-
hehe ja cu par kao najmoprimac kroz 10 godina i najmodavac kroz 3 godine
Vazno je kakve su ti navike da bi odredila koje je najpovoljnije grijanje za tebe:
- ako te cesto nema i kroz cijeli dan bolje je etazno ako si stalno u stanu i zelis sve tople prostorije isplativije je na toplanu
- kakav nacin kuhanja zelis: plin ili struja
- glede rezija: ponekad je veliki stan jeftiniji no kod nas jos je puno rezija po kvadratu (smece)
- koji kat ti je vazan (djeca, kolica, lift...), orjentacija stana (klima)
- tko placa popravke (jednom sam naisla da se sve placa samostalno a sve od Marije Terezije)
- koliki je polog (ponekad je to jedna ponekad 3 stanarine)
- cijena najma (jako ovisi o kvartu: knezija i tresnjevka su primjerice jako skupi)
- imas li ljubimca i moze li on s tobom
- opremljenost stana: fen, peglaonik, susilo za ves, kuhalo za vodu, pegla, televizor...
- telefon: ima li ga i moras li uzeti pretplatu
- ako imas svoje stvari da li je stanodavac voljan svoje negdje odnijeti
- ostava
- spremiste za bicikle...
- ako zelis preinake odmah pitaj mogu li (nama je stanarka htjela tamno zelenu boju zidova: sama je platila; no ne zele ju svi a nama je ona ostala nakon njenog odlaska)
Stavis si na papir sto zelis i ispitujes kad pogledas stan.
Ja svoj stan iznajmim u roku 2 dana oglasavanja, skup je (no nista skuplji od takvih stanova na istom mjestu) ali su rezije male i u 35 kvadrata ima boravak s kuhinjom i odvojenu spavacu sobu. Kad je "otisao" trosjed, kupili smo novi. Kupili smo veci frizider.
Imali smo stanara kojem nismo bili u godinu dana nijednom a tada samo da donesemo novi trosjed. Stanarinu je placao i rezije meni na racun...
Jedni ljudi su htjeli donijeti svoj namjestaj (no ja sa svojim nemam kuda).
Postoji i neki spranca ugovor za reguliranje prava i obaveza dviju strana
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma