Stranica 29 od 94 PrviPrvi ... 1927282930313979 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,401 do 1,450 od 4691

Tema: Atopijski Dermatitis

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj DianaMaximus prvotno napisa
    Maya,čula sam za kremu...Dr.Pero Višnjić Kej oslobođenja 7,stan 8 br.tel: 00381/011/ 21 09 073...nisam zvala jer sam čula da treba iči kod njega,ali navodno ima neka kremica od 100tinjak kuna i može se kupiti u srpskoj ili bosanskoj gradišci.več sam zaboravila na to,ali danas me jedna ženska podsjetila pa če mi se javiti sa informacijama...
    Ja sam naručila jednu kremu na bazi nevena, ali ne znam joj čitav sastav, iz biljne ljekarne časnih sestara u Novoj Topoli. Još mi nije došla (treba nam je donijeti jedan poznanik jer ne šalju poštom), ali ću vam odmah javiti kakva je.
    Inače, o toj je kremi pisala jedna mama na početku ovog topica, mislim da joj je nick Tanjads.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Palonkica a da mu namrviš keksiće?koliko ti je uopče maleni ima mjeseci?nemogu se više sjetiti....a mi smo danas papali sladoled...mali b.je dobio sladoled ali kupili su i mome M.dok sam ja otvarala slatkač,branimir ga je več lizao a m.se opet oblizivao.Kkako su mu se oči raširile kad je vidio da imam jedan i za njega.Slistio ga je u sekundi.Još sam pod dojmom.Niš,sad čekati i pratiti...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

palonkica naravno da možeš, smanjivati količinu vode, to ti je rečeno zbog predostrožnosti.
    mi pijemo kozje mlijeko od vindije i ne razrjeđujem ga niti najmanje. roko ga je super prihvatio, zasiti ga i mi smo zadovoljni, a što je naj bitnije od kada smo na kozjem mlijeku situacija sa kožom mu se bitno i uočljivo popravila.
    ipak je kupovno kozje mlijeko prerađeno, mislim da to dodavanje vode se odnosi prvenstveno na svježe domaće kozje mlijeko.
    ma ja sam presretna što ga je on prihvatio bez problema.

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Cureeeee

Samo da vam javim da se crvenimo Oni prištići od jučer danas su se još proširili, i dalje je sve na području trbuha, i lagano se crveni. Vjerujem da je stanje pogoršao i znoj jer je danas bio jako toplo. Iako sam ga ja čim smo se jutros vratili iz šetnje malo splahnula sa fiziološkom, nije se ništa umanjilo. Ni prištići ni crvenilo.

Valjda će ujutro biti manje.

Potpisujem maremamu što se tiče kozjeg mlijeka, a DianiMaximus držim palčeve da osim M-ove sreće ne bude nikakve druge reakcije na sladoled!

Palonkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Hmmm... ne znam koje bi mu keksiće mogla mrviti . Kad sam nedavno bila u dm-u baš sam gledala malo sastav i nisam uspjela pronaći keksiće bez maslaca ili šećera :/ . No dobro, budem još malo pogledala. DianaMaximus, i ja držim fige da ne bude nikakve reakcije na slatkač .

maremama, gdje kupuješ Vindijino kozje mlijeko? Ja sam u SuperKonzumu našla samo ovo od Lactela za koje je uvoznik Dukat. Mislim, možda proizvođač i nije toliko bitan, ali informacije radi. Dobro, znači ipak mogu smanjivati količinu vode u kozjem mlijeku. Super! Hvala ti što si podijelila svoje iskustvo sa mnom . Daj mi još reci, kad ste prešli na kozje mlijeko, nakon kol'ko vremena si primijetila da se situacija s kožom poboljšava?

Shireen, drž se! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

hmm,malo se maksić čohal po nogicama sad kad sam ga stavljla spavat...ali ak je samo to,super....bar da povremeno može popapati sladoled...
    palonkica,pusti koji dan da vidiš kako B.reagira na mlijeko,onda počinji smanjivati.I nama su tak rekli.Klince zna boliti trbuh,pa da mu ne padne jako teško.Neka se privkne na nešto novo,pogotovo crijeva.Koliko se sječam još je B.jako mali.A u slučaju da mu ne odgovara,bar mu nisi dala čisto mlijeko nego razvodnjeno!(u flašicu mu možeš smrviti neke keksiće,rižolino,bananu,kaj več smije).

shireen,kako vi napredujete s hranom?žao mi je za prištiče,i mi smo puni prištića koji se šire-nestaju ali je to od znoja.ili neka nova alergija,mada nisu to klasični ad krugovi.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Maya,čula sam za kremu...Dr.Pero Višnjić Kej oslobođenja 7,stan 8 br.tel: 00381/011/ 21 09 073...nisam zvala jer sam čula da treba iči kod njega,ali navodno ima neka kremica od 100tinjak kuna i može se kupiti u srpskoj ili bosanskoj gradišci.več sam zaboravila na to,ali danas me jedna ženska podsjetila pa če mi se javiti sa informacijama...
    da, to je -izgleda- to
    na nekim srpskim sajtovima komentira se Višnjić i činjenica da nema kortikosteroida u kremi i jedan kaže da je V. priznao da ipak ima (ali 0,0026%)... e, bolje toliko nego 20 ili 40%...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

palonkica vindijino kozje mlijeko imaš u svim većim trgovačkim centrima pa tako i u konzumu, samo oni imaju pakiranje od 0,5 l i od 0,2 l. ja kupujem ovo od 0,5l cijelu baksu, 16 kom je unutra i to nam je za 16 dana, on popije 1 taj tetrapak u danu, cijena 0,5 l 5,50kn.
    ja sam ti njemu odmah dala to mlijeko bez razrjeđivanja i sve za 5.
    stanje se počelo vidljivo poboljšavati nakon 10-tak dana i to na očigled i nisam mogla vjerovati, ja sam došla do zaključka da mom djetetu izričito smeta k. mlijeko i jaja. i to jako, jako.
    ali evo i nama se opet stanje malo pogoršalo, opet se počeo češati, i izbilo mu jače crvenilo, koje je naravno kako je shireennapisala povezano sa ovom vručinom, a u području pelena na trbuhu mu se sve spojilo, ad i vručina osip.
    jutros se probudio i ja gledam što je to krvavo na majici mu, a on si je cicu izgrebao kroz san skroz i naravno sada je to krvavo, i bradavica mu se ni ne vidi, i tako smo jutros opet posegnuli za malom količinom kortića jer ga to jako češe. ma užas, sve u svemu.
    nekada imam osječaj kao da se nikada toga nečemo riješiti.
    još nam i tata ima psorijazu, tako da je sve skupa to u banani.
    svima pozzzz

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

moj se u zadnje vrijeme češe "na suho" tj. bez da ima vidljivog crvenila
    da li i vaši tako?
    ja dajem samo Fenistil tu i tamo, ali ne mažem dok ne vidim crvenilo...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

moj se zna češati na suho, od sinoć smo opet crveni, bio je i prije malo crven po licu, ali jučer dok je bio sam s mojim mužem mu je dao malo trešnja i čini se da mu smetaju. jutros kada se probudio se je češao, a i sinoć, bilo je i problema za zaspati a inače zaspije ko od šale.
    fenistil mu dajem samo kada vidim da se češka inače izbjegavam.

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

shireen,kako vi napredujete s hranom?žao mi je za prištiče,i mi smo puni prištića koji se šire-nestaju ali je to od znoja.ili neka nova alergija,mada nisu to klasični ad krugovi.
    Evo, nakon što nije bilo reakcije na čokoladu, pojavila se na biljni šlag ili čak mislim na biljnu mast koju sam koristila za kremu u kolaču, a ne znam što mi je bilo da nisam pročitala deklaraciju (mislila sam bilja mast - pa ne može tu biti tragova mlijeka), a kad ono - može sadržavati tragove mlijeka i proizvode od mlijeka, uključujući i laktozu :/ Mislim, kakva je to biljna mast?!
    No dobro, na greškama se uči, samo mi je žao da moj mišić mora ispaštati zbog mojih grešaka.
    Uglavnom, jučer ujutro su se pojavili ti prištići lijevo od pupka, i sada se ta površina već proširila prema gore. Jutros je stanje nepromijenjeno, barem nešto.
    Za sada više neću eksperimentirati sa hranom, barem dok mu ovo ne prođe. Očito se alergije na KM nismo u potpunosti riješili. Pretpostavljam da bismo trebali ponovno na testiranje da se vidi koja je alergija ostala.

Nego, DianaMaximus, jesi li kupila u DM-u smjesu za muffine od pira? Ako jesi, znaš li kako se radi ona verzija bez jaja? Naši pametni uvoznici nisu se potrudili prevesti upute, a ja njemački uopće ne razumijem!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ADovci, da li ste platnenopelenaši ili ne?
    nama je sugerirano da predjemo na platnene zbog pelenskog osipa i ADa, a meni je nekako tlaka iako ih imam "spremne"...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Shireen prvotno napisa
    Evo, nakon što nije bilo reakcije na čokoladu, pojavila se na biljni šlag ili čak mislim na biljnu mast koju sam koristila za kremu u kolaču, a ne znam što mi je bilo da nisam pročitala deklaraciju (mislila sam bilja mast - pa ne može tu biti tragova mlijeka), a kad ono - može sadržavati tragove mlijeka i proizvode od mlijeka, uključujući i laktozu :/ Mislim, kakva je to biljna mast?!
    No dobro, na greškama se uči, samo mi je žao da moj mišić mora ispaštati zbog mojih grešaka.
    Uglavnom, jučer ujutro su se pojavili ti prištići lijevo od pupka, i sada se ta površina već proširila prema gore. Jutros je stanje nepromijenjeno, barem nešto.
    Za sada više neću eksperimentirati sa hranom, barem dok mu ovo ne prođe. Očito se alergije na KM nismo u potpunosti riješili. Pretpostavljam da bismo trebali ponovno na testiranje da se vidi koja je alergija ostala.

Nego, DianaMaximus, jesi li kupila u DM-u smjesu za muffine od pira? Ako jesi, znaš li kako se radi ona verzija bez jaja? Naši pametni uvoznici nisu se potrudili prevesti upute, a ja njemački uopće ne razumijem!
    znači, BRT možda i nije riješila alergiju? joooj, koji bad...
    jako je teško izbjegavati KM u tragovima
    meni je najteže palo izbaciti maslac koji obožavam

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

palonkica, ne moraš se bojati vlažnih obloga, oni jako smiruju svrbež..to koriste i stariji atopičari..što se tiče kupanja, normalno da voda malo na početku iziritira kožu gdje su ti lišajevi, ali se kasnije postupno smiruju, čak poboljšaju..moj je obavezno poslije kupanja jako crveni, ali to se kasnije smiri..ja sam znala svojemu prokuhavati vodu za kupanje, pa i nije bilo tak loše..ali, premukotrpno je bilo to stalno prokuhavati, a ionako nije ništa posebno pomoglo..derm.mi se čudila kaj to radim, da se previše žrtvujem, a nije to potrebno..to bi valjda pomoglo onima koji su alergični na klor..
    i ja sam čula za tu kremu od višnjića, ali iskreno meni je to malo sumnjivo..pogotovo prvo nije htio priznati da ima kortića, onda je priznao poslije malo..a, sigurno ima i više kortića.. i bez obzira na postotak opet ne možeš baš dugo mazati..
    i mojemu je dosta loše i baš sam tužna radi toga.. opet nije tak jako kak je znalo biti prije, ali opet ima..pogotovo sad kad je ovak vruće, kad se ad spoji s znojem..drugi tjedan možda idemo na more, željela bih ga izliječiti da se može kupati, možda mu morska voda pomogne..mada, prošle godin je ito došlo do pogoršanja kad smo bili na moru, i nije se mogao kupati jer je imao crvenilo i to ga je s doticajom morske vode peklo..zato bi ga željela ovo ljeto prije mora izliječiti..
    a, opet s durge strane i moje tamani već 2tjedna trešnje, sigurno mu i one malo smetaju..možda dobi jedan flek od njih, a pošto ih je previše pojeo, flek po flek..mada, tko zna..može mu smetati bilo što..čak sumnjam na kestene što cvatu i na korove i trave..MM je alergični na pelud trave i korova..
    i tako.. borimo se iz dana u dan..mada on je uvijek nasmijani i sretni, trčkara stalno okolo sretni...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa
    nama je sugerirano da predjemo na platnene zbog pelenskog osipa i ADa, a meni je nekako tlaka iako ih imam "spremne"...
    pogledaj ovdje, samo letimično sam čitala neki dan http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=66995

kad sam ostala trudna drugi put smo razmišljali o platnenim za jednog i drugog ali imam problem sa sušenjem odjeće po zimi tako da sam odustala a sušilicu nemam gdje staviti tako da smo ostali na jednokratnim.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mi smo bili do 17 mjseseci kad smo se skinuli, papirnate smo imali samo za odlazak doktoru!

Ja sam htjela da dude u platnu, pa i ja sam prala!

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Mi se nadamo da će stariji ovo ljeto izaći iz pelena, to je onako moj optimizam, a šta će biti vidjeti ćemo.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mi nemamo platnene, ali imamo 2,5 god tako da se nadam da ćemo se ovo ljeto odviknuti od pelena..
    i njega zna nekad svrbjeti mada nema nikakvo crvenilo po tijelu..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj bebeto prvotno napisa
    Cure hvala vam, najbolje ste Nocas nisam mogla spavati a to je moja V. ocito osjetila pa je i ona bila dosta nervozna. Napravila je veliku ranu na rukici pa sam joj jutros stavila sterilnu kompresu na to da nebu jos gore. Znam da moram malo bolje kontrolirat osjecaje posebice jer je dojim pa joj jos i vise prenosim svoju nervozu ali to je i same znate jako tesko. MM je dosta skuliran i tjesi me govoreci da ima i tezih slucajeva i gorih stvari koje pogode djecicu ali meni je to slaba utjeha. Ono sto me najvise pogodilo i potaklo moju depresiju je cinjenica da mi je sin kojemu smo pobijedili AD na kozi i koji je konacno poceo sve jesti izreagirao tako jako na grinje i to me vratilo na pocetak tj. razbilo je moju iluziju da cemo alergiju pobijediti definitivno jer jedna prodje a druga nazalost dodje.Kad prihvatim tu cinjenicu moci cu konacno ucinit sve sto mogu da im olaksam te tegobe.
    DianaMaximus i ja sam plakala zbog sladoleda neki dan. Moj M. nema sanse da ga okusi uz silno nagovaranje. Njemu je to jednostavno bljak.A kad ga nije smio jesti jadnicak je gledao drugu djecicu oblizivajuci se.

Mi smo radili slatkač i doma i baš nam je Ok.

očistiti 2 šake višnja i staviti na vatru da popuca malo korica stavili smo malo groždanog šečera i 1 deci rižinog mlijeka. Jučer smo se svi naklopali toga poslije večeri, tak da sam napravila i za danas!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

molim još jednom recepturu za:
    palačinke ( kako bez jaja ) i omjeri brašna
    pohati meso kako?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja radim palačinke bez jaja i mlijeka, i super su..ponekad još bolje nego od jaja i mlijeka..
    ne radim s omjerima..pa ne znam..radim od oka..naliješ malo vode( ili sojino mlijeko, rižino itd..ali najfinije je na vodi), malo posoliš, malo šećera i brašna ( najbolje je glatko, od oštroga bi se moglo primati)..staviš toliko brašna da bude ono srednja neka smjesa..ne smije biti prerijetko, a niti pregusto..vidiš već otprilike neka srednja gustoća..palačinske su njami..kad se speču, malo ih pokriješ da budu mekanije..
    znam raditi i tako da ne dodam šećer samo naribam tikvice, ostalo sve isto..e, te moj mali obožava, tikvice daju posebno fini okus..

a, za pohanje..isto napraviš takvu smjesu od soli, brašna i vode, samo gušću, puno gušću--prije pohanja namirnicu uvaljaš u brašno zatim u tu smjesu i pržiš..možeš i u krušne mrvice, ali opet to isto nije sigurno jer neke su od mlijeka..

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ako ti malome smeta glatko brašno, kupi crno brašno..i radi na isti način..

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

evo i nas...koža nam je ok poslije sladoleda...kasnije ču staviti recept za pohanje na dr.topic.nisam probala muffine iz dma zbog šečera ali ču pokušati jedan dan.bmr ne garantira 100%micanje alergija,nego 80%.Iače ako ne prođe iz prve,preporuči se još nekoliko terapija ali sve na kraju ovisi od organizma.shireen jel si dižete imunitet nekako uz bio mr?mi smo morali piti probiotik

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

nije problem napraviti sladoled doma nego je problem kad ga drugo dijete jede a moje gleda

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mamarena za meso sam stavila recept na topic:recepti za atopičare a za palačinke,hmm,ja sam ih jučer radila ali bez omjera.vjerojatno ču opet sutra ili prekosutra pa mjerim

Palonkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

moj se u zadnje vrijeme češe "na suho" tj. bez da ima vidljivog crvenila
    da li i vaši tako?
    ja dajem samo Fenistil tu i tamo, ali ne mažem dok ne vidim crvenilo...
    Yep, češe se i na suho :/ . Fenistil još nismo probali, ali danas smo bili kod pedice pa smo ga i mi dobili. Ne znam baš puno o njemu, to je antihistaminik, navodno ublažava svrbež. Jel' primjećujete da to funkcionira? Moram li i s tim biti jednako oprezna kao i sa kortićima?

Mi smo u platnenima od kad je mišu otpao pupčani batrljak, znači nešto manje od 9 mjeseci. U tom razdoblju pelenski osip je imao samo jednom (jer ga po preporuci drugih mama nisam ničim mazala), ali moram spomenuti da nam platnene nisu nešto pomogle za AD. Guza mu je često bila (i trenutno je baš jako) u crvenim lišajevima. Čitala sam ranije na drugom topicu gdje su mame pričale da si bebači hoće pišonju razvalit kako ih jako svrbi, a sad smo i mi u toj fazi .

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Šire se prištići... Razmišljala sam od čega bi moglo biti, nemoguće da je baš od KM, jer sam do sada jela maslac koji ima KM, bez posljedica.
    Ono što sam jela jučer i danas jest med sa propolisom i peludi, proizvod od mojih susjeda - sasvim prirodan. Jako me boli grlo i kašljem i do sada je ovo pomagalo, ali nisam to još uzimala od kada sam rodila.
    Joj, samo da mu se ne proširi jako i ne počne crveniti.

DianaMaximus, nismo dobili nikakve upute za dizanje imuniteta, niti smo to radili. Na koji način uzimate probiotike? Budući ne mogu piti one na bazi KM, kojih još ima?

Usput, teta mi je prevela recept za muffine pa ako bude kome trebalo neka mi javi.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

quote]
    Jel' primjećujete da to funkcionira? Moram li i s tim biti jednako oprezna kao i sa kortićima?
    ja ga dajem samo kad vidim da ima potrebe, nekako mi je davanje svih tih lijekova nekako too much.
    neke neželjenje posljedice nije imao, kažu da od fenistila može da budu razdražljivi ili pospani. jedino što je bilo kod nas, u drugoj turi kad smo koristili nakon pijenja uhvatila ga je temperatura, onda sam mu prestala davati ali to je bila temp od virozice koja nas je tada pratila.

quote]
    Čitala sam ranije na drugom topicu gdje su mame pričale da si bebači hoće pišonju razvalit kako ih jako svrbi, a sad smo i mi u toj fazi .[/quote

moj se od nekih 5-6 mjeseci hvata i češe, nekada zna se išćešati do krvi. jučer su klinci bili sa mužem doma, skinuo ga je samo u pelene, kroz pelene se je išo češati čak ga je izvadio iz pelene i češao se.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Mi smo dobili probiotik panda,kupuje se u apoteci,košta oko 300kn,ali ima i ViP koji košta isto ali ga ima za 2-3mj.Stavi recept za muffine na topic,meni treba :D

Fenistil umanjuje svrbž,tj.on se bazira na etanolu i djeluje na mozak ne na kožu.Moram priznat da je nama puno pomogao,čudi me palonkica kako to da ga prije niste dobili.Bar bi spavali ponoći.Možda če ti mišek poslije njega biti malo više pospan,a s d druge strane,bar če se napokon naspavati.To nije ko kortici,ali je alkohol.Naravno,treba biti umjeren i njega smo izbjegavali maksimalno,ali jedno vrijeme nam je bio spas.Nisam mu davala recimo prek dana 3 puta,ali jesam navečer i po danu samo ak je bilo potrebe.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mi pijemo od anithistamina aerius svaki dan pola žličice...on nema sedativno djelovanje (pili smo prije fenistil, počeli sa negdje 9 mj), aerius je jako dobar za alergije..da li mu pomaže, nemam pojma..ali, može samo pomoć. odmoći ne može..
    baš smo sad u grdoj fazi, baš sam u badu radi togq..i ne znam kaj mi je činiti.. dali ići na inekciju solu medrola, nije ju dobio već mjesec i pol, ili sad udriti terapiju kortićima s tim vlažnim povojima..ili samo čekati..bojim se čekati jer se može to sve skupa jako proširiti, a onda smo... :shock:
    i tako..ništa dobro...

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Stela2, ~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~
    da što prije bude bolje

Nama je jutros stanje isto - ali barem nije gore! Sada sam uvjerena da je to od meda jer mi se baš jako osipao baš kada sam u ponedjeljak prvi puta uzela taj med. Eh, koliko će još biti takvih eksperimentiranja...

DianaMaximus
    , stavit ću prijevod uputa na topic s receptima

Palonkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

DianaMaximus, nije da se kužim previše, ali nisu li te bakterije u probiotiku iz kravljeg mlijeka? :? I mi smo kupili Omni-Biotic Panda, ali kad smo saznali za alergiju na kravlje mlijeko prestala sam mu to davati. Možda sam u krivu, ali ipak sam ovako sigurnija.

Fenistil nismo dobili ranije jer smo jako rijetko kod pedice, ono, baš kad zagusti. Općenito ne volim doktore niti bolnice tak da idemo tek kad ništa drugo više ne funkcionira (zato smo se i okrenuli alternativi). Ma čitala sam o tim kapima, ali mislila sam da i onako imamo dosta kemije, a još ako ne budu funkcionirale... :/ Uglavnom, sad ću mu davat jedno vrijeme pa me baš zanima hoće li se primijetiti kakva razlika.

stela2, kako to da ste sa Fenistila prešli na Aerius? Nisi bila zadovoljna Fenistilom? Ide li Aerius također na recept? Inače, žao mi je što je i vama loše i ne znam ti nažalost pomoći. Injekcije ne volim tak da bi to meni bila zadnja opcija, ali morat ćeš ipak sama odlučiti. Znam da ti nije lako, ali proći će ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

panda omni biotic je prikladan za dijabetičare, alergičare na mlijeko, te kod intolerancije na laktozu i fruktozu.nije iz km,za to imaš abc kulture

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

da, ni ja ne volim baš inekcije, ali kad super pomognu, a, jedna u mjesec dana nema nuspojava..
    mada nisam se odlučila za inekciju, namazala sam ja jučer elokomom navečer, nogice i rukice i stavila te vlažne povoje..cijeli dan se jučer jako svrbao.. kroz noć je spavao ko prava beba ovu noć i danas ujutro mu je za 70% bolje..(kortić je napravio svoje, upala se odmha povlači..)čak mu se i vratić i lice smirilo mada ga tu nisam mazala s kortićem..vidjet ću kako će biti dalje..
    ma, nagore mi je to kaj idemo sad na more na 5 dana i stvarno ga želim totalno očistiti da mi se mišić može kupati.prošle godine se nije mogao, sve ga je peklo..a, ako mu bude čista koža, onda se bude mogao,a možda mu usput i morska voda pomogne koži..žal mi ga je..
    dr.richter mi je predložio aerius sirupm svaki dan pola žličice..kaže da će tek onda imati to nekakvog efekta..da su fenistil kapi preslabe..ali, mi imamo 2,5 god pa zato aerius, vi ste možda još malo premali za to..ima i u aeriusu kemije i to mi je najgore..ponekad si mislim da se možda i od toga štogod osipava, mada mi dr. kažu da nema šanse..
    nadam se da će nam biti bolje, a naravno i svima vama..
    pozdrav..

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

evo nas s testiranja, samo nam smeta km i krompir, baš!!!Ali znam da kod malih beba i nisu najpouzdaniji oa hajde..sutra vadimo krv pa me zanima ako znate šta su IgE, IgA, IgM, IgG, DUNGER, RAST...šta oni pokazuju? :? :?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

zanimljivo i nama je ispao krumpir kao alergen, ali jako malo..
    pa budu mu uzeli ukupni ige, i rastove ige-a za određene alergene, za mlijeko i krumpir sigurno..po rastu ige-a će se vidjeti kolika je točna alergija..po krvi ti je najpouzdanije..
    inače, kažu da su testovi kod malih nepouzdani, zato što se njihov imuni sustav još formira i 99% alergija prerastu..do 3 gpd sigurno..pogotovo ovo za krumpir može prerasti za mjesec dana već..ali, u svkom slučaju testiranje je ok, bar znaš trenutno kaj mu smeta..

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Cure, danas je kod nas tako jako vruce da mi je malena tako nervozna. Osip joj se smirio samo sto je danas cijela mokra od vrucine. Kad ste krenuli sa nadohranom i sto ste prvo uveli ??? Moja V. ima 5 mj. i necu joj davati nista prije nego napuni 6. Jeste li vi krenuli prvo sa sokovima ili kasicama ??? Neznam jeli joj po ovoj vrucini dovoljna samo cica. Pedica mi je rekla da krenem sa (kršitelj koda)ovim A proizvodima sa oprezom.
    Shireen, probaj uzet obicni med, kazu da je propolis alergen koji ide u mlijeko ali obicni med nebi trebao smetati.
    Stela2 nadam se da ce vam more pomoci. Mome starijem je jako pomoglo a sutra cu probat okupati i moju V. pa cu vidit kako ce reagirat. Nama je more 5 m od kuce i bit ce mi prestrasno ako joj bude skodilo.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nama su dali da vadimo EL bjelančevina, RAST na mlijeko i grinje i to je to!
    što se saznaje s EL bjelančevina?
    kad sam tražila da doda i druge alergene, rekla mi je da ne može jer bi mu trebali uzeti previše krvi...

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bebeto, hvala na savjetu, ali grlo mi je bolje pa više ništa ne uzimam. Moj ti je savjet da u ljekarni kupiš fiziološku otopinu i da joj kod svakog presvlačenja samo natapkaš po tijelu. Neće joj škoditi, a lijepo ćeš joj malo osvježiti i očistiti kožu od znoja. Ja to svojem radim kada su ove vrućine. Bolje je od čiste vode jer ona sama po sebi isušuje.
    Što se prehrane tiče, ni mi još nismo počeli, čekamo da navršimo 6 mjeseci, a to se jako približava Počet ću mu davati žličicu jabuke prvih par dana, pa kruške itd. Neću nikakve kupovne kašice, radit ću ih sama - barem znam što je uistinu unutra!
    Inače, prištići nam se nisu povukli, ali se nisu niti širili. Sada ih ima po cijelome trbuhu, malo se crvene, ali ništa ga ne svrbi. Mažem ga s onom kremom koju su mi napravili u ljekarni i polako se povlači.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

kako jaaaako sporo dobiva na težini, a AD je i dalje stalno prisutan (osim u pauzama od cca 2-3 dana), ped. nas je poslala alergologu...
    da li imate iskustava s njima, što trebam tražiti od pretraga, ako se "ne sjeti"? tj. što je sveobuhvatno iz krvi (osim IgE)? kaže mi ped. da RAST na KM i grinje je samo jedan dio toga, da bolej da pričekam što će mi alergolog preporučiti...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

maya, koje adapt.mlijeko si dala?
    ako je alergični na Km najbolji mu je pregomin, ovo hip ha i takvi slični, opet nisu 100% hipoalergeni..
    mi smo od jučer super..koža se očistila, ono, za nevjerovati..baš mi je susjeda jučer rekla da sad kad ga gleda koad uopće nema ad..jer se jučer kupal popodne u bazenu..
    samo sam 2 dana mazala s kortićem i to ruke i noge, ostalo se samo očistilo..ali, već i 4 dana ne jede trešnje..možda se kaj krije u tome..
    a, sad koliko bude ta čista koža dugo trajala, tko to zna..

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Joj, ja nisam pregledala temu registrovana i ništa mi nije stizalo da se piše....
    Nama su se u zadnjih par dana pojavile dvije male fleke AD veličine kovanice na guzi. Malo me strah mora, ove godine idemo prvi put, nekoj djeci pomogne, nekoj pogorša dermatitis.
    Iman se češe nasuho, mislim da je stvar navike, ona je kao beba sve nas češala redom, to je bio njen način da ti pruži pažnju...
    Sad imamo povećane alergijske rekacije, nemam više pojma ni na šta reaguje...

A što se tiče one kreme, ja sam čitala za tog doktora, i na kraju sam odustala jer sam negdje pročitala da ipak ima kortikosteroida u kremi.
    Isto je tako i sa dr. Prohić iz Sarajeva, pravi kreme koje prodaje papreno, na kojima ne piše sastav, omjeri, i za koje je prvo tvrdila da nemaju kortikosteroida, a kasnije je priznala da ih ima ali u malom omjeru. Oni to rade koliko znam neprijavljeno i nikom živom ne odgovaraju za posljedice...Mada, opet svaki rodtelj zna najbolje za svoje dijete...

Palonkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj stela2 prvotno napisa
    ako je alergični na Km najbolji mu je pregomin, ovo hip ha i takvi slični, opet nisu 100% hipoalergeni..
    mi smo od jučer super..koža se očistila, ono, za nevjerovati..baš mi je susjeda jučer rekla da sad kad ga gleda koad uopće nema ad..jer se jučer kupal popodne u bazenu..
    samo sam 2 dana mazala s kortićem i to ruke i noge, ostalo se samo očistilo..ali, već i 4 dana ne jede trešnje..možda se kaj krije u tome..
    a, sad koliko bude ta čista koža dugo trajala, tko to zna..
    Vezano uz dotično adaptirano - nama recimo ne paše, a miš isto ima alergiju na kravlje mlijeko. Kratko vrijeme davala sam mu drugo hipoalergeno adaptirano (prema preporuci doc iz Slovenije), a onda smo ustanovili da mu niti ono ne odgovara :/ . U stvari, prema njihovom testu ne paše mu niti jedno adaptirano mlijeko :? . Sad smo samo na kozjem, ali moram reći da me taj test totalno zbunio. Najprije je ispalo da mu ta dojenačka formula odgovara, a kad su ga testirali nakon dva tjedna ispalo je da mu ipak ne odgovara :? . Ne volim kad se to desi i baš sam se nadala da ne bude jer kad test jednom pokaže jedno, a drugi put drugo onda više ne znam što je istina i počnem sumnjati i u ostale stvari.

stela2, drago mi je da vam je bolje i nadam se da će potrajati. Nama je isto bolje, ali i mi smo već drugi dan na kortićima. Mene ljuti to što smo izbacili sve, ali apsolutno sve što mišu smeta (dakle kravlje mlijeko, šećer, bademe, adaptirano, prašak za veš, našu kozmetiku, vodu iz pipe...), plus ne dajem mu proizvode koji sadrže gluten (iako mu pšenica kao takva ne smeta) i opet izgleda kao i kad smo sve to koristili . Počinjem razmišljati o tome da njegov AD možda nije povezan sa alergenima. Mislim, prisutnost alergena mu vjerojatno nije pomagala, ali ne pomaže mu niti njihova odsutnost :/ .

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Palonkica prvotno napisa
    Mene ljuti to što smo izbacili sve, ali apsolutno sve što mišu smeta (dakle kravlje mlijeko, šećer, bademe, adaptirano, prašak za veš, našu kozmetiku, vodu iz pipe...), plus ne dajem mu proizvode koji sadrže gluten (iako mu pšenica kao takva ne smeta) i opet izgleda kao i kad smo sve to koristili . Počinjem razmišljati o tome da njegov AD možda nije povezan sa alergenima. Mislim, prisutnost alergena mu vjerojatno nije pomagala, ali ne pomaže mu niti njihova odsutnost :/ .
    I ja isto razmišljam... Također smo izbacili doslovno sve što se pokazalo alergenim, a AD se pojavio opet. Kao što sam i rekla, pretpostavljam da je to od meda s propolisom, ali prema BRT testiranju, on nije alergičan na propolis niti pelud. Trbuh mu je sav osipan, crvenilo se jedno vrijeme i nije ga svrbilo, a jučer sam primjetila da si rukicom malo zagrebe po trbuhu. Pa mi nije jasno - šta ga može početi svrbiti kada mu se to već povlači?
    Isto sam još primjetila da se zadnja 2 dana češka po nosu, onako kao da mu se spava. Da li i to znači da ga svrbi? Kažem, nema nikakvih vidljivih znakova osim po trbuhu.
    Još jedno pitanjce - može li se AD pojačati kada počnu izbijati zubići? Budući je to jedna vrsta stresa za bebe, a poznato je da stres pogoduje AD-u.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Rekla bih da se AD može pojačati prilikom nicanja zubića, ipak ih to smeta. Moj maleni se zna zacrveniti i kad se ljuti jer mu brat ne da igračku! Nije uzalud onaj prefiks "neuro", u starom nazivu bolesti.

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Htjela sam se pohvaliti neki dan kako nam je puno bolje od aloe, kad ono opet buknulo,al samo po nogama,ruke čiste.

Čula sam za dr.u Crikvenici da radi testove preko krvi.Da li zna netko šta više o tome? I o nekom dr.u Zadru,valjda se bavi i homeopatijom.
    Ili imate šta/koga drugog za preporučiti?( i da je malo bliže)

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj bimba iaia prvotno napisa
    Htjela sam se pohvaliti neki dan kako nam je puno bolje od aloe, kad ono opet buknulo,al samo po nogama,ruke čiste.

Čula sam za dr.u Crikvenici da radi testove preko krvi.Da li zna netko šta više o tome? I o nekom dr.u Zadru,valjda se bavi i homeopatijom.
    Ili imate šta/koga drugog za preporučiti?( i da je malo bliže)
    i mene zanima... bimba iaia, jesi bila kod dr. Barac?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj stela2 prvotno napisa
    *** H.A.
    U uto idemo (ako nas primi) aalergologu pa će nam vjer. preporučiti Pregomin... ma nisam pametna više da li da ustrajem u dojenju ili u potpunosti pređem na P. Defintiivno bi mi bilo lakše kad počnem s dohranom, znala bih što mu paše, što ne, ovako nikako ne mogu znati...
    nama je opet gore, ali po preporuci pedijatra, samo ga namačem u kupkama (Linola fett) i mažem neutr. kremama (Atoderm PO Zinc), ne vidim poboljšanje...

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Shireen hvala na savjetu za fiziolosku, probat cu s njome. Taman imam male ampulice sto sam kupila u dm-u. Netko mi je od vas jednom sugerirao Jecol kremu (riblju mast) za ovaj ekcem na rukici moje V. koji vlazi i mogu vam rec da nam je super pomoglo !!!! :D Sad cu pocet mazat i druge dijelove tijela s tom kremom !
    I ja sam cesto mislila na nam AD nema veze sa alergijama ali testovi ipak ne lazu.
    Moj M. je bio na Pregominu dvije godine a za V. mi je pedijatrica rekla da ne idemo na Pregomin nego **** Ha (naravno u slucaju da mi nestane mlijeka).
    Adriven i ja sam primjetila da mi se moja V. jako zacrveni kad dozivi stres. Nedavno smo se selili i bila je crvena kao nikada do sada. Sad se vec polako privikla na novu okolinu i koza joj je vec bolje.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Maya nemoj odustajati od dojenja !!!!! Znam da je frustrirajuce, i meni je tako ali njima je za njihov imunitet najvaznije upravo nase mlijeko ! Vjeruj mi iako ti se to sada cini kao da nema smisla na duge staze to je upravo no sto ce mu pomocu u borbi sa alergijama !

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •