Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: što bi to moglo biti?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno što bi to moglo biti?

Dakle, cure, budući da nisam naišla na ništa slično, otvaram novu temu.
    Trudna sam 32+3, i već neko vrijeme mi se nešto čudno događa.
    Jedno pet do deset puta dnevno, uvijek kad ležim, meni se iz čista mira
    ubrza rad srca i osjetim navalu topline u lice. Prije toga osjetim kao da mi se utroba okreće. (opis je...znam, ali ne mogu bolje), a malo mi se i stvrdne trbuh. To traje možda nekih dvadesetak sekundi. Uvijek
    se događa dok ležim, nikad dok sam u pokretu.
    Anemična sam, hemoglobin mi je bio 94, uzimam heferol ali neredovito.
    Ako je to zbog anemičnosti, buni me što se događa dok mirujem, možda su kontrakcije?
    Inače je bebica dosta živahna u trbuhu, ako to ima neke veze.
    Jučer kad je bilo užasno toplo, baš sam se loše osjećala s tim navalama
    vrućine. Tlak i proteini su mi ok, vaginalce ne radim, na uzv sve ok.

Jel netko ima ovakvo iskustvo? Trebam li se nešto zabrinuti?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meni se to redovito događalo u slučajevima kad su mi se bebe rastezale ili premještale ili nešto....
    dakle, prvo osjetim navalu topline, osjetim kao da me netko steže oko trbuha i onda vidim nečiju glavu/nogu/ruku/guzu ocrtava se na trbuhu i izdeformira mi ga
    imam par slika, izgleda nevjerojatno, svi su i u bolnici bili u čudu kada mi se to dešavalo
    no ja sam sitna, a dvije bebe su bile u trbuhu

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pa i meni se čini da je to bebino maslo, neki neugodan osjećaj, kao da mi razvlači unutarnje organe.Samo ne znam zašto se onda pojačava rad srca, taj dio mi nije jasan.
    Posljednje uređivanje od Dijana : 16.03.2011. at 12:42

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam imala osjećaj da mi rastežu i krvne žile, stišću valjda sve što postoji unutra, pa valjda to djeluje i na krvotok, a onda i srce poludi
    meni je baš znao biti neugodan osjećaj iako sam se kasnije navikla, šoralo me to od nekih 30 tjedana nadalje
    ja sam to spominjala doktorici, ali nije reagirala, spomeni i ti svakako

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ajme, još samo par tjedana... )))
    baš

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

nešto slično se i meni događalo. nalet vrućine i pojačan rad srca. nemam pojma što je to bilo, al evo preživjela. pitaj doktora.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    ajme, još samo par tjedana... )))
    baš
    Je, brzo je prošlo, iako u ovoj trudnoći odbrojavam svaki dan.
    Kod mene je ispalo tako da je nakon spontanog moja opuštenost
    otišla pa-pa, pa sam prvo cvikala od prvih kritičnih 12 tjedana, a sad
    me pere strah od prijevremenog poroda , pojma nemam zašto, sve je u redu. Sve osluškujem, pratim, jedino se ne dam giniću u šake...

Hvala na iskustvima, evo ponavlja se to i dalje. I da, i kod mene je počelo negdje oko 30. tjedna.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Dijana, samo da ti čestitam .

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    nalet vrućine i pojačan rad srca. nemam pojma što je to bilo, al evo preživjela. pitaj doktora.
    34+3TT sam i isto negdi od 30.TT mi se to događalo. neki dan sam mislila da cu se srušiti. baš nalet vručine.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni se vec sad to dogada sa 22 tj. Posebno ako legnem na leda. U T sa Svenom me i ginekolog svaki put, potkraj trudnoce, tokom pregleda pitao dal mogu lezati, dal mi je dobro, dal mi srce ubrzano lupa. Samo jednom, cini mi se na zadnjem uzv mi je bas jako srce nabijalo, vrucina me oblila, tlak poludi, skoro sam u nesvijest pala. On kaze da je to normalno.

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Pa i meni se čini da je to bebino maslo, neki neugodan osjećaj, kao da mi razvlači unutarnje organe.Samo ne znam zašto se onda pojačava rad srca, taj dio mi nije jasan.
    jel ti se to događa dok ležiš na leđima ili na boku? meni bi se uzlupalo srce i počelo bi me gušit kad bi ležala na leđima, beba mi je tako pritiskala žile ili pluća ili šta već....

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj nahla prvotno napisa Vidi poruku
    jel ti se to događa dok ležiš na leđima ili na boku? meni bi se uzlupalo srce i počelo bi me gušit kad bi ležala na leđima, beba mi je tako pritiskala žile ili pluća ili šta već....

Na leđima budem jako kratko jer točno osjetim da mi ponestaje zraka, tako da se ovo ne stigne ni
    dogoditi. Dakle, događa se dok ležim na boku, i to najvećim dijelom na lijevom.

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Na leđima budem jako kratko jer točno osjetim da mi ponestaje zraka, tako da se ovo ne stigne ni
    dogoditi. Dakle, događa se dok ležim na boku, i to najvećim dijelom na lijevom.

meni se to isto događa i vec duze vrijeme, ali kratko traje...

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Je li ti se stomak stvrdne kao da se skupi u jednu lopticu na jednom mjestu, nešto slično?

Mene ovo sa stvrdnjavanjem podsjeća na Bh-kontrakcije.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Indi prvotno napisa Vidi poruku
    Je li ti se stomak stvrdne kao da se skupi u jednu lopticu na jednom mjestu, nešto slično?

Mene ovo sa stvrdnjavanjem podsjeća na Bh-kontrakcije.
    Pa ne, ne stvrdne se u lopticu na jednom mjestu, ne bih rekla. Ono što sam ja čitala o bh kontrakcijama ne podsjeća me na ovo što se meni događa. Svi kažu da kontrakcije ne možeš zamijenit s nečim drugim, pa valjda bi ih i ja prepoznala.

vertex, hvala

tini avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja ih nisam prepoznala dok mi na ctg-u nisu rekli da su to kontrakcije, ja sam mislila da se to beba samo malo jače gura...tako je bilo negdje oko 30.tj, sada ih vrlo dobro raspoznajem

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

tini, evo baš me sad beba toliko gura, da imam osjećaj da mi ostaje otisak u tkivu. I da, ovo uopće nije
    bezbolno,ma je li moguće da ima toliko snage? Možda su ipak kontrakcije, više nisam sigurna da nisu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •