sve je u naslovu djete mi puni 7 mj a aj se danas sjetila da nisam produžila,letim sutra tamo ali što sa porodiljnom,hoće mi ju ukinuti ili?!
sve je u naslovu djete mi puni 7 mj a aj se danas sjetila da nisam produžila,letim sutra tamo ali što sa porodiljnom,hoće mi ju ukinuti ili?!
Neće je ukinuti, samo ćeš jedan mjesec biti bez naknade, a sljedeći dobiti duplo. Pođi na HZZO, ispuni zahtjev (mora ti i muž potpisat da on neće koristit) i to je to.
Posljednje uređivanje od Janis : 17.03.2011. at 19:29
Ne zaboravi obavijestiti poslodavca jer on sad nema nikakav papir koji objašnjava gdje si i zašto te nema. Napiši dva zahtjeva za produženje. Jedan predaj, a drugi nek ti potvrde i taj možeš predati poslodavcu kao dokaz o roditeljskom. Čisto da imaš neku potvrdu dok ne napišu riješenje.
Meni se dogodilo isto.
Ljubazna gospođa na HZZOu mi je rekla da donesem potvrdu od poslodavca da nisam počela raditi i da ne koristim godišnji odmor.
To je bilo sve.
Nisam sigurna je li ovom pitanju mjesto ovdje i da li uopće razumijem i sama ovo što ću pitati ali vjerujem da se neko kuži.
Neki dan pričam s jednom učiteljicom koja je na porodiljnom i sad se treba vratiti raditi na kraju školske godine kad joj mali puni godinu dana.
Njoj su u HZZO savjetovali e valjda sad neću reći krivo, da ne prekida porodiljni s 6mjeseci (nemam pojma zašto ga je tada morala prekinuti, možda to ima neke veze s prosvjetnim radnicima itd.) i ona nije.(ili je ali nije trebala) u svakom slučaju iz HZZO je neki dan dobila rješenje da se mora vratiti na posao i da se oni ispričavaju što su je krivo savjetovali, jer da ih nije poslušala morala bi se vratiti u 9mj. raditi a sad će morati na bolovanje.Tel. su joj rekli da je morala prekinuti porodiljni s 6mj. i da je onda MM trebao ići 2 tjedna na porodiljni. Uglavnom kako god bilo, HZZO ju je oštetio jer ju je krivo savjetovala njihova radnica, s druge strane Rješenje o povratku na posao nisu poslali preporučenu.
E sad ima ja jedno pitanje;
1.Može li se ona ikakvim zakonom pozvati na to što ju je savjetnica HZZO krivo konzulltirala i zbog toga trpi njezin posao i porodiljni
2. Ako ne, može li se napraviti luda da nije dobila Rješenje HZZO pošto nije bilo preporučeno i ostati na porodiljnom kako su je oni sami u HZZO-u savjetovali?
mora se vratiti na posao ukoliko nije napisala zamolbu- zahtjev za produženje još 6 mjeseci i to je sva politika mislim da u toj priči ima rupa, ali ako joj je prošlo kao kod pink-os tipa mjesec dana još uvjek stigne pisati zahtjev
ok vidim da se kužiš...ma ja sam malo zaboravila cijelu priču žao mi je što nisam postavila pitanje dok me je još sve svježe bilo u glavi...uglavnom ako se i radi o toj Zamolbi onda ju ona nije pisala jer su joj oni rekli da ne mora a sad odjednom stiže Rješenje za povratak na posao....žena je predobra i čisto sumnjam da nešto mulja, jer nema potrebe, pošto i onako sad mora na bolovanje a i školi nikako ne odgovara da se ona sad vrati u 4,5 mjesecu na kraju školske godine i tako uznemire učenike koji su imali učiteljicu na zamjeni....
neka ispuni zahtjev i odnese potvrdu iz škole da ne radi i da ne koristi godišnji odmor i sve će biti ok. dobiti će zaostatke i to je to. zovi ju još uvjek ima vremena da se sve ispravi.
budući da nije bilo tog njezinog zahtjeva za produženjem još 6 mjeseci zato je dobila da se mora vratiti na posao, a i ne mora na bolovanje ima pravo na prošlogodišnji godišnji
prijateljica je rodila prije 4 tjedna i danas je skuzila da nije uopce otvorila porodiljni (ne pitajte kako ni zasto, ni ja ne kuzim). Doznaku je dobila 45 dana prije poroda, ali je mislila da mora samo odnijeti u firmu pa nije isla u HZZO. Sto sad? Moze li se ista od toga "unazad"?
koliko ranije se mora traziti produljenje porodiljnog za drugih 6 mjeseci?
Boxica hvala puno, a sta je sve potrebno od papira?
može
treba:
-kopija rodnog lista djeteta (+ostale djece ako se traži za 3 godine)
-zahtjev za korištenje roditeljskog (x2)
-izjava jednog roditelja da rodiljni koristi drugi roditelj (moraju potpisati oba roditelja)