Results 1 to 8 of 8

Thread: nakon obje dojke-NE zaspe zadovoljno

Default nakon obje dojke-NE zaspe zadovoljno

pozdrav svima.
    drugo mi je dijete, ali nemam osjecaj da sam ista pametnija
    beba ima 2 tj. prvih 10 dana primjer iz knjige- jede, spava do 2 sata. popisanih pelena 8, kakanih 2-3ali malo.
    zadnja 4 dana- nemam osjecaj da se najede. tj pocica jednu, podrigne, pocica drugu, podrigne i NE zaspi zadovoljno. zaspi na meni, ljuljuskajuci. spustim ga u krvetac nakon 5-10 min i nakon pola sata se budi. nekad sretan, gleda, slusa.. nekad nesretan trazi cicati.
    muci ga zrak u crijevima, grci se i napinje nebi li prdnuo. iako ga dizem da podriguje. stolice se zutozlatne ali meni malo prevodenaste i explozivne.
    ne dobiva nista osim majc.mlijeka i nema dudu.
    ja ne pijem krav. mlijeko, ali jedem sir. i laganiju hranu...
    gdje grijesim??
    isprike na duljini

enchi's Avatar

Moj mali je sada 3 i pol tjedna, i ono o čemu ja vodim računa (uz ovo sve što si i ti napisala) je da pazim da unutar dva-dva i pol sata (bez obzira koliko su puta budio) dajem istu cicu. Na taj način budem sigurna da je pojeo/popio i ono masnije mlijeko koje dolazi "na kraju". Tek kada prođe to vrijeme, nudim drugu cicu. I uvijek mlijeka ima, bez obzira što cica bude skroz mlohava i sva nikakva.

pola sata!! i kme, daj cicu. dala onu koju cicao zadnju, pocicao malo, nastavlja spavati. ako ga dignem da podrigne il ce se razbuditi ili ce opet traziti cicati. i tako u krug???? jel to ok?
    ali ne, evo gosp. opet nije sretan.
    tako mi je bilo s prvim dj. i to sam dosta lose podnjela. mogu li ista promijeniti??
    znam, sad jos zvucim i glupo...

enchi's Avatar

Ma i ja imam iste dileme, također mi je drugo dijete. Sve je bilo super do prije koji dan, sada, evo ga kmeči svako malo, pa cica, pa podriguje, pa počne štucati, pa se pokaka, pa presvlačenje, pa prdi, pa bljucka pa se sav smoči...stalno nešto! .) Miran je jedino u marami, ali ne mogu tako dane i noći...rado bi da bar jednom u danu odspava dva tri sata u krevetu, no, mantram da će i to doći!
    Last edited by enchi; 17.03.2011 at 13:20.

enchi's Avatar

Eh, da i probaa sam ga u očaju staviti na trbuh - pogađaš - zaspao je maltene u trenu, lagano prduckao čitavo vrijeme ali mirno spavao! No, ne usudim se to ponavljati, strah me sids-a.

Lotta's Avatar

Meni se čini da je to sve sasvim normalno, moja D. je u to doba počela s grčićima. Ne mora čak biti ni to, ali taj višak zraka i eksplozivne stolice su normalne kod tako malenih. I, kao što ti je rekla Enchi, kroz 2-3 sata mu davaj jednu cicu, jer kod čestog mijenjanja cice, beba popije samo ono vodenasto mlijeko koje brzo prolazi kroz želudac i zbog toga je češće gladna, manje spava i ima više zraka u crijevima. Moja malena je tek sa 3,5-4 mj. počela spavati duže nakon podoja
    Probaj mu malo masirati trbuščić kad ga presvlačiš i koljena mu savijati prema trbuhu, da lakše izbaci višak zraka.

To što je stolica vodenasta, nema veze, kod isključivo dojenih beba se sve tolerira od vodenastih do senfastih, od sedam dnevno, do jedna tjedno...

Proći će to sve, samo vi lijepo dojite kad god bebać hoće...

Lotta's Avatar

Enchi, što se tiće spavanja na trbuhu slobodno možeš preko dana, kad ti je na oku stavljati bebu da tako spava, samo s vremena na vrijeme provjeriš da joj je glavica fino okrenuta da može disati i nema problema... Preko noći je jedino nebi trebala tako stavljati.

Mi smo imali jako puno problema sa tim grčićima i moja malena spavala i noću samo na trbuhu, jer nikako drugačije nije mogla zaspati, sad spava kako joj dođe..

Ginger's Avatar

moja malena je dosta spavala prva 3-4 tjedna
    dok je bila budna cikila je i uvijek sam pazila da je na istoj strani koja 3 sata
    nakon toga je po danu jednostavno prestala spavati
    onako, ubije oko na cici ili spava ako smo u šetnji..
    ciki često,a ako zaspe probudi se jako brzo, osim ako je držim na rukama - tako bi mogla satima