Drage mame imam jedno pitanje...Mome dječaku je dr.rekla da ima ad,i da mažem bioderminom kremom,koja mu nije odgovarala i prešli smo na pantexol mast i koža mu je super,ne crveni se i ne ljušti jedino malo ujutro kad doji na jednoj strani pa se vidi,unatoč tome što mu ja stavljam čistu tetra pelenu da ne dodiruj našu plahtu
Pedijatrica nam je rekla da ne koristimo maslinovo ulje u vodi u kojoj ga ispiremo,da mu začepljuje pore...Koristimo mustelu za pranje..E sad mome dječačiću je lice zahvaćeno i malo ispod vrata,kao na nekom djelu kože koja mu izvirujeispod majce,par prištića i po leđima...Vidno mu je suha koža nakon kupanja,i s čime da ga mažem.Da li mogu pantexol masću ili bi bolje bilo neko ulje???

Odgovori s citatom
za katju. balerina kod nas nema. kad sam vidjela da si se javila mislila sam da si navratila onako kao i ja da vidis sta se dogadja, a ono imate i vi razloga za javljanje. pusa maloj princezi.
ma još bi toga mogla napisati kakvi su bili ali to je iza mene i ne želim se živcirat. Čitala sam neke američke studije koje navode da maloj djeci uopće nije preporučljivo mazat lice s kort. ali dobro..jasno mi je da ta terapija treba postojati u slučaju najgoreg ali ona je nužnoo zlo. Nako toga sam otišla kod privatnika i stvarno super iskustvo..uopće se nismo mazali kort. dobili smo neku kremice za kosu koja je sve riješila u par dana a bile su ogromne naslaga koje sam ja tretirala kao tjemenice a to je stalno curilo, s tom kremom kosa je sad mrak (krema je abitina) za lice i tijelo dobili parfenac i isto super reakcija sve se povuklo a bio je crven ko paprika čak je počelo i vlažiti. Od svakodnevne njege koristim od bioderme atoderm pp i po zinc. Skoro mjesec dana crvenilo se nije pojavilo ja sam presretna a bila sam na rubu očaja.. jer se on tako histerično češkao. Evo nadam se da će nekom moje iskustvo pomoći.
- prije si vani nego unutra, propisani kortikosteroidi (afloderm), vođenje evidencije primjene kortikosteroida, ako ovi ne pomognu da damo još jače kortikosteroide (60%), njega kože linijom A-Derma i uljne kupke.
.