Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Cjepljenje s 5u1

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Cjepljenje s 5u1

pozdrav svima :D
    Moj bebač je napunio 2 mj. i planiramo ga cjepiti cjepivom 5u1.
    Zanima me plan cjepljenja po mjesecima ako ga cjepimo navedenim cjepivom.
    Inače moj doc.je napomenuo da bi se trebao sad cijepiti s Hib-om????Pa zar 5u1 ne sadrži i tu komponentu?Čemu posebno HIB ako želim startat s 5u1? I kad se prima prva doza 5u1?

Dajte vaša iskustva?

HVALA

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ako misliš cijepiti s 5u1 onda treba početi s 3 mjeseca i cijepiti 3 puta s razmacima od 6 tjedana. Jer ako sad s 2 mjeseca cijepiš samo protiv Haemophilusa (kako je u kalendaru cijepljenja) a onda dalje cijepiš s 5u1, imat ćeš na kraju jedan Hib viška. Trebaš se dogovoriti sa svojim pedijatrom (ja sam sa svojom dogovorila i krećemo s cijepljenjem s 3 mjeseca a ne sada s 2).

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi smo Evu cijepili sa dva mjeseca (bitno je da ima više od 5kg), onda sa tri i sada idemo sa četiri i pol. Zadnje je mislim sa 18 mjeseci. Nije imala nikakvih nuspojava i jako smo zadovoljni.

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mamanatali prvotno napisa
    Ako misliš cijepiti s 5u1 onda treba početi s 3 mjeseca i cijepiti 3 puta s razmacima od 6 tjedana. Jer ako sad s 2 mjeseca cijepiš samo protiv Haemophilusa (kako je u kalendaru cijepljenja) a onda dalje cijepiš s 5u1, imat ćeš na kraju jedan Hib viška. Trebaš se dogovoriti sa svojim pedijatrom (ja sam sa svojom dogovorila i krećemo s cijepljenjem s 3 mjeseca a ne sada s 2).
    Ovako isto i mi. Koliko vas košta cjepivo, baš me zanima.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

390kn svako cijepljenje.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Da li razmaci između cjepljenja od minimalno 6 tjedana ili može i više?

I treba li se beba cijepiti još kakvim cjepivom u toku 1 god. ili je sve sadržano u ta 4 puta s 5u1?

A cijena :shock: , no što je tu je.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj MBee prvotno napisa
    390kn svako cijepljenje.
    mi smo plaćali 400 kn svako ?!?!?!

i mene je cijena iznenadila, ja sam mislila sve košta 400 kn, a kad ono svako cijepljenje je 400, nema veze, nije mi žao samo sam ispala malo bedasta

Mi smo se cijepili u razmacima od 4 -5 tjedana.

I mene zanima da li je to sve za prvu godinu života ili ima još??

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mi plačamo 360kn.
    Cijepili se do sad 2 puta, treće odgođeno radi prehlade.
    Razmak između prvog i drugog cjepljenja može biti od 6 tjedana do 3 mjeseca, a između drugog i trećeg 6 tjedana do 5 mjeseci.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

sad sam zbunjena :? . Rok je prvo cjepivo primio s točno 2 mjeseca, a drugo s 3 minus 2 dana i naručeni smo na treće cjepivo za točno mjesec dana, dakle kad će imati 4. nitko mi nije ni spomenuo ovih 6 tjedana o kojima pričate :shock: ... jel to zato što je Rok velika i napredna beba?
    i kakav Hib?! ni o tome naš pedijatar ni riječi... pa zar 5u1 ne sadrži sve :? ?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

nama je bilo ovak:
    04.10 - 5u1
    02.11 - 5u1
    o8.12 - 5u1
    Hiberix

Tek kad M. napuni 14mj onda slijedi druga pikica
    Svku smo platili 400 kunića

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Svku=svaku

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj miha prvotno napisa
    sad sam zbunjena :? . Rok je prvo cjepivo primio s točno 2 mjeseca, a drugo s 3 minus 2 dana i naručeni smo na treće cjepivo za točno mjesec dana, dakle kad će imati 4. nitko mi nije ni spomenuo ovih 6 tjedana o kojima pričate :shock: ... jel to zato što je Rok velika i napredna beba?
    i kakav Hib?! ni o tome naš pedijatar ni riječi... pa zar 5u1 ne sadrži sve :? ?
    Ako se cijepio s 5u1 tada razmak smije biti (i uobičajen je) 4 tjedna. Minimalni razmak od 6 tjedana se preporuča nakon cijepljenja oralnim poliom (OPV).
    5u1 sadržava HIB komponentu.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ajme, ljuta sam ko pas !
    Danas bili na pregledu s 2 mjeseca i kaže meni pedijatrica nemamo sad Hiberix pa da dođem za 7 dana. Ja sam joj rekla da bi ja njega cijepila s 3 mjeseca sa 5u1, a ona kaže da bi prvo trebao primiti Hib da se vidi kako će reagirat, a tek onda 2 x 5u1.
    Meni nije jasno zašto Hib posebno, vidit će se kako reagira i kad dobije 5u1, drugo; zašto 2x 5u1 - dovršit će dozu Hiba ali neće ove ostale??

Imam li ja pravo tražiti da mu odmah da 5u1 i da li je netko od vaše djece imao kakve "teške" reakcije na ovo cijepivo??

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I da li je komponenta Hib-a različita u 5u1 i Hiberixu?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja mislim da je ista. Vjerojatno vam onda neće htjeti dati zadnju dozu 5 u 1 nego Infanrix + OPV. Mi smo imali takvu situaciju, jer nam je cijepljenje za DiTePer odgođeno. Možda pedijatri to sugeriraju jer hoće dati djeci jedan oralni polio ??

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

To sam i ja pomislila, ma ne pada mi napamet dat mu OPV..
    I što sad da radim, imam li pravo odbit Hiberix i tražit (kupit) 5u1?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

arijana pa ne vidim razloga zasto na to nebi imala pravo. ja sam rekla pedijatrici da hocu 5 u 1 sa tri mjeseca i ona je rekla: mama luksuzirate ali ako vi tako hocete dobro. i tako je i dobila.

ali mene sad zanima , trebala bi se docijepiti sa 18 mj. s di-te-per+hib+polio , dali je netko imao nekakvu rekciju od tog 5 u 1 sa 18 mj.?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa sigurno imaš pravo, samo ne razumijem što joj je značilo ovo da vidi kako će reagirati :?

Ja sam tražila IPV za tu zadnju (zapravo predzadnju) dozu, pa je Lea dobila dvije injekcije :/ jer naša pedijatrica nije htjela dati još jedan "5 u 1" (a dr. Richter na Cybermedu mi je rekao da može dobiti 5 u 1 bez obzira na t što je prvo dobila sam HiB)

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mima i ja sam se konzultirala s Richterom , i izbacio mi je Zakon o zdravstvenoj zaštiti - moja prava.
    Uh, već vidim kako ću se morati prepirati s pedijatricom, a tako lako planem

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •