Stranica 19 od 94 PrviPrvi ... 917181920212969 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 901 do 950 od 4691

Tema: Atopijski Dermatitis

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj bubica27 prvotno napisa
    što češćue stavljam
    što ćešće ..

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

često- češće

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Primjetila sam da večina pedijatara daje balmandol(koji je na bazi badema,a najčešči alergen je badem)i razne derme na bazi zobi(isto pod najčeščim alergenom).pa sad vi meni recite tko je tu lud?kak če klincima biti bolje ako mu možda dik+rektno na kožu stavljaš nekaj kaj ga smeta.Ja sam tek neki dan skužila da je balmandolu alergen mog sina...i normalno da mu nikad nije bilo bolje...
    btw,mi smo riješili sve pšrobleme u 9 bio mr terapija...da se pohvalimo,čisti smo ko suza!!!!

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Diana, sto su bio mr terapije?

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

A koliko ti je staro dijete?Tj koliko ti kikić vuče AD,možda je jednostavno prošlo samo od sebe...
    Koliko ja znam,ćula sam među mamam koje su isto pričale međusobno kao i ti,da je iz tih proizvoda izučeno ono na kaj su kikići alergično-al me ubi nemam pojma kaj,jer nije to moja struka ...

al me zanima kaj je to mr terapija...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

cure, imate iskustva s homeopatijom u liječenju AD kod jako malih kikića (3-4 mj.) i da li ju preporučate?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj momze prvotno napisa
    moj Z. ima alergijsku astmu - dijagnosticirana nekih 4-5 mjeseci nakon sto smo krenuli sa uporabom elocoma i protopic-a i 'sanirali' privremeno problem.
    Mislim da se ne trebaš osjećat krivom i odgovornom zbog nastanka astme, jer po sve sudeći astma je česti nastavak, odnosno slijed atopijskog dermatitisa (nakon osipa može se presliti na neki organ). Više o tome ima ovdje:

http://www.cybermed.hr/index.php/pbl...ski_dermatitis
    http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/313/

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa
    cure, imate iskustva s homeopatijom u liječenju AD kod jako malih kikića (3-4 mj.) i da li ju preporučate?

Ja da

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    Citiraj Maya_78 prvotno napisa

Ja da
    Koliko terapija si u homeopatiji promjenila? Zašto se mijenjaju uopće? Ako ne pomažu, pa ide drugačija ili kako to ide?

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

S obzirom da se radi o konstitucijskom lijecenju, pretpostavljam da se mijenjaju ako ne pomazu, jer nisu pogodjene, ili moze biti (govorim ne strucno, vec iz svog iskustva i misljenja) da se daje neka/e druga/e remedija/e kako bi pospjesila/e djelovanje one konstitucijske. Moj mali nije mijenjao svoj konstitucijski od rodjenja, samo je par puta dobivao remedije koje bi pospjesile njegovo djelovanje.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mony- daj još malo detalja..
    koliko dugo ste imali dijagnostiran ad prije homeopatije (ima li to uopće kakve veze?)?
    nakon koliko vremena ste vidjeli poboljšanje?
    je l bilo faza bolje-gore-bolje..(kao sa kremicama)?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

i mene baš zanima homeopatija... jer vidim da su sva poboljšanja s kremicama kratkoga vijeka
    a još je premali da skužim što mu smeta (na mojem je mlijeku i izbacila sam sve moguće alergene), a ne može stalno biti na kortićima...

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj bubica27 prvotno napisa
    Mony- daj još malo detalja..
    koliko dugo ste imali dijagnostiran ad prije homeopatije (ima li to uopće kakve veze?)?
    nakon koliko vremena ste vidjeli poboljšanje?
    je l bilo faza bolje-gore-bolje..(kao sa kremicama)?

Krenuli smo homeopatici s mjesec dana nakon prvog bez puno razmisljanja prepisanog kortica od strane tadasnjeg pedijatra.
    Ovo s duljinom dijagnoze - ne sjecam se i mislim da nije bitno krenes li homeopatu.
    Nakon prve doze remedije koju je prvi puta dobio (svog konstitucijskog) najprije je doslo do pogorsanja - ovo sto sam napisala momze da se ne prepadne. No, ono traje dan ili dva eventualno i onda nastaje poboljsanje. To je i znak da je remedija pogodjena.
    Naravno, lickanje Mustelom St. nismo zaustavili, kupanje u raznim kupkama - malo s masl. uljem, al malo, da ne zatvori pore koze, pa u kupkama od soli iz mrtvog mora, pa u mustelinim (Stelatopia) mlijecnim kupkama. Kad je malo naraso onda smo poceli s tusiranjem (nikako prevruca voda i nikakve pjene - samo voda) jer je puno bolje za kozu. Kozi je potrebno puno vlaznosti i treba se tusirati, ne kao sto neki preporucaju da ne treba, no ne treba upotrebljavati nikakva sredstva, samo voda.
    Faza bolje-gore je bilo do negdje 2.godine, il manje. Onda nikakvih problema do ovog Bozica (imao tada malo vise od 4). Jos ga rjesavamo (homeopatijom), polako, ali sigurno
    Ne znam sta jos trebam opisati - imas moje postove i iznad, pa vidi jesam tam nesto spomenula sto te zanima
    Da, imali smo i razne dijetne programe, al i tome sam pisala.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

i ja sam razmišljala o homeopatiji, ali iskreno strah me svih tih pripravaka da mu ne bude još gore..jer on je baš alergičar..i sve dok on ne preraste te alergije, ili dok ne skužim točno koje su i ne eliminiram ih, mislim da ne budu osipi prošli..
    istina je to sve za kortiće..prestaneš ih koristiti i vrati se to za tjedan dana ili koliko već...ali s vremenom se ipak ad poboljšava..pa tako smo mi prije npr imali jako grdi upaljeni trup, kojeg sam stvarno morala mazati s kortićem, znao je biti cijeli crveni..danas je trup manje više čisti..rijetko kad pocrveni, čak sad i prođe s nekom neutralnom kremom..znači 50% toga je ipak prošlo..a, ja sam mu s mazanjem ipak olakšala život da ga ne svrbi, da normalno i kvalitetno živi..uvijek jače pocrveni poslije neke bolesti, pogotovo virusa ili ako izreagira na nešto..kak je počelo proljeće lice mu se jako pogoršalo..stalno je crveni..i sigurna sam da je to od neke peludi..točno su ti fleki ko neka alergija..a, ništ novoga ne jede..i takvo pogoršanje mu je bilo i poršle godine u to doba..zato jedva čekam jesen i zimu..onda mu je bolje nek sad kad je toplo i sve cvate..kupila sam sad jednu biljnu mast GMP, inače ju jako hvale za neurodermitis..mnogima je jako puno pomogla, čak i kod jače upale..baš me zanim da li će djelovati tako i na njemu..mada sumnjam..jer on ima više alergijski dermatitis, i ako je alergija u njemu nikakva krema ne bude pomogla..to bi više pomoglo onima koji nemaju alergiju, a imaju dermatitis, znači fali im nešto u koži, neki enzim koji dovodi do suhe kože, u biti problem je u koži, ne u alergiji..mislim da njima ta mast pomaže..ali, svejedno, možda kaj pomogne..javit ću vam..
    znači ta abitide krema, to je baš krema? i to se namaže po vlasištu ili kako?
    pozdrav svim malim atopičarima..

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da li ste upotrebljavale ovakve pripravke:http://www.vitality-international.hr/vijest.asp?id=302?
    ja ću probati,,, mislim da je efekt dugoročan, ali mali ionako ima problema s plinovima i stolicom pa neće loše doći ni za to...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ne znam sta jos trebam opisati - imas moje postove i iznad, pa vidi jesam tam nesto spomenula sto te zanima
    Znaš što bih ja - da mi napišeš da vam je sve prošlo čim ste namazali xy kremom, i da mi tako namažemo i nikad se ad više ne vrati na malo ličeko
    Sve se nadam da nešto takvo postoji, a zapravo kad pročitam da je nekome pomogla jedna krema i mazanje, samo zaključim da u pitanju nije ni bio ad, nego nešto blaže

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kod Ivana u vrtiću je danas za užinu bio voćni jogurt. I dok mu je teta gulila naranču, on je jednoj djevojčici uzeo njen jogurt i kad je teta skužila već je skoro cijeli popio. Očekivala sam jaku reakciju, a kad ono ništa. Ni malo svraba, ni malo crvenila, ranije je dobio plikove baš od voćnog jogurta :D Ne znam kako to može biti, ali sam svejedno užasno sretna.

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Je po vlasištu,obravama i iza ušiju....
    Ako te zanima pošaljem ti sličicu

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Bio mr,bio magnetna rezonanca.Radi na principu magneta koji šalju u tijelo impulse da je hrana ok a ne nepriajtelj.Radi balans u tijelu i među stanicama.Mi smo zadovoljni.Sve probleme smo riješili u kratkom roku.Nmea kortika i čekanja da prođe samo od sebe.Eto,ispalo je da sam ja alergična na pšenicu,ali nikad nisam soju problematičnu kožu pripisivala alergiji.imam 26 god.alergija nije nikad prošla

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Vitality probiotik je super stvar ali nama nije pomoglo.moram napomenuti da su nam u slo.isto rekli da pije probiotik jer diže imunitet.tako da podržavam vip bez obzira na to dal im pomaže u AD ili ne.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Nakon dugo vremena moram vam se pridruziti ponovo na ovom topicu. Moje starije dijete od rodjenja je imalo jaki dermatitis, sa godinu dana otkrili smo da je rijec o alergiji na kravlje mlijeko i jaje. Koristili smo Aderminu Exomegu i Mustelinu Stelatopiju i razne neutralne kreme i kozu smo uspjeli "ocistiti" do druge godine zivota. Uzimao je i Zyrtec sirup godinu dana a pio je Pregomin nakon sto sam ga prestala dojiti kad je napunio 2 g. Danas pije i jede sve mlijecno jer je alergija na mlijeko nestala dok se pojavila ona na grinje i prasinu. Kad sam rodila drugo dijete znala sam da postoji 50 % sanse da ce se i ona boriti sa istim problemom ali uvijek je postojala nada i da nece. Nazalost sa napunjenih 3 mj. moja curica probudila se u ranama i plikovima po kozi, najvise po licu i vratu. Obuzeo me ocaj jer iako sam sve to vec prosla, i sa sinom imam srece da smo dermatitis pobijedili boli me sto se i moje drugo dijete mora patiti, cesati i biti nervozno. Boli me i sto dojenjem joj prenosim moguce alergene a neznam sto da izbjegavam jer iako sam iskljucila mlijecno iz moje prehrane nevidim razliku.
    Sad kad sam se "iskukala" da se ovako izrazim mame koje doje jeste li primjetile sto iz hrane skodi vasim misicima i sto se izbacili iz vase prehrane ??? Dali je pametno da ja uzimam probiotike tipa abkultura buduci da sadrze mlijecne bjelancevine ????

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Imaš probiotike tipa VIP i Panda koji se kupuju u apoteci.Ove abecede izbjegavaj dok ne vidiš dal mu smeta KM ili/i mliječne bjelančevine(neki su alergični samo na mlijeko a neki na sve)

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Makni kikiriki isl,lješnjake,bademe,jaja,pšenicu i prati.počni sa određenom skupinom hrane po par dana,pa jedno po jedno.Najbolje češ sama vidjeti ili čete otići na testiranje i riješit stvar u jednom šusu.

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj bebeto prvotno napisa
    Uzimao je i Zyrtec sirup godinu dana
    koliko je beba bila tada stara?
    jeli vam pomogao zyrtec i ako da,nakon koliko dana?
    jeste li ga davali konstantno ili sa pauzama?
    zašto zyrtec a ne letizen( ista djelatna tvar)?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj brigita2 prvotno napisa
    Kupi u apoteci propolbaby to ti je propolis za bebe bez alkohola i time mu namaži sve lišajeve i ranice. Nakon mazanja ga pusti na zraku da se propolis osuši pa tek onda obuci. Namaži ga nekoliko puta na dan i nemoj ispirati propolis (bez obzira na smećkastu boju). Propolis će dezinficirati ranice i smiriti situaciju.
    Nama je propolis malo smirio crvenilo.. al treba često mazati jer se crvenilo vrati..zahvalna sam i da se barem malo ublaži stanje

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Bebinja, kad je moj Mihael imao godinu dana tj. godinu i 4 mj. (od tada smo poceli uzimat Zyrtec) nije bilo Letizena u obliku sirupa pa smo morali trazit odobrenje za uvoz ovog drugog jer na nasem trzistu nije bilo adekvatne zamjene. Ja ti mogu rec da sam prezadovoljna bila, smanjio nam je alergijske reakcije na minimum npr. kad bi mi promaklo pa moj Mihic pojeo komadic cokolade zacrvenilo bi mu se samo malo oko usta i nista drugo dok smo prije uzimanja Zyrteca jednom zavrsili na hitnoj na inekciji kad je pojeo sto nije smio. Meni je alergologica koja ga je propisala rekla da nam ga daje kao prevencija astme i da zahvalim dragom Bogu nama je sa kozom prica zavrsila (barem za sada) i nije se prosirilo na respiratorni trakt. Uzimao je ako se dobro sjecam zlicicu dnevno bez pauza do 2 g.
    DianaMaximus hvala, probat cu izbacit sto vise alergena mada stvarno najvise jedem kuhano i sto laganiju hranu.
    Sto se tice propolisa, smijem li ga ja uzimat u obliku meda ??? Citala sam da se u trudnoci ne preporuca ali neznam sto je sa dojiljama a pogotovo djecici alegicarima ?

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

zelim samo poručiti svima koji imaju problema sa kožom da se jave
    dr.ivanki štanfel dermatolog privatne prakse u Vinkovcima!
    mi smo sa našim mališom prošli brda i doline i probali sve i svašta al jedino nam je dr pomogla i od tada više nema pr sa kožom! naš maleni ima 9 mj i ima dijag .AD

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

zlocko koja vam je terapija...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ruža, možeš mi poslati slikice od te abitide..i točno kako se to zove, proizvođač i sve..ne znam da li to ima tu u varaždinu..ali, probat ću naručiti..uglavnom, svakako vma preporučujem ovu gsm mast..prezadovoljna sam..čisto je na biljnoj bazi, lako se razmazuje..svo crvenilo na nogicama i tijelu mu je smirilo..nešto mu je potpuno prošlo, nešto se smirilo, treba više dana mazati..prezadovoljna sam..za sada..bumo vidli kak bude išlo dalje..ali, svakako probajte..vi neki niti nemate tak jaki ad kao moj, vama bi moglo to proći ko iz šale..mnoge mame su to probale, i svima se stanje popravilo..

pozdrav..

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj bebeto prvotno napisa
    Bebinja, kad je moj Mihael imao godinu dana tj. godinu i 4 mj. (od tada smo poceli uzimat Zyrtec) nije bilo Letizena u obliku sirupa pa smo morali trazit odobrenje za uvoz ovog drugog jer na nasem trzistu nije bilo adekvatne zamjene. Ja ti mogu rec da sam prezadovoljna bila, smanjio nam je alergijske reakcije na minimum npr. kad bi mi promaklo pa moj Mihic pojeo komadic cokolade zacrvenilo bi mu se samo malo oko usta i nista drugo dok smo prije uzimanja Zyrteca jednom zavrsili na hitnoj na inekciji kad je pojeo sto nije smio. Meni je alergologica koja ga je propisala rekla da nam ga daje kao prevencija astme i da zahvalim dragom Bogu nama je sa kozom prica zavrsila (barem za sada) i nije se prosirilo na respiratorni trakt. Uzimao je ako se dobro sjecam zlicicu dnevno bez pauza do 2 g.
    nema ni ovih dana letizena i mi uzimamo zyrtec,mada ja ne vidim neki pomak.nama je alergolog savjetovala da beba uzima sirup konstantno tri mjeseca,a pošto ne vidim neki pomak,ne znam ni sama da li da nastavim .
    brži pomak smo primjećivali kod uzimanja fenistil kapi.

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Nakon prve doze remedije koju je prvi puta dobio (svog konstitucijskog) najprije je doslo do pogorsanja - ovo sto sam napisala momze da se ne prepadne. No, ono traje dan ili dva eventualno i onda nastaje poboljsanje. To je i znak da je remedija pogodjena.
    .
    na temelju čega i kako se određuje taj konstitucijski lijek?
    da li homeopat pregledava dijete ili kako? :?

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Bubica, sto se tice elocom kreme, ne znam da postoji nerazrjedjena. Jednostavno smo kupili elocom kremu u ljekarni. Koristili smo ju neka 3-4 mjeseca, sa prekidima.
    .
    mi imamo doma elocom 6/30 i 12/30 što hoće reći da je 6 ili 12 grama elocoma pomiješano sa 30 grama belobaze

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Bebinja, ja ti savjetujem da ne odustajes jer on se daje kao profilaksa tj.prevencija daljnjeg razvoja bolesti a ne da trenutno otklanja simptome.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

bebeto, tocno znam kako se osjecas.
    ja ovog treceg sina uopce nisam cijepila jer se drugom sinu pojavio AD dva tjedna nakon prve vakcinacije (6u1).
    i kada sam vidjela nekoliko crvenih tockica sa njegova dva mjeseca, srusio mi se svijet. no, za sada, puno je blazi oblik nego kod starijeg sina.

mislim da je vazno da pratis kako reagira na ono sto ti jedes. ja sam recimo sasvim slucajno skuzila da se on ospe kada ja popijem zobeno mlijeko (zobeno sam pila jer izbjegavam kravlje mlijeko i zato sto sam bila ubijedjena da je dobro za kozu). sada pijem rizino i ok je. naravno, nedavno smo dobili i drugi konstitucijski od nase homeopatice.

strpljenja, strpljenja...
    i meni ja najgore kad se tako maleni pocnu drapati, cesati, nervozni su... ali sto mogu?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nama propolis pomaže i to iznad svih mojih očekivanja! Natapam mu lice fiziološkom, tj stavljam obloge i tako mu se oljušili svi plikovi sa lica, namažem kapima propolisa i lice odjednom glatko na dodir, crvenilo se ublažilo! Ne znam koliko će dugo ovo djellovati, ali probajte.
    Jedino ne znam kako sa odjeće oprat mrlje od propolisa, ali to mi je sad u drugom planu

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj ruza prvotno napisa
    kupanj u čistoj vodi sa malo bekutan sapuna pslije kupanja Avene trixsera mljeko za tjelo a na lice bekutan kremu za lice. kako prestaje sezona grijanja onda stavljam nivea baby soft na lice., a kad je prehlađen zna mu se vratiti osip pa na ta mjesta stavim kremu koju nam je dr napravila a ako ga svrbi ujutro mu dam pola žl arius sirupa a naveče 8 kapi fenistil. od kako smo krenuli sa ovom terapiom njegova koža se preporodila i sad je stvarno meka ko u male bebe kao da nikada ništa nije bilo :D

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Za sada sam skuzila da joj smeta plava riba i morski plodovi. Buduci da zivim na moru malo cu tesko izbacit svu ribu iz prehrane ali pregrmit cu i to ako joj bude bolje. Najgori mi je taj osjecaj krivnje kad se poslije podoja pocme drapati . Za sada je i kod nas laksi oblik nego mi je bilo kod starijeg djeteta pa cemo vidjet kako ce se dalje stvari razvijat.
    Pozdrav svim malim atopicarima i puno zivaca njihovim mamama !

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Bebinja prvotno napisa

.
    na temelju čega i kako se određuje taj konstitucijski lijek?
    da li homeopat pregledava dijete ili kako? :?

Homeopat promatra dijete. Razgovara s roditeljem, a i s djetetom ako vec zna pricati.
    Konstitucijski traje i po 2 sata.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

btw. malome je jako pomogla krema stibium - homeopatska za alergije i neurodermitis - stanje od jucer do danas mu je ocigledno bolje, a za ublazavanje svrbeza dr. mu je dala rhus toxicodendron.
    Mozda kome ova informacija bude od pomoci, a u svakom slucaju i onome ko nece s homeopatijom probati bih preporucila ovu kremu stibium.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

netko je prije pitao što smo izbacili iz prehrane:
    - mlijeko i ml. proizvode
    - jaja
    - orašaste plodove
    - sirovo voće (jabuka i kruška u kompotu su jedino voće)
    - svo suhomesnato
    - ribu
    - sve kolače
    Da li što uopće ostaje? sad sa čula da ni špinat nije dobar za alergičare---
    jooj, čime se hraniti?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

i, dajte, vi koje ste već to prošle, savjet što je najbolje učiniti da se spriječi kasniji razvoj astme i drugih alergija? Homeopatija, Bio MR...?

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Maya, vidim da su nama djecica rodjena u par dana razlike, nazalost i AD nam je zajednicki. Vidim da si ti izbacila dosta toga iz prehrane, ja sam maximalno smanjila unos svih tih mogucih alergena iako neke stvari nemogu skroz izbacit jer na otoku gdje zivim nemam u trgovini za nabavit zamjenske proizvode. Za sada nisam primjetila neki veliki pomak a zbunjuje me i ono sto mi je jedna neonatologica rekla neki dan a to je da malo ja tu mogu utjecat odricajuci se svih tih proizvoda.
    Moje starije dijete nije dobilo astmu a ja to pripisujem dobroj njezi koze, Zyrtecu kao prevenciji, dojenju do 2 g.zivota i naravno sreci. I jos jedna stvar ja svome sinu nikada nisam kozu mazala kortikosteroidima. Cak i u najgorim momentima kad je bio u ranama mazali smo iskljucivo neutralnim kremama i bepanten plus kremi koju smo mazali po ranicama. Spavao je u odjelcu za neurodermitis da smanjimo cesanje po noci.
    Curicu sam cim se rodila pocela mazati A dermom i kupati u Stepatoiji iako mi je pedijatrica rekla da je njome koza vidljivo bolja i evo sa 3 mj. pojavio se AD, za sada jos uvijek u blagom obliku.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

btw. malome je jako pomogla krema stibium - homeopatska za alergije i neurodermitis - stanje od jucer do danas mu je ocigledno bolje, a za ublazavanje svrbeza dr. mu je dala rhus toxicodendron.
    Mozda kome ova informacija bude od pomoci, a u svakom slucaju i onome ko nece s homeopatijom probati bih preporucila ovu kremu stibium.
    Mony, mislim da je ipak bolje da svatko ode kod homeopata po svoj pripravak. Npr, nama je homeopatica dala graphites homeopatsku kremu (iskljucivo za neurodermitis) i to tek nakon sto nam je propisala konstituticijski graphites 30C.

Moje starije dijete nije dobilo astmu a ja to pripisujem dobroj njezi koze, Zyrtecu kao prevenciji, dojenju do 2 g.zivota i naravno sreci. I jos jedna stvar ja svome sinu nikada nisam kozu mazala kortikosteroidima
    bebeto, vjerojatno zato nije niti razvio astmu - svaka cast na upornosti i nemazanju kortizonskim kremama!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

U mojoj obitelji je klinac jako puno/često mazan kortikosteroidima, ništa drugo mu nije pomagalo, i kuc kuc ali nije dobio astmu, 6 godina mu je sad, od početka se bori sa ad-om.
    Nama se lice potpuno očistilo, da l zbog nekog mog postupka ili bi tako bilo i da sam mazala nečim drugim, ne znam , al možda nije ni bitno.
    Držim fige da vam bude kao nama

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mony, mislim da je ipak bolje da svatko ode kod homeopata po svoj pripravak. Npr, nama je homeopatica dala graphites homeopatsku kremu (iskljucivo za neurodermitis) i to tek nakon sto nam je propisala konstituticijski graphites 30C.

Nisam umanjila znacaj konstitucijskog, no kako svi isprobavamo s raznim kremama i kremicama, sto ne bi i s ovom, koja je homeopatska, dakle, nema nuspojava, moze samo pomoci, a i rhus t. je takodjer generalno (bez obzira na konstitucijski) namijenjen za neurodermitis i moze se koristiti uz konstitucijski, jer smanjuje osjecaj svrbezi.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj zloćko prvotno napisa
    kupanj u čistoj vodi sa malo bekutan sapuna pslije kupanja Avene trixsera mljeko za tjelo a na lice bekutan kremu za lice. kako prestaje sezona grijanja onda stavljam nivea baby soft na lice., a kad je prehlađen zna mu se vratiti osip pa na ta mjesta stavim kremu koju nam je dr napravila a ako ga svrbi ujutro mu dam pola žl arius sirupa a naveče 8 kapi fenistil. od kako smo krenuli sa ovom terapiom njegova koža se preporodila i sad je stvarno meka ko u male bebe kao da nikada ništa nije bilo :D
    >>>Ona izgleda svima daje jednaku terapiju
    Mi smo bili kod nje 2X i ne mogu reči da sam pretjerano zadovoljna.... :/
    1. Dok sam mu mazala Becutan plakao je strašno-promjenila mu kremu i sad mir...
    2. Nivea soft-pa i nije nešto
    Trixera je odlična i punooo bolja mi je za lice nego i Nivea i Becutan
    3. i da,doktorica mi je uporno tvrdila da nema veze što ja jedem da su to gluposti,a ja skužila da mom malom smetaju lješnjaci,orah,badem....
    :?

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj tanjacC prvotno napisa
    Citiraj zloćko prvotno napisa
    >>>Ona izgleda svima daje jednaku terapiju
    Mi smo bili kod nje 2X i ne mogu reči da sam pretjerano zadovoljna.... :/
    1. Dok sam mu mazala Becutan plakao je strašno-promjenila mu kremu i sad mir...
    2. Nivea soft-pa i nije nešto
    Trixera je odlična i punooo bolja mi je za lice nego i Nivea i Becutan
    3. i da,doktorica mi je uporno tvrdila da nema veze što ja jedem da su to gluposti,a ja skužila da mom malom smetaju lješnjaci,orah,badem....
    :?
    a dali vam je bolje nakon njezinog pregleda? meni su u brodu na ped zabranili dojenje jer su prvo tvrdili da mu je koža takva zbog mojih hormona pa je počeo piti zamjenicu kad nije bilo poboljšanja onda su tvrdili da je alergija na kravlje mljeko i uveli mu mlječnu zam pregomin na bazi soje i poslali krv u zg na testiranje kada je nalaz potvrdio da nije alergičan na kr mljeko njgovo stanje je već bilo toliko strašno da mu je pcala koža do krvi i kad smo se obratili dr u vk od onda kao da je rukom odneseno! :D nama štima za lice i nivea i bekutan! prvo smo koristili adermu po pr broda a od nje je vrištio i crvenio se kao da sam ga koprivom mazala a ne kremom!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pitanje za iskusne mame: da li ste i vi dobile savjet da SVAKAKO treba IZliječiti AD (crvenilo, suhoću, prišttiće) prije korištenja hidratantnih krema?
    na to me upozorio jedan liječnik, pedijatar, koji tvrdi da hidratacija na oštećenoj koži izaziva suprotan efekt, tj. pogoršava atopijski dermatitis.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

isto tako, navodno da kreme u belobazi ne daju dobar efekt baš zbog "baze" koja je hidratantna, bolje kraće vrijeme upotrijebiti koncentriranu kremu nego kremu u belobazi...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

dobro bi bilo prije izlječiti, jer na jako upaljenu kožu neutralne kreme mogu samo pogoršati stvar..uostalom, dijete se negdje jako pati s upaljenom kožom, tako da za njegov mir i zadovoljstvo treba izliječiti, a i zbog kože, jer onda još više propada..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •