Mi se učlanjujemo u klub
M. ima 2 godine, od prije 2-3 tj simptomi AD, rekla ped. da je (nismo još otišli ni dermatologu ni na alergotestiranje jer idemo na more pa ćemo to kad se vratimo u Zg). No malo mi je čudno jer osip+crvenilo+svrbež ima na laktu straga (ne u pregibu!), s unutarnje strane koljena i bedara, i to samo s desne strane tijela- s lijeve tek tu i tamo koja točkica. Koristimo Afloder, Uriuge kupku (nemrem se sjetiti ime) i Exomega kremu za tijelo, ja joj po svom nahođenju tu i tamo namažem promjene s Cicalfate kremom (meni pomaže za seboroični dermatitis) i čini mi se da joj dobro radi.
Pitanja za iskusne AD: 1) one prve promjene koje su izbile su sad već prošle, tu se sad još samo češe. Ali svaki dan se promjene mic po mic malo šire, tak da su sad od lakta već došle skoro do ramena i zapešća. Je li to normalno?
2) ima li i među vama takvih koji nemaju promjene baš po tipičnim mjestima (pregibi, vrat, lice) i koji ih imaju samo s jedne strane?
3) da li znojenje pogorša promjene? Jer ujutro su mi se činile "smirenije", a onda kad smo došli sa šetnje (bilo je vani vruće i oznojila se) su jako buknule. Pa nisam znala da li je to od znojenja ili od nečeg kaj je pojela...
4) kaj da joj od prehrane eventualno uskratim? Do sad je jela sve i nije se do sad na nikaj osipala niti imala druge reakcije, u obitelji nitko nema alergiju nikakvu... znam da je glupo bilo kaj uskraćivati ako nisam napravila testiranje, ali onak- so testiranja... za sad joj ne dajem čokoladu, jagode, citruse, orahe, konzerviano, itd... čisto da predeveramo to more do povratka u Zg
Hvala vam puno, znam da gnjavim, ali kaj ću kad smo novi i nemamo iskustva...