Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Zašto žene boli glava?

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno Zašto žene boli glava?

Nisam nikad o tome razmišljala...Jučer pričam s frendicom kako me u zadnje vrijeme često glava boli, pa i ona kaže da i nju... I pita njen m zašto nas žene uvijek boli glava? Kao muškarce nikad ne boli Znam da mm tu i tamo spomene glavobolju, jer je on protiv ikakvih tableta, pa se ode odmorit. Ali, usprkos tome, puno češće čujem da se žene žale na glavobolju. Sukladno tome, troše i više lijekova. Zašto? Jel vi primjećujete isto u svojoj okolini?

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Da. Moju je mamu uvijek bolila glava i ja sam ko mala mislila da kad odrasteš, obavezno te boli glava. Ne znam zašto je tome tako. Znam zašto mene boli - od kičme, onda imam teške migrene. I ne kljukam se tabletama jer ne pomažu.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ako ne spavam dovoljno, ako ne jedem kako spada, ako ne skrbim o sebi, ako si previše posla uzmem, a premalo odmora - onda me boli glava.
    A ja neću da me boli, sjećam se da je nama djeci bila najveća koma kad je mamu bolila glava.
    Pa spavam, jedem, imam hobije i zauzvrat kuću obraslu u šikaru, drlog da me nekad sramota primit goste, strahujem od nenajavljenih, peglam samo mužu košulje i ništa više, ako ne stignem, ne kuham, bude da djeca koji dan dulje čekaju na svoje pranje kose... nije idealno, ali kod mene drugačije ne ide.
    Ili me boli glava.
    Tja.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mene glava boli ako ne stignem popiti bar malo nekakve kavice (ok, to je ovisnost).
    Boli me glava ponekad od stresa na poslu. (ok, sad ne radim pa je to puuuuunp rijeđe)
    Nekad me boli glava prije menge (doduše, ni mengu nisam imala već duuuugo, ali počelo me nekaj malo zekati oko toga, valjda bude nekaj uskoro)
    Boli me glava i od kičme, e sad, o tome bi se već dalo pospominjati, u zadnje vrijeme me jaaako boli vrat kad okrećem glavu u stranu.
    A mislim da glava ponekad boli i od pomanjkanja seksa

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

moje je roditelje bolila glava i još ih boli-oni su veliki ljubitelji plivadona i kafetina, tako da je to meni nekako normalno. posebno mog tatu glava boli svaki dan.
    mene glava boli od klime u autu i zatvorenom prostoru i od shopping centara (isto nešto sa klimatizacijom mi ne odgovara). boli me i od nedostatka kave. dok sam bila mlađa bolila bi me i dan nakon opijanja ili ludih izlazaka općenito. i bolila me dok sam se borila s pcos-om.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mene ne boli glava baš tako često. A i moji su oduvijek veliki ljubitelji tableta, njih uvijek nešto boli, kući imaju čitavu paletu analgetika i svega živoga.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    A mislim da glava ponekad boli i od pomanjkanja seksa
    Ovo ne smijem ni pomislit, a kamoli pokazat MM
    Ali je seks definitivno najbolja "tableta protiv glavobolje"!

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Puno ljudi znam koji imaju sistem boli me- gutam tabletu. Grozno mi je to. A zadnjih godina ili sam trudna ili dojim, pa vazem kad i da li uopce i sto popiti. Samo ja ne mogu skuziti od cega (pa razmisljam o nekakvim grozotama koje veze s mozgom nemaju).

Eto, do sad sam naucila iz vasih postova da ne smijem reci djeci da me glava boli, ono-trauma iz djetinjstva- mamina glavobolja

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Mene boli glava pred mengu.Par dana prije nego što trebam, dobit, obavezno imam 2-3 dana užasne glavobolje, pa onda procurim. Moju mamu je cijeli život tako, identično kao i mene, pa se uopće ne čudim, i znam da je vezano za menstruaciju.

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hm, nisam sigurna da žene glava boli više ili češće. Možda samo više govore o tome. Muškarce još uvijek uče da ne smiju pokazati ranjivost.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Mene je do prije dvije godine glava boljela samo kod mamurluka. I kod jake prehlade.
    SAd više nemam takvih problema, ali me barem jednom u mjesec, mjesec i pol dana glava tako jako boli (kao kod najgorih mamurluka) da mislim da ću poludjeti.
    Neki dan mi je bilo tako. Bilo mi je tako loše da sam počela razmišljati o smrti, eto toliko .
    Prvo sam mislila da je vezano uz mengu, no čini se da kod mene postoje tri razloga:
    meteopatija - kad god se vrijeme mijenja, osjetim ili glavobolju ili padne tlak (što prije nisam osjetila),
    kralježnica - sad je još i dobro kako je bilo dok sam radila, puno za računalom... užas
    slatko - u posljednje vrijeme ne jedem industrijske slatkiše, čokolade, kekse i sl., a pazim da općenito ne jedem preslatko, no, taj dan kada mi je bilo loše sam jela puno kolača (odnosno dan prije) pa mislim da mi je tako loše bilo od te hrpe slatkog

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mog muža često boli glava, a mene svake prestupne, a kad je to

zemem brdo sladoleda ( sad me ne smije bolit glava, jer mi je mali alergičan)

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

zna boliti glava kada se pije premalo vode

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

isključivo u pms u, odličan lijek mi je fizička aktivnost na zraku
    ako dopuštaju mogućnosti,
    ono uzmem pesa i prohodam pola sata,
    ako me ulovi na poslu garant će se pojačati i neće
    proći bez analgetika

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mislim da za razliku od muškaraca žene češće boli glava zato što u toj glavi drže stotine informacija, podsjetnika i planova iz raznoraznih područja, i vade ih van po pet istovremeno dok rukama rade nešto petnaesto, a očima nadgledaju šesnaesto.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 18.03.2011. at 08:40

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

i potpisujem čokoladu

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj tua prvotno napisa Vidi poruku
    Puno ljudi znam koji imaju sistem boli me- gutam tabletu. Grozno mi je to. A zadnjih godina ili sam trudna ili dojim, pa vazem kad i da li uopce i sto popiti. Samo ja ne mogu skuziti od cega (pa razmisljam o nekakvim grozotama koje veze s mozgom nemaju).

Eto, do sad sam naucila iz vasih postova da ne smijem reci djeci da me glava boli, ono-trauma iz djetinjstva- mamina glavobolja
    mene boli 2 puta tjedno onak...al rastura recimo 5 puta mjesecno...
    ja kad me rastura ne funkcioniram...zato kad osjetim da ce me boljeti (u vecini slucajeva osjetim) pijem tabletu jer ako pocne spasa nema...
    jedino u trudnoci nisam jer lupocet ne pomaze a nista drugo nisam smjela...
    boli me od stresa, zivcanosti i slane hrane i premalo tekucine, puno gledanja u ekran, dok je sunce, dok se ne napsavm , dok krivo spavam...i da ne anbrajam...
    uglavnom, blazeni ljudi koji ne znaju sto je glavobolja

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mene nikad ne boli glava

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj dunja&vita:-))) prvotno napisa Vidi poruku
    Mene nikad ne boli glava
    Ni mene. Odnosno vrlo rijetko, ako imam gripu ili se otrujem hranom, a ni to mi se zbilja dugo nije dogodilo.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

MM-a puno cesce boli glava nego mene. Al zato kad mene ulovi onda to bude od jutra, cim otvorim oci i rastura! Bol se samo pojacava, tabletu popijem kad vise ne mogu funkcionirat, ponekad ni vozit ne mogu tj. strah me takva sjest za volan jer me ta bol uzasno iznervira. Tako je bas bilo i danas, popila sam sumeci Eferalgan kad sam skuzila da urlam na malca za bezveze jer sam nervozna.
    MM-a kad uhvati dovoljno je da legne, odspava pola sata i ko nov je, ja nema sanse da zaspim uz glavobolju.
    Definitivno moze boljeti ako se pije premalo vode.
    A konkretan odgovor na temu bi bio: zato sto zene imaju puno vise obaveza, mozak nam konstantno radi 100 na sat, u svakom trenu moramo znati sta cemo kuhat, kolko je dijete pojelo, jel muz jede to sto planiramo kuhat, jel treba oprat bijeli il sareni ves...Pa onda jos ako i radimo...Dobro da nas glava ne boli 24/7.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja već godinama patim od glavobolje. Isključila sam probleme s vidom, probleme sa sinusima, nije od menstruacije, nije od kontracepcije, nije od nikakve hrane, nije od stresa. Doc misli da je vaskularno jer mi je bolje kad je burno vrijeme i kad promjenim nadmorsku visinu. Sljedeći korak mi je EEG. A tablete pijem sve manje jer sam već otupila na bol a i više ne pomažu

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Glavobolja može doći i od visokog tlaka, meni je to bio jedini simptom, nisam ni znala da imam povišeni tlak. Prepisan mi je lijek za tlak i od kada ga uzimam ni jednom me više nije glava zaboljela.

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

šugavo vrijeme, previše blejanja u monitor, mamurluk, premalo sna, prenemaganje po potrebi ... u biti me dosta često boli glava, ali tablete uzimam samo kad baš zagusti. radije odspavam malo ako sam u mogućnosti.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

I mene muci to pitanje jer glavobolje imam cesto, a zadnjih mjeseci precesto, gotovo svaki dan. Moja doktorica misli da je to od napetosti i stresa. Istina je da zivim 100 na sat i u svakom trenutko procesiram raznovrsne informacije, od poslovnih do emocionalnih, zivotno prakticnih, brige za djecu, ... Uz sve to lose spavam, pa i to pogoduje glavobolji. Ali kako to vec predugo traje postajem nervozna od same pomisli da ce me zaboliti glava. Pa me zaboli Da mi se samo na jedan dan zamijeniti sa mojim muzem koji spava ko top i nikad ga ne boli glava.

deedee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa Vidi poruku
    zna boliti glava kada se pije premalo vode
    Tocno tako!
    Kada se dogodi da premalo pijem vode, moze biti da i ne osjetim zeđ, no za par sati pocne glavobolja. Par velikih casa vode i u pravilu mi bude bolje.

Hajdi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

dok nisam imala decu nisam znala šta je glavobolja.

već nekoliko godina sam u dobroj fazi, valjda sam naučila da se nosim s problemima.

i nikad ne kažem pred decom da me boli glava, plašim se da će to početi da ponavljaju, a da ja onda neću znati jel ih stvarno boli ili me imitiraju.

Little*star avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Kod mene su glavobolje baš česte svako 2-3 dana....najčešće je povezano s vrimenom...ili mi je mozak preopterećen

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •