Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Trnu mi ruke

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno Trnu mi ruke

35 +4 sam danas,druga trudnoća...radila sam do prije par dana a ruke su mi sada počele toliko trnuti da imam osječaj da ću eksplodirati...i stvarno onaj osječaj, nemogu više........ima li kakve pomoći? Po noći je to toliko jako,valjda kada cirkulacija stane, da me probudi i onda moram ustati i hodati...i svaki puta pojedem nešto!!!!!!!!!!!!Prezirem sama sebe zbog toga ali to su postali kao rituali!!!!A danas idem kod dr i kad stanem na vagu biti će....opet???? Pa toliko kila??? Kao čudim se sama sebi....

partyka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ne znam ništa o trnjenju ruku, pretpostavljam da je i to jedna od brojnih radosti trudnoće. No svejedno spomeni danas doktoru na pregledu i taj simptom.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ruke hoće utrnuti od pritiska na vratnu kralježnicu. Meni se to isto događalo u trudnoći. Poslije je prestalo, pa se opet ponovilo....

Višak kila nije tu baš prednost. Manje kila lakše nosiš... Po noći popij vode ili čaja, nemoj jesti.

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Piješ li Mg (magnezij)?
    Nužan je za bolju cirkulaciju. U T bi svaki dan trebalo popiti jedni onu šumeću 300mg. Manjak Mg može dovesti i do prijevremenig poroda (http://www.poliklinika-harni.hr/teme...a/tjedan26.asp). Osim toga, dobar za probavu.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

to je sindrom karpalnog tunela u trudnoći
    nema veze sa "pravim" sindromom karpalnog kanala, nastaje zbog trudničkih hormona, i nestaje nakon poroda, u međuvremenu zna biti prilično neugodno
    imala sam to u obe trudnoće, prošlo je par mjeseci nakon poroda

ima tema negdje na forumu, sa nekoliko strana, baš o tom problemu

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

i meni trnu ruke!

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja sam imala taj problem u trecoj trudnoci,i nije prestalo nakon porodjaja.
    Mucila me zgaravica,pa sam mogla zaspati jedino na desnom boku,podupiruci vrat s 3 jastuka.
    I tako sam sama sebe upropastila....izmestila 7 vratnih prsljenova i nerve s njima.
    Kada sam rodila,nisam mogla bebi zakopcati bodi,vrhove prstiju nisam osecala.Ocajna sam bila.
    Spasila me masaza.Mesavina shiacu i jos ponecega,pocela sam s bebinih mesec dana i duuugo sam morala ici.
    I prilikom nocnog dojenja sam bila iskrivljena stalno,sto takodje steti kicmi.
    I sada mi se to desava,kada su mi ruke podignute iznad glave,ili kada nosim teske torbe s pijace.
    Ne mora da znaci da je tako kod svakoga,ali vredi proveriti vratni deo kicme.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ako slucajno preskocim dnevnu dozu šumeće tablete magnezij 300,odma tu noć imam jake grceve u nogama, nateknute ruke i noge.

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

i meni ruke trnu samo po noci ujutro se probudim jedva ispruzim dlan koliko me trgaju ruke,al nakon par minuta prestane

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

meni već 10-ak dana trnu ruke do te mjere da me fizički boli. počela sam ići na masažu (jedna babica dolazi kod nas u salon i masira) i bolje mi je.još uvijek mi nije skroz prošlo, ali mi je bolje. masirat ću se jednom tjedno dok got ću moći ležat na trbuhu.trudna sam skoro 18 tjedana.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hmm i meni su počele trniti ruke, ali dok spavam, ona ruka na kojoj ležim. već sam se mislila zabrinuti

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Pinky mozda si zalezis tu ruku. Mene ruke bole i kad se probudim i cijeli dan pomaze mi kad ih stavim pod hladnu vodu to mi bas pase. Nemogu saku stisnut koliko me bole ruke,a sudje perem u hladnoj vodi jer u toploj jos gore

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

da, hladna voda baš lipo pomaže. i isto šake nemogu stisnut kako boli.baš bude zategnuto neteceno.i trne.

dundo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

meni trnu ruke kada ležim na leđima a ruke lijepo na trbuhu i onda se probudim i ne mogu ioh pomaknuti, a baš mi paše ležati na leđima

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Meni u svakom polozaju trnu i sfrknu se ko da imam artritis jako me bole i jako su natecene,a noge nisu.sad su me pocele i svrbit dobro dok lijeva kao nadam se nekoj lovi

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa Vidi poruku
    to je sindrom karpalnog tunela u trudnoći
    nema veze sa "pravim" sindromom karpalnog kanala, nastaje zbog trudničkih hormona, i nestaje nakon poroda, u međuvremenu zna biti prilično neugodno
    imala sam to u obe trudnoće, prošlo je par mjeseci nakon poroda

ima tema negdje na forumu, sa nekoliko strana, baš o tom problemu
    Ja bih ovo potpisala - najčešći uzrok je upravo oticanje mekog tkiva unutar karpalnog kanala zbog hormona i "povećanog" krvotoka.
    Na žalost, meni je dijagnozu postavila fizijatrica i spomenula da nema nikakve terapije u trudnoći, dakle ništa dok ne prođe porod.
    Meni su neugodnosti krenule prilično rano (trne mi najčešće šaka, ali ponekad i cijela ruka, odnosno trnci uopće ne popuštaju), u prvom tromjesečju, a najteže je podnijeti nespavanje - ja spavam cca 5h na noć (i ništa preko dana). isto imam noćne seanse u obliku šetnji, ponekad i po 2h, ali ja ne mogu jesti - valjda sam prenervozna zbog toga.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Moram se nadovezati...kupi si magnezij šumeće tablete...meni su pomogle.
    Popijem jednu prije spavanja i milina!!
    Inače sam svaku noć provela šetajući ili prebacujući se s jedne strane kreveta na drugu,neopisiv osjećaj,kao da mi nešto hoda po nogama.
    Magnezij me spasio..

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj anđela444 prvotno napisa Vidi poruku
    Moram se nadovezati...kupi si magnezij šumeće tablete...meni su pomogle.
    Popijem jednu prije spavanja i milina!!
    Inače sam svaku noć provela šetajući ili prebacujući se s jedne strane kreveta na drugu,neopisiv osjećaj,kao da mi nešto hoda po nogama.
    Magnezij me spasio..

Meni magnezij, na žalost ništa ne pomaže, ali ga svejedno pijem. Meni trnu i lijeva ruka i lijeva noga, također šećem po noći jer mi je najgore u ležećem položaju. Koristim lioton gel, TENS (aparat za stimulaciju živaca - preporučila fizijatrica), a u iznimnim situacijama Diclo duo sprej (ali, stvano kada ne mogu izdržati jer zadnjih 5 mjeseci spavam 4-5h na noć).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •