Stranica 28 od 94 PrviPrvi ... 1826272829303878 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,351 do 1,400 od 4691

Tema: Atopijski Dermatitis

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Hvala, sada mu je ok, ali preko zime je znao imati jako, lice mu je bilo upaljeno, crveno, , od svog tog osipa su mu čak i oči bile natečene, imao je i po tijelu, tada mu je jedva prošlo sa kortikosteroidima, vraćalo mu se,ali sada uspijem držati pod kontrolom i sa neutralnim kremama, jučer je uzeo čaj od mlađeg i popio kamilicu, vjerovatno mu i ona smeta jer mu je odmah buknulo. ide muž s njime svaku večer na more pa možda mu to i pomogne.
    vidjet ćemo kakva će biti situacija sljedeće godine u 3 mj kada se moram vratiti na posao, a sve mi nekako miriše da će i mlađi imati istih problema, sinoć je imao neko crvenilo po vlasištu, povuklo mu se sada ima neke flekice po licu. nadam se da neće i on, ali pitam da ako bude trebalo da znam reagirati na vrijeme.

alergični smo na grinje, dojila sam ga do njegovih 13 mj kada sam završila u bolnici sa prijevremenim trudovvima, probala sam ga dojiti nakon što sam rodila zajedno s manjim, ali neće više, zna da je to sada za njegovog bracu i ne želi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Palonkica prvotno napisa
    Mi smo loše . Noćas nije mogao spavati kako ga je jako sve svrbilo . Točno se vidjelo kako pokušava, ali ga je svrbež svako malo budila. Na kraju je već plakao od ljutnje jer je bio umoran, a nikako da se svrbež smiri. Mi smo ga i mazili i nosali i pjevali mu i češkali ga, ali to naravno nije pomagalo.
    ovo koda nas čitam, ista stvar, mi imamo blaži oblik AD, maleni ima 8 mj. ima ga od rođenja, ali tek dijagnozu dobili sa 2 mj, bili kod dermatologa dobili Parfenac i Adermu, na početku je pomagalo sad više ne..
    u Klaićevoj dobili Maxitrol kortić uz dnevnik vođenja..
    izbijaju mu zubi i noćima ne spavamo, toliko ga muči nesnosni svrbež, da nema male rukavice sve bi imao rane..
    čitam da stavljate vlažne obloge, neznam kako da mu pomognem..
    još uvijek doji, ja ne jedem jaja ni mljeko, ali primjetila sam da je jednako stanje jela ja ili ne, tako sam očajna...
    pozdrav

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo loše . Noćas nije mogao spavati kako ga je jako sve svrbilo . Točno se vidjelo kako pokušava, ali ga je svrbež svako malo budila. Na kraju je već plakao od ljutnje jer je bio umoran, a nikako da se svrbež smiri. Mi smo ga i mazili i nosali i pjevali mu i češkali ga, ali to naravno nije pomagalo.
    ovo koda nas čitam, ista stvar, mi imamo blaži oblik AD, maleni ima 8 mj. ima ga od rođenja, ali tek dijagnozu dobili sa 2 mj, bili kod dermatologa dobili Parfenac i Adermu, na početku je pomagalo sad više ne..
    u Klaićevoj dobili Maxitrol kortić uz dnevnik vođenja..
    izbijaju mu zubi i noćima ne spavamo, toliko ga muči nesnosni svrbež, da nema male rukavice sve bi imao rane..
    čitam da stavljate vlažne obloge, neznam kako da mu pomognem..
    još uvijek doji, ja ne jedem jaja ni mljeko, ali primjetila sam da je jednako stanje jela ja ili ne, tako sam očajna...
    pozdrav

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj lana74 prvotno napisa
    ne znam da li sam na pravom mjestu ali zanima me slijedeće:
    moja mala (ima 4,5 god) već 4-5 mjeseci ima dosta ispucala usta i crvene fleke ISPOD DONJE usnice. bili smo kod tri dermatologa i nismo dobili nikakav poseban odgovor ni terapiju, jedan dermatolog je rekao da je to MOŽDA dermatits, a dobili smo tad antibakterijsku kremu koja ništa nije pomogla, slijedeći dermatolog je blago odmahnuo rukom i rekao je da ćemo taj problem rješiti tek kad maloj stavimo bibera :shock: na usta, tj kad je natjeramo da prestane oblizivat usnice i grebat ih noktima (ona to povremeno radi ali tek kad su one već ispucale), treči je isto rekao da je to dermatitis ali da može bit i od dude (nažalost duda još).

isprovali smo sve moguće kreme ali to se uvijek vraća ! e sad zanima me od vas kojih imate iskustva da li je to dermatitis ili ne?

napomenit ću slijedeće: vadili smo eozinofile i nalaz je uredan (nismo radili kožni test na alergije jer su svi dermatolozi rekli da je to zasad nepotrebno).

moram još napomeniti da nikad do prošle zime (kad je imala tri godine) nije imala nekih posebnih problema sa kožom. lani iza varičela 15 dana (pretpostavljam da je bio još oslabljen imunitet), pojavila joj se jedna crvena fleka ispod oka, koja se jedno vrijeme (par mjeseci) vračala (dobili smo kortikosteroidnu kremu) ali nama je to prošlo i sa bepanthen plus. jedno vrlo kratko vrijeme joj se pelutalo vlasište, dobili smo kremicu i uspješno to riješili i ni to se na svu sreću nije vratilo, također joj je (samo jednom) i pukla kožica iza uha i i to smo uspješno riješili sa bepanthenplus. uglavnom to se sve počelo pojavljivat iza varičela i na svu sreču nije se do sad vratilo. šta se kože tiče nije posebno suha ali nekad primjetim na dva - tri manja mjesta da bude malo hrapavija. koristim pretežno mustelu.

što mislite?
    (sorry, što nisam stigla pročitat sve postove)

nama je piomogla smeđa krema od Petrovića za usta i oko njih

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

možda mu nešto drugo smeta osim mlijeka i jaja.barem je tako kod večine(ako nije hrana onda,je prašina ili pelud,ma grozno,ide u nedogled kaj bi sve moglo biti)...jedno sam vrijeme imala osječaj da ču dobiti slom živaca jer više nisam znala kaj da izbjegavam.na kraju se ispostavilo da baš ono s čim sam šopala dijete njemu smeta(klor u vodi iz pipe :? ,mrkva,šečer-njega ima svuda...itd...)

~~~~~ da vam bude bolje

palonkica,kako je kod vas?

maya,kako je prošlo na testiranju?
    shireen kako je bilo na terapiji?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Za mustelu je izašao podatak da ima kancerogena sredstva u sebi i da je među najotrovnijim kremama za djecu(katastrofa,mi smo se kupali u njoj ali ne dugo jer sam vidjela da mu smeta).

lana,možda bi djetetu trebala malo podiči imunitet,možda s nekim probiotikom.ovo kaj si napisala meni djeluje kao jako jako jako slabi ad.pozdrav!

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo, mi smo jučer odradili 3. po redu i zadnju terapiju :D
    Rekao je doktor da sada pokušam polako uvesti mlijeko i ostale alergene (naravno ne sve odjednom) i da pratim reakciju. Ukoliko se pojavi i najmanja reakcija rekli su da obavezno dođemo.

Inače, izgleda da su ono ipak prištići od znoja jer se ništa ne širi niti crveni, a jutros ih je čak i manje. Uh, budem li tako reagirala i na najmanju točkicu, izludit ću! A i drugi samnom.

Stvarno ne mogu vjerovati za Mustelu. I ja sam B kupala i mazala njome možda kojih 2 tjedna, isto mu nije odgovarala. Malo me čudilo kako dječja krema može imati tako intenzivan miris...

Upoznala sam se jučer s Mayom_78 i njenim mišićem. Nisam sigurna jesu li ostali u Ri ili su se odmah vratili kući, ali sigurno će nas odmah obavijestiti o rezultatima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj DianaMaximus prvotno napisa
    možda mu nešto drugo smeta osim mlijeka i jaja.barem je tako kod večine(ako nije hrana onda,je prašina ili pelud,ma grozno,ide u nedogled kaj bi sve moglo biti)...jedno sam vrijeme imala osječaj da ču dobiti slom živaca jer više nisam znala kaj da izbjegavam.na kraju se ispostavilo da baš ono s čim sam šopala dijete njemu smeta(klor u vodi iz pipe :? ,mrkva,šečer-njega ima svuda...itd...)
    ja se tako vrtim u krug, jer neznam više šta da pojedem, a npr možda nije do moje prehrane možda je vanjski utjecaj tipa prašina, pelud itd..
    najgore je to što se svaku noć budi u neopisivom svrbežu, to je strašno za vidjeti, toliko plače i cvili i to bude u razdoblju od 1h-3h onda se nesnosno svrbi...
    u sobi nije prevruće, nije odjeven predebelo, nemam ni zavjese, ni tepihe, posteljina naša i njegova oprana sa denk mit praškom za alergičare, neznam šta bi još mogla...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

tako je bilo i kod nas..točno oko 1-3h nesnosan svrbež..i kad smo krenuli s tim hladnim oblozima je to prestalo..sad se 2 min po noći malo po svrba i to je to..gdje ga svrbi i crveno mu je, prvo probaj neutralnu kremu na to vlažni oblog, na to suhi oblog ( od onih bijelih gaza) i zatim ili one med.mrežice za pričvrstiti ili na ruke rukavice do laktova,na noge neke tanke štrampice..i budeš vidjela bolje bude spavao..,a ako mu je jako crveno kortić i onda te obloge, bude prije prošlo..manje dana ga budeš trebala mazati s kortićem..
    na lice ne možeš te obloge baš, ali ako ga lice jaaako svrbi, moraš mu ga izliječiti, iako se to sve opet bude vratilo, nema druge pomoći..
    može mu sve smetati,t6o je ono najgore..bilo kaj od hrane, zraka itd..ali, to će on prerasti..
    pozdrav..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj stela2 prvotno napisa
    tako je bilo i kod nas..točno oko 1-3h nesnosan svrbež..i kad smo krenuli s tim hladnim oblozima je to prestalo..sad se 2 min po noći malo po svrba i to je to..gdje ga svrbi i crveno mu je, prvo probaj neutralnu kremu na to vlažni oblog, na to suhi oblog ( od onih bijelih gaza) i zatim ili one med.mrežice za pričvrstiti ili na ruke rukavice do laktova,na noge neke tanke štrampice..i budeš vidjela bolje bude spavao..,a ako mu je jako crveno kortić i onda te obloge, bude prije prošlo..manje dana ga budeš trebala mazati s kortićem..
    na lice ne možeš te obloge baš, ali ako ga lice jaaako svrbi, moraš mu ga izliječiti, iako se to sve opet bude vratilo, nema druge pomoći..
    može mu sve smetati,t6o je ono najgore..bilo kaj od hrane, zraka itd..ali, to će on prerasti..
    pozdrav..
    hvala na savjetu probat ću, ali evo mi 3 noći kortić nažalost, jer neznamo kako bi mu pomogli...
    ima po cijelom tijelu ali se najviše na licu svrbi, vrat mu zna biti krvav i cure rane itd
    ujutro mu lice ne bude crveno, ali po noći to sve onak bukti, crveni se, strašno...
    čitam vas..

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Koliko često ih kupate?

Palonkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj bubica27 prvotno napisa
    Koliko često ih kupate?
    Svaki drugi dan. Najprije smo koristili Balmandol, no kad smo saznali da mu smetaju bademi izbacili smo ga i kupali u nekoliko kapi maslinovog ulja. Prošli petak kad smo bili na prvoj terapiji u Sloveniji, budući da mu je stanje bilo prilično loše, rekli su nam da ga kupamo u običnoj vodi, prokuhanoj. E sad, gdje ću prokuhati toliku količinu vode kolika nam je potrebna za kupanje? :? Ili da prokuham koliko mogu pa ga s tom količinom samo malo isplahnem?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

evo i nas s nalazima!
    reakcija na KM, laktozu, jaje i to je to! još neke gljivice, ali rekao da nije bitno...
    i, da, na moje mlijeko (iako se ne sjećam da sam jela nešto "zabranjeno" iako mislim da je rekao "sve od krave", a ja pojela dan ranije teletinu; a s druge strane, na teletinu na testu nije pokazao reakciju!)
    uglavnom, praškovi za rublje (Dreft sens. i Persil sens. ne pašu, ni čaj koji mu dajem povremeno, Aderma - za koju sam ZNALA (primijetila ranije)...

e sad, imam pitanje. kako je moguće da na umj. hranu (po testu) dobro reagira, a sadrži KM odnosno laktozu?
    i, recimo, ma laktozu jest reagirao, a na tablete koje ja uzimam na dnevnoj bazi i sadrže laktozu hidrat, ne reagira... stvarno ne kužim...

Palonkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Inače, miš je sad skoro cijeli u kortićima. Svrbež je bila nesnosna i nismo znali kako da mu više odvratimo pažnju od nje na nešto drugo.

Evo, uspjela sam i ja konačno staviti njegove slikice na net pa ak vas zanima pogledajte. Stranica nije nešto uređena (nemam baš vremena za to), već su na njoj samo linkovi na slike pa malo klikajte . Slikice nisu od sadašnjeg stanja (jer opet dok ga slikam pa dok to prebacim u komp pa dok uredim... predugo bi trajalo... možda bi do tad već i ozdravio ), nego od prije mjesec dana recimo i iz različitih stadija.

http://www.inet.hr/~jgalovic/ad

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mi se isto kupamo svaki drugi dan, u vodi toploj oko 32-33°C. Ako je toplija odmah mu se koža počne crveniti tamo gdje su bili prištići. Isto u kap maslinovog ulja, to se pokazalo najboljim.

... rekli su nam da ga kupamo u običnoj vodi, prokuhanoj. E sad, gdje ću prokuhati toliku količinu vode kolika nam je potrebna za kupanje? :? Ili da prokuham koliko mogu pa ga s tom količinom samo malo isplahnem?
    Jedno vrijeme ja sam B nakon što bih ga okupala u običnoj vodi prebrisala gazom natoljenom u prokuhanoj vodi, pokušaj tako.
    Ili - ne znam da li je destilirana voda = prokuhana. Ali i da je, opet je moraš grijati :/
    Ova tvoja ideja čini mi se nekako najbolja.

Palonkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

stela2, hvala ti što si opisala kako mu stavljaš hladne vodene obloge , ali daj reci, kaj mu nije vruće od sve te tkanine koju onda ima na sebi, jer i ti se hladni oblozi od topline tijela zgriju, ne? I zanima me još, koliko ga dobro moraš zamotati sa suhom gazom (ili recimo može li poslužiti u tu svrhu obična tetra pelena - tanja ili deblja?) da mu oblozi ne promoče i ne smoče plahtu? :? Kaj si rekla tko ti je to preporučio? Eh, jesam puna pitanja .

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Palonkica, kao da gledam mog miša, osim na obrazima (to je bio početak, oko mjesec i po' i nakon toga nikad na obrazima)... znam kako ti je... ja se mučim dok ga gledam samo, tako mi ga je žao... (znam da ga ne svrbi ZA SADA, utoliko mi je lakše...)
    Shireen, žao mi je što nismo malo duže proćakulali, bilo je malo konfuzno jučer... ne znam šta da radim s terapijama (ići/ne ići), javi utiske kad budeš primijetila neku razliku

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa
    ... i, da, na moje mlijeko (iako se ne sjećam da sam jela nešto "zabranjeno" iako mislim da je rekao "sve od krave", a ja pojela dan ranije teletinu; a s druge strane, na teletinu na testu nije pokazao reakciju!)
    Evo, drago mi je da si spomenula da si dala svoje mlijeko na testiranje. Moj je savijet da bez obzira što je pokazao reakciju na to, da ga NI SLUČAJNO ne prestaneš dojiti. To je meni rekla i dermatologica jer je to najbolje za bebu. Tko zna što si ti potpuno nesvjesno pojela ili popila, a da mu ne paše (iznenadila bi se gdje sve mlijeka, laktoze i jaja ima u tragovima!) Evo, baš danas gledam one jogurte od Soye okus vanilija, i čitam deklaraciju na kojoj piše - tragovi mlijeka (ili nešto slično s KM, ne sjećam se točno). Ne možeš se sada baš svega odreći i živjeti na riži i vodi. Što se teletine tiče, ona sa KM nema veze, nju možeš slobodno jesti.

Citiraj Maya_78 prvotno napisa
    e sad, imam pitanje. kako je moguće da na umj. hranu (po testu) dobro reagira, a sadrži KM odnosno laktozu?
    i, recimo, ma laktozu jest reagirao, a na tablete koje ja uzimam na dnevnoj bazi i sadrže laktozu hidrat, ne reagira... stvarno ne kužim...
    Možda u tome ima neznatno malo tragova KM i/ili laktoze pa nije reagirao.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ni ja ne bih htjela prestati dojiti, barem ne još neko vrijeme dok je još mali...
    to je istina da svugdje ima KM ili jaja u tragovima
    skinula ok brošuru http://www.hah.hr/pdf/Alergije_podrijetlom_iz_hrane.pdf
    ima nekih korisnih savjeta...

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Eto, tako je to kad istovremeno pišemo, pa više puta moram odgovarati.

Palonkica - nama su vrat i trbuh bili identični. Na svu sreću, nije se širilo. Ne mogu ni zamisliti koliko je vama mamama čiji bebači imaju jači AD teško sve to gledati i k tome trebate ostati smirene!

Maya_78, evo, danas sam pojela kockicu čokolade (jedva sam izdržala da ostanem samo na kockici ), pa ću malo pratiti situaciju i naravno da ću vas izvještavati.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

držim fige!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

[quote="Maya_78"http://www.hah.hr/pdf/Alergije_podrijetlom_iz_hrane.pdf[/quote]

hvala ti na ovome!

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Inače, miš je sad skoro cijeli u kortićima. Svrbež je bila nesnosna i nismo znali kako da mu više odvratimo pažnju od nje na nešto drugo.

Evo, uspjela sam i ja konačno staviti njegove slikice na net pa ak vas zanima pogledajte. Stranica nije nešto uređena (nemam baš vremena za to), već su na njoj samo linkovi na slike pa malo klikajte . Slikice nisu od sadašnjeg stanja (jer opet dok ga slikam pa dok to prebacim u komp pa dok uredim... predugo bi trajalo... možda bi do tad već i ozdravio ), nego od prije mjesec dana recimo i iz različitih stadija.

http://www.inet.hr/~jgalovic/ad

uff,vidjela sam slikice ...pazuh je i nama bio takav,vrat još puno gore i crvenije.Koliko sam razgovarala sa pedicom,vrat i pazuh su takvi zbog reakcije na mlijeko.čim smo maksnuli mlijeko iz prehrane vrat i pazuh su se popravili.

mi smo bili jučer u šetnji s Maksovim prijateljem i mali je jeo sladoled.Ja sam mislila da če mi srce se raspoloviti na tisuču komadića kad sam gledala svoje dijete kako mljacka,oblizuje se i liže sladoled na "prazno".Brzo smo obilazili dučane ne bih li mu nekako nadoknadila sladoled,a ko za inat nismo mogli ništa nači kaj smije.Na kraju sam mu dala štapiče i ribice koji sadrže i sirutku i šečer jer mi je bilo prestrašno gledat ga.Hvala bogu danas nema nikakvih posljedica.Papao je i kolač,tj.parfe,ali to kod nas nekak rade da ne stavljaju šečer.Iskreno,ni ne zanima me kaj stavljaju glavno da mom M.ne smeta.Ne znam šta če biti kasnije jer toliko toga ne smije papati.Dal če se natrpavat sa svime jer če biti "željan",dal če mu ostat trauma...grozno,ne mogu vam opisat kako se osječam ...

poludim kad čujem da zdravoj djeci brane određenu hranu zato da se ne zdebljaju,pa maleni isto ništa ne jedu(hrane se kao i mi koji imamo alergije).Ja bih sve dala da mogu M.dati sladoled,čokoladu ili da popije sok a da ja nemam grižnju savjesti ili da cijelu noć probdijem kraj njega u iščekivanju dal če biti neke reakcije....

Koža nam je ok,ali sad imamo drugih problema

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo, samo da vam javim da nemamo nikakvu reakciju na kockicu čokolade :D Mogla bih danas pojesti cijelu, pa da vidim
    Ma neeee, moram se malo kontrolirati. Sutra ću probati nešto s bijelim brašnom, pa onda s jajem itd.

Nego, DianaMaximus, šta tvoj M jako reagira na sve što ima imalo mliječnoga u sebi? Je li se nakon terapija reakcija barem malo smanjila ili je i dalje isto? Rekla si da je prije reagirao i na pšenicu, a sada više ne, pa me zanima...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ma mene je strah probati.Tj.probali smo krenuti sa jogurtom(žlica po žlica,svaka 2 dana)ali se lagano zacrvenio.Uopče ne treba biti da je od jogurta,povremeno se lagano zacrveni iz čistog mira.Ali prijašnje njegovo crvenilo meni je ostavilo traumu i stalno sam u strahu da mu se to ne vrati.Sad kad je napokon mir,ja nemam mira.Trebala bih opet početi polaku s uvođenjem.Malo po malo.Ne znam kako sa šečerom,pošto se očistio i da ne doživi šok?ako netko zna,bila bih mu zahvalna na odg.jednom sam mu dala čisto malo pa je bio toliko ubrzan da nisam znala kako da ga zaustavim.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

shireen,drago mi je da ste vi ok s čokoladom

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj bubica27 prvotno napisa
    Koliko često ih kupate?
    mi je kupamo svaku večer sada kada su toplija vremena,a alergologica je rekla da bi je trebali kupat dva puta dnevno.

Palonkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

mi smo bili jučer u šetnji s Maksovim prijateljem i mali je jeo sladoled.Ja sam mislila da če mi srce se raspoloviti na tisuču komadića kad sam gledala svoje dijete kako mljacka,oblizuje se i liže sladoled na "prazno".Brzo smo obilazili dučane ne bih li mu nekako nadoknadila sladoled,a ko za inat nismo mogli ništa nači kaj smije.Na kraju sam mu dala štapiče i ribice koji sadrže i sirutku i šečer jer mi je bilo prestrašno gledat ga.Hvala bogu danas nema nikakvih posljedica.Papao je i kolač,tj.parfe,ali to kod nas nekak rade da ne stavljaju šečer.Iskreno,ni ne zanima me kaj stavljaju glavno da mom M.ne smeta.Ne znam šta če biti kasnije jer toliko toga ne smije papati.Dal če se natrpavat sa svime jer če biti "željan",dal če mu ostat trauma...grozno,ne mogu vam opisat kako se osječam ...

Koža nam je ok,ali sad imamo drugih problema
    MM također kaže da nema šanse da miš ne jede npr.čokoladu, da tu alergiju treba riješiti. Jer, baš kao što si i ti napisala, kako će gledati drugu djecu kako jedu, a on neće smjeti. Samo kad bi bilo tako lako riješiti se alergija onda nitko ne bi bio alergičan. Ma i ja se u stvari nadam da bumo nekak uspjeli, ali... ne znam. :/

DianaMaximus, ako ste uspjeli proći sve terapije onda bi mu bez bojazni trebala moći polako uvoditi namirnicu po namirnicu. Ili? Ne znam ti pomoći kod onoga sa šećerom, ali nisam skužila, dala si mu čisti šećer da malo proba?

Ovo što si pisala da imate drugih problema, nadam se da nije ništa strašno. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ma mi nismo prošli sve terapije,to i je največi problem.MM ne može dobiti slobodan dan,a ja ne vozim.Dogovorili smo se s njima u slo da M.dođemo bar testirati pa sad čekamo godišnji mm.ne,ne čisti šečer.malo je liznuo onog sladoleda kaj je zapravo zamrznuti sok(kupila mu je baka u gardenu jer je mislila da m.to može)i poslije toga je letio po stanu.moram prijaviti da je malo crven ali niš strašno.puno se valja po pjesku plus znoj jer stalno trči,možda je to...samo se nadam da mu ne smetaju one kviki ribice.u njima ima stvarno svega,ali se nije nešto više osipao.da,možda bih trebala početi polako s jogurtom.(navodno se tako počinje s uvođenjem mlijeka,da se organizam uopče navikne na mliječne tvari)...držite nam palčeve....

hvala za ~~~~
    mislim da danas trebaju meni...puca me grozna depra cijeli dan zbog jučerašnjeg sladoleda

svima

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

[quote="Palonkica

MM također kaže da nema šanse da miš ne jede npr.čokoladu, da tu alergiju treba riješiti. Jer, baš kao što si i ti napisala, kako će gledati drugu djecu kako jedu, a on neće smjeti. Samo kad bi bilo tako lako riješiti se alergija onda nitko ne bi bio alergičan. Ma i ja se u stvari nadam da bumo nekak uspjeli, ali... ne znam. :/
    [/quote]

mi idemo u vrtić, ali i prije doma dečki jedu sladoled ili jogurt kažeš joj četiri puta da to ona nesmije, i zna da se to ne jede. Djeca se znju disciplinirati!
    Ima rižine stiropore ako je kakva fešta u vrtiću, i cure već u dučanima mamama pokažu , gle to samo Dora smije jesti!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma mi nismo prošli sve terapije,to i je največi problem.MM ne može dobiti slobodan dan,a ja ne vozim.Dogovorili smo se s njima u slo da M.dođemo bar testirati pa sad čekamo godišnji mm.ne,ne čisti šečer.malo je liznuo onog sladoleda kaj je zapravo zamrznuti sok(kupila mu je baka u gardenu jer je mislila da m.to može)i poslije toga je letio po stanu.moram prijaviti da je malo crven ali niš strašno.puno se valja po pjesku plus znoj jer stalno trči,možda je to...samo se nadam da mu ne smetaju one kviki ribice.u njima ima stvarno svega,ali se nije nešto više osipao.da,možda

svima
    U jKvikiju je sirutka kaj ne, mi smo izgjegavali sve kaj ima mlijeka i mliječnih nuspojava, pa i sirutku( čisti protein)

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

znam da je sirutka i šečer,ali sam mu ipak dala jer mu nisam imala srca zabraniti.dala sam i čekala reakciju.reakcije nije bilo :D

djeca se daju disciplinirati,ali ja to ne želim.želim više od ičega na svijetu da moj mišek može jesti sve.ja njemu pokušavam objasniti da če ga onda svrbiti nogice itd,ali mislim da mu to nije dovoljno...nije ni meni.preteško mi je pisati o tome,mislim da sam isplakala suza u zadnja 2 dana više nego u nekoliko godina.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mi smo završili uspješno borbu sa AD. Kada sam vidjela slike koje je postavila Palonkica, bilo mi je strašno, kao bumerang sam se vratila u ono vrijeme... Imamo fotografije iz tog perioda, najtužnija beba na svijetu, MM ih i dalje čuva mada sam ga molila da ih izbriše...Postaviću ih jednom.
    Uglavnom, ja sam odbijala da koristimo kortikosteroide, sem u par situacija kada je postojala prijetnja od superinfekcije jer je koža bila puknuta i gnojna, kupala sam je mnogo rjeđe od svaka dva dana jer sam dosta čitala na temu AD i manje više se svuda povlačila teza da ne treba kvasiti kožu jer to izaziva još veću iritaciju, pa mi je baš novost da vidim da se stavljaju obloge i da to pomaže... (neznam kako ranije nisam naišla na ovaj topic??)
    Mustela je kod nje izazvala haos na koži, a hvalili su nam je svi dermatolozi i pedijatri kojima smo je vodili.
    Na kraju, koristili smo samo dermobazu (još je naziv i apobaza, leko baza ili belobaza) A koja je ustvari samo osnova od koje se prave kreme i jako je hdrofilna, zadržava vlagu i oko 200%. (ako nekog interesuje mogu preisati sa kutije šta tačno piše).
    Za kupanje smo između ostalog koristili SORBOLEN, to je po sastavu vrlo slično belobazi, slali su nam ga iz Australije, mislim da ga samo tamo i ima, mada ne držite me za riječ. I Na kraju, krema koja je homeopatski pripravak a može se kupiti u slobodnoj prodaji u Austriji, NJemačkoj, a koju nam je preporučio homeopat-Halicar salbe.
    Mislim da je nama homeopatija ipak najviše pomogla jer smo krenule i ona i ja (inače nevjerni Toma) i vratile se u balans-ja iz depresije u kojij sam bila zbog njenog stanja, a ona se iščupala iz tog pada imuniteta. Doduše sad vodimo neke druge bitke...

Palonkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Lanche prvotno napisa
    Na kraju, koristili smo samo dermobazu (još je naziv i apobaza, leko baza ili belobaza) A koja je ustvari samo osnova od koje se prave kreme i jako je hdrofilna, zadržava vlagu i oko 200%. (ako nekog interesuje mogu preisati sa kutije šta tačno piše).
    Za kupanje smo između ostalog koristili SORBOLEN, to je po sastavu vrlo slično belobazi, slali su nam ga iz Australije, mislim da ga samo tamo i ima, mada ne držite me za riječ. I Na kraju, krema koja je homeopatski pripravak a može se kupiti u slobodnoj prodaji u Austriji, NJemačkoj, a koju nam je preporučio homeopat-Halicar salbe.
    Mislim da je nama homeopatija ipak najviše pomogla jer smo krenule i ona i ja (inače nevjerni Toma) i vratile se u balans-ja iz depresije u kojij sam bila zbog njenog stanja, a ona se iščupala iz tog pada imuniteta. Doduše sad vodimo neke druge bitke...
    Mislim da se belobaza može nabaviti i kod nas u ljekarnama. Za Sorbolen nisam čula, ali baš me zanima pa budem malo zguglala.

Ovo što si pisala za Halicar Salbe znam. Baš mi se čini da sam čitala upravo tvoj post na nekom drugom forumu gdje si također spomenula tu kremu. Budući da smo i mi probali s homeopatijom ja sam nabavila Halicar Creme (razlika od Salbe je ta što je Salbe masnija i ne upija se tako brzo dok se Creme brzo upija, dakle razlika je samo u podlozi), ali moram reći da nama ne pomaže. Konkretnije, nisam primijetila da mu crvenilo i svrbež prolaze nakon što ga njome namažem :/ tako da sam se u stvari baš razočarala. Kako je ona kod vas funkcionirala? Jel ublažila crvenilo i svrbež?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Da, samo je ublažavao svrbež i crvenilo nije nestajao potpuno, ali meni je to bilo u biti i najvažnije, da je barem malo manje svrbi.
    Homeopat nam je objasnio da dok tijelo ne iznađe način da riješi "grešku" i bolje je da je AD aktivan, jer ako ga (kortikosteroidima) uklanjaš, ustvari vršiš superesiju na dublji sloj, odnosno na pluća. Kako nam je rečeno gotovo sva djeca kasnije dobiju bronhitis ili astmu-to nam je i pedijatrica rekla, a sa nama to se nije desilo..
    Žao mi je ako nije pomogao, ja sam sve svoje preostale zalihe podjelila ljudima koji su imali djecu sa AD i zbilja su svi bili zadovoljni, sem jedne djevojčice kojoj je homeopat kad je rekla da je uzela kremu dao još i lijek na bazi te biljke i tada je dobila haos po koži toliko da su roditelji uveli kortikosteroide da smire to...
    Ono što je važno je da ti ne gubiš nadu i zbilja, mi u obitelji imamo ddduuuugu istoriju AD u djetinjstvu, NIKOM nije ostao iza pete godine. Znam kako je strašno, svaka nova stvar koju bih čula i pročitala bila je kao slamka spasa, ako ne bi upalilo, padala sam u depresiju gledajući ju kako se muči...
    Nekoj djeci također pomogne more, znam mamu čijem se sinu pogoršalo stanje toliko da su se vratili drugi dan sa mora...Moraš probati pronaći idealnu stvar za njega, koja mu najviše prija...držim fige da pobjedite to čim prije!!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Zaboravih reći u ovom eseju (užas koliki su mi postovi) Sorbolen traži na australijskim stranicama, kod njih se on preporučuje za djecu sa AD, a kod nas ćeš bojim se pronaći opet samo moje postove

Palonkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Hvala ti na brzom odgovoru . Ne znam jesi li čitala ranije postove, mi trenutno idemo na terapije u jednu polikliniku u Sloveniji gdje AD povezuju sa sklonošću alergijama (bili smo i na testiranju pa je ispalo da je stvarno alergičan na mnogo stvari). Jesu li i vama liječnici/homeopati kod kojih ste bili također povezivali to dvoje (AD i alergije)? Evo u stvari pitanje za sve, dešava li se AD uvijek zbog alergija ili uzroci mogu biti i neki drugi? :?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Pa ne bih rekla da se dešava, ali da su povezani jesu. Prema onom kako je nama objasnio homeopat, uzrok je reći ću greška u imunloškom sistemu koja dovodi do toga da organizam faktički napada sam sebe. Nemoraju sva djeca koja imaju AD imati alergije, ali ih često imaju (kod nas na jaja, pšenicu, mlijeko, piletinu i kikiriki od nutritivnih i čini se i na polen jer dobije rinitis čim procvjeta, to joj nisu uradili test). Ali i alergije su rezultat neravnoteže u organizmu kao i AD, i homeopatija u stvari ne liječi posljedicu već upravo uzrok odnosno tu neravnotežu, odnosno slabost organizma.
    Mi smo promjenili nekoliko homeopata dok na kraju nismo našli ovog, žena je ljekar po struci i homeopata, a koja nam je najrazložnije i najlogičnije i objasnila sve oko ovog. I ona je i rekla ono za kortikosteroide i supresiju: postisneš sa kože, spusti se na sljedeći ekskretorni organ, pluća, tu liječiš opet istim metodom, tada ode na bubrege ili jetru, liječiš i kada organizam više nema kuda, ode na mikro nivo, odnosno na ćeliju. I tako prema njenom mišljenju kortikosteroidi i povećavaju rizik od karcinoma, i treba ih koristiti baš kad je neophodno da bi se sprječila super infekcija i komplikacije.
    Naša pedijatrica je šokirana što Iman nema bronhitis, a ja vjerujem da je kontrolirana primjena kortikosteroida i homeopatija upravo dovela do toga da ga izbjegnemo.
    Ja zaista nisam vjerovala u homeopatiju (zdravstveni sam radnik, pa mi je homeopatija djelovala kao čarala barala-čudesne bobice) dok se na njoj i sebi nisam uvjerila da to zbilja djeluje. A opet, ostavljam prostor za rezervu, možda nekom ne pomogne, valjda je i to individualno..

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Mogu biti i dr.uzroci.Od frendice mali nije alergičan na ništa,ima ad,ali su to riješili u kratkom roku a dermom.Palonkica u sloveniji ti isto rade balans u tijelu.Nažalost,ništa ne ide preko noći.Očekivala sam poboljšanje u kratkom roku(koje se nije dešavalo).Mama mi je spomenula da koliko je dugo bio crven i kolikim intezitetom ni ne može proči brzo.Ali prošlo je :D još nekako da se istestiramo da vidimo na čemu smo.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Mene zanima isto ova krema koju si napisala lanche,potražit ču malo...i svaka čast da si stavila ovo za kortiće.Več sam jednom to spomenula pa mi je netko udario kontru a ja nisam znala dobro objasniti zašto kortikosteroidi uzrokuju astmu i bronhitis.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja sam danas upala u strasnu depru .Malenoj je koza buknula. Ovaj ekcem na ruci stalno vlazi, napravi se krastica i kad opade opet je ispod vlazno. Vrat je cijeli izgrebala i jadna cijela je nervozna.Vrtim se u zacaranom krugu. A moj M. se danas vratio od babe kihajuci i guseci se u kaslju, nagutao se prasine ili grinja, morala sam mu dati Claritine. Ovo je prvi put da mi je tako reagirao na prasinu i sad me uhvatila panika da to ne ide ka astmi. Ja njemu nisam nikada kozu tretirala korticima i bas sam se zbog toga nadala da cemo se izvuci i da nece preci na disne puteve. Sva sam jadna, neznam zasto je moje oboje djecice pogodjeno istim problemom. Ja i muz smo zdravi, ne pusimo, ne pijemo i nitko nam u obitelji nema AD a ni alergije. Jednostavno se pitam zasto. I znam da ima i gorih slucajeva od mojeg i da ste sve zbog toga u bedu ali danas me bas sastavilo i morala sa se pozalit vama jer znam da cete me razumjet.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

~~~~~~
    ~~~~~~
    ~~~~~~ za tebe i klince
    nemam šta više dodati,znam kako ti je,u sličnom smo stanju...(ja još plačem zbog sladoleda,ali sam mu odlučila dr.put kupiti sladoled pa kaj bude)

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

AD se najčešće pojavljuje kod djece gdje to postoji već u obitelji (kod mene unazad 5 generacija-to znamo da je bilo, a kad ej počelo, ko bi znao, možda i puuno prije)...
    Joj znam da ti je teško, ali moraš biti jaka, jer ako si ti neraspoložena, tvoja beba to jako osjeti i ti to znaš i bez da ti ja govorim, ali nekad nas neko na to možda mora podsjetiti.. Moram da provalim način da postavim slke, pa stavim, da vidite kako je izgledala zaista prije svega godinu, a na mom avataru možete vidjeti kako izgleda sad...
    Proći će, samo moraš biti jaka...

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bebeto, šaljem ti puuuuuno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Znam da te ne možemo jako utješiti, ali znaj da smo sve uz tebe. Kako Lanche kaže, moraš ti biti jaka i mirna prije svega jer bebice i djeca su najjači "primatelji" naših vibracija. Ako je tebi loše ili si tužna, oni to osjećaju. Zato budi jaka i za sebe i za njih.

Nama se jutros pojavilo nešto malo prištića na trbuhu. Moguće od "biljnog" šlaga koji sam stavila na kolač (zato i jest pod navodnike).
    Ah, neću se unaprijed brinuti. Za sada se pokazalo ako sam na vrijeme uočila neku promjenu na koži, i ako sam uspjela otkriti uzrok, ona se nije širila.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Cure hvala vam, najbolje ste Nocas nisam mogla spavati a to je moja V. ocito osjetila pa je i ona bila dosta nervozna. Napravila je veliku ranu na rukici pa sam joj jutros stavila sterilnu kompresu na to da nebu jos gore. Znam da moram malo bolje kontrolirat osjecaje posebice jer je dojim pa joj jos i vise prenosim svoju nervozu ali to je i same znate jako tesko. MM je dosta skuliran i tjesi me govoreci da ima i tezih slucajeva i gorih stvari koje pogode djecicu ali meni je to slaba utjeha. Ono sto me najvise pogodilo i potaklo moju depresiju je cinjenica da mi je sin kojemu smo pobijedili AD na kozi i koji je konacno poceo sve jesti izreagirao tako jako na grinje i to me vratilo na pocetak tj. razbilo je moju iluziju da cemo alergiju pobijediti definitivno jer jedna prodje a druga nazalost dodje.Kad prihvatim tu cinjenicu moci cu konacno ucinit sve sto mogu da im olaksam te tegobe.
    DianaMaximus i ja sam plakala zbog sladoleda neki dan. Moj M. nema sanse da ga okusi uz silno nagovaranje. Njemu je to jednostavno bljak.A kad ga nije smio jesti jadnicak je gledao drugu djecicu oblizivajuci se.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Jučer sam srela frendicu koja ima malog s AD.Tj. više nema.Malome je koža super,bez ožiljaka a alergije su prošle same od sebe.Mali ima oko 3 god.Eto,postoji nada za sve nas :D

bebeto,samo hrabro...jedni druge tješimo,a svi smo u komi...i meni se čini da nikad nema kraja.počisti se skroz sad je M.opet malo flekav.ništa strašno,ali me starh da mu se opet ne pogorša sad kad smo dosegli ovako čistu kožu

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

čula sam da postoji neka "čudotvorna krema" koju su neki ljudi nabavljali od nekog čiče iz Beograda (koji je ranije radio u nekoj velikoj farm. kući), sada radi "na crno" između ostalog i te kreme za ekcem, navodno sve prirodno... kada saznam ime kreme koja "rješava sve ekceme", naravno da podijelim info, a možda je već i netko čuo za to?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

evo, nisam imala internet 2 dana..dosta ste toga ispisale..

palonkica, poznati mi je taj osip. točno takav iza uheka, ispod vrata, po trbuhu i leđima..samo po licu mi nikad nismo imali takvu vrstu ekcema..većinom je to samo jako crveno ( zagrijana flekava crvena koža).ovo po obrazima mu je već i stafilokok napao..vidi se po smeđim i žutim rubovima..antibiotska krema je neophodna..betrion npr..
    što se tiče mokrih obloga..sve je to valjda individualno..koliko vlažnost odmaže, toliko i pomaže..ovisi o slučaju..ja mu namočim gazicu, ožmeknem i stavim npr na cijelu jednu nogu, stavim drugu suhu gazu i na to još tanke štrampice da mu drže, pa tako drugu nogu..i ruke tako samo još na to stavim dugu rukavicu..i on se na bude niti jednom posvrbao..on ne smije biti mokri u smisli da namoči plahtu, on izvana mora biti suhi..sad, dali mu je vruće? pred jutro sigurno je malo..imam klimu gdje spavamo, tako da on se previše ne buni, dapače tek onda najljepše spava..to se može tkao postupiti bilo s neutralnom kremom, bilo kortić..(prije prođe, a dijete ne svrbi)..to smo mi dobili savjet na šalati..
    probaj, pa ćeš vidjeti kako će biti..ne znam, mojemu je ok..a, to oni i rade djeci u bolnicama..

i meni je žao što moj pol toga ne smije jesti, niti sladoled, čokoladu..ali, koliko sma skužila njemu to niti ne fali..neke stvari bi sad mogao jesti npr od soje ( nije alergični), ali puding mu nije fini,on kaže fuuj., nije fino..neke stvari kaj sam ja mislila da bude odmah navalio, njemu nije fino..da mu i dam sladoled, on ga vjerojatno ne bi htio jesti..jednom sma mu napravila voćni, pa mi je rekao da neće, da je mrzli..i on je jako disciplinirani..u biti, to mi je najmanji problem, a bude on smio jesti one sve kerefke kaj djeca jedu koja uopće nisu zdrava ili ne bude, samo da mu prođe to s kože i da ga ništ ne svrbi..

što se tiče bronhitisa i ad-a, ima povezanosti velilke..ali, znam neke koji su mazali s kortićima, pa nisu dobili bronhitis, a, neki nisu pa jesu..ali, uvijek volim naglasiti da kortiće treba znati PRAVILNO mazati, da onda toliko ne štete..i samo kad je jako crveno, kad se vidi da se širi, jako svrbi, jer ponekad kad s epočne to širiti, može se smao širiti i širiti da ako se ne liječi to, može proširiti tek na pluća..i istina je to ako PREVIŠE kortistiš kortiće, možeš bolest istjerati iz kože na pluća..samo ga otjeraš na drugi organ..ali, može se opet vratiti na kožu.dosta je to sve individualno..jedna koju ja isto znam onda ima očito nealergijski tip ad-a..jer on nikad nije imala povećani ige i na ništa nije alergična, ali je imala ad i to dosta..sad ima 9 god i gotovo da skoro nema..samo malo na gležnju..ali, ja mislim da njoj to npr nije od alergije (kad ju očito nema), nego od npr raznih toksina,aditiva, konzervansa..jer nekome se to ispoljava npr , na bubrezima, crijevu, itd..a, nekom ide sve van kroz kožu..
    ja jednostavno kad ga vidim jako crvenoga, i da se to širi kad ga svrbi, i vidi se na njemu da je nervzan od svega toga, namažem s kortićem jer s ničim drugim ne prolazi, niti mu smiruje..nema šnase da bi pustila dijete da se muči..ako misli to proći bude prošlo tako ili onako..samo treba vremena da tijelo nađe neku ravnotežu i da se imuni sustav složi..ja se bar tako nadam..
    pozdrav svima..

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Maya,čula sam za kremu...Dr.Pero Višnjić Kej oslobođenja 7,stan 8 br.tel: 00381/011/ 21 09 073...nisam zvala jer sam čula da treba iči kod njega,ali navodno ima neka kremica od 100tinjak kuna i može se kupiti u srpskoj ili bosanskoj gradišci.več sam zaboravila na to,ali danas me jedna ženska podsjetila pa če mi se javiti sa informacijama...

Palonkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

stela2, hvala ti na odgovoru. Budem još razmislila malo o hladnim oblozima. Najviše me strah da mu se od tih obloga možda ne pogorša zbog onoga što je već spomenula Lanche:
    kupala sam je mnogo rjeđe od svaka dva dana jer sam dosta čitala na temu AD i manje više se svuda povlačila teza da ne treba kvasiti kožu jer to izaziva još veću iritaciju, pa mi je baš novost da vidim da se stavljaju obloge i da to pomaže...
    pa zato još malo mozgam.

E sad, dilema . Mišu ne odgovara niti jedna mliječna formula pa nam je doktorica u Sloveniji sugerirala da napravimo test i da mu ovaj tjedan umjesto mliječne formule nudimo kozje, sojino, rižino ili zobeno mlijeko. Kupili smo Lactel kozje mlijeko i prema savjetu doktorice razrjeđujemo ga u omjeru 1:3 (1/4 kozjeg mlijeka i 3/4 vode). U početku sam mislila, dobro, kozje mlijeko je valjda gusto i ima jak okus pa ga zato treba razrjeđivati, ali na kraju je to ispalo jako rijetko i miša gotovo uopće ne zasiti. Zanima me, jel' mu mogu postepeno smanjivati količinu vode, a povećavati količinu kozjeg mlijeka ili ne?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •