Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: temperatura i gore i dole ista

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno temperatura i gore i dole ista

Pošto su svi šmrkavi , i kašlju, a i neki doma na antibioticima, jučer ja malcu ( 8 mj) mjerim temperaturu i pod pazuhom i u guzi ista ili čak gore veća nek dole, . To je u brojkama cca 37.8, sad dal to je temperatura ili nije, mali je na ventolinu.

priscila avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

To je blago povišena temperatura, tzv. subfebrilitet. Ništa za zabrinuti se, vjerojatno u sklopu trenutne virusne infekcije.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Vjerojatno nisi dovoljno dugo mjerila u guzi (što je u njegovoj dobi ispravnije).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i gore i dole mjerila cca 5 minuta, teško mu je biti miran, pa smo pjevali gluposti. Inače sam prvo mjerila gore, da ga bezveze ne mučim, pa kad je gore bilo to kaj je onda smo se spustili puno niže.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 18.03.2011. at 12:45

Chiara76 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

To se i meni desilo kad sam nedavno mjerila mojoj šmrki, pod pazuhom 37,4, a u guzi 37,2. Znam da se malima ne mjeri pod pazuhom, ali pošto cura ne voli mjerenje dolje napravim isto kao jelena.O. I ostanem u čudu. Kod starijeg malca je uvijek dolje bila veća za nekih 0,5 do 0,7.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Meni nije jasno, evo vec 6 dana mjerimo temperaturu...
    All zadnja dva dana mu je najvruca glava.
    Npr izmjerim temp ispod pazuha i bude 38.3. A kad stavim toplomjer blize glavi tj priljubim ga uz vrat toplomjer skoci jos do 39! I pod rukom osjetim da mu je glava vrelija u odnosu na ostatak tijela. Jel to ok? Ovo je prvi put da se borimo s temperaturom pa nista ne znam

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nisam dr, ali temp nije uvijek jednako raspoređena. Moji su imali viroze kad im je čelo bilo ok, ruke i noge hladne, a trup gorio. Ne znam s čim to ima veze,ali kod nas se uglavnom radilo o virozama. U svakom slučaju malim bebama se temp mjeri u guzi, a većoj djeci ispod pazuha Jovančević kaže 10 min, mi uglavnom pmjerimo 5,ali ako još raste ostavimo 10 min i temp se skida lupocetom 10 mg /kg kod visokih temp 15mg/kg maksimalno 4 doze u 24 sata (minimalan razmak 4h) uz stalno nadoknađivanje tekućine (voda,čaj).

Ako ne pada u vlažnu plahtu omotati dijete pa u suhu, nikako ne umatati vrat i glavu i ne smije se stavljati obloge parcijalno samo na noge itsl. Krumpiri,rakije,alkohol, zelje nikako. Ako i dalje ne pada zvati hitnu i pratiti upute. Ako je dijete malaksalo, osjeća se loše, ne jede, ne igra se, visoku temperaturu prati osip, povraćanje, glavobolja idite odmah liječniku.

Ali čak i ako se dijete dobro osjeća, a djetetu ne pada temp nakon tri dana svakako treba ići vidjeti o čemu se radi kod liječnika.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A termometri koji mjere u par sekundi? Na čelu ili u uhu. I nisu toliko skupi koliko vrijede. Zamislite mučenje djeteta mjerenjem temparature u guzi 5 minuta. Mojima nikad nisam to radila. Jedino da je sumnja u upalu slijepog crijeva, onda treba. Za sve ostalo ne.
    Mislim, čemu vam to treba da znate? Apsolutno ničemu.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni nista ne valja taj za u uho! Mjeri temp do 35.1, dalje ne! A platila sam ga poprilicno... Koristim digitalni za u guzu ako se bas mora i zivin za pod ruku i dosad nije nijedan pogrijesio.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I meni nema do tih digitalnih i živinih, sa ovima ostalima nikad nisam sigurna...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ajme, Beti3 pa divno ako imaš sreće s jednostavnim i nekompliciranim temperaturama, ali ako je ikakva prava frka moraš škoski izmjeriti temperaturu inače si sma otežavaš nagađanjem. S jednim djetetom smo imali komplikacije temperature i meni digitalni nije značio ništa osim da je dijete zakurilo otprilike npr 38, a to mogu i rukom ocijenit. Da bi znala da li je temp počela padat, stagnira ili raste nakon što je počeo djelovati anitpiretik aj moram točno izmjerit temp, a kod visokih temp ti isto tako jako važno jeli stalo na 39,5 stvarno ili ne. Nadam se da mi taj pristup neće više nikad trebat, ali kod male djece nije to baš toliko rijetko, na žalost, da bi se tako čudila.
    Posljednje uređivanje od pikula : 11.09.2011. at 12:18

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

U taj infracrveni za uho nemam povjerenja, jer uvijek prikazuje drugacije.
    Onaj za zivom mogu upotrijebit samo dok spava. A dok je budan koristimo digitalni iz DM-a i vjerujem mu koliko toliko. Hospitaliziran je i sestre nam dopustaju da mjerimo s digitalnim ispod ruke.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma naravno ima i dobrih digitalnih, ali jedan od 5, a živin je svaki dobar, samo to.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Jel moguce da je temperaura skocila zbog danasnjeg sivanja posjekotine na prstu?
    Ispod pazuha 38, a u ustima 39,1

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

s2000, a cijepljen je protiv tetanusa?
    Ako je, da nije kakvu virozu pokupio usput? Jer baš da je od šivanja, ne znam.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Cijepljen je po kalendaru sve osim onog sto ide s godinu dana. Ujutro idemo u pedijatrice provjeriti, u knjizici cjepiva je sve nesto naskrabano, mislim da je to cjepivo primio s dva mjeseca.
    Pa kud opet viroza, tek smo preboljeli jednu opaku... Mislim ipak da je to od rane... Uh

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kopirano sa cybermed
    Kada se djeca cijepe cjepivom protiv difterije, tetanusa i pertusisa?

Da bi bila zaštićena, djeca moraju primiti 5 doza DTPP cjepiva; po jednu u sljedećim razdobljima života:
    2 mjeseca, 4 mjeseca, 6 mjeseci, 2. godini, 4 godini
    To se cjepivo može primjeniti istovremeno s drugim cjepivima predviđenim u toj dobi.

Nama su kod šivanja rekli da odemo do pedijatra i pitamo za tetanus.
    Bili smo zaštičeni, temperature zbog šivanja nismo imali.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Da, imamo tri datuma u koloni od tetanusa.
    I nama su rekli da provjerimo s pedijatricom, ali eto kad nas je ovo zdesilo na neradnu nedjelju.

I dalje mi nije jasno kolika mu je temperatura, glava vrela a tijelo normalne temperature...

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Na temperaturi 38 ja bih obavezno dala čepić kroz noć i mir, pogotovo ako mu je već kod glave veća temperatura, a ujutro k pedijatru.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Bili smo kod pedijatra, cjepivo je vec bio primio. Rana ok.
    Ali temp ne prolazi.
    Sinoc je dobio dva cepica u razmaku 5 sati. Jutros opet temp divlja, ni nakon cepica nece da se snizi.
    Dobili sno upute da ga zamotamo u vlazne rucnike... I da kombiniramo ibuprofen i paracetamol.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

S2000, nadam se da će sve biti ok i da je samo neka obična viroza...

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Da bar...
    Imao 40,5.
    3 puta ga u bolnici motali u mokre plahte pa je spalo na 38,5. Hospitaliziran drugi put u 3 tjedna... A nikako da skuze sto mu je...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

imi isto u tempoeraturi, samo kaj doktorica ne zna kaj je jel trodnevna ( nadas 4. dan) ili nekaj drugo ili moždaq samo zubi. temperatura do 39

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Joj i njemu su cetvorke tako nateknute... Ali ovolika temp sigurno nije od toga.
    Mrzim kad ne znaju sto je, a sopaju antibioticima i onda kad temperatura prodje pustu te kuci i nakon dva tjedna- amo jovo nanovo.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Jelena jel vam proslo?
    Mi danas bez temperature, nakon 4 dana antibiotika intravenozno.
    Al jos se ne zna koji je vrag u pitanju.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

S2000 a da nije trodnevna? Mom je temp bila preko 40 samo kod trodnevne i isto sam ju jako tesko skidala.
    Posljednje uređivanje od koksy : 02.10.2011. at 00:39

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Nije trodnevna. Prije 20ak dana je trajala 8 dana, a sada 5 dana. Po nalazima ima bakterijsku upalu, no ne znaju koju ni gdje
    Nadala sam se da ce hemokultura mozda dati odgovor, no ni tu nema nista.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Grozno! Nadam se da ce brzo biti bolje i da se vise nikad nece ponovit!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Jelena jel vam proslo?
    Mi danas bez temperature, nakon 4 dana antibiotika intravenozno.
    Al jos se ne zna koji je vrag u pitanju.
    je valjda je bila trodnevna jer je četri dan bila temperatura, peti dan osip, ili nekaj slično na tak njegovoj dramastičnoj koži ( bar na onom čistom dijelu se vidlo da je osipano) to je prošlo za cca 2 dana, ali je ostal njegov stari dermatitis i nekaj noviji na licu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •