čula sam za hellp sindrom, nisam imala ja već cura koja je do mene ležala na SD. U svakom slučaju jako gadno i teško ga je prepoznati. Cura se izvukla zahvaljujući tome što su doktori prepoznali. Kad mi je ispičala ja sam se smrzla. Zamisli da ti netko kaže morate na hitan carski, a znate da je daleko od termina poroda. Ona siroče pitala što će biti sa djetetom. Oni joj odgovorili da dijete ima 70% šanse za preživljavanje, ali je ona njihova pacijentica i ako joj ne naprave hitan carski umrijeti će u roku od pola sata. Grozno. Ja sam se smrzla kad sam čula njezinu priču. E sad ono bitno, pitala doktora da li može imati drugo dijete jer je sirotica oduvijek htjela imati dvoje djece. Doktor ju je samo u čudu pogledao i rekao vi niste još svjesni koliko ste sreće imali, a ako ga pita da li bi joj se drugi put moglo isto dogoditi drugi put, prije nego njoj (i pokaže na mene). Dakle, curke niste vi krive za to što vam se dogodilo, to se može dogoditi svakoj od nas. Prema reakciji doktora zaključila sam da joj druga trudnoća ne bi bila baš najbolja idea. Inače, kada sam otišla iz bolnice njezina bebica je dobro napredovala. Valjda je sve O.K.