Stranica 31 od 94 PrviPrvi ... 2129303132334181 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,501 do 1,550 od 4691

Tema: Atopijski Dermatitis

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Cure imaju li vaši dečkići svrab u području piše?Moj malac od 18mj čim se skine pelena oče rstrgat pišu,ali ne nježno nego vuče jajčeka i samog pimpača do boli,nekad ako ne stignem uhvatit i zna noktićem raskrvariti,,,pod tušem isto,ma cijelo vrijeme...
    urin super,crvenila kao na pregibima,nema u području pelena.....pazim i njegujem ali ovo nije više normalno.ne znam kako ga početi odvikavati od pelena ako se tako vuče....
    sjedne na tutu-razumije ali odmah se navlači za pišu,da ga svrbi ili nemam pojma...
    Dr.Pustišek je mojoj kolegici savijetovala Dermalibur od Aderme,za pranje pelenske regije kod atopičara,nama ništa nije pomoglo+da koristimo Bepanten mast..Ništa još nam se više upalilo...
    Može li biti razlog u pelenama?Zagrijavanje jer ne koristimo platnene?
    Ako ima netko iskustva ,lijepo bi vas molila.Jer ovo nije više normalno.Treba nas dvoje da ga presvučemo,jedan da drži ruke a drugi da presvlači....

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pozdrav..
    evo, stigli mi s mora..na moru je bilo super..čak se i kupao..prošle godine ga je morska voda pekla, nije smio niti slani kamenčić primiti, a kamoli kupati..ove godine druga priča..ali, dobro, ja sam ga bila ono lijepo izliječila, tako da se kupao bez problema..spavao cijelu noć da se nije posvrbao..idemo opet za 20 dana, ostat ćemo 2 tjedna na moru..sad je opet malo crvenkasti na pojedinim mjestima..ali, svašta je i jeo, lubenice, breskve..možda ima kakve veze s tim..
    definitivno, njima paše kupanje kako je napisala mony..voda je prirodni ovlaživač, istina je da maslinovo ulje začepljuje pore..ali, to nekad i nije loše..koža se napije vode koliko treba i onda to maslinovo ulje zatvori..tako da koža ne izgubi vlagu..nego ju to ulje drži što dulje na koži..zato se dijete kupa uvijek prvo u običnoj vodi jedno 10 min / koža upija vlagu) i tek onda se stavi neko uljiće i u tom ulju se kupa 5 min i to je to..ne stavlja se nikad odmah ulje u vodu..i onda se samo malo potapka s ručnikom..i onda to ulje drži vlagu u koži..
    što se tiče alergologa, treba inzistirati na testovima i ige i itd..to je važno..ostalo oni nemaju kaj..zato i jesu alergolozi da utvrde ima li alergije i kako ju tretirati..
    maya, kako je sad malome? koristiš kortiće ili mu se i samo može povući?

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo i nas, nažalost....
    Nika ima 4 mjeseca i kako ped. kaže blagi oblik ad, izbija samo na desnom obrazu i vratnim naborima. Trenutno je grozno stanje jer joj je vratić doslovno upaljen, kožica se guli do krvi. Dr savjetovala obloge od čaja kadulje i onda kremice, imamo Locacorten i Elocom u belobazi ali ih izbjegavam. Što mislite, čime bih mogla bar malo ublažiti ovo stanje jer mi se kadulja ne čini baš učinkovita?
    U subotu sam pojela malo lubenice ( nisam znala....) i u nedjelju problem.
    Prepisala nam je Fenistil kapi kojih nema nigdje u Ri ali smo ih našli u Istri i stižu sutra. Ja strogo pazim što jedem jer ako se problem nastavi kaže dr morat ću prestati dojiti što nikako ne želim a Nika je samo na cici jer na bočicu i ne zna piti.
    Uh....

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Zasto bi morala prestati dojiti ako pazis na prehranu???

Ja bih trazila drugo misljenje - to mi nikako nije logicno.
    Atopicarima dapace treba majcino mlijeko radi jacanja imuniteta.

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    Zasto bi morala prestati dojiti ako pazis na prehranu???

Ja bih trazila drugo misljenje - to mi nikako nije logicno.
    Atopicarima dapace treba majcino mlijeko radi jacanja imuniteta.
    Potpisujem!

Zamisli kakvo bi tek stanje bilo da im imunitet ne jačamo svojim mlijekom?

Stela2, baš mi je drago da ste se lijepo proveli na moru, primjetila sam da su se prorijedili posjeti određenih mama, i pretpostavljala sam da negdje uživate

Nama je koža moram priznati malo bolja, odlučila sam ničim ga ne mazati, ali sam iz svoje prehrane doslovno izbacila sve što ima iole KM u sebi. I zaista mu se stanje lagano poboljšava, čak mi se čini da mu je koža malo i glađa.
    Sutra idemo na cijepljenje, nadam se da neće biti rekacije...

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mi se učlanjujemo u klub
    M. ima 2 godine, od prije 2-3 tj simptomi AD, rekla ped. da je (nismo još otišli ni dermatologu ni na alergotestiranje jer idemo na more pa ćemo to kad se vratimo u Zg). No malo mi je čudno jer osip+crvenilo+svrbež ima na laktu straga (ne u pregibu!), s unutarnje strane koljena i bedara, i to samo s desne strane tijela- s lijeve tek tu i tamo koja točkica. Koristimo Afloder, Uriuge kupku (nemrem se sjetiti ime) i Exomega kremu za tijelo, ja joj po svom nahođenju tu i tamo namažem promjene s Cicalfate kremom (meni pomaže za seboroični dermatitis) i čini mi se da joj dobro radi.
    Pitanja za iskusne AD: 1) one prve promjene koje su izbile su sad već prošle, tu se sad još samo češe. Ali svaki dan se promjene mic po mic malo šire, tak da su sad od lakta već došle skoro do ramena i zapešća. Je li to normalno?
    2) ima li i među vama takvih koji nemaju promjene baš po tipičnim mjestima (pregibi, vrat, lice) i koji ih imaju samo s jedne strane?
    3) da li znojenje pogorša promjene? Jer ujutro su mi se činile "smirenije", a onda kad smo došli sa šetnje (bilo je vani vruće i oznojila se) su jako buknule. Pa nisam znala da li je to od znojenja ili od nečeg kaj je pojela...
    4) kaj da joj od prehrane eventualno uskratim? Do sad je jela sve i nije se do sad na nikaj osipala niti imala druge reakcije, u obitelji nitko nema alergiju nikakvu... znam da je glupo bilo kaj uskraćivati ako nisam napravila testiranje, ali onak- so testiranja... za sad joj ne dajem čokoladu, jagode, citruse, orahe, konzerviano, itd... čisto da predeveramo to more do povratka u Zg
    Hvala vam puno, znam da gnjavim, ali kaj ću kad smo novi i nemamo iskustva...

Palonkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj ruza prvotno napisa
    Cure imaju li vaši dečkići svrab u području piše?Moj malac od 18mj čim se skine pelena oče rstrgat pišu,ali ne nježno nego vuče jajčeka i samog pimpača do boli,nekad ako ne stignem uhvatit i zna noktićem raskrvariti,,,pod tušem isto,ma cijelo vrijeme...
    urin super,crvenila kao na pregibima,nema u području pelena.....pazim i njegujem ali ovo nije više normalno.ne znam kako ga početi odvikavati od pelena ako se tako vuče....
    sjedne na tutu-razumije ali odmah se navlači za pišu,da ga svrbi ili nemam pojma...
    Dr.Pustišek je mojoj kolegici savijetovala Dermalibur od Aderme,za pranje pelenske regije kod atopičara,nama ništa nije pomoglo+da koristimo Bepanten mast..Ništa još nam se više upalilo...
    Može li biti razlog u pelenama?Zagrijavanje jer ne koristimo platnene?
    Ako ima netko iskustva ,lijepo bi vas molila.Jer ovo nije više normalno.Treba nas dvoje da ga presvučemo,jedan da drži ruke a drugi da presvlači....
    Nije jedini. Moj je ista priča osim što on ima i crvenilo koje se od dana do dana razlikuje. Nekad izgleda poput lišajeva, nekad poput osipa, nekad je jače, nekad slabije i ja ne znam o čemu to ovisi. Ne znam ni koliko je razlog tome u pelenama jer mi smo eto platnenopelenaši, a vidi nas. Za čiščenje i njegu ne koristim ništa posebno, obična voda (prestala sam koristiti vlažne maramice jer su pune raznih kemija) i obična dječja mast iz ljekarne. Dermalibour nisam probala, ali sam probala mnogo drugih stvari i kako ništa nije pomagalo odustala sam od isprobavanja.

U potpunosti te kužim kad veliš da ga je teško premotati jer i mi to prolazimo, ali ja sam se nekak na to već navikla, prihvatila (a kaj ću drugo?) i sad mu nastojim zaposliti ruke koliko mogu (slikovnicom, igračkom, zatvaračem od neke kremice kojih imamo milijun...), pjevam mu, kreveljim se i žurim koliko mogu. Kad jedna stvar dosadi ponudim mu drugu i tako malo po malo ga i premotam.

Za odvikavanje od pelena ti ne znam pomoći jer je moj miš tek navršio 9 mjeseci pa još nismo u tome, ali moram spomenuti da on od 5. mjeseca kod svakog prematanja sjedi na tuti i uredno se popiški i/ili pokaka. Ha čuj, u zadnje vrijeme sam primijetila da se i tada hvata za pišonju, ali opet ga nastojim zaposliti nečim drugim. Eto, ne znam koliko sam ti pomogla, ali barem znaš da niste jedini .

Palonkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Medica prvotno napisa
    Pitanja za iskusne AD: 1) one prve promjene koje su izbile su sad već prošle, tu se sad još samo češe. Ali svaki dan se promjene mic po mic malo šire, tak da su sad od lakta već došle skoro do ramena i zapešća. Je li to normalno?
    2) ima li i među vama takvih koji nemaju promjene baš po tipičnim mjestima (pregibi, vrat, lice) i koji ih imaju samo s jedne strane?
    3) da li znojenje pogorša promjene? Jer ujutro su mi se činile "smirenije", a onda kad smo došli sa šetnje (bilo je vani vruće i oznojila se) su jako buknule. Pa nisam znala da li je to od znojenja ili od nečeg kaj je pojela...
    4) kaj da joj od prehrane eventualno uskratim? Do sad je jela sve i nije se do sad na nikaj osipala niti imala druge reakcije, u obitelji nitko nema alergiju nikakvu... znam da je glupo bilo kaj uskraćivati ako nisam napravila testiranje, ali onak- so testiranja... za sad joj ne dajem čokoladu, jagode, citruse, orahe, konzerviano, itd... čisto da predeveramo to more do povratka u Zg
    Možda i nisam baš najiskusnija pa se bude nadovezao netko tko je, ali evo naše iskustvo ukratko:

1) Od kad je krenulo samo se širilo, a sad jel' to normalno :? ...
    2) Ima. Moj ima i po ramenima, trbuhu, leđima, vanjskim dijelovima podlaktica, iza uha, vanjski dijelovi potkoljenica... Nema pravila .
    3) Ne znam 100%, ali preptostavljam da znojenje baš ne pomaže, ali reakcija može biti i od neke hrane (koji odgovor ).
    4) A kod klopice ti mogu sugerirati da izbaciš možda to nesretno kravlje mlijeko koje također često zna biti alergen. Nadam se da budete more nekako izdržali, a onda je ipak bolje napraviti alergo test.

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Medica prvotno napisa
    Mi se učlanjujemo u klub
    M. ima 2 godine, od prije 2-3 tj simptomi AD, rekla ped. da je (nismo još otišli ni dermatologu ni na alergotestiranje jer idemo na more pa ćemo to kad se vratimo u Zg). No malo mi je čudno jer osip+crvenilo+svrbež ima na laktu straga (ne u pregibu!), s unutarnje strane koljena i bedara, i to samo s desne strane tijela- s lijeve tek tu i tamo koja točkica. Koristimo Afloder, Uriuge kupku (nemrem se sjetiti ime) i Exomega kremu za tijelo, ja joj po svom nahođenju tu i tamo namažem promjene s Cicalfate kremom (meni pomaže za seboroični dermatitis) i čini mi se da joj dobro radi.
    Draga Medica, dobrodošla (iako bi bolje bilo za tvoju curicu da nisi na ovome forumu).

Ja nisam baš previše iskusna, ali sam jaaaaako puno naučila o AD-u od kada je nama dijagnosticiran.
    Pa ću ti odgovarati redom:

1.) Za AD je "normalno" da se tako širi, ali to znači da je na nešto alergična jer se u protivnom osip ne bi trebao širiti već mirovati.
    2.) mi smo slučaj atipičan za AD, zbog toga smo na to posumnjali tek nakon 3 mjeseca, čak ni pedijatrica nije mislila da je to AD. Osip se već u 2 mjesecu pojavio samo na trbuhu, ali samo kao sitni prištići, niti su se crvenili, niti su se igdje više širili. Mislili smo da je to dehidrirana suha koža, pa smo ga pokušavali svačime mazati. Prije dijagnoze jednom je imao dosta jako crvenilo po vratu, ali mislili smo da je to od znoja jer je baš naglo bilo zatoplilo, a drugi puta mu se zacrvenilo kada sam ja pojela ananas.
    3.) Znojenje pogoršava stanje, ali u smislu da se tada ti prištići zacrvene od topline i više su uočljivi, a moguće i da malo češkaju. Ja na mome B nisam primjetila da se AD od znoja proširio.
    4.) Prije nego idete alergologu, savjet je da izbjegavate kravlje mlijeko, orašaste plodove, agrume, mahunarke, banane, ribu i morske plodove (tako je nama rekla naša dermatologica) E sad, hoćete li izbjegavati samo KM ili i proizvode koji ga sadrže, to sama procjeni, morat ćeš malo eksperimentirati. Ja sam mislila da mogu jesti maslac, no na kraju se tijelo stvarno počelo čistiti tek kada sam i njega potpuno izbacila iz prehrane (govorim u svoje ime jer dojim)

Eto, nadam se da sam barem malo pomogla

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Bok cure! Evo mali update i od nas. Prosli tjedan me sredila ona promjena vremena i prehladila sam se ko kucak. Nisam htjela uzimat nikakve ljekove radi moje V. ali svejedno mi se jako osula po cijelome tijelu. Vjerovatno reakcija na moju nervozu zbog prehlade. Za sada sam primjetila da joj upravo najvise skodi kada sam ja izlozena stresu.
    Vidim da spominjete osip u podrucju pelena, to je jedina regija gdje moje oboje djece nema ni pufice. Skroz cudno jer je tu koza daleko najosjetljivija.
    Netko je spomenulo ionizator i ovlazivac zraka. Mi smo ga takodjer nedavno kupili ali jos ga ne koristimo jer zivimo kraj samog mora i vlage nam ne fali a zimi buduci da imamo centralno vidjet cemo koliko ce biti od koristi.
    Netko je spominjao Pregomin. Mi smo ga koristili 2 g. nakon sto smo prestali sisati. Ali nikad iz bocice nego na zlicu sa cokolinom. Jedino tako samo mogli kamuflirat njegov grozni okus. Imam jos par gambela doma pa nekad M.uvalim umjesto KM (na koje smo pobijedili alergju) jer ima dosta minerala i drugih korisnih tvari u sebi.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

medica, sve su ti cure dobro rekle, tako da se ja ne trebam ponavljati..
    kod ad-a nema pravila on može zahvatiti što god želi..ima ta neka tipična mjesta, ali nema pravila..i mojemu se širi..
    što se tiče pelenske regije, i mojega svrbi..ali, samo kad mu preponi pocrvene, e onda kad ga skinem, to toliko svrba, da ponekad raskrvari..kad je bio mali jedino pelenska regija mu je bila skroz čista, i to do negdje 2 god. života, mi tek sad vodimo bitku s tim..a, nikako da ga odviknem od pelena..skroz sve kuži za pišanje i kakanje, samo je tvrdoglav i ne želi na kahlicu, niti wc..on hoće samo svoju pelenu.. :shock: a, dobro bi mu bilo da se odvikne..
    mi sutra idemo na kontrolu na šalatu..ionako nam ne može nešto pomoći, derm. bude kontrolirala samo dnevnik vođenja kortik.i koliko smo potrošili i dali mu je bolje, šta jede i itd..uvijek nam kaže da mi to malo potrošimo kortik., a meni se to čini puno..valjda oni znaju bolje od mene..
    pozdrav..

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

prijavljujem da smo završili u bolnici zbog uroinfekta i kad su vidjeli kožu poludjeli su i uvalili i Solu Medrol 4 puta... koža je sada super, ali do kada?!?
    već vidim (ili naslućujem) crvenilo... a to je bilo prije 3 dana

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Hvala svima na odgovorima. Danas joj je osip opet malo jači, makar se preko noći kao malo smirio. A nije nikaj "opasnog" jela, osim KM- ali čusno mi je da je alergična na KM obzirom da ga jede/ pije od rođenja i nije do sad na njega reagirala. Makar to ne mora nikaj značiti. Ma ne znam... mislila sam joj sad po par dana uskratiti pojedinu namirnicu, da vidim reakciju, da bar nekaj radim dok ne dođem do alergologa... prvo budem joj umjesto KM dala HA ***, napr. Pa da vidim.
    Eh da, gdje u Zg mogu napraviti alergotestiranja, i koliko se cca čeka?

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I kod nas je ad po "neuobičajnim" mjestima: 2god samo lišaj po listovima koji nije svrbio,a sada po nogama,najnovije i bedrima,nadlaktici i zapešću.
    Krenuli smo na more i ne žali se da ju peče,iako si je ranice napravila od grebanja. Okolo nije više onako crveno-iziritirano,možda je sada te ranice svrbe :/
    Pokušavamo naći najjednostavnije rješenje(pogotovo jer imam i malog od mj.i po,pa mi nije do dužih putovanja) od kud uopće početi...ja sam se dvoumila između homeopatije u PU i biorez.i testiranja u RI...al mislim da mi hom.ni ne može pomoći ako nemam rezultate testiranja :?
    Koliko sam shvatila klasična medicima ad niti ne liječi,već zamaže kremicama i izbjegavanjem alergena?A taj bi dio baš preskočila.
    Koliko su točna testiranja iz krvi,više nego kožni?
    Da li obični laboratorij mogu raditi taj test?(da,nazvat ću pa pitat,ali sumnjam) Kako to radi dr.Jelić ili sl?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

maya, baš mi je žao..
    kako to misliš 4 puta? dali su 4x inekciju solu medrol? misliš svaki dan jednu ili 2x u jednom danu? pitam jer mi se čini to jako puno solu medrola..
    naravno da se onda koža očistila, sigurno je normalna..vratilo se to bude, ali mislim da se bude blažije vratilo..možda je to i trebalo, malo žešća terapija, da se to sad očisti..samo mislim da je jedna inekcija bila sasvim dovoljna, a ne 4..

vidjet ćeš kako bude..
    držite se..

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

e, da..za ove koji su dobili kasnije ad..ne mora uopće biti da su na išta alergični..znam jednu curu koja je isto dobila to kasnije, znala je imati i jako, ali nije bila na apsolutno ništ alergična..sve je jela i čokoladu i sve sve..danas ima 9 god i skoro da nema ništa..
    jeidno možda da ne jedu previše tih slatkiša, konzervansa , aditiva..tijelo se prepuni toga i onda odjednom samo bukne..tima je dobro očistiti organizam od toksina..ali, prvo obavezno na testiranje da se isključe alergije..može se ad dobiti i od bakterija nekih u tijelu..

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Stela2, tak si i ja nekak mislim... zato mi i je glupo bilo kaj joj uskraćivati od hrane, dok nemam nalaze testova, ali ovak imam feeling da bar nekaj radim... nikaj joj ne bude ako par dana ne bude jela jaja ili borovnice itd itd, a možda kaj i otkrijem?

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Maya_78 , baš mi je žao da vam je tako završilo. Samo se nadam da će vam od sada biti samo bolje...

Mi smo jučer bili na sistematskom i doktorica ga nije na kraju cijepila Pediatrics-om jer je bio prehlađen, cijepila ga je samo protiv Hepatitisa B i reakcije nije bilo (ali od toga se niti ne očekuje).

Inače, njemu je koža na prsima i trbuhu malo grublja na dodir, ali se ništa ne crveni niti ne svrbi, pa sam sretna jer ga ničime ne mažemo, a to znači da je i moja prehrana u redu!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sheeren kak vi sad s klopom ak si počela delat?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj stela2 prvotno napisa
    maya, baš mi je žao..
    kako to misliš 4 puta? dali su 4x inekciju solu medrol? misliš svaki dan jednu ili 2x u jednom danu? pitam jer mi se čini to jako puno solu medrola..
    naravno da se onda koža očistila, sigurno je normalna..vratilo se to bude, ali mislim da se bude blažije vratilo..možda je to i trebalo, malo žešća terapija, da se to sad očisti..samo mislim da je jedna inekcija bila sasvim dovoljna, a ne 4..

vidjet ćeš kako bude..
    držite se..
    da, 2 puta dnevno dva dana svaki put 12 mg
    i ja mislim da je puno
    do danas je imao kožu kakvu još kod njega vidjela nisam
    a danas opet crvenilo, a samo doji, dajem HA *** (jer mi prije nalaza nisu htjeli Pregomin dati) i rižine pahuuljice i, da... malo banane (ali sumnjam da je od toga... jer ju jeveć bio "licnuo" jednom)
    ne znam više šta da radim
    jutros je dr. rekla da ne mažem kortićima i naravno da neću
    ali čini mi se da ovakvu bitku ne mogu ničim dobiti i malo se osjećam potučeno i utučeno

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ciao svima, već mjesecima čitam postove o AD, vrijeme da i ja kažem svoje iskustvo. Inače, hvala svima jer su mi postovi puno pomogli, ako niša drugo psihološki.
    Moja beba ima 4 i po mjeseca i od 2 ima AD. Najprije lagan pa sve jači. Sada je više crvena nego boje kože a lice nikako da zacijeli već stalno luči i upaljeno je. Meni se srce para a ne mogu ništa. Ali najgore je da liječnici najmanje pomažu. Moram vam iznijeti iskustvo sa privatnim dermatologom. Za lice geokorton i bepanten, obavezno 8 dana dvaput na dan. Za tijelo tekući puder sa Ca glukonatom, nakon 3 dana noge su joj bile poput kornjačinog oklopa. I zatim prehrana, rečeno mi je da smijem jesti isključivo junetinu i bijelo meso, kelj, brokule, mrkvu, krumpir,kruške i jabuke. Pokušajte osmisliti doručak s ovim namirnicama. A da ne govorimo da neki zabranjuju i junetinu i bijelo meso. Na kraju se osula i od jabuke.
    Odustala sam od takve dijete jer nikako ne može biti zdrava, ali sada što god pojedem živim u strahu da će joj naškoditi. Već tjednima živim sa bolovima u trbuhu, očito na psihičkoj bazi.
    Sa homeopatijom isto, odnosno još gore. Kao da je pokusni kunić, a osim grafita koji je pomogao za tjemenicu ali samo dok ga je pila, od svega ostalog je AD bio još gori.
    I na kraju šta raditi. Neke sam dane očajna, a u zadnje vrijeme mi se čini da imam i manje mlijeka, što također pripisujem očaju.
    Kako se vi nosite sa time?
    I još jedno pitanje, kada joj osip ispuca i teče ona prozirna tekućina, da li imate iskustva kako to zacijeliti?
    Pozdrav

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo,mi se naručili za sutra kod dr.Jelića...pa da vidimo.
    Achan,

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Achan prvotno napisa
    Sa homeopatijom isto, odnosno još gore. Kao da je pokusni kunić

Bok, Achan!
    Znam da ti je tesko, no probaj se kulirat sto vise mozes jer je kod ND-a jako bitno imati psihicku stabilnost i ne prenositi nervozu bebi, koje ju osjecaju cak i ako mi pokusavamo sakriti. Bitno je da osjeti sigurnost i smirenost, a onda ces polako naci koja vam hrana odgovara.

Citirala sam ovo gore da ti kazem da homeopatija i djeluje tako da se derm. najprije pogorsava i onda krece ka boljem. Ne znam do kojeg ste stadija lijecenja s hom. dosli, no ako si stala nakon prvih kuglica, moze biti da si stala bas kad se trebalo poboljsavati.

Drz se!

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Bok Mony,
    istina, stali smo odmah nakon prvih kuglica jer to jednostavno nisam mogla gledati, sva crvena, ispucana koža, cijedi se tekućina na sve strane. A onda sam išla malo čitati po talijanskim forumima o ljudima koji su isti problem pokušali liječiti homeopatijom, kunem se da su svi postovi pisali da su odustali, neko nakon mjesec dana neko nakon tri mjeseca. Ali svi su odustali jer su na kraju išli svijetom poput mumija, obučeni u bijeli pamuk i lan sa zavojima na sve strane kako bi pokrili rane. Mislim da ne postoji mama koja bi to izdržala raditi svojoj bebi. A moja je bila takva nakon dva dana terapije, i homeopatica je odlučila promjeniti lijek i dala joj je kortizonsku kremu.
    Kremu stvarno stavim kad vidim da joj danima ništa ne pomaže, a i onda samo jedanput da malo ublažim, do sada sam je stavila 3 puta.

Imaš potpuno pravo za nervozu, i sama si to govorim. To je možda i glavni razlog što sam se odlučila pridružiti forumu, mislim da će razgovor sa mamama sličnih iskustava malo održati moj moral.
    Inače, saznala sam za dvoje djece prijateljevih prijatelja koja su imali AD, jednom se povuklo prije 3 godine, a curici kad je krenula u školu (bolje ikad nego nikad)

Bimba iaia, javi kako je bilo, baš me zanima. Inače upravo bebi puštam pjesmicu iz Hello Spank

Pozdrav

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Bimba iaia, javi kako je bilo, baš me zanima. Inače upravo bebi puštam pjesmicu iz Hello Spank

Pozdrav
    :D bar ga neko pozna

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Bok Mony,
    istina, stali smo odmah nakon prvih kuglica jer to jednostavno nisam mogla gledati, sva crvena, ispucana koža, cijedi se tekućina na sve strane. A onda sam išla malo čitati po talijanskim forumima o ljudima koji su isti problem pokušali liječiti homeopatijom, kunem se da su svi postovi pisali da su odustali, neko nakon mjesec dana neko nakon tri mjeseca. Ali svi su odustali jer su na kraju išli svijetom poput mumija, obučeni u bijeli pamuk i lan sa zavojima na sve strane kako bi pokrili rane. Mislim da ne postoji mama koja bi to izdržala raditi svojoj bebi. A moja je bila takva nakon dva dana terapije, i homeopatica je odlučila promjeniti lijek i dala joj je kortizonsku kremu.
    Kremu stvarno stavim kad vidim da joj danima ništa ne pomaže, a i onda samo jedanput da malo ublažim, do sada sam je stavila 3 puta.
    ja sam stalno u dilemi - homeopatija, da ili ne
    samo je grozno što moraš izabrati ili-ili... ili hom. ili klasična terapija, je tako? dok slijedš jedno, ono isključuje drugo...
    radije bih ja homeopatiju samo za podizanje imuniteta, a u kritičnim fazama kortiće

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Hej Maya,
    ma nisam sigurna da moraš birati. Meni je sama homeopatica (koja je inače i pedijatar) dala kortizonsku kremu kad je vidjela da je situacija stvarno grozna. Naravno jako mi je naglasila da je koristim samo za kritične situacije i nadam se da za sada tako i postupam.
    Mislim da moram malo proučiti kako točno ta homeopatija djeluje, nije ni meni baš jasno. Npr. tražila sam po netu o pripravcima koje mi je propisala, i za svaki točno piše čemu služi, tako se grafitom liječi tjemenica (stvarno je bila skoro otišla, ali gotov grafit tjemenica se vratila), Psorin je za dermatoze i tako dalje. Znači da su to ipak neka vrsta lijekova samo djeluju drugačije od tradicionalnih.
    Kad malo proučim javiti ću što sam shvatila.
    Pa pa

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

OK, proučila. Znači homeopatija radi na principu da se unose vrlo vrlo male doze onoga što prouzročuje bolest kako bi se tijelo imuniziralo na bolest, ili princip sličnoga gdje slični sastojak imunizira na onaj štetni. Sada se ja pitam, ako niti alergotest ne može u dojenačkoj dobi reći sigurno što bebi smeta kako je moguće unijeti slično u bebin organizam? Ipak ima još nešto što očito ne shvaćam.
    Ako ima netko tko je homeopatijom izliječio jak AD neka nam ispriča svoju priču.
    Bye

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

maya, baš mi je žao da se vraća crvenilo..ali, vjerujem da ipak bude malo u blažem obliku..da li je cijeli crveni ili kako? vjerojatno ti je pedica rekla da ne kortiće jer je dobio te 4 inekcije..ako ima difuzno po cijlom tijelu (znači razbacano), možda bi mu pomoglo kupanje u hipermanganu..to znaju raditi čak i u bolnicama, a i kod kuće neke majke..mislim, ne znam..ne vidim ga pa ne znam kakvi je..
    da li ste vadili sige na mliljeko? jer *** ha ili hip ha..to je tak. nije baš skroz hipoaleregno..radije ga što više doji..tjedan dana jedi samo juhice, palentu, rižu, kuhano meso, krumpir, pa gledaj što će se događati..bilo bi mu dobro izvaditi sige na jaja, mlijeko i brašno..
    mi smo jučer bili na kontroli i zg-u..ništ posebno..rekla je da smo potrošili malo kortića u 2 mjeseca i da toliko koliko trošimo da mu to neće ništa naštetiti..i malo smo razgovarali da li će mu to ikad proći..rekla je da nema pravila..da su joj neki pacijenti npr imali slabo, nekima je prošlo, nekima se još pojačalo, ili neki su imaku jako jako pa im je skroz prošlo, ili nije..nema pravila..kod svakog drugačije..ali, čim je alergija kao podloga teško da će brzo proći..treba naći uzroke koliko god se može, i bolest držati pod kontrolom, pa makar i kortićima pravilnim mazanjem..ja znam ponekad koristiti i elidel ( on mu jako pomaže) ali, to koristim umjereno..ne može se kvalitetno živjeti s pravim ad-om bez lijekova..
    to je isto koda asmatičaru ne daš njegovu pumpicu kod napada..

nismo probali još homeopatiju, jer znam da mu od toga bude još gore..jer znam da moj mali ima pravi jaki ad, a kod jakog ad-a teško da to može baš nešto pomoći..znam i ja par slučajeva gdje su pokušavali i liječili se po 3 godine, i odustali i toliko ima se pogoršalo da su morali čak piti kortiće da to sve skupa smire..nekima pomogne, ali očito onima koji imaju to malo i slabo..nego čula sam da dobre rezultate daje matična mliječ..ona je za jačanje imuniteta i jako dobra za dermatitise, alergije..o tome ja razmišljam..u biti, čekam tu 3. i 4.godinu kad se imunitet oformi, da vidim možda se i to štogod poboljša..ne znam, i meni je jako teško..prvu godinu sam svaki dan plakala, sad kao da sam se već pomirila s tim, ali opet ima dana kad se pitam pa zašto? pogotovo kad vidim kak sva djeca oko njega imaju savršenu normalnu kožu, mogu sve jesti..al, opet si mislim koliko ima puno gorih bolesti i s čim se ostali roditelji sve bore, tako da mogu biti samo još zahvalna da nije još gore nego što je..
    raspisala se ja..
    pozdrav svima..

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ciao Stela2
    samo sam htjela reći da razumijem kako se osijećaš. I moja mala ima jako AD i neke sam dane očajna, i gledamdrugu djecu, i pitam se. Ali kako kažu i cure na forumu treba održati moral visokim jer bebe sve osjećaju. Ako te tješi u većini se slučajeva povuče, samo što se ne zna kada.
    Hrabro naprijed svima

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

achan, htjela sam ti samo reći jer si pitala s kim bi izliječila ovo crvenilo gdje i curi tekućina..natapkaj vaticu s ottpinom hipermangana..hipermangan je jako dobar, on djeluje kao antiseptik..on će to osušiti..bitno je da se to osuši..zato se i djeca kupaju u hipermanganu kad imaju vodene kozice..
    ali, kad ekcem vlaži, znači da je i bakterija najčešće stafilokok unutra, treba joj betrion..
    kod suhih rana, dobar je gavez za zacjeljivanje rana..

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Hvala na informaciji. Inače, ja sam pitala pedijatricu šta s tim curenjem. Ona mi je rekla da ta vodica nije gnoj i ne znači infekciju pa da nije potrebno dezinfecirati. Idi ga znati. Ja ipak mislim da nešto treba da to posuši pa sam probala sa hipermanganom i čini mi se da pomaže.
    Hvala još jednom

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kaže brt alergotest: prašina,grinje,bijelo brašno,jaja, kravlje i sojino mlijeko,laktoza,kakao, formaldehyd , neke i bakterije. :shock:

E sad, pokušat ćemo izbacit sve navedeno pa poslje uvodit postepeno... a svega ću se pokušat i ja držat jer dojim tandem.
    Idem sad proučavat vrste brašna i sl.... :/

No,stanje nam je bolje uz more i mazanje,više joj se ne crveni i nije hrapava...ali sad joj izbijaju prištići :? možda se tjelo čisti od nečega?ne kužim.To ju svrbi.I šire se i po trupu i licu.

Probat ćemo i nečim podizat imunitet.Ali čime?Propolis,mat.mliječ?
    Šta ako je i na psihičkoj bazi?Kako to "namazat"?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

evo I nas.nije me Bilo jedno vrijeme,ne mogu na net pa se javljam putem w n w.mi smo u medjuvremenu otkrili megamin pudEr pa se sad malo trackamo s tim ali nam je I to nepotrebno jer sam otkrila kaj nam je smetalo da smo se zacrvenili.KOKOS!!!!u keksima..zanima me palonkica jeli vam I malO bolje?a vi shireen?kako je?

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo, da ne ureknem (puj, puj, puj) nama je koža bez ikakvog mazanja ičime sve glađa i glađa! Zaključila sam da je definitivno kravlje mlijeko glavni krivac jer otkako sam izbacila DOSLOVNO sve što ima imalo tragova KM u sebi, stanje se poboljšava. Prošli je tjedan bilo još sitno prištića, ali se vidjelo da se suše i da prolaze, a ovaj tjedan je nestalo, a koža je glatka :D
    Cijepili smo se u srijedu, doduše ne s 5u1 cjepivom jer smo bili prehlađeni, već protiv hepatitisa B. Reakcije također nije bilo, makar od toga nisam niti očekivala jer je izbila nakon 5u1.

Inače, kupila sam čistu belobazu i njome ga namažem jednom dnevno, tek toliko da mu se ne suši koža. To mi se čini najneutralnije i najsigurnije, a da uopće ne šteti!

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Samo da pitam u vezi bijelog brašna...točnije pašte...grano duro tj proizvodi od mješavine krupica tvrdih pšenica durum nije bj.brašno? :?
    Ima li gdje za kupiti jogurt od kozjeg mlijeka?Našli smo meki i polutvrdi sir,i mlijeko.

Da li bi samo eliminacija namjernica trebala donijet poboljšanje? :/

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bimba iaia, ne znam za paštu, ja sam kupila Pikovu integralnu, ali da budem iskrena, još je nisam niti jednom skuhala.
    Koliko je meni poznato, nema jogurta od kozjeg mlijeka, ali možda netko drugi zna. Da pitaš nekoga tko ima svoje koze, pa možda radi i jogurt (u Istri ih sigurno puno ima, mislim koza )
    E sad što se eliminacije određenih namirnica tiče - mi smo primjer gdje je ona pomogla. Baš sam napisala da se, otkako sam izbacila sve od KM, AD nije više pojavio, a koža sama od sebe postaje glađa - a ničime ga ne mažem!
    Vjerujem da je od presudne važnosti i trenutno stanje kože. Ako je jak osip, onda će eliminacija pomoći u smislu da se stanje neće pogoršavati, a da li će i poboljšati stanje :/
    U svakom slučaju, drago mi je da ste otkrili što vam smeta pa barem znate što morate izbjegavati!

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

BTW, Bimba iaia, imamo skoro isti popis alergena, osim što kod nas nije sojino mlijeko i kakao.
    Dobrodošla u klub draga

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Evo i nas da vas malo pozdravimo!Javljala sam se prošli puta prek moba,a to je malo nezgodno.Uglavnom vas čitam...Dobrodošlica novima!!!!Ja sam odlučila malo komp staviti na stand by jer ak se sjednem za komp ne da mi se niš više raditi po stanu,a započela sam s generalkom pa se komp odmara...Mi smo inače ok.3 točkice po koljenu i to samo zato jer papamo sve!Mislim da nam smetaju orašasti plodovi.Eto mame,strpljenja.Uvjerena sam da nam je pomogla biomr najviše,ali treba vremena da tijelo i odreagira na terapiju.Ništa ne ide prek noći.Shireen super da ste čisti,samo imaj na umu da vam možda nije prošla alergija na km ako si za vrijeme terapija konzumirala km u bilo kojem obliku!!!pokušajte se testirat još jednom.pusa svima...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj stela2 prvotno napisa
    maya, baš mi je žao da se vraća crvenilo..ali, vjerujem da ipak bude malo u blažem obliku..da li je cijeli crveni ili kako? .
    da, kod nas kad krene, krene s crvenilom i prištićima (bimbi iaia)
    ovaj put trup i noge, zadnji put najprije vlasište i čelo... kako kada...
    ugl, namazala maaalo elocom i suzbila daljnju reakciju...
    tako nam je, inače, sabvjetovao jedan pedijatar od povjerenja...
    ČIM KRENE, malo elocoma... danas je bolje... sutra?

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Evo nas. OK, pale smo na kortizon kermu, ali nakon tri minimalna mazanja sve je prošlo i sad već dva dana miruje. A i probali smo kremu od noćurka i za sada je više nego odlična, nakon već prvog mazanja koža je puno puno bolje. Sada joj još dosta izbija na nogicama ali čini mi se da ide na bolje i sa samom kremicom bez kortizona.
    bimba iaia stvarno puno alergena , ali kako i sama kažeš barem sada znaš na šta konkretno paziti. Ja sam inače već godinama intolerantna na laktozu tako da oko 7 godina nisam ništa mliječno taknula, nakon prvih par tjedana bez problema se navikneš. Inače ja pijem zobeno mlijeko, stvarno je fino a u DMu nije uopće skupo (OK skuplje od kravljeg ali što ćeš). Kozji jogurt postoji ali ne znam da li ga tko u Istri proizvodi, možda Agrolaguna Poreč? Probaj se malo raspitati. A i kozji sir bi se trebao moći naći, iako vjeruj na riječi, bez problem češ odustati od svih tih namirnica a da ti više uopće ne fale.
    Puno strpljenja u navikavanju

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

A da, zaboravila. Pitate o imunizaciji. Pitala ja u ljekarni i uvalili mi centrum materna (ima E-ova više nego u konzerviranom mesu!!). Ja glupa i kupila. Ali možda sam saznala za nešto što mi može pomoći, Zelena magma. Ja ću pokušati ali vam još ne mogu reći o svojim iskustvima, moja prijateljica je mjesecima uzima i jako je zadovoljna, ali s druge strane njena je beba bez AD... Prosurfajte malo pa ako vam se svidi što piše.

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

A da, zaboravila. Pitate o imunizaciji. Pitala ja u ljekarni i uvalili mi centrum materna (ima E-ova više nego u konzerviranom mesu!!). Ja glupa i kupila. Ali možda sam saznala za nešto što mi može pomoći, Zelena magma. Ja ću pokušati ali vam još ne mogu reći o svojim iskustvima, moja prijateljica je mjesecima uzima i jako je zadovoljna, ali s druge strane njena je beba bez AD... Prosurfajte malo pa ako vam se svidi što piše.
    Hvala za savjete...i ja sam čula za te alge...probat ćemo prije sirupom od propolisa i sl., te trudničke tablete ne pijem...a
    i ad mi ima starije dj. od 3 god.na sreću bebuška je čista.
    Ja ću se bez većih problema okrenuti novom režimu prehrane...jedino me kolači zezaju,tako da smo i zbog toga rođ.odradili odmah jučer...a od danas dijeta

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kozji jogurt postoji ali ne znam da li ga tko u Istri proizvodi, možda Agrolaguna Poreč? Probaj se malo raspitati. A i kozji sir bi se trebao moći naći, iako vjeruj na riječi, bez problem češ odustati od svih tih namirnica a da ti više uopće ne fale.
    Puno strpljenja u navikavanju
    kozji jogurt ne postoji, ali ne vidim problem ako se može nbaviti kefirove gljivice i da se one stave u mlijeko. Sir rade kozari ima ih na placu , relativno su skupi, mi smo baš neki da kupili jedan iz Donje Batina ( zagorje)

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa
    kozji jogurt ne postoji
    Mislim da nije lijepo tako nekoga poklopiti. Malo sam tražila i kozji jogurt proizvode OPG Geto iz Luga i OPG Mičić iz Prkos Lasinjski
    Inače, upravo su nedavno na poznatom američkom šou govorili o dobrim stranama proizvoda od kozjeg mljeka.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa
    kozji jogurt ne postoji
    Mislim da nije lijepo tako nekoga poklopiti. Malo sam tražila i kozji jogurt proizvode OPG Geto iz Luga i OPG Mičić iz Prkos Lasinjski
    Inače, upravo su nedavno na poznatom američkom šou govorili o dobrim stranama proizvoda od kozjeg mljeka.
    pričala sam sa kozarima u okolici zagreba i rekli su da oni "jogurt" rade s pomoću kefira ( od KM), istina ako ga istog preradiš 20-50 puta u njemu su male količine KM, ali su IPAK u tragovima ( e to se zove trag). Milim ono što znam da bi se moglo nabaviti kefirove gljivice i sam ga naopraviti, iz čistog kozjg mlijeka, (mi smo ga nekad davno doma radili iz KM).

Isto kozari su rekli i da pravo domaće mlijeko treba razrediti cca 30%, ali da oni ne smiju prodavati razređeno mlijeko, već to sam radiš! Sir si možeš i sama napraviti , a i vrhnje pokupiti i namazati na kruh.

Mi smo se u bolnici dogovorili da ćemo ići na opretećenje Kozjim mlijekom , a ako sve prođe OK, kupovat ćemo pravo domaće mlijeko, i raditi ćuda iz njega.

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Našla sam i ove hr.eko.proizvode i među njima i jogurt. Ne znam da li ima tragova km.
    Al cijena :shock:

Inače,ad nam se proširio i na leđa.
    A na nogama ne stigne ranica niti zarasti kad se krene grebat,jer skine krastu.:/

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi smo za sad ( već nekih 3 tjedna čisti) prošli smo osnovno homeopatsko čišćenje ( cca 2 tjedna) S Nux vomicom i Sumporom, onda smo bili na mješavini homeo. lijekova protiv upala i za kožu, pa još 10 dana konstitucije( Mercurius), pa 5 dana pauze i sad bi trebali odraditi još 3 tjedna mješavine.

Od krema nam je ostala samo Eucerin 12% OMK, jer nam drugo po Jeliću nije pasalo( Stibium, Aloe Vera, Nevenova mast, Belobaza s maslinovim uljem). Tuširamo se ili kupamo a pred kraj našpricamo s malo maslinovog ulja ( ne doslovno kap ulja, nek onak dobrano). S eucerinom je mažem samo kad mi kaže ili ona to sama napravi!
    Presrtali smo koristiti Pregomin, sad smo na rižinom u nadi da će se nebo smilovat i od kraja 8 mjeseca da pije kozje domaće mlijeko.

Ne svrbi se skoro više ništa, za razliku od prije kad je od ponoći do 3 sata po noći bilo grebanje, koža se oporavlja!

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo, jutros dobili dijagnozu i od dermatologa i nastavljamo borbu. Preporuka je da izbacim sve od kravljeg mlijeka, stavljati obloge od kamilice i A-derma Exomega kupka i krema. Mi koristimo kremu dr Belulović kod upala na vratiću i pomaže.

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

nama je situacija tat tak ali prema boljem. ima samo ekcem na licu oko usta(zbog dude?). ne jedem jaja. alergičan je na KM- mjesec dana sam izbacila iz svoje prehtane i KM pa nije bilo poboljšanja. mislim da je alergičan na pse-mislim na slinu a ne na dlake :/ .i na neki deterđent. moram raditi testove-kaj namjeravam poslje ljeta jer dr-i( dermatolog, Pedijatar i Pedijatar na hitnoj) rekli da pričekamo s testiranjima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •