

nešto imaju i Bauhaus i Baumax...i to je više manje to...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kako si došla do dobavljača za ovu marku- gdje je to. 30 posto jeftinije nije malo, ali zavisi od kojeg iznosa

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mi svoje 1-2 puta godišnje odnesemo na terasu i dobro namočimo, operemo četkama, deterđentom i šmrkom. Objesimo ih i kad je sunčano ili vjetrovito osuše se za jedan dan. Između toga je dovoljan usisavač. Imamo životinje, mačku i psa, ali naravno da ne smrdi. Ni životinje nam same po sebi ne smrde ako se vodi briga o njima. Kad se ofucaju (tepisoni, ne životinje) kupit ćemo nove. Meni su njihove dobre strane što je djeci toplije kad se valjaju po podu, i zimi mogu trčati u čarapama, ne skliže im se, manje je buke kad padne toranj od legića. I bolje im je pasti s kauča na glavu na tepison nego na parket.
    Ovi naši su uglavnom obrubljeni, lako ih je izvaditi, sfrkati i nositi. Ovi manji se mogu bućnuti u kadu i oprati.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kako iznosite tapison? :?
    Posljednje uređivanje od Kaae : 17.03.2011. at 19:12

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Aha, pretpostavljam da je rijec o velikim tepisima, ne onom lijepljenom tapisonu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Aha, pretpostavljam da je rijec o velikim tepisima, ne onom lijepljenom tapisonu.
    ima tepisona koji se ne lijepe

ja sam razmišljala o tepisonu za jdečju sobicu, ali one koje sam ja gledala ...uf... preskupo - ali se zato svi kunu u kvaliteteu, održavanje bla bla ... možda jednog dana ...

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Kako iznosite tapison? :?
    Zarolaš ga, pod ruku i van, može i kroz prozor
    Dobro pretpostavljaš, nismo ih zalijepili, normalno. To bi bila koma za održavanje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •