Stranica 30 od 94 PrviPrvi ... 2028293031324080 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,451 do 1,500 od 4691

Tema: Atopijski Dermatitis

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bebeto, baš mi je drago da vam je Jecoel pomogao, a i fiziološka neće naškoditi!
    nama su prištići i dalje po trbuhu, manje ga svrbi, ali ne znam da li da to mažem uopće sa kremom, budući da nije ništa crveno niti upaljeno. Ima li šanse da se prištići povuku ako ničime ne mažem?

Maya_78, ako ikako možeš, ustraj u dojenju! Iako misliš da tvoje mlijeko njemu najviše škodi, zamisli što bi bilo da ga nisi dojila cijelo ovo vrijeme? Svojim mlijekom ti ga jačaš, daješ mu imunitet, to ne može zamijeniti ništa! Ja se isto stalno zapitkujem, šta sam krivo pojela/popila, ali i dalje sam sigurna da dok je na mojem mlijeku ne može mu biti gore, samo bolje. Ja se upravo bojim dohrane jer nikada ne možemo znati što uistinu unosimo sa hranom, osim ako naravno sami ne uzgajamo voće, povrće i meso (što je danas prava rijetkost). Kada mi počnemo s dohranom, a to je jako brzo, ja ću mu kašice raditi sa svojim mlijekom.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Bimba iaia, ako misliš na Selce, a ne Crikvenicu, mi smo bili kod dr. Eržebet Tomljenović u hotelu Varaždin i bili super zadovoljni, dokica nas je testovima i preporukama spasila više od ičeg drugog. Za Zadar mogu pitati, mislim da su baš kod tog dr. bili prijatelji.

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Može biti Selce,iako su 2sl.rekli C.,neki hotel,dr.ženkog roda.
    Sve je to prepričavanje, a ništa iz prve ruke,pa neznam. :/
    Još ću probat saznat br. i sl(možeš mi i ti, Adriven,poslat detalje na pp,pliz).

Maya_78,kod dr. Barac nismo bili.
    Di je to,šta radi,jesi bila,je ok?
    Ustvari nismo bili dr.al ne treba mi dipl.da kužim da trebamo test,a ne samo kremice.

Riblja mast je ok za ranice,ali ja bi htjela znati od čega je da to mogu izbjegavati (i nešto za podizanje imuniteta da djeluje iznutra).

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj bimba iaia prvotno napisa
    Riblja mast je ok za ranice,ali ja bi htjela znati od čega je da to mogu izbjegavati (i nešto za podizanje imuniteta da djeluje iznutra).
    Evo, držim pred sobom papir od riblje masti i čitam, odnosno pišem ti sastav:

100g masti sadržava 24 g ribljeg ulja, pomoćne tvari - bijeli vazelin, žuti vazelin, pčelinji vosak, maslinovo ulje, etanol, vanilin, vitamin A i D, palminat

Ja sam upravo svog B namazala 1. put njome jer mi se opet sve više češka po trbuhu. Nema crvenila, ali je puno prištića, i jako je suha koža, a u ribljoj masti i piše da je, između ostalog, za njegu posebno suhe kože kojoj vraća glatkoću, sjaj i povećava elastičnost. Kad sam ga namazala nije si niti jednom prešao rukicom po trbuhu da se počeše. Vidjet ćemo...

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

krivo sam se izrazila.
    Da,da, koristili smo i riblju mast i ok je to stvar...al ja sam mislila da bi htjela znati od čega maloj dolazi to po koži da bi taj alergen mogla izbjegavati.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

shireen,I kod nas je ista stvar samo na ledjima.puno sitnih pristica ali to nije ad.cujem da to imaju I djeca koja nemaju ad.m.se dosta cese I opcenito mu je koza losije,ali je on ovih dana papo sve I svasta

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa
    kako jaaaako sporo dobiva na težini, a AD je i dalje stalno prisutan (osim u pauzama od cca 2-3 dana), ped. nas je poslala alergologu...
    da li imate iskustava s njima, što trebam tražiti od pretraga, ako se "ne sjeti"? tj. što je sveobuhvatno iz krvi (osim IgE)? kaže mi ped. da RAST na KM i grinje je samo jedan dio toga, da bolej da pričekam što će mi alergolog preporučiti...
    ja opet ponavljam svoje pitanje, ako je netko budan
    sutra idemo pa me zanima...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

razočarana pregledom i doktoricom, javljam se da se raspitam može li se dijete odvesti u neki drugi grad na kontrolu/drugo mišljenje i kako ide procedura? znam da se nedavno to nešto mijenjalo... imate preporuku za Rijeku?

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Dobar dan Vam želim.Mozda mi moze netko od vas pomoc.
    Imam sina 2g starog(david),diagnosticiran mu je atopijski dermatitis.Prošle godine supruga je rodila 2. dijete(Gabrijel) koji je preminuo u 16satu života(strptokok,sepsa).
    S optimizmom smo se odlučili na treće dijete,supruga je u 5mj trudnoće naravno visokorizična s obzirom na sve što se desilo.Problem je s Davidom jer su mu na svim zglobovima ekcemi i mali ne spava,po noci budi se, češe.To traje inače oko 2tj pa se malo smiri pa opet.S obzirom na cijelokupnu situaciju supruga ne moze biti po cijele noći budna s njim,ja otvaram bolovanje.2 dana na bolovanju pa opet 3 radim pa opet na bolovanje,što stvarno više nema smisla.Na stranicama foruma sam pročitao da se može dobiti na osnovu gore navedene dijagnoze bolovanje do 3g djetetovog života.Dali ja kao suprug imam pravo na to bolovanje s obzirom da je supruga na bolovanju(komplikacije u trudnoći) i kome da se obratim(pedijatrica nezna).Hvala Vam puno.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj lucco85 prvotno napisa
    Na stranicama foruma sam pročitao da se može dobiti na osnovu gore navedene dijagnoze bolovanje do 3g djetetovog života.Dali ja kao suprug imam pravo na to bolovanje s obzirom da je supruga na bolovanju(komplikacije u trudnoći) i kome da se obratim(pedijatrica nezna).Hvala Vam puno.
    da li vi kao suprug imate pravo to neznam, ja kada sam se informirala o tome, zvala sam hrvatski zavod za zdravstveno i pričala sa njihovim pravnikom (konkretno zvala sam pazinsko zdravstveno, na broj 052611018 direktni) koji mi je rekao da su odbili sličan slučaj da nema svrhe da predajem zahtjev ali da mogu uzeti bolovanje kod moje doktorice opće prakse na temelju djetetove bolesti.
    probajte zvati vaš područni ured HZZO-a i raspitajte se, trebati će vam nalazi od liječnika, pedijatra, dermatologa. po meni bilo bi preporučljivo da specijalist napiše kako dijete treba stalnu njegu, mazanje kremicama, posebnu prehranu itd itd a mislim da ne bi bilo na odmet ni da priložite suprugine nalaze kako je potrebno mirovanje .
    to je ovako moj savjet, probajte pričati sa pravnikom koji je zaposlen u HZZO-u, objasnite mu situaciju pa će on vas najbolje znati informirati i savjetovati.
    inače od ove godine to vodi HZZO, a prije su ti porodiljni za njegu djeteta bili u domeni centra za socijalnu skrb.

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Maya_78, ja ti nažalost nemam nikoga za preporuku, ne zato što nitko nije dobar, već zbog toga što nismo išli na nikakve alergo testove osim BRT. Ono što znam jest da u bolnici dermatolozi ne priznaju nikakve alergo testove prije djetetove 4. godine, pa pretpostavljam da ih onda niti ne rade. Jedino ako bi išla privatno... Pitaj malo u poliklinici Mediko - ne znam da li tamo rade alergo testove, ali su kao poliklinika jako dobri, pa ako rade i to, vjerujem da su ok.

Lucco85, vidim da si iz Rijeke. Preporučam ti da odeš u pravnu službu HZZO-a, tamo su stvarno divne žene koje rade i kada sam ja bila stvarno su mi pomogle savjetima, a čak sam bila nešto pogriješila na nekim papirima koje sam ispunjavala, i one su me nazvale da me pitaju jesam li tako htjela ili sam pogriješila.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Zvao sam hzzo (podružnica rijeka).Napisati ću šta mi je rekla pa ako nekom ima iste probleme.....Dakle kod pediatrice potvrda i da je djetetu potrebna stalna njega,nalazi.Otići na centar za socijalnu skrb po potvrdu da namam otvorenu njegu za djete,kod svoje doktorice po uputnicu za liječnićko povjerensvo i na hzzo po formular.Može se dobiti njega do 8g života za cijeli dan s tim da su primanja 2100kn fiksno ili pola radnog vremena dakle pol plaća hzzo a pol firma.
    Što se tiče raznih pregleda,mi smo odustali od toga po savjetu pedijatrice.U početku sam inzistirao na uputnicama za dermatologa,alergologa itd doktorica mi je na to samo odgovarala:"Ma možete vi ić,evo upunica",bili smo i privatno kod doktorice Vekarić sve dok nisam shvatio da oni u principu i neznaju točan uzrok svemu tome a samim time ni lječit,jasno postoje preparati koji umanjuju simptome ali oni ne uklanjaju uzrok i upitan je njihov utjecaj na zdravlje moga djeteta.Zbog toga smo odustali od upotrebe kost...nešto krema.Koristimo fenistil i djetetu olakšavamo s uljem i neutralnim kremama držeći kožu vlažnom ikupanjem po 2 puta na dan u vodi bez sapuna.Neznam postupamo li ispravno ali s terapijom ili ne situacija je ista.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

P.s kod Vekarićke smo radili test na 80 alergena i u bolnici na kantridi(na vlastiu inicijativu) smo napravili na osnovnih 5.Oba testa su krvna.Radili smo i jedanput kožni ali to nebi nikom preporučio.Alergeni su na hranu(badem,kikiriki,lješnjak,jaje dakle i piletina,pšenično brašno i mlijeko) i sve navedeno je izbačeno iz prehrane.Bolje je ali prošlo nije.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

.Koristimo fenistil i djetetu olakšavamo s uljem i neutralnim kremama držeći kožu vlažnom ikupanjem po 2 puta na dan u vodi bez sapuna.Neznam postupamo li ispravno ali s terapijom ili ne situacija je ista.
    Koliko ja znam voda isušuje kožu, možda da stavite u vodu malo maslinovog ulja i nakon kupanja namažete ga nekom neutralnom kremom da mu vrati vlažnost. Mojem malome pomaže a derma i nevenova mast, a sada sam uzela i DR Theiss liniju za dermatitis od noćurka (ulje, balzam i intenzivni pomaz). ni mi ne koristimo kortikosteroide, uspijem mu održati neutralnim kremama a fenistil mu dajem samo kada vidim da se češe budući da on trenutno nema jaki AD. i obična belobaza mu nekada pomogne.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Slažem se s tobom,gore sam se krivo izrazio;često se kupamo (nekad i više puta na dan)jer nam je to jedini učinkovit način da se prestane češat.I hvala vam puno na pomoći
    Možda netko zna koliko je u biti ad vezan uz alergiju?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mislim da je AD vezan cca 95% za alergije (tako sam negdje pročitala) iako vjerojatno alergen postaje alergen kad "kap prelije čašu" (kad imuni sustav više ne može braniti tijelo)
    btw, nedavno sam čula da su jednoj curi iz Istre odobrili produljenje porodiljnog radi njege djeteta zbog jakih alergija (ne znam da li i AD u vezi s tim)

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

lucco85, nije loše upotrijebiti kupke koje se ne ispiru npr. Linola fett ili mliječna kupka od Mustele
    prva je nama sasvim ok...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

da vas pitam, na čiju uputnicu ide Pregomin i sl. hipoalergena hrana, može izdati samo pedijatar ili mora alergolog/dermatolog i sl.?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

da vas pitam, na čiju uputnicu ide Pregomin i sl. hipoalergena hrana, može izdati samo pedijatar ili mora alergolog/dermatolog i sl.?
    ja sam se informirala oko pregomina prije nego su stigli negativni alergo rezultati na KM, nešto mi je u sjećanju da od pedijatrice, jedino što ti može zatrebati jest alergotest kao dokaz da je alergičan na KM, to pedijatrica treba imati u kartonu tako da ne bi trebalo biti problema oko izdavanja recepta. jedino ako je neka kompliciranija pedijatrica, može ti dermatolog/ alergolog napisati preporuku (tako da ped ne može stvarati probleme).
    recimo što se tiče tih recepata kada smo mi bili kod dermatologa ona je u nalazu napisala belogent afloderm i elocom te fenistil ali nije ona pisala recepte već je rekla da odemo kod pedijatrice po recept).

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

sada sam ovo našla na Narodnim novinama:

Članak 3. - PRAVILNIK
    O NAČINU PROPISIVANJA I IZDAVANJA LIJEKOVA NA RECEPT
    Lijekove na recept propisuju izabrani doktori medicine, odnosno stomatologije primarne zdravstvene zaštite koji sa Zavodom imaju sklopljen ugovor o provođenju zdravstvene zaštite.
    Lijekove na recept Zavoda iznimno imaju pravo propisivati doktori hitne medicinske pomoći.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ma ok nam je ped., ali zato nam je alergolog vještica i ne želim imati više veze s njom...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ma ok nam je ped., ali zato nam je alergolog vještica i ne želim imati više veze s njom...
    kod mene je obrnuto, odi kod nje i mislim stvarno da ne bi trebalo biti problema. mislim da ima neki limit koliko se može dobiti mjesečno kutija Pregomina ali to je nešto u magli.
    kod naše pedijatrice bilo je situacija kada je ona u ponedjeljak tvrdila jedno, a u četvrtak drugo potpuno suprotno. a situacija se nije promijenila. tako da se nekada više uzdam u internet i u sebe nego u nju.

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj pzulic prvotno napisa
    sada sam ovo našla na Narodnim novinama:

Članak 3. - PRAVILNIK
    O NAČINU PROPISIVANJA I IZDAVANJA LIJEKOVA NA RECEPT
    Lijekove na recept propisuju izabrani doktori medicine, odnosno stomatologije primarne zdravstvene zaštite koji sa Zavodom imaju sklopljen ugovor o provođenju zdravstvene zaštite.
    Lijekove na recept Zavoda iznimno imaju pravo propisivati doktori hitne medicinske pomoći.
    izdaje alergolog/dermatolog...
    nas je pedijatreica bila uputila na taj specijal pregled jer je kao cura u periodu izmedju 5 i 6 mj dobila samo 250 gr što je pedijatrici bila uzbuna da dite malo i slabo doji i isto tako slabo napreduje
    sva sreća kada je alergologica vidila,odma je zaključila da mojem ditetu ne triba to umjetno...

nego mene zanima,to moram pitat pedijatricu,šta ćemo kada prestanem dojit,koje mlijeko uzimat...

cura je pila zyrtec ,ništa joj s njim nije bilo bolje,više ga ne pijemo,imam osjećaj da je i njena koža bolje...

nego,zaboravila sam...jaje...šta je ono alergeno...bijelo ili žuto?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

u biti mislim da je sve to individualno zavisi od doktora do doktora koliko vidim, nama naša dermatologica nije htjela napisati recept za belogent elocom i te stvari, rekla je da odemo kod pedijatrice, ona je samo napisala pod terapiju u svom nalazu.

ja imam iskustva gdje moja ginekologica nije mi htjela pisati uputnicu za vaditi krv (ne onu običnu krvnu sliku već nešto opširnije što idem vaditi u rijeku), već me poslala kod moje doktorice opće prakse pod izlikom da ona se s takvim slučajem nije upoznala. a vađenje krvi je bilo potrebno s ginekološke strane.

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Bebinja prvotno napisa
    nego,zaboravila sam...jaje...šta je ono alergeno...bijelo ili žuto?
    Može biti oboje, može biti samo žutanjak, a može biti samo bjelanjak...

Malo iskusnije mame, molim vas za savjet - već tjedan dana nam je status quo na trbuhu. Prištići su stalno prisutni, ali ničeg drugog nema(svrbež, crvenilo). Da li da ga s nečim mažem da mu se ti prištići povuku, ili postoji šansa da se povuku sami od sebe?
    Malo sam mazala i ribljom masti, i nije mu ništa bolje, pa sam prestala da ga ne mackam-trackam cijelo vrijeme, ali htjela bih čuti malo i vaš savjet?
    [/quote]

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

uh,nama je doktorica rekla da je jedno od toga...ja se ne mogu sjetiti :/
    mislim,nekidan sam jela jednu tortu,biskvit je bio samo od bjeljanjaka.
    curi nije bilo ništa,ali ja svejedno izbjegavam jaja...nije da ih prefreiram

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi još skupljamo informacije i br.raznih dr.
    MM teško da se odluči :/

Ima li u Puli kakav priv.laboratorij da radi test iz krvi,kakv priv.alergolog?

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

hej cure mi smo vadili krv za IgE i rezultat je 86! da li netko zna koja je to vrijednost malac ima godinu dana! imamo ad!

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Nisam cura al evo, nama u nalazu piše;"totalni reagini 195 ui/1(normalna za dob 23).....to bi moglo biti to!?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj zloćko prvotno napisa
    hej cure mi smo vadili krv za IgE i rezultat je 86! da li netko zna koja je to vrijednost malac ima godinu dana! imamo ad!
    Moja mali je imao 15 mj kada je radio alerogotest iz krvi, njegov je 26.2, a u nalazima piše da je ref. interval 23. na grinje mu je rezultat 10.8, a ref. interval je 0.35

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nama IgE 40, a gornja granica 4.1; mislim da to ovisi od labosa do labosa
    pzulic, mislim da Puli nema priv.laboratorija, ali znam da u Ars Medici (možda i u Suncu i sl.) vade krv i šalju u ZGB laboratorije na obradu pa pretpostavljam da bi se moglo i RIST/RAST na svoju ruku napraviti...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mame (i tate), da li ste se informirali o odjeći koja je specijalizirana za klince s ekcemom? ja sad surfam po takvim stranicama, očito je svila najbolji izbor, dermasilk, može se naručiti online...
    http://www.healthy-house.co.uk/produ...k_clothing.php
    da li je netko već u kućnoj radinosti šivao slične stvari od svile

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

i da li koristite pročišćivače ili ionizatore zraka?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

nama IgE 40, a gornja granica 4.1; mislim da to ovisi od labosa do labosa
    pzulic, mislim da Puli nema priv.laboratorija, ali znam da u Ars Medici (možda i u Suncu i sl.) vade krv i šalju u ZGB laboratorije na obradu pa pretpostavljam da bi se moglo i RIST/RAST na svoju ruku napraviti...
    zavisi da, ja imam slučaj gdje sam vadila iste krvne testove u ri na sušaku i u zg u kbc sestre milosrdnice i jako im se razlikuju te vrijednosti. a isti testovi.
    kada prođe ljeto morati ćemo sa mlađim u rijeku na testiranje krvi da vidimo da li je naslijedio od mene neki poremećaj zgrušavanja, pa planiram i starijeg odvesti ponovno na isto to testiranje da vidimo da li mu se njegovo zgrušavanje koje je isto naslijedio od mene šta poboljšalo ili je isto a usput ćemo najvjerovatnije u rijeci ići privatno na alergotestiranje. sada mi je nekako pretoplo za to, i oni se izmuče i mi.

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

mi smo pregomin dobili na recept od lječnika opće prakse ali smo nešto morali nadoplatit čini mi se oko 10kn po kutiji, sam je to tak ružno da malac nije htio jesti onda nam je pedij rekla da stavimo malo kristal šećera pa je nekako išlo a stolice su mu bile tak zelene bljak i nije baš posebno napredovao na težini!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj stela2 prvotno napisa
    maya, koje adapt.mlijeko si dala?
    *** H.A.
    U uto idemo (ako nas primi) aalergologu pa će nam vjer. preporučiti Pregomin... ma nisam pametna više da li da ustrajem u dojenju ili u potpunosti pređem na P. Defintiivno bi mi bilo lakše kad počnem s dohranom, znala bih što mu paše, što ne, ovako nikako ne mogu znati...
    nama je opet gore, ali po preporuci pedijatra, samo ga namačem u kupkama (Linola fett) i mažem neutr. kremama (Atoderm PO Zinc), ne vidim poboljšanje...
    meni kad su rekli za pregomin samo sam ga stavila sa strane , i počela korisstoti tek kad je imala 14 mjeseci i to za kašice, istina da je s adaptiranim lakše ali dojenje je ipak zdravije¨!
    Meni na Linolu Fett reče da je svrbi i boli, pa smo je prestali koristiti ( i doktorica je rekla ako joj smeta nek prestanemo, prestalismo i s Aderma mlijekom, mada nam je on bio jako dobar kad smo bili na moru s 6 mj, i 1.5 god). Mi smo trenutno na Eucerinu, i kupanju tak da se pošprica s maslinovim uljem.

Vratili se s mora a ona se neda iz mora!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kako jaaaako sporo dobiva na težini, a AD je i dalje stalno prisutan (osim u pauzama od cca 2-3 dana), ped. nas je poslala alergologu...
    da li imate iskustava s njima, što trebam tražiti od pretraga, ako se "ne sjeti"? tj. što je sveobuhvatno iz krvi (osim IgE)? kaže mi ped. da RAST na KM i grinje je samo jedan dio toga, da bolej da pričekam što će mi alergolog preporučiti...
    ja opet ponavljam svoje pitanje, ako je netko budan
    sutra idemo pa me zanima...

nadam se da nije kasno i nama je u vrijeme kad je imala 4.5 mjeseca do 6 mjeseca išla težina više puzajući!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Shireen prvotno napisa
    Maya_78, ja ti nažalost nemam nikoga za preporuku, ne zato što nitko nije dobar, već zbog toga što nismo išli na nikakve alergo testove osim BRT. Ono što znam jest da u bolnici dermatolozi ne priznaju nikakve alergo testove prije djetetove 4. godine, pa pretpostavljam da ih onda niti ne rade. Jedino ako bi išla privatno... Pitaj malo u poliklinici Mediko - ne znam da li tamo rade alergo testove, ali su kao poliklinika jako dobri, pa ako rade i to, vjerujem da su ok.

Mi smo sevtestove počeli raditi s 6 mjeseci , U klaićevoj.

Poslala nas je dermatologica i na prikove i na Rist i rast.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj "Shireen
    [b
    prvotno napisa
    Lucco85[/b], vidim da si iz Rijeke. Preporučam ti da odeš u pravnu službu HZZO-a, tamo su stvarno divne žene koje rade i kada sam ja bila stvarno su mi pomogle savjetima, a čak sam bila nešto pogriješila na nekim papirima koje sam ispunjavala, i one su me nazvale da me pitaju jesam li tako htjela ili sam pogriješila.
    vidi http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...4775&start=250

ja mislim da imaš pravo skupi papire od dermatologa, aslergologa i već kaj imaš nazovi 08007979 i predaj, samo kaj ćeti to rješiti tek na jesen , jer mislim da su u ljetnoj šemi. Probaj, imaš http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=73878

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kod mene je obrnuto, odi kod nje i mislim stvarno da ne bi trebalo biti problema. mislim da ima neki limit koliko se može dobiti mjesečno kutija Pregomina ali to je nešto u magli.
    kod naše pedijatrice bilo je situacija kada je ona u ponedjeljak tvrdila jedno, a u četvrtak drugo potpuno suprotno. a situacija se nije promijenila. tako da se nekada više uzdam u internet i u sebe nego u nju.
    Mi smo uzimali recept za 10 kutija to nam je bilo dosta za cca 2 mjeseca ako smo pili 2*2.5 ml na dan

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

to je baš tu negdje oko granice za godinu dana!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

samo za zimu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi smo pregomin dobili na recept od lječnika opće prakse ali smo nešto morali nadoplatit čini mi se oko 10kn po kutiji, sam je to tak ružno da malac nije htio jesti onda nam je pedij rekla da stavimo malo kristal šećera pa je nekako išlo a stolice su mu bile tak zelene bljak i nije baš posebno napredovao na težini!
    mi smo miješali prvo s pahuljicama, a poslije je i počela to lijepo piti, nadoplata je 6.5 kn po kutiji.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nismo dodavali nikakve šećeriće, kakaiće i slično samo je bilo to u početku za pahuljice da se malo zabavi dok jede, cicala je do 26 mjeseci1

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa
    nismo dodavali nikakve šećeriće, kakaiće i slično samo je bilo to u početku za pahuljice da se malo zabavi dok jede, cicala je do 26 mjeseci1
    mi smo na žalos prekinuli cicanje zbog mišljena da mu je koža takva zbog mojih hormona pa kao očistit će se kad prestane sisati pa je počeo piti zamjenicu pa kako nije bilo promjene nego samo još gore mislili su da je alergičan na KM pa su mu uveli pregomi a ono niš od toga tko je moj malisa izgubio svoju sikicu zbog nagađanja!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno PANDA

Lijepo vas molim, zanima me ima li netko iskustva sa Vitalityjevim probiotikom Panda, curica mi ima atopijski dermatitis i čula sam da je on dobar u dizanju imuniteta, a time i kod simptoma dermatitisa. Hvala!

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

.Koristimo fenistil i djetetu olakšavamo s uljem i neutralnim kremama držeći kožu vlažnom ikupanjem po 2 puta na dan u vodi bez sapuna.Neznam postupamo li ispravno ali s terapijom ili ne situacija je ista.
    Koliko ja znam voda isušuje kožu, možda da stavite u vodu malo maslinovog ulja i nakon kupanja namažete ga nekom neutralnom kremom da mu vrati vlažnost.

Citam sve sto nisam od zadnjeg posjeta, pa mi ovo upalo u oci, te moram reagirati - voda ne isusuje kozu, vec ju vlazi i dobro je tusiranje s mlakom vodom, uz minimalno brisanje nakon tusiranja.
    Kupke s maslinovim uljem nisu preporucljive, jer maslinovo ulje zatvara pore na kozi, pa voda ne dolazi do svih pora - bit kod ND-a nije da koza bude masna, vec vlazna.
    Kad radimo kupke stavimo Mustelino (stelatopia) mlijecno ulje za kupku, nakon kojega je koza prefina na dodir, ne treba se ispirati vodom, a ne zatvara pore.

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Re: PANDA

Citiraj BUTTERFLY prvotno napisa
    Lijepo vas molim, zanima me ima li netko iskustva sa Vitalityjevim probiotikom Panda, curica mi ima atopijski dermatitis i čula sam da je on dobar u dizanju imuniteta, a time i kod simptoma dermatitisa. Hvala!
    DianaMaximus je baš pisala da su uzimali taj probiotik, pa možda da joj se javiš na PP.

Mony, ovo je baš dobra, i za mene nova infomacija o maslinovom ulju. Hvala

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mismo kupili ove zime pročišćivač i radi evo cijelo vrijeme (noć). Sada nakon nekih 7 mjeseci iskustva i ovogodišnje peludne sezone ja ne mogu reći da je učinak bio neki sjajni. Možda više psihološki za mene kao eto i to sam/smo poduzeli, nego što je u vrijeme cvatnje svega što joj smeta zaista toga i bilo manje (peluda). Nekako je lakše izbjegavati određenu hranu koja smeta, nego li je izbjegavati udisanje zraka svakodnevnog.

Inače M ima 6,7 godinai uz probleme sa kožom od rođenja sa ne uvijek istim intezitetom "ratuje" i sa problemima sa disanjem (Flixsotida po potrebi Ventolin) sinusitisom. Od ovog proljeća uzima i Sigular tablete za žvakanje i Aerius te po potrebi Maxideks kapi za oči.
    Posjećujemo alergiološku ambulantu Dr Radonić u Dubrovniku, nekad koristimo i homeopatske pripravke, a prickom je utvrđena reakcija na grinje, sve trave našeg područja, kikiriki i svo voće s dlačicama je na žalost utvrđeno metodom pokušaja i pogrške.

Nekada kad je sve tegobe sastave razmišljam o odlasku k nekom drugom lječniku al kada prođe krizni period uvijek zaključim kako i nisam tako nezadovoljna i ostajemo tu gdje jesmo.

Veseli nas što živimo na moru pa se rano počinjemo kupati jer more pomaže njenoj koži, a plivanje i ostale ljetne ludirancije pomažu i plućima.

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    Koliko ja znam voda isušuje kožu, možda da stavite u vodu malo maslinovog ulja i nakon kupanja namažete ga nekom neutralnom kremom da mu vrati vlažnost.

Citam sve sto nisam od zadnjeg posjeta, pa mi ovo upalo u oci, te moram reagirati - voda ne isusuje kozu, vec ju vlazi i dobro je tusiranje s mlakom vodom, uz minimalno brisanje nakon tusiranja.
    Kupke s maslinovim uljem nisu preporucljive, jer maslinovo ulje zatvara pore na kozi, pa voda ne dolazi do svih pora - bit kod ND-a nije da koza bude masna, vec vlazna.
    Kad radimo kupke stavimo Mustelino (stelatopia) mlijecno ulje za kupku, nakon kojega je koza prefina na dodir, ne treba se ispirati vodom, a ne zatvara pore.
    slažem se sa vama i nama su tako rekli jer mi smo koristili bademovo ulje i samo pogoršavali stvar sad smo na čistoj vodi što više to bolje i samo lagano tapkanje sa ručnikom bez omekšivača jer tako bolje upija višak vode.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •