Stranica 20 od 94 PrviPrvi ... 1018192021223070 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 951 do 1,000 od 4691

Tema: Atopijski Dermatitis

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

e, da važna stvar..imia više vrsta ekcema..npr..oni ekcemi jako crveni debeli, njima paše najbolje čisti kortić, da ih čim prije osuši..jer ako ti vlažiš tu kožu, onda bi bilo sve gore i gore..jer se oni moraju osušiti, koža se oljušti, a ispod ostane zdrava koža..ima ekcema kojima paše nešto masno, ili nešto vlažno..moj ima na razlićitim dijelovima više vrsta..svugdje mu drugčija krema paše..ali, za lice definitivno pantexol mast, nedaj bože mustela, a-derma ili slično..

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

hvala, stela, jer stalno čitam kako mame mackaju babače adermom, mustelom i sl. i "pomaže", nama nikako, taj ped. rekao kako prvo liječiti onda vlažiti i "masniti"

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Jedna informacija koju nam je dr. rekla neki dan -
    radila su se istrazivanja i zakljuceno je kako ljudi s neurodermitisom gotovo uopce ne obolijevaju od karcinoma.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

još jedno pitanje: kada stavljate lokalne kortiće, da li "u pauzi" (npr. ako ih stavljate navečer, tada da li ujutro) mažete kremama koje maste/vlaže?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jooj to svaki doktor ima svoju teoriju

Naša pedica nama uopče nije rekla da mu mažem s još nečim osim kortića pa mu je na kraju lice bilo katastrofa,onda nam je dermatologica rekla da moramo prije kortiča nanjeti hidr. kremu,jer kortići dodatno isušuju kožu i stvarno koža mu više nije kao ribača četka...

Zločko--moje mišljenje je da svaki roditelj čije dijete ima AD ili osjetljivu kožu se jednostavno mora pronači što se tiče krema,kupki...Da je sve to relativno...Malena od prijatelja ima 6 god. i AD i jedino što joj odgovara je A derma exomega....Mi zasad koristimo Mustelu mliječno-uljnu kupku (to nam je 4 kupka i ona nam odgovara),i Trixeru za lice i tijelo iako planiram mu kupiti A dermu mlijeko za tijelo,jer malo mi je too much mackati ga cijelog trixerom,a pakiranje je 200 ml.,a cijena 115kn., a za lice nam se pokazala odličnom (Mi imamo AD zasad na licu i nadam se da će tako i ostati,tj. da se neče širiti)

E sad da Vas pitam nešto: ako malom ne odgovara kikiriki,orah,lješnjak,šta je s kukuruzom??? :?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

a znas kako. ima raznih alergija.
    ali kukuruz je zitarica za razliku od ova prva dva.
    takodje, kukuruz koriste i oni koji su alergicni na gluten jer nema glutena.
    nebi trebalo da smeta nicemu osim kakanju, nekima smeta da kakaju

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    radila su se istrazivanja i zakljuceno je kako ljudi s neurodermitisom gotovo uopce ne obolijevaju od karcinoma.
    ocigledno nam djeca idu kod iste pedijatrice.
    i nama je to rekla prije 10-ak dana kada smo bili na kontroli...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Znam da je žitarica,ali sad smo počeli tek lagano uvoditi dohranu,pa se bojim svega.... :/

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

već sam rekla da ovisi kakav je ekcem..ako se treba posušiti onda ide samo kortić, ako je nastao zbog suhoće kože, onda bi trebalo namazati kortić i onda za 20 min ( kad koža dobro upije kortić), neku vlažnu kremu ili ti ovaj razblaženi kortić, znači gdje je smješano i jedno i drugo..

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Netko je pitao za homeopatiju ili bio mr,šta je bolje da se kasnije ne razvije astma isl.Mi smo bili na kontroli bio mr i nemamo alergena na biljke(pelud i sl.)te smatram da neče biti problema sa astmom.Vrijeme če pokazati,jer sam malenog mazala korticima(ne pretjerano ali ipak...)koji uništavaju imunitet te je moguči razvoj astme!!I čest alergen je kod klinaca med.Ne kod svih,naravno.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj DianaMaximus prvotno napisa
    Netko je pitao za homeopatiju ili bio mr,šta je bolje da se kasnije ne razvije astma isl.Mi smo bili na kontroli bio mr i nemamo alergena na biljke(pelud i sl.)te smatram da neče biti problema sa astmom.Vrijeme če pokazati,jer sam malenog mazala korticima(ne pretjerano ali ipak...)koji uništavaju imunitet te je moguči razvoj astme!!I čest alergen je kod klinaca med.Ne kod svih,naravno.
    mislim da baš neliječen AD stvara pretpostavke za astmu (zbog ulaska alergena kroz oštećenu barijeru), a ne uporaba kortića, jesam u pravu?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

od kada smo uveli internet, stalno čitam forume i pretražujem. moj sin, 18 mjeseci bori se sa AD, no koliko uspijem zaključiti blaži oblik, jer samo ima crvenilo po licu, ne svrbi ga, nisu rane, samo je hrapavo crveno.
    prvo crvenilo se javilo sa nekih mjesec dana, ali bilo je u blagom obliku, ja sam to prepisivala bradi od mog muža, šogora i brata koji su ga ljubili i mojoj prepametnoj svekrvi koju sam uhvatila kako mu pere SPUŽVOM ZA SUĐE (da, dobro ste pročitali) koja se bila prljava, puna deterđenta i na koju je ona dan-dva prije bacila pepeo iz peći (još sada ne mogu doći k sebi kako joj je to palo na pamet). to se povuklo, doktorica je rekla samo da mažem s bebi uljem, da li od toga, da li samo od sebe, neznam. sa nekih 5mj se opet pojavilo, kada je došlo ljeto prošlo je, cijelo ljeto lice prekrasno (inače živimo na moru, i bebač obožava kupanje).
    prvi dan kako je zahladilo, opet crvenilo, u 10mj bili smo kod pedijatrice: prvi put je rekla da je možda od mandarina (nisam mu davala mandarine, nije se povuklo), drugi put je rekla da je možda od vjetra, pa možda od životinja. Dala belogent, povuklo se. U prvom mjesecu opet, natjerala je da me pošalje na kožni, dr dijagnosticirala AD. Preporučila Plivasept sol 0,02, adermu, dala uputnicu za alergotest iz krvi, dala dijetu za urtikariju i belogent 3 dana, pa afloderm i bepanthen. Stavila sam ga na dijetu koja mu tada nije teško pala jer se borio sa temperaturom, u kombinaciji sa kortićima otišlo. Dolazi, odlazi, mažem sa svime i svačime (nekada neznam da li je to dobro ili ne) – nevenova mast od RSI, aderma, bepanthen, maslinovo ulje… ma ni sama više neznam s čime. Prošli tj imao blago crvenilo, do subote mu je bilo lice čisto, opet udarilo crvenilo, koji dan gore, koji dan bolje. Nadam se da će sezona kupanja donijeti poboljšanje, inače alergičan je na grinje.
    Inače kad je bio mali, kupala sam ga svaki dan, nisam ga mazala nikakvim kremicama i slično, pa me zanima budući da imam dijete od 2 mj, što je bolje, da ga mažem nečime preventivno ili ne? Jednostavno nisam više pametna.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pzulic, najprije dobrodošla na ovaj topic, nadam se da će ti pomoći.
    Prije svega, mislim da ovo mlađe djetešce ne bi trebala s ničime mazati. Mislim, ne može mu ništa pomoći preventivno. Što bude, bude, nadam se da neće i ono imati AD. To ne ovisi ni o čemu. Evo kod nas, u obitelji nema alergija, dojen je dugo, zapravo još uvijek (ima 28 mjeseci), na prehranu sam strogo pazila ... Sa 26 mjeseci mu je dijagnosticiran AD. Alergičan je na mlijeko što sam otkrila sistemom eliminacije namirnica iz prehrane, a evo nedavno je i potvrđeno testom iz krvi. Iz mog iskustva, nijedna krema nije pomagala potpuno. Najdjelotvornije je bilo, osim kortikosteroida, ali to ne računam kao trajnu pomoć, nevenova mast. Sada mu se gotovo potpuno povuklo, osim iza koljena. Mislim da je to iz sladoleda, jede ga kao pomahnitao
    Jedina prava pomoć je ukloniti sve što bi mu moglo smetati, zavjese, tepihe .. Jesi li to učinila?
    Javiti će se cure čija su djeca alergična na grinje, a dotada, nadam se da sam ti i ja malo pomogla.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

U ponedjeljak smo bili kod alergologa, konacno. Prve pretrage krvi prije par mjeseci nisu pokazale nikave alergije, premda je Robi alergican na puno stvari (sto sam ja primjetila). Ovaj puta su mu napravili prik test i pokazao je jaku alergiju na kikiriki (sto sam znala) i psenicu!!! Ovo mi je doslo kao shok. Znala sam da mora biti na jos nesto alergican posto mu ekcemi nisu do kraja prolazili, ali nisam sumnjala u psenicu. To mi je tesko palo, posto psenice ima u jako puno stvari, a i ovako mi se cini da jedemo stalno jedno te isto. Ono sto je alergologicu najvise smetalo je sto iako Robi jaaaako puno jede, plus doji, vec dugo slabo dobiva na tezini, recimo da stagnira. Znam da bebe nakon 4-6 mj. slabije dobivaju na tezini jer su pokretnije i manje spavaju, ali on stvarno tamani hranu!! Zato smo sada ponovo napravili neke analize krvi da pokusamo otkriti uzrok. Kako vasa djeca sa prirastom tezine?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa
    mislim da baš neliječen AD stvara pretpostavke za astmu (zbog ulaska alergena kroz oštećenu barijeru), a ne uporaba kortića, jesam u pravu?
    vjerojatno jesi,ali i ja sam u pravi isto tako.kortikosteroidi jako narušavaju imunitet slijed čega može doći do astme.pokušat ču nači to na netu.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

pulic dobrodošla!kreni čitat od prve stranice znam da ima toga jako puno,ali mislim da če ti to dosta pomoći

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj momze prvotno napisa
    Citiraj Mony prvotno napisa
    ocigledno nam djeca idu kod iste pedijatrice.
    i nama je to rekla prije 10-ak dana kada smo bili na kontroli...

Definitivno jedna od najboljih pedijatrica u gradu!
    Da je bar samo mrvicu vise otvorena alternativi

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj barakuda prvotno napisa
    Ovaj puta su mu napravili prik test i pokazao je jaku alergiju na kikiriki (sto sam znala) i psenicu

barakuda, evo jedne informacije koja bi ti mogla pomoci:

Ljudi koji su osjetljivi na pšenicu (gluten) , prema nedavnim istraživanjima IFAA-e (International Food Allergy Association), pokazuju 70% manju osjetljivost na kamut, stoga je od strane mnogih alergičara još prozvan i "pšenicom koju možete jesti".

kamut je vrsta psenice koja potjece iz Egipta.
    Malo proguglaj, ima je za kupiti i kod nas i navodno je prefina. Ja cu ju prvi puta spremati ovaj vikend.

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj tanjacC prvotno napisa
    Jooj to svaki doktor ima svoju teoriju

Naša pedica nama uopče nije rekla da mu mažem s još nečim osim kortića pa mu je na kraju lice bilo katastrofa,onda nam je dermatologica rekla da moramo prije kortiča nanjeti hidr. kremu,jer kortići dodatno isušuju kožu i stvarno koža mu više nije kao ribača četka...

Zločko--moje mišljenje je da svaki roditelj čije dijete ima AD ili osjetljivu kožu se jednostavno mora pronači što se tiče krema,kupki...Da je sve to relativno...Malena od prijatelja ima 6 god. i AD i jedino što joj odgovara je A derma exomega....Mi zasad koristimo Mustelu mliječno-uljnu kupku (to nam je 4 kupka i ona nam odgovara),i Trixeru za lice i tijelo iako planiram mu kupiti A dermu mlijeko za tijelo,jer malo mi je too much mackati ga cijelog trixerom,a pakiranje je 200 ml.,a cijena 115kn., a za lice nam se pokazala odličnom (Mi imamo AD zasad na licu i nadam se da će tako i ostati,tj. da se neče širiti)

E sad da Vas pitam nešto: ako malom ne odgovara kikiriki,orah,lješnjak,šta je s kukuruzom??? :?
    ne znam zašto ali mom malenom stvarno ne štima a-derma ni mljeko niti kupka! tako jako mu se crvenilo i bio je pun prištica od mljeka a kad mu stavim kupku u vodu tak je jako vristio da ni normalno! Ak želite mogu vam poštom poslati i mljeko i kupku A-derma exsomega !

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

A derma se bazira na zobi.Moguče da je alergičan na zob koji se uvrštava među najčešče alergene.Ubila si dvije muhe jednim udarcem!

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Atopičarima može smetati i voda.Nama je recimo alergen i klor.Doduše više ne.

Palonkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Evo i mi se konačno prijavljujemo. Kažem konačno jer već neko vrijeme zaobilazim ovaj topic nadajući se da moj žabac ima nešto drugo, ali na žalost, čini se da je ipak ovo. Uglavnom, krenula sam čitati sve od početka u nadi da ću naći ili otkriti nešto novo što bi nam pomoglo, ali sam brzo odustala. Skužila sam da smo mnogo toga već i sami probali te da se moji osjećaji ne razlikuju puno od osjećaja svih drugih mama čija dječica pate od AD-a. Spoznaja da nisam jedina mama koja se s tim bori mi daje neku snagu.

Dakle, da ne nabrajam sve kreme i kremice koje smo isprobali, a koje nisu djelovale (i kortikosteroidne i one nekortikosteroidne), javljam samo da smo i mi već nekih mjesec i pol dana na homeopatskim pripravcima. Ne mogu reći da nema pomaka na bolje, dapače tijelo je prilično dobro u odnosu na to kakvo je bilo, ali nije skroz čisto i sad kao da samo stoji. Na ručicama ima par lišajeva, pazusi su tak-tak, sve u svemu dobro, nije savršeno, ali je pod kontrolom. Lice je međutim loše, a crvenilo i sitni prištići se šire prema ušima i iza uha te po vratu. Plahta mu je svako jutri žuta od plazme/limfe kako li se već zove to što curi, a koža je popucala i strašno je suha. Trenutno mu mažem lice homeopatskom Calendula+ kremom i povremeno mi se čini da je crvenilo manje, ali brate mili što je to sporo! Čini se da još ipak nismo našli lijek koji bi mu 100% odgovarao. :/

Potaknuta onim što sam ovdje pročitala počela sam i ja malo razmišljati o stvarima na koje bi mogao biti alergičan pa budemo sad malo istraživali u tom smjeru. Ah, znate i same, nakon nekog vremena čovjek više ne zna što bi, a taj osjećaj bespomoćnosti je stvarno grozan. :/

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Palonkica prvotno napisa
    Potaknuta onim što sam ovdje pročitala počela sam i ja malo razmišljati o stvarima na koje bi mogao biti alergičan pa budemo sad malo istraživali u tom smjeru. Ah, znate i same, nakon nekog vremena čovjek više ne zna što bi, a taj osjećaj bespomoćnosti je stvarno grozan. :/
    Palonkica, to je najbolja, a meni se čini, i jedina trajna pomoć, izbjegavati u potpunosti ono što izaziva reakciju.
    Moram se pohvaliti da je I. koža već tri dana bez ičega, čista ko bebina guza. Doduše, on je alergičan samo na mlijeko, ali opet, toga ima u stvarno svemu. Puno više mu pripremam kod kuće, od sladoleda, pudinga, peciva i sve je ok, a dijete nije za ništa zakinuto.

Zar niste bili na testiranju?
    Eliminiraj svaki tjedan nešto drugo, počni s mlijekom ili jajima.

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

A derma se bazira na zobi.Moguče da je alergičan na zob koji se uvrštava među najčešče alergene.Ubila si dvije muhe jednim udarcem!
    pa to je moguće! kako da se toga nitko nije prije sjetio baš ću to spomenut svojoj dr. hvala ženska ti si zakon

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

cure, kakve madrace za krevet ste kupile svojim bebačima? koji su antialergijski najbolji?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Milsim da su madraci za klince manje više svi antialergijski.Bernarda iz Varaždina ima inače jako dobre madrace(firma je Bernarda,ima ih svuda za kupiti).Mislim da je najbolje pogledat u paviljonu 12 na Zgb velesajmu.Na 2 kata imaš namještaj i madrace,pa tako i raznoliku ponudu .

Mi smo danas bili kod pedice i ostala je bez teksta kad je vidjela Maksimilianovu kožu.Samo je zamuckivala kad je vidjela kak se dijete može počistiti u kratkom roku.Bila je jako skeptična oko svega,ali nije prigovarala.Dapače,bila je i za bio mr opciju,ali nije baš vjerovala u uspjeh teapije .Danas je M.dobio malo bioaktiva i za sad nema nikakve reakcije.Prekosutra če dobit malo više ako sutra bude i dalje ok.I fino je papao kolače jučer,reakcija-0!!!!!

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Za kinderbet smo kupili antialergijski s kokosovom pjenom, a za veliki krevet s ono poli... itd pjenom (ne tjerajte me da guglam tocan naziv pjene ) - uglavnom, antialergijski je - i sastav i presvlake, nema mogucnost skupljanja grinja.

Palonkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj lucij@ prvotno napisa
    Zar niste bili na testiranju?
    Eliminiraj svaki tjedan nešto drugo, počni s mlijekom ili jajima.
    Nismo bili na testiranju jer ja dugo uopće nisam znala o čemu se tu radi. Kad se crvenilo prvi put javilo bilo je jako blago i mislila sam nije to ništa, proći će, istovremeno ga trackajući raznim kremicama. Međutim, kako nije prolazilo (tipa dva mjeseca) otišla sam kod naše pedijatrice i ona nam je dala Afloderm. Po njemu je crvenilo prošlo, ali se brzo vratilo (i tako par puta). Onda smo otišli kod drugog liječnika koji je to nazvao nekakvim dermatitisom (ne atopijskim) koji će proći s dečkovih 6-7 mjeseci i dao nam Elocom. Poznata priča, dok smo mazali super, no ubrzo nakon prestanka mazanja sve se vratilo (i tako par puta). Najgore je bilo to što su osip i crvenilo bivali sve jači i zahvaćali sve veću površinu lica i tijela te nije bilo nikakve naznake da će se povući. U međuvremenu ja sam malo više čitala o tome i tek tad sam saznala čime ga mažem.

Tada smo odlučili krenuti s homeopatijom. E sad, kad malo razmišljam o svemu, od kad smo na homeopatskim pripravcima tijelo sam mu samo jednom mazala kortićima. Dakle, kao da ima nekog napretka iako je on još uvijek po tijelu crven, ali ne toliko jako kao prije. Osip i crvenilo i dalje variraju po jačini. Međutim, najgore je lice (tu nema nikakvog pomaka na bolje) koje uz crvenilo i svrbež jako često zna i curiti (žuta tekućina), a nedavno mu je plahtica bila čak i krvava . Tak da je to otvorena rana i kad dođe do toga u strahu od nekih infekcija stavljam kortić (osjećam se grozno zbog toga ). Mislim, pustim ja lice da curi par dana, ali onda dođem do momenta kad ga ne mogu više gledati jadnog kak se pati i posežem za kortićima. Evo, mogu odmah reći da homeopatska Calendula+ krema ipak nije pomogla. Crvenilo se proširilo na čitavo lice te iza uha i po vratu tak da je opet na ... znate .

Uglavnom, zahvaljujući DianiMaximus i njenom pozitivnom iskustvu sa Poliklinikom Žagar, odlučili smo se i mi za Sloveniju. Na testiranje idemo u petak pa ćemo vidjeti. Držimo fige!

Palonkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

I mi smo za kinderbet kupili antialergijski madrac od neke pjene .

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Obavezno javi kak je prošlo u petak!

R.neče ništa biti od povremenog mazanja korticima.Ponekad veču posljedicu može ostavit ne mazanje i puštanje djetata da se muči.Kako im je tek kad ih svrbi a još su mali te se ne mogu posvrbiti.Užas!

Primjetila sam da M.kad je ljut na mene jako se češe po nogama i gleda me ravno u oči.Kao da MI se INATI.J el to i vaše rade(mislim da im je to ostalo kao tik kad su nervozni ili nešto dr)?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

evo da se i mi javimo...nekih mjesec dana imamo crvene flekice me pregibu ispod koljena i jednu na trbuhu...ujutro su blijedo roze, navečer žarko crvene, ne krvare, pomalo su suhe,al čak ne jako, ne svrbe ga---bili kod pedijatrice (na zamjeni)kaže neke gljivice i dala nam plymicol...nije prošlo pa smo danas ponovo išli...dobili beloderm kremu (ne razrijeđenu) i rekla da je on "mali atopičar" i kad bude stariji (sad ima 9 i pol mjeseci) da će nam testiranje otkriti na što je to alergičan a da do tad treba tretirati kožu (kortikosteroidi do 7 dana i onda neka neutralna radi vlage)...pa sad mi nije baš najjasnije...puno sam čitala prethodne postove i koliko vidim ad zahvaća lice,vrat,guzu,pelensku regiju...mi smo tamo potpuno čisti i glatki...sklona sam vjerovati da je to neka alergija na pelud jer sam i sama alergična te da će proći kad ta biljka ocvate jer u zadnjih mjesec dana otkad to postoji nije zapravo ni uveo nikakvu novu namirnicu već jede stare isprobane tako da sam elliminirala hranu kao uzrok..ili sam potpuno u krivu i pedijatrica je u pravu...nisam ga namazala belodermom, pokušat ću s a dermom pa da vidim..zanima me da li je moguće da je to ekcem,šta vi mislite

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

hej curke komarci su počeli bockati! Da li smijemo atopičnu kožu svoga klinca mazati nekim srestvom za zaštitu od uboda i kojim ? ak netko ima iskustva sa tim molim savjet! pozz!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ne mazem
    dok su bile male, vani sam komarce tjerala vatom natopljenom u lavandino ulje koju sam stavila u kolica
    po noci bih isto to napravila i stavila negdje blizu kreveta

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mantelee..
    ako je alergičan na pelud a izbijaju mu plikovi onda najvjerojatnije je atopičar.A topičarima izbija crvenilo u dodiru,blizini ili unosom alergena.Ako je jako crven namaži ga par dana.Ili ga makni od alergena pa se možda povuče samo. (mada ak je to pelud,ne znam,bolje možda za početak 2-3 dana kortić,neče mu biti ništa niti če ostaviti posljedice,i onda a dermica ili nekva takva krema).

možda i je ekcem.jel ga svrbi mjesto pogođeno flekicama?

mi nismo imali po licu,ni po guzi,ali smo imali po bušici,pa po leđima , po nogicama i rukicama.naposljetku su nam leđa i trbuh bili čisti ali su noge bile strahovito crvene i pune rana(tijek je bolesti takav da ak ne eliminiraš alergen,stanje se pogoršava).

Dobrodošla

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Mony, hvala na informaciji, pokusacu naci tu zitaricu, mi smo inace u Svedskoj, ali ako ima u Hrvatskoj, mora biti i ovdje. Za vikend sam bila u trgovini u potrazi za kojekakvim zamjenskim proizvodima, posto sada ne mozemo psenicu, shokirala sam se koliko je ta specijalna hrana skupa.
    Inace, noc nam je bila katastrofa, vristao je pola noci, a ja pojma nemam od cega. Zubi nisu, sad su mu skoro 4 izbila, vruce mu nije bilo, nos mu jako curi preko dana, ali po noci ne. Cesao se po licu i po nogama, a pojma nemam sta mu je sada moglo smetati. Ja se skoro nista vise ne usudjujem jesti, stravicno sam omrsavila, skroz sam ocajna. Svaki puta kad pomislim da sam skuzila sta ne smije, on opet na nesto reagira. Jedino me utjesilo sto sam cula da je ova doktorica kod koje smo krenuli, jako kompetentna.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Svaki puta kad pomislim da sam skuzila sta ne smije, on opet na nesto reagira.
    ista stvar... ne znam više što izbaciti... grozno je kad su tako mali i ne možeš na pretrage... ova eliminacija mi ne ide...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

teško je odrediti na kaj bi sve reagirao..možda reagira i na 85% svega, a možda i na ništa..postoje i nealergisjki tipovi ad-a..znam koliko sam se mučila, koliko se još i danas mučim da otkrijem..uvijek si mislim to mu je od toga, pa toga..onda slijedeći put to jede ili dira, onda je ok, ili treći put nije..zato je ad kronična bolest i o njoj se puno ne zna..crvenilo zna doći kad njemu puhne, ne mora nužno biti povezano s alergijama..može doći od bolesti, od vremena, nervoze, zuba, vrućine, bilo čega..i samom eliminacijom alergena, neće se do kraja riješiti problem kože..pomoći će, ali treba proći neko vrijeme da dijete naraste, jer ekcemi slabe s godinama..nije čak niti dobro ako se i otkrije pol toga sve to eliminirati, ako dijete dobije samo jednu mali fleku ako npr.pojede bananu, slobodno mu se da jednom tijedno banana da se organizam privikne na nju, a ne sad ju totalno izbaciti..to je bilo i na tv-u..i ako se dijete jako muči, što je tu netko napisao čak mu curi i limfa..to obavezno namazati..jer ako već curi tekućina onda je bakterija već nutra..treba antibiotska krema i kortić..kad se jednom te neke bakterija uvuku unutra u koću teško ih se riješiti..a, neka pravilna upotreba kortića neće uopće štetiti niti najmanje..može samo pomoći da se to sve dovede pod kontrolu..i da lakše dijete živi dok sve to skupa ne oslabi i ne prođe..jer normalno da se ekcem vrati opet, ali ako se vrati tek nakon 2 tjedna bez ikakvih grižnji savjesti se može opet namazati, pa opet i opet..naravno ako svrbi i jako je crveno, uvijek najbolje prvo probati nutralnim kremama..jer ekcem će se vraćati, on ima svoj vijek trajanja..neki misle da će proći preko noći..on traje godinama..testiranja se mogu uvijek napraviti, dijete nikad nije premalo i to putem krvi, tak da si ipak u neke stvari siguran..mojem je sad malo bolje moram priznati, 4.mj. je bio dosta gadan, valjda radi cvatnje..uglavnom, i ja razmišljam o sloveniji ako mu do treće ili četvrte godine ne prođe..
    pozdrav svim atopičarima..

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Danas sam zvala za rezultate alergo testa. Prik je pokazao reakciju na psenicu, a krv . ne!!! Kikiriki je potvrdjen, a sada i jaje. Zadnji puta jaje nije bilo pozitivno. Mlijeko i dalje negativno, a reakcija postoji. Od prasine i trave dobije kraste, a na priku bilo negativno.....ludnica.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

barakuda kako znaš da od trave i prašine dobije kraste??
    to ne možeš znati..inače, najtočnije testiranje je iz krvi..jer krv je krv..rukica na kojoj se radi prick test mora biti koža totalka zdrava, jer može pogrešno pokazati..a, migu i zamjeniti testove krvi s nekim drugim..koje razrede ima preko krvi?
    inače, kad je koža u akutnoj fazi, onda im sve smeta. tj.onda su na sve alergični..onda im možda i smeta prašina, a uopće nisu na nju alergični, a kad je mirna faza i koža čista, onda ne reagira..jedino ako nema baš dokazanu neku jaku alergiju na nešto..kao npr.moj na mlijeko i jaja..to niti u ludilu..
    ja sam isto mislila da je mojemu smeta prašina, bila sam čak sigurna, a li svki put ispalo 0, da nije..tako da ne možeš to sam znati..jer oni mogu reagirati na nešto kad dođu u doticaj tek za 2 dana..

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

.jel ga svrbi mjesto pogođeno flekicama?
    Hvala na dobrodošlici
    Ništa ga ne svrbi,samo postoje te crvene fleke koje su najcrvenije navečer,a niti ne izgledaju mi jako upaljeno kad pogledam malo slike kako može izgledati pa zasad ga ne bi mazala belodermom :?
    u nepromijenjem stanju su već nekih mjesec dana otkad su se pojavile i to samo i isključivo na pregibima iza koljena i jedna flekica na trbuhu...uf

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Za travu i prasinu sam gotovo 100 % sigurna, jer je par puta sa cistom kozom (dakle nije bila akutna faza) golih rukica i nogica puzao i nakon toga se osuo toliko da nam je trebalo 10-tak dana da mu stabiliziramo stanje. Prije par mjeseci testovi svi negativni, prije tjedan dana prik pozitivan na psenicu i kikiriki, a sada i krv na jaja. Ja sam isla sistemom eliminacije, kad vidim da mu nesto smeta elimiram i cekam da vidim hoce se poboljsati, jednu po jednu namirnicu. Na mlijeko sam se opet vracala ali onda primjetim da mu se stanje pogorsa. Cak i ova doktorica kaze da testovi nisu 100% pouzdani. Na narancu je negativan, a svaki puta kad bi pojeo nesto sa narancom, ospe se u roku od pola sata kao da ga je neko isibao koprivom i jako place. Toliko o testovima. Na jaje je strahovito reagirao, a na skali je 2!!
    Od Bepanten kreme vristi onog trenutka kad mu je prislonim na kozu i sav se zacrveni....ma ima toga jos...
    Evo9 sad sam ga sa golim nogama stavila na pod, iako usisavam svaki dan, nemam snage da ga jos i perem svaki dan.....osuo se naravno. Bilo bi cudno da bas svaki puta kad dodje u dodir sa prasinom, reagira na nesto drugo od ranije. Tako sam i otkrila da mu prasina smeta. Ako slucajno jedan dan preskocim da ne usisam, sljedece jutro mu curi nos dok ne pocistim prasinu.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

možda je u međuvremenu tih testova i razvio alergiju na prašinu kao i ostale..većinom kod ad-a testovi i nisu baš 100% pouzdani jer ako se ti testiraš u akutnoj fazi u krvi ima tih igeova i svega, onda možeš biti pozitivan a da ti uopće na to nisi alergičan, a kad i u mirnoj fazi, onda ne moraš biti na ništa alergični, a i možeš naravno..a, to je onda prava alergija..i ne mora to po podu biti isključivo prašina, možda su mrvice od keksiju gdje je unutra jaje bilo i itd..npr.moj je jako alergičan na mlijeko i jaje i uvijek kad dođemo u posjet jednim prijateljima on reagira kad se igra njegim igračkama zato jer su po tim igračkama mrvice slatkiša u kojima ima sastojaka na koje je on alergičan i on odmah dobi crvenilo po licu i počne mu curiti nos..samo od par mrvica tih on dobi reakciju, a ne da ih pojede, nego dođe u kontakt..ja moram brisati doma svaki dan pod, nemam tepihe jer imam još jedno starije dijete koje sve jede..na rođendanima kod nas nema grickalica, i takvih sličnih stvari..npr. za naranđe, on ti možda nije reagirao na naranđu nego je naranđa špricana svim i svačim, i to je to..moj je jedan dan užasno reagirao na kupljeno grožđe , sigurno jer je jako špricano jer je poršle godine bez problema jeo domaće grođže..pesticidi isto znaju napraviti grdu stvar koži..a, niti mlijeko danas više nije kao što je nekad bilo..probaj mu dati domaće, možda ne bude onda reakcije..moj nije alergičan na pelud po testovima, ali svejedno u proljeće mu se sve pogorša, i baš dok je bila najveća koncentracija stvarno je bio jako crveni..ali, to je tak kod ad-a, stanice su uzburkane i reagiraju i na nešto što im ne smeta..i jedna dok mi je rekla da se organizam mora smiriti kod ad-a, dobiti jednu ravnotežu..jer kod njih svaki dan im nešto drugo smeta, što ne znači da im bude to smetalo za 5 dana..malo sam počela već filozofirati..uglavnom, vi sami vidite kaj djetetu smeta i to je najvažnije..ali i promjenljivo iz dana u dan..dok se ne smiri to i prođe..

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

kada se najranije može tesstirati krv na alergene? je to RIST/RAST? mi smo dobili samo nalaz IgE da je uažsno povišen, ništa više
    mali ima 4 mj. i dr. tvrdi da je još prerano... (zbog dojenja?)

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Danas sam zvala za rezultate alergo testa. Prik je pokazao reakciju na psenicu, a krv . ne!!! Kikiriki je potvrdjen, a sada i jaje. Zadnji puta jaje nije bilo pozitivno. Mlijeko i dalje negativno, a reakcija postoji. Od prasine i trave dobije kraste, a na priku bilo negativno.....ludnica.
    Koja zbrka!
    Šaljem vam svima veliku pusu i podršku! Vama i vašoj dječici!
    Ja sam sretna, jako sretna. I. je alergičan samo na kravlje mlijeko.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj mantelee prvotno napisa
    .jel ga svrbi mjesto pogođeno flekicama?
    Hvala na dobrodošlici
    Ništa ga ne svrbi,samo postoje te crvene fleke koje su najcrvenije navečer,a niti ne izgledaju mi jako upaljeno kad pogledam malo slike kako može izgledati pa zasad ga ne bi mazala belodermom :?
    u nepromijenjem stanju su već nekih mjesec dana otkad su se pojavile i to samo i isključivo na pregibima iza koljena i jedna flekica na trbuhu...uf

pregibi iz koljena najvjerojatnije AD

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Od Bepanten kreme vristi onog trenutka kad mu je prislonim na kozu i sav se zacrveni....ma ima toga jos...

Bepanten peče užasno jako na OŠTEČENU KOŽU.I M. je vriskao pa sam se ja namazala s njom po ispucalim usnama i tako me je jako peklo da je bilo strašno!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

jucer smo pojeli jednu mliječnu kašicu i automatski su se na koži koja je bila u doticaju s hranom pojavile crvene fleke kao i po ostatku lica i trbuhu...kasica je bila s adaptiranim mlijekom...i kad vratim film u natrag fleke po tijelu kod nas postoje otkad smo uveli adaptirano...pa sad da li je stvar u proizvođaču mlijeka ili u samo nekoj komponenti u mlijeku ili općenito u mlijeku?? jer jeo je i nekakvi voćni mliječni desert pa nisam primjetila nikakvu reakciju.. :? :? [/code][/quote]

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Bepanten peče užasno jako na OŠTEČENU KOŽU.I M. je vriskao pa sam se ja namazala s njom po ispucalim usnama i tako me je jako peklo da je bilo strašno!
    Vidis, sad se ne mogu sjetiti je li mu koza u tom trenutku bila ostecena :?
    Posto sam totalno zbunjena dosadasnjim nalazima, mislila sam sutra ponovo isprobati reakciju na mlijecne proizvode. Mislila sam dva dana jesti samo mlijecno i kruh, a njemu davati ono za sto znam da sigurno moze. Nadam se da cu nakaon toga biti pametnija.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Mom M.nije bila oštečena koža na licu pa je vrištao od bepantena,sad si me sjetila.Ali je mene u svakom slučaju eklo.Atopičari su osjetljiviji pa valjda zato tak reagiraju.

Neki klinci su alergični samo na KM a ne na ostale proizvode od KM(jogurti,sirevi itd)

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

bok svima!

evo pišem prvi post ovdje...i ja sam mama malog atopičara ,9 mjeseci

imam pitanjce:koju kremu za sunčanje preporučujete?
    za Mustelu znam,no zanima me koje bi još došle u obzir?

unaprijed hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •