[I nadam se da je s tobom sada sve u redu? Koje su posljedice (za tebe)? Što je sa idućim trudnoćama? Imaš li koju terapiju?

Da, ja sam ok, beban je bio i ostao ok. Moja prica je ionako bila dugacka pa nisam opisivala bas sve detalje. Cijeli zivot imam niski tlak 90/60, u trudnoci gotovo isti..100/55, 115/60..Na hitnu sam došla sa tlakom 180/120 ! A iiiiimam doma tlakomjer..ali nije mi padalo na pamet da me glava od toga boli. Kao sto se moze procitati, Hellp ugrozava razne organe..jetru, bubrege... Meni je "napao" jetru i to je bila ona bol koju sam osjetila, jetru su mi "popravili", oporavila sam se relativno brzo, bili su vrlo zadovoljni mojim oporavkom i nalazima koji su svakim danom bili sve bolji. Koliko znam, posljedica necu imati nikakvih, kao sto se zna da je to bolest trudnoce, tako sa trudnocom i nestaje, tj. nakon babinja potpuno. Tlak mi je prvih tjedana bio visok, sad je sve po starom, bila sam na jetrenim probama, pregledu krvi...sve je u najboljem redu.
Sto se tice druge trudnoce, mogu imati istu situaciju i ne moram, ali u svakom slucaju treba obratiti paznju na sve to u drugoj trudnoci i pozorno pratiti. Nemam nikakvu terapiju. Imala sam srecu sto mi nije zahvatilo i bubrege jer znam upravo slucaj jedne zene kojoj su zbog Hellpa otkazali bubrezi pri porodu i na zalost nije se izvukla.