Stranica 21 od 94 PrviPrvi ... 1119202122233171 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,001 do 1,050 od 4691

Tema: Atopijski Dermatitis

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj DianaMaximus prvotno napisa
    Mom M.nije bila oštečena koža na licu pa je vrištao od bepantena,sad si me sjetila.Ali je mene u svakom slučaju eklo.Atopičari su osjetljiviji pa valjda zato tak reagiraju.

Neki klinci su alergični samo na KM a ne na ostale proizvode od KM(jogurti,sirevi itd)
    Bilo bi super kad bi mogli jesti jogurt i sireve, mlijeko i ne mora piti jos uvijek, a ja i nisam luda za KM. Uglavnom, sutra idem probati.
    Nego vidim danas pisonja i testisi jako crveni, pa sam mu stavila platnenu pelenu, ali ga je cover uzasno iziritirao. Sada mu kombiniram platnene i pamucne gacice. Nadam se da ce mu uskoro proci crvenilo.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Dobrodošla mrč.

mi nismo uzimali specijalnu kremu za sunčanje AD,nego chiccovu i pokazala nam se bolja nego mustela(nama opčenito mustela ne paše).A farmaceutkinja koja nam nije pokušala uvalit najskuplje kreme,gledala je sastav i rekla da nema neke velike razlike među svim tim kremama.

joj,sa pišekom uvijek problemi.Nama su jajčeka stalno crbena,bez obzira na kremice.sad sam ga namazala sa lomazolom pa je malo bolje.

Da,nama su u slo.spomenuli da je bitno da je hrana domača.Čak i jedan dr.kod nas je rekao da atopičarima treba čista hrana,domača.Mi smo si našli kumicu na placu kaj sve ima iz svog vrta i zadovoljni smo.Jagode ne izgledaju veliko crveno i sočno,nego kao da sam ih ja ubrala negdje uz put.I znam da nisu špricane.Jabuke su male i nisu savršene,ali su fine i zdrave.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Danas nam je prvi mlijecni dan (testiranje). Nakon dorucka zitna kasica sa jogurtom, blago crveni osip po nogama i malo vise sitnih roza flekica opcenito....strah me nastaviti sa mlijecnim danas, ali radi sljedeceg posjeta doktorici moram imati nesto konkreno.
    Najvise me muci polazak u jaslice. Ako ne budem imala ljecnicku potvrdu da nesmije sve te namirnice koje sam ja primjetila da mu ne odgovaraju, oni ce mu u jaslicama davati i onda smo na sto muka

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj barakuda prvotno napisa
    Danas nam je prvi mlijecni dan (testiranje). Nakon dorucka zitna kasica sa jogurtom, blago crveni osip po nogama i malo vise sitnih roza flekica opcenito....strah me nastaviti sa mlijecnim danas, ali radi sljedeceg posjeta doktorici moram imati nesto konkreno.
    Najvise me muci polazak u jaslice. Ako ne budem imala ljecnicku potvrdu da nesmije sve te namirnice koje sam ja primjetila da mu ne odgovaraju, oni ce mu u jaslicama davati i onda smo na sto muka

Mi smo napisali kaj smije , i kaj ne smije jest, malo smo kohntrolirali dok se uspostavila kolotečina, još uvijek provjeravamo iz razgovora, ili kad ja dođem ranije po nju!

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Dobrodošla mrč.

mi nismo uzimali specijalnu kremu za sunčanje AD,nego chiccovu i pokazala nam se bolja nego mustela(nama opčenito mustela ne paše).A farmaceutkinja koja nam nije pokušala uvalit najskuplje kreme,gledala je sastav i rekla da nema neke velike razlike među svim tim kremama.

joj,sa pišekom uvijek problemi.Nama su jajčeka stalno crbena,bez obzira na kremice.sad sam ga namazala sa lomazolom pa je malo bolje.

Da,nama su u slo.spomenuli da je bitno da je hrana domača.Čak i jedan dr.kod nas je rekao da atopičarima treba čista hrana,domača.Mi smo si našli kumicu na placu kaj sve ima iz svog vrta i zadovoljni smo.Jagode ne izgledaju veliko crveno i sočno,nego kao da sam ih ja ubrala negdje uz put.I znam da nisu špricane.Jabuke su male i nisu savršene,ali su fine i zdrave.
    hvala

uzet ćemo Baby micro sun ili avene bilu liniju

mi smo nakon što smo pred misec dana prvi puta završili na Geokortonu sad da pokucam OK,koristimo dr thiessa balzam od noćurka,Eucerinovu uljnu kupku i dobro je

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Danas sam u ljekarni trazila nekakve vitamine da mi podignu imunitet jer od poroda osjecam da mi se skroz srozao, svako malo pa uhvatim nekakvu virozicu. Napomenula sam farmaceutkinji da mi je beba atopicar i da mi da nesto sto nece njome stetit a ona mi dala PREGNITAL, kao da u njemu ima najmanje dodataka. Kad sam dosla doma vidim da na kutiji pise da sadrzi ribu tj. one omega 3 i 6 masne kiseline. Sad me strah to uzimat da nebi prenjela bebi alergene iz ribe. Ima li tko iskustva sa Pregnitalom i dali je tko od vas uzimao kakve vitamine zbog sebe, buduci da hranom ne unosim dovoljno vitamina c i ostalih korisnih tvari ?
    Neki dan dobili smo krvni nalaz koji je potvrdio da je moj Mihael prevladao alergiju na mlijeko i jaje ! :D Od silne srece odmah sam ga odvela na sladoled a on nece da ga ni okusi ! Takodjer ni kolace ni nista sto druga djeca jedu od gusta. To mu je nakon 4 godine sasvim jedan drugi okus pa vjerovatno treba vremena da ga prihvati.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ne znam spadamo li ovdje, ali mojoj djevojčici, koja ima 20 mjeseci na pregibu jedne ruke, na trbuhu i na bedru, pojavilo se nešto za što se meni čini da bi mogao biti nekakav lišaj ili reakcija na neki alergen.

inače ne znam je li na što alergična, ali dok je bila mala jednom se gadno osula po nogama od pletenog vunenog soakera.
    budući da je već probala većinu namirnica, ne vjerujem da bi mogla biti alergična na što od hrane.
    nju za sada prištići i crvene flekice ne smetaju i ne svrbi se. ujutro je stanje bolje, a do večeri se sve zacrveni. nisam još otišla pedijatru ni dermatologu, jer stanje nije izgledalo loše kao danas. danas je pak jugo, ona se sva uznojila, pa mi se osip čini još izraženiji.
    inače ju samo tuširamo, većinom sapun koristimo samo za stopala, šake i guzu. nisam ju nikad mazala ničim osim sudocremom, jer je uvijek imala osjetljivu pelensku regiju, pa sam njime tretirala povremena razdoblja osipa na guzi.

s obzirom na bojazan da bi to mogao biti AD pitam vas zna li netko slučajeve AD-a koji se pojave kasnije, ne tijekom prve godine života?

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Iako je to rjeđe, moguće je da se AD javi kasnije.
    I. ga je dobio sa 26 mjeseci.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

da li vam AD pojačano bukne prilikom izbijanja zubića?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

da, uvijek je bio jače crveni prilikom izbijanja zuba, u biti došlo je do pogoršanja, nisam odmah skužila zašto..a sad kad se vratim unatrag, zubi su bili itekeko krivi za to sve..

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

izbijanje zubića,prehlade,temperatura...ad se uvjek pojača...

ad se može pojaviti bilo kad u životnoj dobi.kasnije je to zbog emocionalnog stresa(odrasla dob).uglavnom,nema dobne granice kad se ad može pojaviti.

Ja sam najnormalnije pila vitamine tijekom dojenja,tj.još pijem.Ne doduše pregnital,ali mi nismo alergični na ribu.vidiš,nisam nikad pomislila na omega masne kiseline kao moguči alergen.znam da su od ribe,ali nisam uopče mislila na to.super kaj si to spomenula,možda nekome i to pomogne da eliminira alergen! :D

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

hvala cure za odgovore.

Lucij@, možeš mi reći koliko I sada ima godina i kako se razvijao njegov AD? kako je moguće da se alergija na mlijeko pojavi tek s 26 mjeseci? znam da kod alergija nema pravila da se one pojavljuju i nestaju bez pravila, ali opet nekako sam shvatila da je ipak vjerojatnije da će se alergija pojaviti kod prve konzumacije, a da tijekom vremena organizam može postupno prihvatiti tu namirnicu.

može li se alergo test raditi s 20 mjeseci? vjerojatno to sad nije uputno, budući da je njoj osip u aktunoj fazi. ili?

sori što vas opterećujem s ovolikim pitanjima, nemam baš puno vremena ovih dana za iščitavanje cijele ove teme.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ovo za zubić...taman nam se bilo primirilo,onda je počela nicati gornja jedinica i ponovno fleke ispod brade i ekcemčići po desnoj nogi

imam kući Fenistil kapi...jel njih uputno davati uslijed takvih reakcija,a prije no što se razbukta na jače?

s koliko najranije šalju bebe na alergološko testiranje?

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Mrč mi smo radili test iz krvi i prick test kad je Mihael napunio godinu dana po uputi pedijatrice koja je rekla da se nemoze prije.
    DianaMaximus[/b] koje ti vitamine uzimas ? Ja jos neznam sto cu sa ovim Pregnitalom radit, dali da ih vratim i trazim druge. Na kutiji pise da sadrzi alergene soju i ribu pa me strah iako mi je zena u ljekarni rekla da su oni najbolji tj.sa najmanje stetnih dodataka.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

E da, Fenistil kapi bi ja Mihaelu davala kad bi se poceo jako crvenjeti i svrbiti i nama bi ublazile simptome. Nemoze skoditi u svakom slucaju.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mrč prvotno napisa
    mi smo bili jučer, znači sa tri mjeseca

Palonkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Nas je pedijatrica također htjela poslati na alergološko testiranje (miš ima 8 mjeseci), ali ja sam rekla da ipak ne bi. Mi smo se nekak odlučili za testiranje bio magnetskom rezonancom (ili tako nekako) u Sloveniji pa evo ukratko rezultata. Test je pokazao da je miš alergičan na govedinu, kakao, šećer, kikiriki, bademe, ubode komaraca, živo srebro, ali najviše na kravlje mlijeko. Tamo su testirali i njegovu mliječnu formulu i potvrdili da mu stvarno ne odgovara tako da ćemo ju sad postupno mijenjati (preporučili su nam drugu). Također su testirali kreme s kojima ga mažemo i ne odgovaraju mu kreme s nevenom. Dobili smo 4 terapije za skidanje alergije na kravlje mlijeko, ali prije odlaska na te terapije moramo izbaciti sve mliječno (kravlje) iz mišekove prehrane. Dakle, samo da prihvati novu formulu pa onda krećemo.

... sad sam se sjetila! Balmandol! U njemu ima bademovog ulja, a njemu ne pašu bademi! Juhuuu! :D Ne mojte me krivo shvatiti, ja skaćem od sreće jer sam otkrila još nešto što mu smeta, a što sad mogu bez grižnje savjesti izbaciti. Vraćamo se dobrom starom maslinovom ulju. Samo me zanima, što mislite, mogu li mu s maslinovim pomiješati koju kap nekog eteričnog ulja da mi ne miriši stalno k'o riba? Ili da to ipak tamo još pitam?

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj bubica27 prvotno napisa
    Citiraj mrč prvotno napisa
    mi smo bili jučer, znači sa tri mjeseca
    tako rano?

ma ne znam,razgovarat ću s pedijatrom,volila bih da mogu definitivno isključiti neke nutrijente i znati na čemu smo

sad se nadam da će sunce i more popraviti stvar...na moru smo pa baš polažem nade u to

šta sam još tila reć...u vezi uljne kupke
    stelatopia mi je savršena,al brate skupa je so suho zlato
    eucerin mi je ono...Ok..ali ništa posebno,šta ja znam...

što još preporučate(OK OK znam da svakom djetetu paše drugačije i da treba isprobavati dok ne nađemo optimalno,no iskustva su dragocjena)

i hvala na svim savjetima i dobrodošlici

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Bubica27 na kakvom ste testiranju bili ????? Zasto je meni onda moja pedijatrica rekla da ne moze prije godine dana :?
    Palonkica oprosti mozda si negdje prije napisala gdje si u Sloveniji bila ali ako mozes ponovi mi gdje i koja je procedura.
    Mrč nama je Stelatopija isto najbolja kupka ali to sto kazes nemozes vjerovat koliko su podigli cijenu. Kad sam je koristila sa 1 djetetom nije bila vise od 100 kn. Nama je osim nje dobro i Adermino ulje za tusiranje. Ja ga ulijem u kadicu isto kao kupku i ne ispirem ga (samo lice) i dosta dobro nahrani kozu a nije ni toliko skupo. Jucer sam kupila Aderminu kupku pa cu za koji dan vidjet kako ce mi na nju reagirat.
    Nama je more bilo skroz ocistilo kozu starijem djetetu pa i ja polazem nade da ce i malenoj.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Palonkica baš mi je drago da ste to riješili.U kratkom periodu vidjet če se veeeliko poboljšanje.mi idemo slj.tj.na testiranje-ponovo!jedva čekam da vidim kaj je sve prošlo,jer nešto nije,a nisam sigurna da li se radi o šečeru ili mlijeku.moje je da je šečer,jer se tijekom terapije nismo držali dijete 100%.ja dojim,a prala sam zube sa zubnom pastom koja sadrži šečer i nikak nisam mogla nači neku bez saharina.tek kad sam pronašla,koža mu se skroz očistila.no,neču unaprijed coprat.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

bebeto hvala, A derminu uljnu kupku još nisam probala

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Bili smo na prick testu na Srebrnjaku, pokazao je alergiju na kikiriki, a na ostale namirnice nije bilo reakcije.
    Pa sam vjerojatno bila dosadna u razgovoru sa dr pa nas je poslao i na vađenje krvi gdje će opet provjerit jaja, mlijeko i te osnovne namirnice. On je isključivo dojen, tako da ja moram paziti. Nalazi krvi su za dva do tri tjedna, kad ćemo to isto napraviti sa curkom.
    Preporučena nam je kupka Balmandol, i kupili smo neutralnu njihovu kremu iz ljekarne, pretpostavljam belobazu (nisam još ni pogledala papire što su napisali)..

Pedijatrica nam nikad nije spomenula testiranje niti nas uputila, a kad sam je pitala savjet da l da idemo, složila se da bismo mogli to obavit.

Bili smo i kod dermatologa danas u Klaićevoj, složila se sa našom dosadašnjom terapijom, malo začuđena što koristimo propolis, ali kad pomaže kaže da nema problema i da nastavimo.
    U međuvremenu sam nabavila i acidosalus kremu, samo kad je namažem koža se dosta zacrveni , navodno je to normalno prvih par puta korištenja a onda pomogne, pa sad..nikako da pregrmim tih par puta korištenja pa se opet vratim na propolis

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

e da,pila sam prenatal i još neke,sad se ne mogu sjetiti kak se zovu,ali sve u sebi ima omega kiseline.sad pijem samo d3 i omega.jedino da pokušaš kombinirati vitamine i izbjegavaš alergen..
    bebeto,imaš vitamin c u tekučini,željezo koje je jako bitno u sirupu i tabletama,d3 i neki kalcij za kosti.b kompleks ima u tabletama.ili papaj jako puno voča i povrča(željezo,c vit.i b kompleks bi svakako morala dodatno unositi)

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa
    hvala cure za odgovore.

Lucij@, možeš mi reći koliko I sada ima godina i kako se razvijao njegov AD? kako je moguće da se alergija na mlijeko pojavi tek s 26 mjeseci? znam da kod alergija nema pravila da se one pojavljuju i nestaju bez pravila, ali opet nekako sam shvatila da je ipak vjerojatnije da će se alergija pojaviti kod prve konzumacije, a da tijekom vremena organizam može postupno prihvatiti tu namirnicu.

može li se alergo test raditi s 20 mjeseci? vjerojatno to sad nije uputno, budući da je njoj osip u aktunoj fazi. ili?

sori što vas opterećujem s ovolikim pitanjima, nemam baš puno vremena ovih dana za iščitavanje cijele ove teme.

anamar, I. sada ima 29 mjeseci.
    Kako se pojavilo tek sada? Nemam pojma. Ni meni nije logično. Istina prije 2. godine sam mu kravlje mlijeko dala svega par puta, ali i na jogurt ima strašnu reakciju, čak i jaču nego na samo mlijeko, a to sam mu počela davati puno ranije. Očito, tu nema nikakvih pravila.
    Ja sam vrlo brzo uspjela "zauzdati" taj AD jer sam vrlo rano shvatila koji je alergen. Naime, budući smo nalaze trebali jako dugo čekati, odlučila sam mu micati jednu po jednu namirnicu. Počela sam baš s mlijekom i bingo! Sada mu je koža gotovo potpuno čista, ali stvarno moramo jako paziti jer nekada reagira na baš čudne stvari. Npr. nikada nije reagirao na čokoladu, a neki dan se totalno osuo od neke nove čokolade. Ili, na neki sladoled reagira, na neki ne.
    Moj savjet ti je slijedeći: odi na ispitivanje čim prije. Nema veze što je sada u akutnoj fazi, može se raditi ispitivanje na krvi. Izbaci mu na nekoliko dana nešto od ovoga: mlijeko, jaja, ribu. Možda sama otkriješ ranije nego pokažu testovi.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

evo da se malo javimo...moj dječak će imati 10 mjeseci u šestom i tad nas čeka alergološko ispitivanje...otkrili smo alergen (mlijeko) i otkad ga nema koža se pomalo čisti, a skužili smo tako da je od jedne konkretne formule (drugačije od one koju konzumira)dobio osip tamo di je god hrana dotakla kožu, a od one koju je do tad uzimao nije bilo reakcije kontaktne, ali se počeo osipati...naravno dok smo vratili film unazad trajalo je, al mi zaista nije palo na pamet da je problem mliječna formula za bebe (hipoalergena) iako dok sad razmišljam o tome mi nije jasno kako mi to nije prije palo na pamet...čitajući prethodne postove mi je uvelike pomoglo...uf...drago mi je što ćemo ići se testirati jer postoji još dosta namirnica koje nismo probali i nadam se da će nam biti lakše s tim informacijama...bitno je i da sam ja, kao i moja strana obitelji alergični na štošta pa još jedan plus dajem testiranju..

netko je pitao za pojavljivanje ad u kasnijoj dobi pa bi samo htjela reći da je mojoj sestri se javio oko 4 godine no ubrzo nakon je već razvila i astmu..ne govorim ovo da bi nekog plašila nego možda potakla da zaista učini testiranje jer mu to može samo pomoći.. vjerujem da ga je i ona učinila na vrijeme bi možda bilo drugačije...ali tada u to vrijeme (prije 25 godina) su njeno stanje smatrali kožnom bolesti i nisu baš tražili uzroke osipanja već su joj samo davali kreme za mazanje ...identične regije osipanja sada ima moj sin...pa zato, brojimo dane do testa..

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

opet ja s dosadnim pitanjem: kada najranije testiranje iz krvi?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa
    opet ja s dosadnim pitanjem: kada najranije testiranje iz krvi?
    kad god želiš, mi smo sad, sa tri mjeseca sve obavili..

Palonkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj bebeto prvotno napisa
    Palonkica oprosti mozda si negdje prije napisala gdje si u Sloveniji bila ali ako mozes ponovi mi gdje i koja je procedura.
    Evo, ukratko. Sve je to 'zakuhala' DianaMaximus koja mi je prva preporučila tu kliniku pa sam zbog svih pozitivnih stvari koje je spomenula odlučila i ja svog miša odvesti tamo. Radi se o klinici dr. Erike Žagar koja se nalazi u Termama Olimia u mjestu Podčetrtek i stvarno je jednostavno doći do tamo. Ima nekih informacija i na net-u pa malo z-google-aj.

Uglavnom, testiranje je skroz bezbolno, dakle nema pikanja, već se radi o BICOM rezonanci (elektromagnetna rezonanca). Klinac je uz tatinu pomoć najprije držao neki metalni nazovimo valjak u jednoj pa u drugoj ruci, a onda mu je teta dotkorica stavila taj valjak između pelene i leđa. Na taj način je provjerila cjelokupno stanje njegova organizma pri čemu je odmah uočila prisutnost alergija, a onda je provjerila i na što je sve alergičan. U tome joj je pomogla i neka žica na kraju koje se nalazi nešto poput novčića (e jesam ga objasnila ). Dakle, taj novčić je stajao između miša i neke metalne ploče i poskakivao gore-dolje (što je dobro jer znači da mu taj sastojak ne smeta) ili lijevo-desno (što je loše tj. znači da mu smeta i da je za njega alergen). Ona je naravno drugi kraj te 'žice' selila sa jednog sastojka na drugi, a imala je stvarno puno uzoraka. Cijelo to vrijeme miš je sjedio tati u krilu, a ja sam mu pred nosom mahala raznim igračkama, ako bi postao nervozan. Međutim, 'žica s novčićem' koja je poskakivala pred našim očima mu je dugo držala pažnju.

Sad, ne znam kol'ko si uspjela skužiti, ja sam to ovako dosta laički sve objasnila jer ne znam stručne nazive svih tih sprava, ali mogu ti reći da je cijelo iskustvo za nas bilo 100% pozitivno. Također, mi smo donijeli brdo naših kremica s kojima sam ga svojedobno mazala pa je teta testirala i njih. Uzela je uzorak i njegove mliječne formule i nekoliko puta provjerila alergiju, a na kraju smo dobili sve napismeno (koliko nam terapija preporučuje te što i kako dalje). Sve super, a kad smo bili gotovi s testiranjem još smo se malo prošetali po Termama koje su stvarno jako lijepo uređene. Nešto smo pojeli, slikali se i polako se spremili domeka. Ovo je sad bilo malo off topic, ali bio je to pravi mali izlet!

Eto, sretni smo što možemo utjecati na alergen koji ga najviše smeta (njegova mliječna formula) pa se nadamo da će mu se stanje poboljšati već kad ga potpuno izbacimo. Onda ćemo krenuti na terapije na kojima se (kol'ko sam skužila) radi na tome da se povećava tolerancija tijela na taj alergen. Tako da bi se na kraju trebalo desiti to da nakon završetka tih terapija on više ne bude imao alergiju na kravlje mlijeko. Valjda.

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Palonkica, možeš li mi molim te reći koliko si ti čekala da dođete kod te doktorice? Pitam jer sam čula da se čeka 2-3 mjeseca.

Eto, mi su upravo jučer saznali da bolujemo od AD , ali ono što me tješi jest da je to blagi oblik, a ima ga po trbuhu, malo po vratu i leđima.
    Moram priznati da nisam sumnjala na to, a i pedijatrica je rekla da je to samo suha kože jer to njemu nikada nije bilo crveno (osim poslije kupanja), a i ne svrbi ga. Međutim, meni vrag nije dao mira i nije mi bilo jasno zbog čega to ne prolazi pa sam išla kod dermatologa i odmah je ustanovljen AD.
    Preporučena nam je A-derma Exomega krema, 2 puta dnevno mazanje. Po svemu što pišete, vidim da je mnogo različitih iskustava kako s ovom, tako i sa drugim kremama.
    Ali bih htjela znati na što je to moj mišić alergičan jer treba ukloniti uzrok, a ne samo posljedicu!

Palonkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Shireen prvotno napisa
    Palonkica, možeš li mi molim te reći koliko si ti čekala da dođete kod te doktorice? Pitam jer sam čula da se čeka 2-3 mjeseca.
    Ja sam također negdje pročitala da se dosta dugo čeka, ali možda djeca imaju prednost. Mi skoro uopće nismo čekali, nazvala sam u ponedjeljak, dobila termin za petak.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Brzo se dolazi na red kod dr.Žagar.Pogotovo mi iz Hr.Ja osobno ponekad nazovem dan prije i pitam da li mogu doći sutradan,i uvijek nam nađu slobodan termin.Ma super su!

Blagi AD je na početku dok tijelo još u potpunosti ne izreagira.Konstantno izlaganje alergenu tijelo sve više reagira i kožna barijera je sve oštečenija i naravno,slijedi širenje AD po drugim dijelovima tijela.

Svima bih preporučila iz svog pozitivnog iskustva(i od Palonkice) da odvedu dijete na bicom testiranje.Imate to i u Rijeci.Prick testovi su nepouzdani i često malo pokažu ovak,malo onak.Bezveze mrcvarite dijecu po našim bolnicama i testiranjima od kojih nečete na kraju znati kaj je a kaj ne.Na vama je izbor.Ne trebate ići na terapije,ništa nije obavezno...ali bar da točno znate kaj mišekima smeta,svima če vam biti lakše.Evo,mi smo čisti jer smo uklonili točne alergene.To je sve kaj im treba

p.s.
    danas me nekaj puca,više ljubavi nego inače

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj lucij@ prvotno napisa
    Citiraj anamar prvotno napisa
    hvala cure za odgovore.

anamar, I. sada ima 29 mjeseci.
    Kako se pojavilo tek sada? Nemam pojma. Ni meni nije logično. Istina prije 2. godine sam mu kravlje mlijeko dala svega par puta, ali i na jogurt ima strašnu reakciju, čak i jaču nego na samo mlijeko, a to sam mu počela davati puno ranije. Očito, tu nema nikakvih pravila.
    Ja sam vrlo brzo uspjela "zauzdati" taj AD jer sam vrlo rano shvatila koji je alergen. Naime, budući smo nalaze trebali jako dugo čekati, odlučila sam mu micati jednu po jednu namirnicu. Počela sam baš s mlijekom i bingo! Sada mu je koža gotovo potpuno čista, ali stvarno moramo jako paziti jer nekada reagira na baš čudne stvari. Npr. nikada nije reagirao na čokoladu, a neki dan se totalno osuo od neke nove čokolade. Ili, na neki sladoled reagira, na neki ne.
    Moj savjet ti je slijedeći: odi na ispitivanje čim prije. Nema veze što je sada u akutnoj fazi, može se raditi ispitivanje na krvi. Izbaci mu na nekoliko dana nešto od ovoga: mlijeko, jaja, ribu. Možda sama otkriješ ranije nego pokažu testovi.
    hvala ti najljepša na odgovorima

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nema na čemu anamar. Nadam se da ćete brzo otkriti uzrok. Ipak je to najvažnije kod ADa.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Palonkica hvala na odgovoru ! Mislim da sam shvatila sam o cemu se radi tj.na kojem principu.
    DianaMaximus jeli to u Rijeci isto tako pouzdano kao ovo u Sloveniji ??? Meni bi svakako bilo blize doci do Rijeke ipak sam ja na jugu.Btw zamjenila sam Pregnital sa Elevit Pronatalom koji nesadrzi alergene iz soje i ribe pa cemo vidjet hoce li malena imat reakciju, tek sam jucer pocela pit.

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Svima bih preporučila iz svog pozitivnog iskustva(i od Palonkice) da odvedu dijete na bicom testiranje.Imate to i u Rijeci.
    DianaMaximus - znaš li možda gdje u Rijeci. Mislim, ja sam od tamo, ali ne znam gdje se to vrši I naravno da mi je cilj što prije otkriti na što je alergičan, i to što bezbolnijim putem!

I još jedno pitanje za mame malih atopičara - s kojim deterdžentom perete njihovu robicu? Ja trenutno koristim Dreft sensitive, i uz dvostruku centrifugu.

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo, da odgovorim na vlastito pitanje - bicom testiranje u Rijeci - dr. Jadranko Jelić, tel. 051/ 211-627.

Trebalo je samo pravilno u-google-ati

DianaMaximus, ako ti možda imaš još neki drugi broj, odnosno mjesto gdje se to radi u Rijeci slobodno napiši!

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

I još jedno pitanje za mame malih atopičara - s kojim deterdžentom perete njihovu robicu? Ja trenutno koristim Dreft sensitive, i uz dvostruku centrifugu.
    ja perem na ruke njenu robu,uz malo baby sapuna
    tetre sam iskuhavala

ne usudim se s deterdžentom :/

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I još jedno pitanje za mame malih atopičara - s kojim deterdžentom perete njihovu robicu?
    Dashom, bez omekšivača.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Shireen
    je to je to.Dr.Jelić.
    što se tiče pouzdanosti,tko god radi s bicom aparatom treba proći obuku i nema odstupanja od načina s radom tako da treba biti pouzdano jednako.Jelić vam naplačuje 650 kn prvi pregled +200alergena.To je uobičajena cijena za prvi pregled svuda.Terapije(ako uopče treba) su nešto jeftinije nego u slo,ali recimo,mi bi toliko više benzina potrošili pa zato nismo išli tamo.Bliži nam je podčetrtek .

mi peremo robicu s dashom,ali koncetrat.za atopičare ne prašak!!!!i naravno,ispirem 2.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

navodno se ostvaruje super popust kao član ove Udruge: http://www.zdravnica.hr/novost-clano...prednosti.html

mene zanima da li, kada se otkrije trigger, to izbjegavati ili postupno uvoditi da se tijelo prilagodi? ili se bilo kakva reakcija na taj uzročnik terapijom otklanja?

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo, danas sam zvala dr. Jelića i pitala za cijenu, kaže 500 kn. A kako sam upravo uplatila članarinu udruge Zdravnica, imam popust od 50%.

Sve pitala i provjerila, tako da sve što piše i vrijedi!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

super!
    shireen, da li znaš, ako ja uplatim na svoje ime članarinu, može li i npr. moj muž koristiti usluge s popustom ili se popust odnosi samo na mene i eventualno bebača?

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa
    super!
    shireen, da li znaš, ako ja uplatim na svoje ime članarinu, može li i npr. moj muž koristiti usluge s popustom ili se popust odnosi samo na mene i eventualno bebača?
    E to ti stvarno ne bih znala reći. Za bebača vjerujem da vrijedi kartica na tvoje ime, ali nisam sigurna za tvog muža. Možda najbolje da nazoveš u ordinaciju i pitaš, ako nemaš broj, evo - 051/211-627.
    Ja bih ovaj tjedan trebala dobiti iskaznicu i odmah ću se naručiti za BICOM test. Doktor je rekao da za bebe nema čekanja, one imaju prednost!

Ako budeš zvala i saznala nešto više o tome, napiši (može i na PP da ne budemo previše OT)

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Cure hvala na info za dr.Jelica a i za ovu opciju uclanjenja u udrugu i popust !!! Svakako i javite kako ste zadovoljne sa pregledom.
    Mi robicu isto peremo sa Dreftom, ponekad i Silanom Sensitiv, nisam primjetila da joj smeta ali se robica jako slabo opere. A gdje ima kupiti taj Dash ???

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ja našu robu perem dashom
    sestra mi živi u Zg-u pa ode u Mullera i donese mi poveću zalihu kad dođe meni

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Moja svekrva ga kupuje u mercatoru u samoboru.

mrč,slobodno bebici peri robu u veš mašini.stavi ful malo deterđenta i 2 puta isperi.Rađe se odmori nego da pereš robicu na ruke.Dash je stvarno ok,ali mora biti koncetrat.
    probaj jednom i vidi dal če biti reakcije.ako nema reakcije kad ti se beba licem nasloni na tvoju odječu opranu dashem,onda če biti sve ok

upali mašinu i posveti se sebi...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Uvjerena sam da se sve mame ovdje daju djeci u maksimalno...Ali nemojte zaboraviti na sebe,jer ako se dajete samo djetetu a sebe potpuno zapustite,nečete iamti više kaj dati djetetu...
    savjet jednog psihoterapeuta meni...još se ne mogu potpuno posvetiti sebi,ali pokušavam si olakšati malim stvarima...

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo cure moje drage, danas u 14 imamo dogovoren termin kod dr. Jelića. Čim se vratimo i budem u mogućnosti napisat ću vam dojmove, cijenu, a nadam se da ćemo odmah imati i rezultate!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo cure moje drage, danas u 14 imamo dogovoren termin kod dr. Jelića. Čim se vratimo i budem u mogućnosti napisat ću vam dojmove, cijenu, a nadam se da ćemo odmah imati i rezultate!

Sretno!

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Moja svekrva ga kupuje u mercatoru u samoboru.

mrč,slobodno bebici peri robu u veš mašini.stavi ful malo deterđenta i 2 puta isperi.Rađe se odmori nego da pereš robicu na ruke.Dash je stvarno ok,ali mora biti koncetrat.
    probaj jednom i vidi dal če biti reakcije.ako nema reakcije kad ti se beba licem nasloni na tvoju odječu opranu dashem,onda če biti sve ok

upali mašinu i posveti se sebi...
    ajoj,znam znam

al one kraste...to je nešto prestrašno

probat ću

e da,i imam koncentrat

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •