Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: Kad počinje nastava u Zagrebu? (šk. god 2011/2012)

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Kad počinje nastava u Zagrebu? (šk. god 2011/2012)

Drage i dragi moji,

možete li mi reći da li su istinite glasine da nastava u osnovnim školama u Zagrebu počinje ne u ponedjeljak 05.09., već u ponedjeljak 12.09.?

Dobio sam takvu informaciju od moje mame koja kaže da je to pročitala u novinama, no ja sad listah po svim web portalima i ne vidjeh ništa slično tome.

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

U Dalmaciji počinje 12. 09.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čitala sam da će se odgoditi na moru, ali prvi mi je to glas za zg

skroz mi je logicno da se na moru nastava odgodi za taj tjedan, guzve su jos velike, vrucine isto, roditelji u turizmu...

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nije to prvi put da na moru pomiču nastavu, i meni je to logično.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ja sam na moru i nemam pojma. Da li se to odnosi samo na osnovne ili i na srednje škole?

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Koliko sam čula razmišljali su o odgodi, ali ipak ostaje 5.9.
    I bolje jer bi im taj tjedan oduzeli od zimskih praznika, koji bi onda počeli tek oko 1.1.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja sam jučer čitala da će se odgoditi na moru (i to samo negdje, ne svugdje) i možda u slavoniji zbog velikih vrućina
    nitko nije spominjao zagreb

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam na moru i nemam pojma. Da li se to odnosi samo na osnovne ili i na srednje škole?
    samo na osnovne

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

za sada i u slavoniji ostaje početak 5.9.,iako je danas pakleno ,kod nas 38 u hladu,nadaju se i meteer.prognoziraju za slavon.isto pad temp. tako da skola i kod nas počinje redovno

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Sve osnovne i srednje šk. u Splitsko-dalm. i Dubrov.-neretvanskoj županiji odgađaju nastavu do 12.09.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

jutros mi je susjeda pričala kako je punih 40 godina bila prosvjetni djelatnik i da se uvijek točno znalo kad počinje škola...
    nažalost, u ovom našem zbrda-zdola i ad hoc društvu, ne samo da se ništa ne zna unaprijed, nego i ono što se jednom utvrdi, ne ispoštuje se...
    ako se ovo desi to će biti, najblaže rečeno, bezobrazluk non plus ultra...
    uza sve druge konotacije, razmišlja li itko o tome da mnogi roditelji moraju 'štimati' i svoje godišnje odmore u ovisnosti o trajanju školskih praznika...

da se razumijemo, nemam ništa protiv toga da škola počne kasnije, dapače, ali imam protiv toga da mi se to javi tjedan dana prije predviđenog početka nove školske godine... jer sam i ja svoje slobodno vrijeme, kojega nemam baš za bacanje, krojila prema tome...

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ja sam za onu : Ili svi ili nitko! Uopće mi nije drago što odgađaju, ali što je, tu je. Svakako nepošteno što nije za sve jednako, jer svima je-vruće!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    samo na osnovne
    krivo su napisali pa sam krivo prenjela
    odnosi se i na osnovne i na srednje škole

prenosim s portala škole.hr
    Nova školska godina 2011./2012. u većini županija u Hrvatskoj počinje 5. rujna. Pomicanje datuma početka nastave za tjedan dana zatražile su Splitsko-dalmatinska i Zadarska županija, te Osnovna škola A.G. Matoša na Pagu u Ličko-senjskoj županiji, pa će najveći broj hrvatskih osnovnoškolaca i srednjoškolaca u klupe sjesti 5. rujna, a njihovi vršnjaci u ove dvije županije te na Pagu 12. rujna.

Podsjećamo, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa 22. ožujka 2011. godine predstavilo je novi Pravilnik o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za 2011./2012. godinu (Kalendar rada).
    Novi Pravilnik omogućio je fleksibilnost početka nastavne godine (5. ili 12. rujna 2011.), različito trajanje zimskog odmora (dva ili tri tjedna) te proljetni odmor u tjednu prije blagdana Uskrsa (te, uobičajeno, na Uskrsni ponedjeljak). Mogućnost planiranja početka školske godine i trajanje zimskog odmora dana je lokalnim zajednicama, odnosno svim hrvatskim županijama, koje su imale priliku uskladiti ga sa svojim razvojnim, gospodarskim i poslovnim obvezama. Pravilnik je dostupan na Portalu za škole na stranici http://www.skole.hr/upload/portalzas.../Pravilnik.pdf. | 25.08.2011. u 14:06 sati
    http://www.skole.hr/vijesti/skolstvo?news_id=6119

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Smajlich prvotno napisa Vidi poruku
    Sve osnovne i srednje šk. u Splitsko-dalm. i Dubrov.-neretvanskoj županiji odgađaju nastavu do 12.09.
    od kud ti sad to za dubrovačko neretvansku?
    svugdje piše splitska i zadarska, ali se nigdje ne spominje dubrovačka
    tj. spominje se, ali među onima koji ne odgađaju?!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    jutros mi je susjeda pričala kako je punih 40 godina bila prosvjetni djelatnik i da se uvijek točno znalo kad počinje škola...
    ja sam s mora, i znam da se i u bivšoj državi događalo da nam odgode početak školske godine zbog vrućine ili sezone ili čegaveć. i to isto u zadnju čas. znam da smo se uvijek krajem ljeta nadali da će nam odgoditi
    ali smo morali nadoknađivati subotama

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam za onu : Ili svi ili nitko! Uopće mi nije drago što odgađaju, ali što je, tu je. Svakako nepošteno što nije za sve jednako, jer svima je-vruće!
    pa jest i nama vruce ali nam nije pred skolom horda turista koji slikavaju, grakcu, ometaju nastavu
    a mama i tata te izbacili iz sobe jer je iznajmljuju
    ne znam zasto bi svima trebalo isto, pa kad u dbk padne snijeg, nastave nema, bez obzira sto je ima u zg

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Danas došao dopis u moju školu, da je Fuchs usmeno odobrio zahtjev župana Dobroslavića, pismena potvrda doći će naknadno.
    http://www.dubrovacki.hr/clanak/3157...7-dana-kasnije

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

i ja sam s mora i nije nam se to događalo... a ovo mi je pričala moja morska susjeda

doduše, možda sam i ja već prestara, uglavnom, u moje vrijeme je nekak' bilo reda... a to što smo mi kao klinci željeli da škola počne kasnije, to na stranu... istina je da smo to priželjkivali uvijek, pogotovo jer nam je škola baš uz more...

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

U mojoj županiji nisu turisti "problem", već što je većina škola tj. učionica neklimatizirana, velike su vrućine, pa su uvjeti rada upitni. Zimskih praznika će stoga biti tjedan manje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U mojoj županiji nisu turisti "problem", već što je većina škola tj. učionica neklimatizirana, velike su vrućine, pa su uvjeti rada upitni. Zimskih praznika će stoga biti tjedan manje.
    pa u dijelu zupanije jesu turisti probem, ako ti je zupan dobroslavic
    ja sam isla u skolu bez klime cijeli svoj zivot, nisam sigurna da je to razlog za odgodu, pa nije proglasena vremenska nepogoda
    a i ko zna kakvo ce biti vrijeme 5. rujna
    mogo bi i snijeg dotad , a mozda bude skroz umjereno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

doduše, možda sam i ja već prestara, uglavnom, u moje vrijeme je nekak' bilo reda... a to što smo mi kao klinci željeli da škola počne kasnije, to na stranu... istina je da smo to priželjkivali uvijek, pogotovo jer nam je škola baš uz more...
    bez obzira kad pocela nastava, mi smo se svi kupali od 1. maja do svisvetih, ako je skola popodne, onda ujutro. ako je ujutro, popodne
    ali nekako mi se cini da je sad sve drukcije, teze
    roditelji rade do 4-5
    djeca se ne idu sama kupati
    ti turisti su opca opasnost...

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ok, evo njegovo mišljenje (još jednom) : http://www.dubrovacki.hr/clanak/3157...7-dana-kasnije
    NE spominje turiste.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    bez obzira kad pocela nastava, mi smo se svi kupali od 1. maja do svisvetih, ako je skola popodne, onda ujutro. ako je ujutro, popodne
    ali nekako mi se cini da je sad sve drukcije, teze
    roditelji rade do 4-5
    djeca se ne idu sama kupati
    ti turisti su opca opasnost...
    ma kupaju se klinci i sad...
    a i turista je bilo i prije jednako kao isad...
    nije to bio moj 'point'...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

baš sam to htjela reć

ali, možda nije svugdje bilo jednako puno turista, kod nas je uvijek isto, ali u dubrovniku je, čini se, sada ipak malo veća navala nego nekad

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

baš sam to htjela reć

ali, možda nije svugdje bilo jednako puno turista, kod nas je uvijek isto, ali u dubrovniku je, čini se, sada ipak malo veća navala nego nekad
    da, prije nije trebao prometni policajac na ulazu u zidine
    Posljednje uređivanje od ivarica : 26.08.2011. at 16:55

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ja sam s mora, i znam da se i u bivšoj državi događalo da nam odgode početak školske godine zbog vrućine ili sezone ili čegaveć. i to isto u zadnju čas. znam da smo se uvijek krajem ljeta nadali da će nam odgoditi
    ali smo morali nadoknađivati subotama
    I ja se isto ovako sjećam.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    I ja se isto ovako sjećam.
    ja se sjecam da smo mi skoro svaku subotu nesto nadoknađivali
    samo ne znam sto

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

baš sam to htjela reć

Sigurno, ali u ostatku županije turista nema na vidiku

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad sam ja bila mala išla sam u školu u Krk. Sad mi dijete ide u školu u Zagrebu. Tada smo znali imati odgodu zbog vrućina i turizma koji bi bio u punom jeku.
    Skroz mi je uredu da djeca ovdje imaju odgodu, a da u Zagrebu počinjemo s nastavom.
    Stvarno je za klince teško ući u radnu priču dok po kući još hodaju gosti i starci pokušavaju uprihoditi još koju kunu.
    Da ne govorim da u vrijeme bez gostiju npr. od Rijeke do Krka treba 45min, a za turističke sezone se taj put protegne do sat i pol do dva. A neki učitelji putuju na toj relaciji.
    Ma ima tu stvarno puno sitnica i krupnica zbog kojih je opravdano razmišljati o odgodi, pa i učiniti ju.

p.s.danas nas je gošća pitala mogu li produžiti ostanak....samo za jedan dan doduše, ali kaže ona da ima još jedan tjedan i da bi ostala i toliko duže, ali muž ne može. prije tjedan dana su nam počeli bukirati i prvu polovicu rujna gosti koji se žele vratiti na još tjedan dana. vruće je i dosta će se gostiju vratiti na još pokoji dan u rujnu. a mali gradovi stvarno drukčije dišu kad je puno turista prisutno. da ne kažem koliko djece i radi od osnovnoškolaca koji prodaju sladoled, iznajmljuju pedaline, naplaćuju parking, do srednjoškolaca po restoranima kućnim domaćinstvima koja iznajmljuju više prostora...
    kod nas je danas turista neusporedivo više nego dok sam ja bila mala.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

U Dubrovniku nije bilo toliko turista nikad prije, ovo što nam rade s kruzerima je nehumano!!!
    Nisam bila u Starome gradu već više od mjesec dana jer se ne može hodati. Ovo je prva godina da je i nakon 20.8. grad prepun.
    Jedva čekam da svi odu doma :D

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa Vidi poruku
    Skroz mi je uredu da djeca ovdje imaju odgodu, a da u Zagrebu počinjemo s nastavom.
    Stvarno je za klince teško ući u radnu priču dok po kući još hodaju gosti i starci pokušavaju uprihoditi još koju kunu.
    Ma njima je inače teško, bar ovim mojima. Mislim da to nema veze toliko s turistima

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam zasto bi svima trebalo isto, pa kad u dbk padne snijeg, nastave nema, bez obzira sto je ima u zg
    da sam ja sad skolarac molila bi roditelje da se preselimo na more, nastava pocinje kasnije kad je vruce, kad padne snijeg nema je

kad vas citam to sa odgodom nastave na moru mi se cini skroz logicno, ipak mi crv govori da nije uredu. recimo i u slavoniji bi mogli nesto odgoditi ili uzeti u jednom tjednu slobodno jer je sjetva. tad ima posla za sve u familiji. pa se to ne dogadja , a bome je i tamo vruce.
    sto ce reci ja ne bi nista odgadjala. moza tempo u skoli nebi bio od pocetka udarnicki, ali uostalom tih tjedan dana kad god pocela skola i nije odmah test i sl. moze samo obnova gradiva.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 27.08.2011. at 07:53

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Znači po ovome svemu u Slavoniji nastava počinje 5.9. ili se ipak odgađa?

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

A izgleda da svugdje osim u Dalmaciji počinje 5.09.

branka0112 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U PGŽ definitivno počinje 05.09.2011.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •