anamar prvotno napisa
hvala cure za odgovore.
Lucij@, možeš mi reći koliko I sada ima godina i kako se razvijao njegov AD? kako je moguće da se alergija na mlijeko pojavi tek s 26 mjeseci? znam da kod alergija nema pravila da se one pojavljuju i nestaju bez pravila, ali opet nekako sam shvatila da je ipak vjerojatnije da će se alergija pojaviti kod prve konzumacije, a da tijekom vremena organizam može postupno prihvatiti tu namirnicu.
može li se alergo test raditi s 20 mjeseci? vjerojatno to sad nije uputno, budući da je njoj osip u aktunoj fazi. ili?
sori što vas opterećujem s ovolikim pitanjima, nemam baš puno vremena ovih dana za iščitavanje cijele ove teme.

anamar, I. sada ima 29 mjeseci.
Kako se pojavilo tek sada? Nemam pojma. Ni meni nije logično. Istina prije 2. godine sam mu kravlje mlijeko dala svega par puta, ali i na jogurt ima strašnu reakciju, čak i jaču nego na samo mlijeko, a to sam mu počela davati puno ranije. Očito, tu nema nikakvih pravila.
Ja sam vrlo brzo uspjela "zauzdati" taj AD jer sam vrlo rano shvatila koji je alergen. Naime, budući smo nalaze trebali jako dugo čekati, odlučila sam mu micati jednu po jednu namirnicu. Počela sam baš s mlijekom i bingo! Sada mu je koža gotovo potpuno čista, ali stvarno moramo jako paziti jer nekada reagira na baš čudne stvari. Npr. nikada nije reagirao na čokoladu, a neki dan se totalno osuo od neke nove čokolade. Ili, na neki sladoled reagira, na neki ne.
Moj savjet ti je slijedeći: odi na ispitivanje čim prije. Nema veze što je sada u akutnoj fazi, može se raditi ispitivanje na krvi. Izbaci mu na nekoliko dana nešto od ovoga: mlijeko, jaja, ribu. Možda sama otkriješ ranije nego pokažu testovi.