Nina, simptomi su dosli relativno naglo.. Kako sam vec napisala, cijelu trudnocu nisam imala nikakve bolove ni tegobe. Jedino sto nisam spomenula u prici da taj dan kad sam zavrsila na hitnoj, to je bilo drugi put da sam osjetila tu bol. Zasto prvi put nisam otisla na hitnu? Dva su razloga. Bilo je to tri dana prije nego sto sam rodila. 31.10 sam bila na redovnoj kontroli kod svoje ginekologice i spomenula sam da mi je nocas "nesto iscurilo" pa da provjeri o cemu se radi. Rekla je da nije plodna voda vec vjerojatno obilniji iscjedak, ali ako se ponovi jos u toku dana nek odem na hitnu navecer i napomenula da je pitanje dana kada cu roditi, da cu svakako roditi pije termina (15.11). Ponovilo se nije, ali sam ja ipak otisla tu vecer na hitnu radi svoje sigurnosti, nesto me kopkalo...Pregledali,potvrdili da se ne radi o plodnoj vodi, nije bilo nikoga na hitnoj pa sam stvarno dobila detaljan pregled..i vaginalni i ctg i ultrazvuk kod dva doktora na dva aparata. sve ok,,sve 5. Potvrdili su mi da cu roditi ranije od termina. Te veceri dosla sam doma, legla u krevet i u 1 sat u noci probudila me bol u vratu, glavi..mislila sam prvo da sam se zalezala jer me glava nikad nije boljela u trudnoci..ustala sam i otisla u dnevnu sobu jer mi nije bas bilo dobro pa da ne budim muza jaukanjem i okretanjem... tada su poceli ostali bolovi..trbuh..ja mislila trudovi...durala sam jake bolove od 1 do 9 ujutro kad su prestali..a mislila..Boze moj..pa trudna sam..sad to treba produrati..nitko nije rekao da ce biti lako.. Pocela sam i tehnike dubokog disanja upotrebljavati samo da bi si olaksala..cak je i djelovalo..na par sekundi nazalost pa sve ispocetka..nisam bas neki klasicni vjernik, ali znam da sam te noci molila sto god sam se sjetila..izgovarala sam tekst samo da mi koncentracija ode od boli. U 9 sati popustilo... tri dana nista..i onda 3.11. ponovo..a sto je dalje bilo, procitala si. Dakle, prvi puta nisam otisla na hitnu jer sam tu vecer bila na detaljnom pregledu prema kojem je sve bilo super, a drugo..sto nisam nikad imala trudove pa sam mislila da je to to.
Da sam te noci otisla na hitnu ponovo, uocili bi tlak i shvatili o cemu se radi i rodila bih 1.11.
Odgovor na tvoje pitanje: doslo je naglo, odjednom jaka bol bez pauza koju sam ja (glupaca) durala 8 sati. Drugi put sam odustala nakon tri sata..i sva sreca da jesam, sad se mogu svaki dan igrati s jednim malim slatkim Svenom