Stranica 22 od 94 PrviPrvi ... 1220212223243272 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,051 do 1,100 od 4691

Tema: Atopijski Dermatitis

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

znam da to grozno izgleda,i da te strah probat...i meni je tak bilo...ali ak dobro ispereš bit če ok...bitno je da nije prašak...

javite se kad dođete od jelića!!!

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo me

Odmah da kažem - doktor je divan, kao i cijelo osoblje. Asocira me na dobroga, staroga i nadasve mudroga djeda, a mog je bebača tretirao kao vlastitog unuka!
    Ono što smo mi radili nije niti slično onome što je opisala Palonkica. Došli smo tamo, ispunili formular s par pitanja, došao je doktor i piknuo ga u srednji prstić tako malo da je čak morao i stisnuti da bi se doslovno pojavila kapljica krvi. Ja sam pitala još prije sestru, jer mi je doktor rekao da se uzima samo kap krvi, zar se bicom test ne radi bez pikanja, ali mi je odgovorila da je to toliko malo da neće niti osjetiti ubod (što je točno).
    Dok smo čekali u ordinaciji, vidjela sam vrata na kojima piše "BICOM testiranje".
    Sad ja više ne znam, kakvo je to uistinu testiranje, jer sam i na telefon i osobno s doktorom pričala o bicom testiranju i to se obavilo na taj način.

Bilo kako bilo, nemam nikakvih pritužbi, ostavila sam i uzorak deterdženta, i par kremica kojima ga mažem, i sve će testirati i sutra mi šalju nalaz mailom.
    Cijena - 500 kn, ali budući sam uplatila članarinu za udrugu "Zdravnica", 250 kn. I da, to je očito i njegova udruga jer me tamo dočekala iskaznica.

Eto, ukratko to je bilo to. Sutra vam javim rezultate

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Shireen obavezno javi kako je proslo !!!
    Moja se Viktorija pocela cohati po kosici. Neznam zasto jer tjemenice nema, rijesili smo je Mustelinim samponom. Ona inace ima dosta kosice, mozda od vrucine ? Inace primjetila sam da se jedino coha tu po kosi i ispod vrata gdje joj je onako bas koza crvena ali nije hrapava (ima podbradak, voli sikiti . Po rukicama ima na dva mjesta po plik hrapave koze koja se onako peruta velicine kovanice od 5 kn ali to ju koliko vidim ne svrbi. Sljedeci tjedan bi trebali imati cjepljenje ali neznam hoce li nam ga odgodit radi stanja koze.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Da ne znam...nešto ipak je drugačije...nama su uzimali bris uha,kože isl...i testiraju odmah na licu mjesta kreme sa djetetom itd....i alergene...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj bebeto prvotno napisa
    Sljedeci tjedan bi trebali imati cjepljenje ali neznam hoce li nam ga odgodit radi stanja koze.
    Za atopijski d. nema kontraidnikacija za cijepljenjenje unutar 1 godine života- tako je nama napisao dr sa Srebrnjaka jer nas je pedica odgađala cijepit.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj DianaMaximus prvotno napisa
    Da ne znam...nešto ipak je drugačije...nama su uzimali bris uha,kože isl...i testiraju odmah na licu mjesta kreme sa djetetom itd....i alergene...

da li se ispituju i vanjski alergeni tipa grinja, peludi i sl.?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Koliko koštaju pregeld i testiranja, te terapije u Sloveniji?

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj bubica27 prvotno napisa
    Sljedeci tjedan bi trebali imati cjepljenje ali neznam hoce li nam ga odgodit radi stanja koze.
    Za atopijski d. nema kontraidnikacija za cijepljenjenje unutar 1 godine života- tako je nama napisao dr sa Srebrnjaka jer nas je pedica odgađala cijepit.
    naša doktorica je obija cijepiti ukoliko joj koža nije u dobrome stanju,osnosno dok se žarišta ne smire.

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo mene s nalazima...
    Dakle, u naslovu piše - BRT alergo test.

Pozitivna reakcija je na bijelo brašno, kravlje mlijeko, laktoza, jaje, kućna prašina i grinje, formaldehyd (kaže doktor da se on nalazi u gotovo svim dječjim proizvodima za njegu).
    Našao je i neke bakterije, pa bih molila ako neka od vas zna više o njima da mi napiše - staphylococus aureus, enterobacter
    Gljivice - candida mix, endomycete mix, microspore mix, mucor mix, trichophytia mix.

Također, dala sam da mi testiraju deterdžent (Dreft), A-derma kremu i Stelatopia kremu i ništa mu od toga ne odgovara.

Sada pitanje - da li je najpametnije da ga kupam u malo maslinovog ulja ili Balmandolu

Doktor je zaista divan, istovremeno dok mi je slao mail me i nazvao, i sam mi rekao nalaze, odmah sam pitala za terapiju i kaže da to traje oko 30 min, i da bebama u prosjeku treba 3-4 terapije da se izliječi.

Znate li možda kakve su to terapije? Toliko sam zbunjena da sam zaboravila doktora pitati ako se to radi, ali naravno da ću ga još zvati...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

hmmm,sad pošto je nešto drugačije od Slovenije,ne bih ništa unaprijed govorila...kod nas je to poprilično jednostavno.Dobije jednu elektrodu na rukicu,pa poslije na nogicu itd..a šalju mu se impulsi iz epruvete u kojoj je alergen u tijelo...jako jednostavno,bezbolno i bez nuspojava(mada su moguče kao nadutost,bol u trbuhu itd...)

mi smo isto alergični na kakndidu,plijesan i na još neke gljivice...pitaj doktora on če ti najbolje sve objasniti...znam,da mi ne smijemo fruktozu zbog candide,ali ubi me sad,nemam pojma zakaj...
    ajde,bar ste skinuli teret s leđa i znate kaj smijete a kaj ne...kad se malo uhodate u sve,postat če ti rutina naš popis alergena je poduži pa sam u početku dosta griješila i maksu davala ono kaj nesmije...pšenice ima gotovo svuda,ali ima još finijih zamjena za pšenicu ...

ako nije alergičan na badem,slobodno ga možeš kupat u balmandolu...testirajte i njega

jelena:_

testira se sve!svi i vanjski,i hrana,i bakterije,klor...apsolutno sve.
    prvi i najbitniji pregled dođe 65e...
    o terapijama se ne isplati razmišljat dok ne vidiš kaj je a kaj ne...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo mene padobranca- moja curka ima peludnu alergiju koja se manifestira kao astma. U vrijeme cvatnje, javi joj se i dermatitis ali nije on taj koji me brine.

Mene zanima, prepisuje taj liječnik u Sloveniji i lijekove - ovdje konkretno za astmu.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ne ali liječi asmu :D

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zvala sam doktora koji ima mnogo strepljenja za dosadne mame

Uglavnom - terapija se odvija na sljedeći način - ja ga držim u krilu cca 30 min i iza njega je smještena jedna elektroda. I to je to. Rekao je da on to sigurno ne bi radio da postoji i mala mogućnost da se djetetu naškodi!
    Druga informacija jest da terapija košta 250 kn (po terapiji) - minus 10% za članove udruge. Rekao je da je u prosjeku potrebno oko 3-4 terapija jer bebe puno brže reagiraju.

Sad me jedino zanima ovaj problem s bakterijama- za njih bi mi pedijatrica trebala propisati neku kremu kojom bi mu trebala mazati kožu, zar ne? Ionako sutra idem kod nje jer mi je dr. Jelić preporučio da joj idem pokazati nalaze.

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

strepljenja - strpljenja

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ne,on je alergičan nema bakterije sad pa mu ne treba krema.jelić če ukloniti alergen bakterije i sve ok...ak je alergičan na bakterije,a dobi recimo candidu,neče mu proći AD(Nadam se da sam pojasnila,sama sebe bunim dok pišem )

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

i pazi da ti pedica ne da kremu koja če malome izazvat alergiju!

mi se ne mažemo s ničim,i koža nam je super

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ako sam dobro shvatila - nema samu bakteriju na koži, već ukoliko se zarazi tim pozitivnim bakterijama, neće biti baš najbolje kad je AD u pitanju.

Znači - što prije na terapije! Mislim da krećemo od petka.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ako sam dobro shvatila, sve vam je to otkrio iz ono malo krvi sto je bebicu ubo u prstic ??? Mislim da cu i ja pod hitno put Rijeke. Stvarno me zaprepastila brzina kojom ste otkrili sto mu smeta a bez da se bebica "mucila" bockanjem. Jeli moguce da ja dam uzorak svog mlijeka buduci da iskljucivo dojim pa da iz njega vidi sto eventualno unosim u svoj organizam i steti mojoj bebici. Vjerovatno bi trebala nazvat i pitat doktora.Shireen drago mi je da ste otkrili sto bebici smeta i informiraj nas kako napreduju terapije i vidis li poboljsanje !

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bebeto, možeš dati što god želiš da se testira, pa tako i svoje mlijeko. Ja sam u one sterilne epruvetice stavila sve tekuće, osim kremica jer sam od njih imala testere pa sam dala to.
    Mislim da ćemo od petka na terapije, sutra ću nazvati doktora da se dogovorimo.
    Obavezno i ti nama javi kada dolaziš u Rijeku!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Bebinja prvotno napisa
    Citiraj bubica27 prvotno napisa
    naša doktorica je obija cijepiti ukoliko joj koža nije u dobrome stanju,osnosno dok se žarišta ne smire.
    I naša je odgađala pa je pedijatar koji je radio test na alergije napisao rečenicu da ga može cijepit neovisno o koži.
    Po tome ga ne bi nikako ni cijepila..jedino da ga namažem kortikosteroidima prije odlaska k njoj, pa da misli da je prošlo..

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Shireen prvotno napisa
    Ako sam dobro shvatila - nema samu bakteriju na koži, već ukoliko se zarazi tim pozitivnim bakterijama, neće biti baš najbolje kad je AD u pitanju.

Znači - što prije na terapije! Mislim da krećemo od petka.
    joj, ovo su tako dobre vijesti
    konačno da barem neki doktor zna malo više o ad-u! :D

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Bebeto,ne može on vidjet kaj si pojela taj dan ili predhodan pa da zna točno kaj mu smeta ..tvoje mlijeko bez unosa alergena sigurno ne...on če pogledati svu hranu kao moguči alergen i ti češ onda znati kaj papati a kaj ne.I ja dojim te sam izbacila iz prehrane:šečer,mlijeko i mp,meso,med,čaj,pšenicu...da se ne nabrajam,ovo je bilo najteže ...
    (osim mesa,niti ga nismo nešto jeli)....

Palonkica,kaj ima kod vas?jel bolje koža kaj?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Liječi astmu? Idem tražiti gdje ste napisali o kojem doktoru se radi i njegov kontakt. Na kojoj je strani topica?

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bebeto,ne može on vidjet kaj si pojela taj dan ili predhodan pa da zna točno kaj mu smeta ..tvoje mlijeko bez unosa alergena sigurno ne...
    Baš sam i ja malo razmišljala o tome, da se može desiti da majčino mlijeko pokaže reakciju, ali samo zbog toga što je mama pojela neki od alergena.
    U pravu je DianaMaximus, bolje da se izbjegava jesti sva hrana koja se pokazala pozitivnom i nema razloga da mlijeko ne bude dobro.

DianaMaximus - nakon koliko terapija je kod vas došlo do rezultata. Mislim, jeste li uklonili neke alergije? Zanima me, hoće li moj maleni moći, ukoliko se ukloni npr. alergija na kravlje mlijeko, konzumirati to normalno ili će smjeti, ali ipak s oprezom?
    Jučer je moja mama srela poznanicu koja je išla kod dr. Jelića na terapije, i upravo je bila alergična na kravlje mlijeko. Sada ga može piti, ali samo malo, u kavi i slično.

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    Liječi astmu? Idem tražiti gdje ste napisali o kojem doktoru se radi i njegov kontakt. Na kojoj je strani topica?
    Klinika dr. Erike Žagar
    Terme Olimia
    Podčertek

00386/358 29405

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Mi smo dobili 9 terapija ali odradili samo 6 jer muž ne može sad dobiti nikako slobodne dane.Čekamo da uspije dobiti još 1 dan bar da M.istestiramo.prošla mu je alergija na pšenicu,papa kruh normalno.i kupam ga u kadi,više ne crveni od klora u vodi.strah me puno eksperimentirati,dr.žagar nam je preporučila da još bude na dijeti dok ne vidimo točno kaj je a kaj ne.ali sam uspjeh terapije ovisi i o pridžavaju(strogom izbjegavanju alergena)prehrane.ako ne prođe od 4 terapije,bebač će dobiti još koju.makar,koliko znam kod malih to ide puno brže nego kod odraslih.sad kad gledam,najmanji problem nam je mlijeko.našli smo toliko dobrih zamjena,od jogurta,čokolade,ma svega...samo kaj je dosta skuplja hrana,pa nekak se navlačimo.nama je največi problem šečer,jer nesmije ni fruktozu(najjeftinija flašica javorovog sirupa je 50kn u dm.u,drugdje su cijene oko 90kn).flašica ode za par dana jer mu večinu stvari radim sama.alpro soya pudinzi su super.(ali ih mi ne možemo papati ).

nadam se da čemo slj.tj.nekako skoknut do podčetrtka i riješit se muke

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako sam dobro shvatila, sve vam je to otkrio iz ono malo krvi sto je bebicu ubo u prstic ??? Mislim da cu i ja pod hitno put Rijeke.
    bome i mene si zainteresirala. mi smo astmaticari ali bez dokazane alergije.
    gdje u rijeci se on nalazi ?mi cemo na more tamo pa mozda da odem na testiranje tamo ? koja je adresa, kako doci do tamo ? znaci ako uplatim clanarinu onda testiranje kosta 250 kn ?

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

[quote="lunahor"]
    gdje u rijeci se on nalazi ?mi cemo na more tamo pa mozda da odem na testiranje tamo ? koja je adresa, kako doci do tamo ? znaci ako uplatim clanarinu onda testiranje kosta 250 kn ?
    Dobro si shvatila - iz jedne jedine kapljice krvi!

On je u Rijeci na adresi Trpimirova 3, tel. 051/211-627. To ti je u samom centru grada, odmah do autobusnog kolodvora. Ako želiš da ti detaljnije objasnim, pošalji mi PP.
    I istina je da ako uplatiš članarinu da je testiranje 250 kn. Čak ne moraš niti čekati da ti iskaznica dođe jer je to njegova udruga pa ti je mogu ostaviti i u poliklinici - tako su i meni.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja malo umorna pa provjeravam!

postoji doktor u HR koji može pomoći oko AD-a a bez da dijete moram maltretirati?

pliiz potvrdite!

tko i gdje i kak i gdje mogu saznati više?!?!?

amalia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Dr. Pavičić Željko, križanje martićeve i šubićeve, kraj novog kvatrića, ulica bartola kašića mislim

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ima a Pavičić nije taj...bili smo kod njega.dobar je,ali ima dr.u Hrvatskoj i sloveniji koji rješavaju problem ad i alergija.ako si iz zg i okolice javi se meni a ako si bliže rijeci javi se Shireen

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Već dugo se nisam javila, ali povremeno pregledam temu, pa vidim da se često spominje biorezonantna metoda. Nama je jako pomogla u ožujku prošle godine, kad sam i opsežno pisala o tome, a obavili smo je kod dr.Eržebet Tomljenović u Selcu, hotel Varaždin. Zaista mi je žao svih onih mučenja po Klaićevoj, iako su liječnici i sestre bili vrlo ljubazni.Ukratko, potvrdili smo svih 10 alergena iz Klaićeve, i otkrili još 20-tak novih. I maleni i ja izbjegavali smo sve pola godine, i na sljedećem testiranju ostalo ih je samo 5 starih, a javila su se 4 nova. Dokica radi iz kapi krvi, kao i u Rijeci. Hvala DianiMaximus na info o Slo.,jer nam je puno bliže, jer mislim da ćemo se odlučiti za terapije.
    Kaj se tiče povezanosti Candide i šećera, bitno je da se izbaci sve slatko, pa čak i slatko voće(nama je bila preporuka samo jabuka!), suho voće, sladila, ocat, jer Candida za svoj razvoj to treba.
    U vezi detergenta, nama je dobar Dm-ov Denk mit za alergičare.
    Nisam još samo napisala da sam na Božić pomalo počela jesti sve, iako dojim. Maleni će skoro 2 g.,još se češka po nogicama, ali stanje nije nikako tako strašno kao prije.Pazim da jedem zdravo, domaće, bez E-ova kad got mogu provjeriti, jedina mi je boljka slatko, valjda zbog polugodišnje apstinencije!
    Puno vas sve pozdravljam i želim zdravlja, živaca i snage!

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

potpisujem

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

pogotovo u ovom dijelu za slatko

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Draga Adriven,

prije svega htjela bih ti reći da mi je jako drago da vam se sve poboljšalo, a također mi je drago što si i ti napisala da je to između ostaloga i rezultat biorezonantne terapije. U srijedu idemo prvi puta, pa sam sada još sretnija jer vidim da vas ima više kojima je upravo to pomoglo.

Htjela bih još nešto pitati - tebe i sve druge koje su išle na te terapije - je li praksa da se na terapiju ide svaki dan, jednom tjedno ili ...? Mislim - postoji li neka preporuka ili to ovisi o našim mogućnostima?

Inače, mi smo jučer imali strašan osip po vratu, i već sam primjetila da mu Exomega na tom području ne djeluje. To sam mu ispirala kamilicom i mazala Bepanthenom i naočigled je nestajalo! Primjetila sam da mu općenito ne odgovaraju teške i masne kreme, već one laganije poput Stelatopie. Čini mi se da je ovaj puta uzrok bila prašina u kombinaciji sa znojem jer se osipalo samo po vratu, odnosno tamo gdje nije bio pokriven bodićem.
    Jučer smo kupili i antialergijski madrac, kupila sam deterdžent Frosch od Aloe vere, koji je na potpuno prirodnoj bazi.
    Pa ćemo vidjeti...

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam zvala u selce no dokica ne zeli reci cijenu testiranja , od 400-1000 kn a mozda i vise kao nemoze to reci :shock: kao ona ce odluciti na sto ce sve testirat pa prenma tome i cijenu onda odrediti sto mi nije normalno . iako bi mi selce bilo jednostavnije i blize za obaviti jer u selcu smo cijelo ljeto no eto morat cemo do ri.
    molim det. info o rijeci. znam gdje je autobusni pa daj jos tocne upute.

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Lunahor - imaš PP

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bok

Evo, večeras sam malo u šoku jer kada sam ga presvlačila, primjetila sam da se crvenilo proširilo na ramena, a pojavile su se i neke crvene točkice po butinama. Do sada sam bila čvrsta, ali me ovo pogodilo jer sam se nadala da će sve ostati na "blažem obliku". Mažem ga A-Dermom Exomega, ali čini mi se da baš ne pomaže. Sutra ću probati sa malo Jekoderma (riblja mast).
    Iskreno, bojim se jutra jer se uglavnom preko noći situacija uvijek pogoršavala.
    A moram ostati smirena, bojim se da od šoka ne izgubim mlijeko kao jedna poznanica.
    Razmišljala sam od čega mi mogla biti reakcija - je li moguće od ananasa? Prije 4 dana pojela sam par kockica svježeg ananasa i drugi mu se dan pojačalo crvenilo na vratu, a jutros sam popila sok?
    Kako sam glupa, uopće nisam bila povezala s tim Da sam samo malo bolje promislila...

Pitanje za one koje su išle na biorezonantne terapije - da li se i od njih poboljšava stanje na koži, ili nažalost tome pomažu samo kreme?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ma nikakve kreme nama nisu pomogle...ništa,samo smo izbjegavali alergene...a zar nisi napislala da je alergičan na neki sastojak koji sadržava večina krema?polako,dobro prati kaj jedete oboje...ak on još sisa,jako moraš paziti kaj i ti jedeš.kupuj hranu na placu,nađi si neku kumicu koja ima sve iz svog vrta...prati ali se ne nerviraj i ne vrti previše film kaj bi moglo biti.mada,ja ti nisam baš od pomoći pošto biomr nije ista tamo gdje ja idem.Nekoliko sam puta naglasila da mi to obavljamo bez ikakvog pikanja i vađenja ma i kapljice krvi.ne znam točno kak ste pregledavali te alergene.Da li si znala odmah na licu mjesta koji su al.ili ti je slao rezultate dr.dan.

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo me s najnovijim izvještajem - nije se ništa proširilo, a crvenilo po ramenima se povuklo :D
    Jedino taj vratić, uh, nikako da prođe, ali barem se ne širi.
    Isključivo ga dojim, i stvarno pazim sve što jedem, ali mislim da je ananan glavni krivac ovome. Dat ću i njega na testiranje.

DiamaMaximus, rezultate smo dobili drugi dan mailom, tako da je neka razlika u dijagnostici, ali ne znam za terapije - meni je doktor objasnio da se neka elektroda smjesti iza njega, ja ga držim u krilu nekih 30 min i to je to.

Kako je vama izgledala terapija?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Tak kak si opisala ..
    evo,i nama je vratek pun sitnih točkica i tamo se dosta češe ali ja bih to prepisala znoju.Nisu to flekice kao AD,ali pošto atopičari imaju osjetljiviju kožu rekla bih da je reakcija na znoj malo jača nego kod zdrave djece.I vidim isto da ima malo ispod brade.

u vezi odlaska na terapije:nama su preporučili 1 tjedno ali nismo mogli,pa nas nije bilo i po 1mj.dok se pridržavamo dijete koja je prepisana nema problema.

jel vama jelić prepisao dijetu?ak ti je mali alergičan na candidu moraš izbaciti sve slatko,pa i sokove.Sve šta je Adriven napisala.

evo kaj smo mi dobili kaj moramo izbjegavat za vrijeme terapija:
    sve oblike prirodnih šečera
    med,bomboni,čokolada
    peciva sa šečerom
    slatko voče(grožđe,šljive,banane,kruške,breskve)
    suho voče
    avočne sokove,bezalkoholna pića
    sve iz bijelog brašna
    orašaste plodove
    svinjetina i crveno meso
    žitarice sa dodatkom šečera,medom i čokoladom

to se odnosi na prehranu u trenutku lječenja gljivičnih oboljenja...

savjetovala bih ti da nazoveš jelića i pitaš ga u vezi toga...

ps nama s tim terapijama dižu imunitet i rade balans cijelog tijela

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

samo da prijavim kako sam oduševljena Dr. Theiss balzamom od noćurka!
    planiram nabaviti i onaj intenzivni... jako nam pomaže u "omekšavanju" oštećene kože...

DianaM., dakle, šećeri OUT samo u vrijeme th ili najbolje potpuno izbaciti?

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sa dr. Jelić sam se čula telefonom nakon što mi je poslao mail s rezultatima testa, ali mi nije ništa govorio o režimu prehrane. Pretpostavljam da ćemo o tome razgovarati u srijedu kada dođemo na terapije.
    Znači - ništa slatko, pa ni krušku?! Ajme, pa kakva ću ja doći Od kada nam je dijagnosticiran AD, izgubila sam već 3 kg jer mi je prehranu do tada sačinjavalo 90% onoga što sada ne smijem jesti (mliječni proizvodi, razno voće, a da ne govorim da bijelog brašna ima svugdje). Ovako mršava nisam nikada bila.

No dobro, preživjet ću. Sve za mog bebača

Nego, jutros sam bila u jednoj privatnoj ljekarni gdje oni sami miješaju neke kreme. Vidi se da su stručni, itekako dobro znaju što rade. Opisala sam im stanje, što sam primjetila da mu paše, a što ne, te sam pokazala rezultate alergo testa. Rekli su mi da dođem za 1 sat i oni su mi napravili jednu kremicu koja je na vodenoj bazi - izuzetno lagana, u koju su stavili nešto protiv crvenila, svrbeža, te za zaštitu kožne barijere. Također, savjetovali su mi da mu svako toliko natapkam malo fiziološke otopine jer ona vraća vlagu tijelu, koja je atopičarima jako važna.
    Uglavnom, sada sam ga namazala, i prvi puta mu se koža uopće ne crveni tamo gdje je namazano, a crvenilo se smanjilo i ne svrbi ga.
    Još treba par dana da se vidi koliko je krema dobra, ne želim sada ništa još govoriti da ne ureknem.
    Prve ću vas izvjestiti o rezultatima

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Što se tiče hrane,sve znam...ali navikneš se s vremenom ...nas je spasio javorov sirup kao zamjena za slatko...mmm,jako je fini...

prati stanje pa javi za kremicu..i ak ih možeš pitati jel imaju kakvu podružnicu u zg...

sad kad sam stavljala popis hrane koje moj m ne smije jesti,vidjela sam da sam mu davala banane... bio je alergičan na banane,više nije,pa sam mu dala..i ne smeta više brašno,ali se nisam sjetila da to ne smije zbog candide.a baš se često češka oko jajčeka...
    joj,teško je to,ponekad mislim da ču poluditi od stalnog kemijanja s hranom...

sve u svemu,super je ovaj forum jer se podsjetim na neke stvari...

ajmo,jel ima netko neku dobru vjest da se malo prešaltam iz ovog očaja u kojem sam sad

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

prati stanje pa javi za kremicu..i ak ih možeš pitati jel imaju kakvu podružnicu u zg...
    To je privatna ljekarna, ali ako mi se kremica pokaže dobrom, ti ćeš mi na pp napisati koliko ti je maleni star (to im je jako važno zbog omjera), koji su točno simptomi na kojem dijelu tijela (kod mog B npr. izraženo crvenilo i sitni prištići na vratu, hrapava koža na trbuhu i svrbež) i što si primijetila da mu odgovara - više laganije kreme ili one masnije.
    Oni mogu napraviti kremicu, lako se mi dogovorimo za transport i plaćanje.
    Forumašicama vjerujem više nego nekim meni bližim osobama

A taj javorov sirup - gjde se kupi, kako se konzumira? Nije valjda da ga pijete?! Možda preko neke palačinke od crnog brašna i kozjeg mlijeka. MMMMMMLJAC

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

da vidiš da nisi sama, Shireen, i ja sam smršavila u zadnjih par mjeseci, sad sam lakša nego rpiej trudnoće cca 5 kg! znači, nakon poroda izgubila sam cca 8-9 kg! i još sam se trudila da ne (zbog dojenja), ali stvarno se nađem često u situaciji da "danas ne znam šta ću jesti"
    super za javorov mislim da je najpovoljniji u DM-u!
    cure, što još jedete, mi još nismo napravili test, ali hoćemo,a do tada: što se vama pokazalo najmanje alergeno? dajte neke kombinacije, listu začina koje ne smijem, što da-što ne... neke kombinacije za ručak, doručak... ah, bez ideja sam...
    ja sam sada na noćurku i stvarno ej super, balzam je i lako se utrljava
    nama - dok traje crvenilo (prištići/osip/lišajevi te naposljetku izrazito suha koža) nije pomagala nijedna krema osim Elocoma (probali Afloderm, Beloderm... nažalost )
    joj, kako se nadam da će ova faza potrajati (faza bez točkica!), traje od subote i teško se navikavam, kad je praktički od mjesec i pol stalno flekav!

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa
    cure, što još jedete, mi još nismo napravili test, ali hoćemo,a do tada: što se vama pokazalo najmanje alergeno? dajte neke kombinacije, listu začina koje ne smijem, što da-što ne... neke kombinacije za ručak, doručak... ah, bez ideja sam...
    Da cure, molim vas, što prije i što više raznoraznih ideja za doručak, ručak, večeru...

I molim što više ideja kako uživati u "zdravom i nealergenom slatkom".

Već mi sline cure

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

hello drage suborke!
    SHIREENme već poznaje preko pp, ali evo da se i ostalima javim.
    stalno pratim sve ali nikako da nešto napišem.
    evo ja sam mama malenoga roka kojem je lani u 5 mj dijagnosticiran ad, i sada smo u najgoroj fazi.
    zahvaljujući vama drage moje i dragoj i ljubaznoj shireen danas i mi idemo kod doktora jelića na alergo test.
    zabrinuta sam jako na šta je sve alergičan moj mali, jako.
    nas nisu htjeli ranije testirati, roko sada ima 20 mj.
    isprobali smo sve i svašta, od avene, a derme, sada koristimo dr thiessa i eucerin lonsion sa 3% uree za mazanje i činjenica jest pomaže eucerinm koža nije više onako suha ali se zacrveni nakon mazanja i prođe nakon par minuta, i ne svrbi ga toliko.
    imao je par ekcema velikih i nisam ga mazala sa advantanom sigurno 2 mj, ali s obzirom da je došlo do ranica, neki dan sam ga opet kupila i namazala mu samo ta mjesta.
    jako sam žalosna i zabrinuta. kao i sve vi naravno.
    nama se to javilo negdje sa 5 mj njegova života, dojila sam ga do 15 mj izbjegavala sve i svašta, ali i dalje nekako nije bilo pomoći.
    ove godine se taj ad spojio sa osipom od vručine i baš mu trbuh, leđa, ispod pazuha, vrat izgledaju loše
    eto idemo danas na taj alergo u 16 H
    hvala vam što ste vrijedne i dajete nam svima informacije, ja ne znam što bi bez dragih forumašica svima i dječici maloj
    shireen daj na pp koja je to ljekarna i kakva je to krema i što su ti sve rekli, sorry što opet davim

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

hey..
    evo. čitam vas, i ja stvarno ne znam kaj bi moj bez voća..obožava ga..jako je alergični na mlijeko i jaja, još da mu i voće ukinem, to bi bila katastrofa..ionako je mršavi..a, mršavi je jer jede zdravo..kak to mislite u vezi te gljivie candide? na dijeti ste kad mu s epojavi ta gljivica ( na koži ili gdje ?) ili cijelo vrijeme ste na toj dijeti? jer očito da je svim atopičarima nekak slična ta alergija..kad su mali smeta im hrana, a ionako će poslije biti alergični i na inhalacijske alergene, a ova preosjetljivost na hranu će nestati..kod atopičara se to sve mijenja iz dana u dan..moj ima jaki ad, stvarno jaki..kad krene ono jako crvenilo bez kortića nema šanse da to porođe..a, sad dok je sunce i te vrućine isto nije baš dobro..ali, ima puno manje nego je imao prošluh godina..znači da ad s godinama slabi, što i stoji u defniciji..tijelo se bori, i nadam se da će se izboriti, jer ako neće onda ću i ja put pod noge pa u sloveniju..ali, ne mogu mu ukidati sad još i ta jela, i ovako nema velikog izbora..pa kakav bi bio..ja sam čitala da su ionako oni svaki dan na neke drugo alergični..aki im nešto i prođe, pojavi se alergija na nešto drugo, i tome nikad kraja..
    pozdrav..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •