Stranica 32 od 94 PrviPrvi ... 2230313233344282 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,551 do 1,600 od 4691

Tema: Atopijski Dermatitis

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

tecekica, mi smo malu testirali nakon 2.5 mjeseci kak sam izbacila sve mlijeko i tada joj je koža bila nešto bolja, ali je test pokzao 4+ ( 28) znači veliku alergiju, kaj bi bilo da se odmah testirala vjerovatno neka veća 4 ili možda 5.
    Izbaci sve mlijeko, nakon godinu dana je pala na nisku 3+, a sad je na relativno srednjoj 2+.

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Točkica prvotno napisa
    Evo, jutros dobili dijagnozu i od dermatologa i nastavljamo borbu. Preporuka je da izbacim sve od kravljeg mlijeka, stavljati obloge od kamilice i A-derma Exomega kupka i krema. Mi koristimo kremu dr Belulović kod upala na vratiću i pomaže.
    Točkica, budi oprezna s oblozima od kamilice, osim ako ste potpuno sigurni da vam odgovara jer na kamilicu bebeznaju dosta burno reagirati. I ona može biti alergen...
    Ne znam kod koje ste dermatologice bili, mi smo bili u Riječkoj bolnici kod dr.-ice S. i ona je također preporučila A-dermu, ali kada je vidjela da ne odgovara i kada sam joj rekla da ga kupamo u maslinovom ulju, rekla je da nastavimo s tim.
    Inače, preporuka za AD jest izbaciti KM, orašaste plodove, ribu i morske plodove, bananu, agrume - to su kao neki osnovni alergeni. Ja sam kasnije pokušajima i pogreškama otrila još neke (ananas)

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Evo da se javim i ja...moj je imao par žarišta AD na licu, iza ušiju i na bradavicama. A derma je bila ok ali nedovoljna. Onda mi je doktorica rekla da stavljam na njih Bepanthen plus i puuuuuno je bolje. To na cickama mu još nije do kraja prošlo (za to doktorica kaže da je možda od mojih hormona jer ga ja dojim), a ovo na licu je super.

E sad, nekako istovremeno, ja sam skužila da jedem previše konzervansa (salame, pašteta i sl.) i to sam nekako istovremeno izbacila..možda mu je i od toga bolje..ne znam ali svakako bih konzervanse dodala na listu.

Kako sam puno sama doma ne stignem i ne da mi se kuhati, pa sad kad mi se jede sendvić,napravim od Mavrovićeve kobase, ona je bez ikakvih konzervansa...

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Shireen prvotno napisa
    Evo, jutros dobili dijagnozu i od dermatologa i nastavljamo borbu. Preporuka je da izbacim sve od kravljeg mlijeka, stavljati obloge od kamilice i A-derma Exomega kupka i krema. Mi koristimo kremu dr Belulović kod upala na vratiću i pomaže.
    Točkica, budi oprezna s oblozima od kamilice, osim ako ste potpuno sigurni da vam odgovara jer na kamilicu bebeznaju dosta burno reagirati. I ona može biti alergen...
    Ne znam kod koje ste dermatologice bili, mi smo bili u Riječkoj bolnici kod dr.-ice S. i ona je također preporučila A-dermu, ali kada je vidjela da ne odgovara i kada sam joj rekla da ga kupamo u maslinovom ulju, rekla je da nastavimo s tim.
    Inače, preporuka za AD jest izbaciti KM, orašaste plodove, ribu i morske plodove, bananu, agrume - to su kao neki osnovni alergeni. Ja sam kasnije pokušajima i pogreškama otrila još neke (ananas)
    I mi smo bili u Riječkoj kod dr. S. Za kamilicu je rekla da bude jako blaga, isto sam joj rekla da kupamo Niku u par kapi maslinovog ulja. Inače, Niki je pocrvenio i pupčić....
    Dermatologica me tražila sastav dr. Belulović kreme pa joj ga moram odnijeti da vidi.

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A kakva je ta krema dr. Belulović? Gdje si je kupila, kako si čula za nju i malo o njenom sastavu - ako ga znaš?
    Mi za sada ne trebamo nikakve kremice, stanje je "čisto i mirno", mažem ga samo čistom belobazom, ali zlu ne trebalo - informacije o nekim kremama nikada nisu previše!

Inače, kakva ti se čini dr. S? Meni je ona djelovala dosta rezervirano, na 1. pregledu samo je rekla - to je AD, mazati A-dermom, ne jesti to, to i to i vidimo se za 2 tjedna! Da nisam sama čitala o tome i informirala se ostala bih k'o pegla jer mi ništa više nije objasnila, a vidjela je da sam mlada i nova mama i očito mi je B prva beba, pa mogla je barem malo objasniti stanje...
    O 2. pregledu da ni ne pričam - u međuvremenu smo bili na BRT dijagnozi i terapiji, i prema savjetima nekih mama koristili neke kreme koje su nam pomogle, i kada sam joj to rekla popljuvala je i mene i dr. Jelića i na kraju mi rekla - pa Vi odlučite hoćete li slušati mene ili druge mame i prijatelje :shock:

Odlučila sam da kod nje više nikada neću ići.

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Za Belulović sam čula od prijateljice (iz Pobri ) kad se mojoj nećakinji upalila guza, to su bile žive rane i jedino je ta krema pomogla i očistila guzu. Radi se na bazi masl.ulja, magistra mi je isprintala sastav samo moram skočiti po njega, 100g dođe 50kn (ljekarna Štimac u Opt).
    Inače sestra i prijateljica koriste tu kremu za svašta i pomaže.
    Dr.S. isto kao i vama, da nisam sama saznala masu toga od nje ne bih ništa. Još me i pitala što sam po zanimanju.

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

To je slično jednoj kremi koju ja koristim za B-ovu guzu. Rade je sami, u privatnoj ljekarni na Zametu, na bazi je maslinovog ulja, parafina i lanolina. Otkako sam je počela koristiti niti jednom se B-u nije zacrvenio niti jedan pregibić na guzi, a prije se to znalo desiti. Pokušala sam s tom kremom mazati i njegov AD, ali njemu nije odgovaralo jer je preteška. Više mu pašu kreme tipa laganog losiona.

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi sad koristimo kremu od aloe i propolisa i koža je meka i ne djeluje upaljeno,crveno , ali postoji li kakva krema da ublaži svrbež?

jelena.O,kod kojeg homeopata ste bili?

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

A-derma nam nije pomogla-samo je vrištao kad bnih ga mazala(po tijelu di nije imao ni točkice AD-a). probala je ja i zacrvenila sam se od nje i pekla me je ko da sam neznam kaj stavila(valjda smo i on i ja osijetljivi na neki sastojakl kreme).
    izbjegavam lanolinske kreme. za guzu koristim vazelin i super nam je.
    bepanten plus je antiseptik i pomaže kod infekcija-a AD se zna inficirati pa vlaži

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj bimba iaia prvotno napisa
    Mi sad koristimo kremu od aloe i propolisa i koža je meka i ne djeluje upaljeno,crveno , ali postoji li kakva krema da ublaži svrbež?

jelena.O,kod kojeg homeopata ste bili?

u Zgb, kod Vrljić katarine, ja sam tražila da dobije otopine , a ne globulice

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja stvarno više ne znam......Sad je buknuo lijevi obraz koji je bio čist i vratić se počeo opet crveniti. Kad se probudi stavit ću oblog od blage kamilice i na to Bepanthen. Adermu sam kupila jučer i mažem joj tijelo jer ima jako suhih mjesta.
    Ja stvarno pazim što jedem, kupila kozji sir i mlijeko, jedem jabuke, kruške. Dala sam joj 6 kapi Fenistila sinoć, pedica mi kaže da joj dajem kad je stvarno kritično jer djeluje na jetru.

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Eto, nama stanje također ponovo gore. Nakon 4 dana lice opet puno prištića i vid se da će uskoro biti upaljeni i popucati, opet su joj cicice ispucale i cjede se. Također pazim na sve što jedem, izbacili smo iz kuće životinje, deterdženti također out. Sada se pitam da li su grinje.
    Da li netko zna zašto se baš po noći toliko muče? Ona se čak toliko i ne grebe ali čim je stavim u krevet luđački vrti glavom i lupa nogama. Sva se otkrije a noćas se i okrenula za 180 stupnjeva. Nekada bi to bilo samo malo kad bih je legla ali sada tako cjelu noć. Obje ništa ne spavamo, samo ona nadoknadi danju a ja ne, već mi se muti...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Achan prvotno napisa
    Eto, nama stanje također ponovo gore. Nakon 4 dana lice opet puno prištića i vid se da će uskoro biti upaljeni i popucati, opet su joj cicice ispucale i cjede se. Također pazim na sve što jedem, izbacili smo iz kuće životinje, deterdženti također out. Sada se pitam da li su grinje.
    Da li netko zna zašto se baš po noći toliko muče? Ona se čak toliko i ne grebe ali čim je stavim u krevet luđački vrti glavom i lupa nogama. Sva se otkrije a noćas se i okrenula za 180 stupnjeva.
    meni su rekli da su im to neke faze , ona se grebala od ponoći do 3 sata u noći

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Jucer je dobio vakcinu 5u1, treci puta, i jutros reakcija! Noga u koju je dobio vakcinu otekla uzasno i oko ociju isto. Doktor mu dao prednizolon. Reagirao sigurno na jaje iz cjepiva, a da neznaju da je alergican na jaje....uzas!!

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Koja je alternativa osim necjepljenje?
    Koju količinu alergena može pocicati ako sisa 2-3x na dan za zaspat najčešće, uz malu bebu?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj bimba iaia prvotno napisa
    Koja je alternativa osim necjepljenje?
    Koju količinu alergena može pocicati ako sisa 2-3x na dan za zaspat najčešće, uz malu bebu?
    OT Sretan roćkas tvom djetetu!

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Točkica, nažalost bit će takvih faza. Evo, nama je jedno vrijeme bilo ok, pa je naglo buknulo po trbuhu pa sam shvatila da je to od meda koji sam tada uzimala za grlo - a stvarno sam ga uzela malo, možda 2-3 žličice dnevno, ali i to je bilo dovoljno. Reagirao je i na ananas. Morat ćeš početi zapisivati što i pratiti reakcije. Kao što sam ti napisala, trebaš izbjegavati one najčešće alergene, ali osim njih može biti alergija i na nešto drugo. Ja sam bila npr. izbacila KM u obliku mlijeka, jogurta, sira i sl., ali sam nastavila jesti putar u kojem KM ima u tragovima. I bilo mu je bolje, ali ne kako treba. Tek kada sam doslovno prestala jesti sve sa tragovima mlijeka, koža se potpuno očistila i glatka je. A tu je i jaje koje također izbjegavamo...
    Moraš čitati deklaracije na hrani. Začudila bi se gdje mlijeka u tragovima sve ima - ima ga čak i u sojinom pudingu! I pazi na soju - ona isto zna biti alergen. Npr. maleni od DianeMaximus reagira na kokos, vegetu, ...
    Malo pročitaj stare postove u kojima se spominje s čim su mame sve mazale, možda budeš imala sreće i već u prvim pokušajima otkriješ pravu kremu.

Achan, žao mi je što vam je tako. Ne znam što pametno savjetovati... Nažalost, kod AD-a je važno prije svega strpljenje i mirna glava, treba dobro paziti što se papa i ima li reakcije na to.

Bimba iaia
    - pusa malenom za rođendan

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Editiram samu sebe - Bimba iaia - pusa malenoj bimbi za rođendan

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hvala,proslavili smo ga još u ned.da od pon,možemo počet s dijetom da ne moram peči tortu bez ničega...alergija joj je ko recept za kolače:jaja,brašno,mlijeko,kakao...smješno i žalosno

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I danas stanje loše, obrazi upaljeni, vratić isto.....
    Shireen imaš li kakva iskustva sa dr. Gligorom, svi mi njega spominju, pedica me stalno pita jesmo li bili, susjedi je spasio malenoga .....

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nemam nikakva iskustva s dr. Gligorom, bili smo samo kod dr. S i kod dr. Jelića. Jednostavno nisam htjela ići od doktora do doktora kada nitko od njih ne može naći uzrok, nego samo liječe posljedicu, a kod dr. Jelića smo odredili uzrok, radili na njegovu uklanjanju i od svih alergena očito nam je ostalo samo KM jer mi na ništa drugo više ne reagira.
    Ali u svakom slučaju vi probajte sve što mislite da bi pomoglo, ništa ne može škoditi!

Točkica, pokušaj malo namazati Jekoelom (riblja mast), to sam savjetovala i Bebeto i pomoglo im je - možda bude i vama.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Cure bok ! Kakva je situacija kod vasih kikica ??? Nama je zadnjih par dana koza skoro pa cista (da kucnem). A ocistila se na dan kad sam dobila prvi menzes nakon poroda sa mojom V. Bila je par dana ultra nervoza, stalno na siki i grozno se cesala a kad mi je procurilo smirila se. Jeste li primjetile nesto slicno kod vase djecice tih dana u mjesecu ???
    Shireen, hvala jos jednom za info o ribljoj masti, Tockice, probaj, nadam se da ce i vama pomoc, nama je posusila ekcem koji je vlazio na rukici i obnovila kozu na tom mjestu koja je bila skroz istanjena. Ja je jos koristim bez obzira sto se stanje popravilo, vjerujem da nemoze skodit. Sutra moja V. puni 6 mj. i trebali bi krenuti sa dohranom. To mi stvara dodatnu nervozu jer me strah reakcija kad pojede nesto sto ce joj smetat. Sa bratom sam joj zavrsila na hitnoj kad je pojeo spinat i cijeli oteko, jos me hvata jeza kad se toga sjetim, skratilo mi je zivot.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

moj je baš ovaj vikend prebolio virozu pa mu se pogoršalo..već mu je danas bolje..uvijek poslije neke bolesti, pogotovo virusne on drugi dan pocrveni, pogotovo pred kraj bolesti..atopičarima ide sve preko kože..nekome drugome se virus npr. izluči preko bubrega, jetre i sl..njima ide to kroz kožu van..za tjedan dana idemo opet na more..budem ga opet izliječila do kraja, tako da može uživati u kupanju..
    pozdrav..

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bebeto, evo mi smo počeli s dohranom prije cca 2 tjedna. Prvih par dana dala sam žličicu jabuke, pa par dana krušku, onda sam miješala krušku i jabuku, a jučer sam dala mrkvicu. Za sada nema nikakve reakcije, ali mi se malo češka "na suho", no ništa se ne pojavljuje...
    Ja još menstruaciju nisam dobila pa ti ne bih znala reći koliko je ona povezana s AD-om...

Stela2, želim vam dobar provod na moru i da se koža što bolje oporavi

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

bebetone znam koliko menga ima veze s time ali nama je ostalo i iza nje dobila sam je kad je imala 11 mjeseci

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj tocekica prvotno napisa
    A-derma nam nije pomogla-samo je vrištao kad bnih ga mazala(po tijelu di nije imao ni točkice AD-a). probala je ja i zacrvenila sam se od nje i pekla me je ko da sam neznam kaj stavila(valjda smo i on i ja osijetljivi na neki sastojakl kreme).
    bepanten plus je antiseptik i pomaže kod infekcija-a AD se zna inficirati pa vlaži
    i mi smo imali isti slučaj sa adermom kad bih ga namazala vrištao je i crvenio se kao da sam ga mazala koprivom a ne kremom a o kupci da i ne govorim kad sam ju stavila u vodu tak je jako zavrištao da se zakocenio od plača mi sad koristimo avene trixsera i super je!!!!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Zloćko-
    nama je aderma ok, ali za curku, iako se ona često svrbi po tijelu, ali kremica nahrani kožu. S njim je druga priča..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj zloćko prvotno napisa
    Citiraj tocekica prvotno napisa
    i mi smo imali isti slučaj sa adermom kad bih ga namazala vrištao je i crvenio se kao da sam ga mazala koprivom a ne kremom a o kupci da i ne govorim kad sam ju stavila u vodu tak je jako zavrištao da se zakocenio od plača mi sad koristimo avene trixsera i super je!!!!
    nama je kad je bila 6 mjeseci, pa i s godinu i pol bila ok A-derma. POALIJE JE PRIČALA da je boli ruka i prestala sam je mazati s tim. zA kupanje se koristi voda i pošpricamo je s maslinovim uljem, jede maslinovo ulje s kruhom, a mažemo se trenutno samo s Eucerinom 12% OMK i to samo kad kaže da je svrbi.

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo i nas sa kontrole, lice čisto hvala Bogu, nakon dugo vremena...
    Vratić po starom, ojedine sa obje strane a i pupak se crveni, napravili bris na gljivice i čisto je, moramo mazati elocomom u belobazi dva dana i exomegom kasnije. Inače je dva puta na dan mažem exomega kremom cijelu i čini mi se da djeluje. Dr. misli da to i nije pravi atopijski derm. kod Nike.
    Inače, od kad sam izbacila sve što ima kravljeg mlijeka izgubila sam 3 kg ( tri tjedna) pa eto u svakom zlu i nešto dobro....
    Kupila sam riblju mast pa namažem vratić, godi joj i pomaže.

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj barakuda prvotno napisa
    Jucer je dobio vakcinu 5u1, treci puta, i jutros reakcija! Noga u koju je dobio vakcinu otekla uzasno i oko ociju isto. Doktor mu dao prednizolon. Reagirao sigurno na jaje iz cjepiva, a da neznaju da je alergican na jaje....uzas!!
    i mi smo imali isti slučaj dobio vakcinu 5u1 i sutra preksutra odmah reagirao i njemu je testiranje pokazalo alergiju na bjeljanjak jajeta al nisam primjetila da se nešto dešava kada ga jede u hrani npr.tjestenina, kolači itd ... možda je ovo jače ?

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kupila sam riblju mast pa namažem vratić, godi joj i pomaže.
    :D

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

zar nije samo Mo- pa-Ru na bazi jajeta, mi smo baš zbog njewga išli u bolnicu na cjepljenje kad je imala 17 mjeseci.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Meni su rekli da je i 5u1 na bazi jajeta. Ali u principu bi mogla biti i reakcija na aluminijum, ne znam, na to nije testiran.

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Inače, od kad sam izbacila sve što ima kravljeg mlijeka izgubila sam 3 kg ( tri tjedna) pa eto u svakom zlu i nešto dobro....
    Mislite da "debljina" ima veze s km tj alergenima ili sl?
    Znam da djeca s "posebnom" prehranom su uvijek mršavci,ali nemaju se od čega ni udebljat.
    I nama bi dobro došlo malo smanjit trbušćić

Inače,nije baš da nam je puno bolje...bili smo i kod pedijatrice i dobili vrećicu krema( beloderm al time je ne mažem , neku antibiotsku za ranice, sirup, belobazu) i jutros bili vadit krv rist/rast na sve naše alerg.
    Vidit ćemo kad se vrate nalazi iz Zg.

Cjep.imamo tek za god.dana,pa ćemo još proučit taj dio o jajima.Uf!

Kakve su izjave vaših većih mališana?
    Mene moja pitala da li da li imam bjelog brašana za palačinke ,da li sam ja imala tako kad sam bila mala, da li bin joj stavila duge hlače

Kako nam je Maya?

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ciao iaia bimba,
    ja znam već 7 god da sam intolerantna na KM i kad sam ga prestala konzumirati u svim oblicima izgubila sam 5 kg. Nije da mršaviš bez KM nego naglo izbaciš namirnice na koje si naviknut a ne znaš još dobro s čime ih zamijeniti, a da ne govorimo o tome da KM postoji u brdo kolača i sl. koje odjednom više ne jedeš.
    Ništa ti ne brini za trbušćić to je normalno i slatko
    Kažeš da nema baš nekog poboljšanja bez obzira na to što izbjegavaš alergene namirnice. Možda se mora još očistiti organizam od taloženih alergena.
    Ma slatkica mala, sigurno joj je sve to čudno, ali naviknuti će se. Ja mojoj stavljam duge hlače i sada jer joj je najgore izbacilo po nogama pa se tako ne uspije grebati, a osim toga i ne moram slušati svakog drugog prolaznika "Aaajoooj, a šta joj je to?"
    Inače mi smo jako mučni i hvata nas depresija. Mislim da bi trebali napraviti grupe za psihološku podršku mamama koje se ovako iz dana u dan muče, o kojem se god problemu radilo.
    Eto plače sad, ciao svima

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A nama se vratić upalio
    Sada sam stvarno na čudu jer otkako se stanje poboljšalo, održavala sam istu prehranu, nisam se usudila jesti nikakvu novu neprovjerenu hranu!
    Moguće da je toplina ovih dana napravila svoje jer se stvarno nenormalno znojio, a vratić je najteže oprati i održavati ga suhim.
    Prvo sam mazala Bepanthenom pa nije pomoglo, onda sam kupila Bepanthen plus i jučer je zaista crvanilo bilo manje, međutim jutros mu je jako. Sada sam namazala Jecoelom, pa ćemo vidjeti...

Maya_78, ništa nam ne javljaš. Nadam se da je razlog što uživate negdje na odmoru pa se ne stigneš javiti

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A nama vratić nakon dugo vremena super, lice još bolje :D Prekjučer je još vratić bio upaljen a onda sam dva puta namazala Belulovićkom i kad se smirilo A dermom i sad je ok. Jela sam ribu i šljive ove dane i nema reakcije, hvala Bogu....

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

e, ko da sam znala da me spominjete
    evo mene, ja sam vam na "GO" kod mojih pa nemam net pri ruci tako da svratim svake prijestupne (nekad dobro dođe da se malo odmorim od svega)
    uglavnom, u međuvremenu, nakon vođenja dnevnika prehrane i nemogućnosti da skužim od čega se crveni, mi radili RAST na bjelanjak, KM i pš. brašno i na SVE smo alergični i to najviše na brašno
    dakle, kruh koji sam jela (iako raženi, kukuruzni i sl.) ipak ej sadržavao i pšenično i vjerojatno je to dosta doprinosilo pogoršanju stanja...
    testirali su ga samo na to pa ne znam što je s drugim alergenima, ali očito smo pravi alergičari i ne bi me začudilo da reagira na još 1.000 stvari..
    stanje s kožom je stvarno "pod kontrolom", nakon onih injekcija Solu-Medrola on se očistio i iako je izreagirao već nakon 3-4 dana, ublažavam mazanjem Stelatopiom i povremenim mazanjem Elocoma na mjesta koja uočim da su "žarište"...
    kupamo se, uvodimo dohranu (jabuka, kruška, rižine pah.), dajem mu za dohranu za sada Pregomin (kupujem sama, ne na recept), vidjet ćemo što će nam nakon ovih nalaza ped. reći...
    pusa svima!

velika.jabuka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

nadam se da će naše iskustvo pomoći nekoj bebici da se riješi crvenila u pregibima bez kortikosteroida!

imali smo GROZNO crvenilo u vratnom pregibu, došlo je do toga da je izgledalo kao opekotina - kožica je bila tanka, naborana na sitno, izgledala je suho, a na mjestima je puštala žutu tekućinu - au, au! dr. nam je rekla da je to AD, mazali smo svim mogućim od A-derme, noćurkom, mastili, sušili, koristili smo i puder.

I onda nam je jedna doktorica na Šalati rekla da to nije AD nego intertrigo i da napravimo otopinu 1/2l prokuhane vode i 1 žličicu soli, ohladimo i da tjekom cijelog dana stavljamo obloge i onda nježno posušimo tunkanjem.
    Moja prva reakcija je bila - sol na ranu? No way! Ali smo ipak probali, prvo malo u čoškiću, i nije peklo pa smo počeli. Sol ubija gljivice, koje se vole naseliti tamo gdje je vlažno.. Za nekoliko sati se drastično smirilo, i onda nestalo.

Isplati se probat..

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj velika.jabuka prvotno napisa
    I onda nam je jedna doktorica na Šalati rekla da to nije AD nego intertrigo i da napravimo otopinu 1/2l prokuhane vode i 1 žličicu soli, ohladimo i da tjekom cijelog dana stavljamo obloge i onda nježno posušimo tunkanjem...
    Ne bi dr rekla da nije AD ako je bio, tako da ne vidim u tome spas, ali volim se nadati
    Ako možeš jednom stavi nam slikice da malo usporedimo s našim stanjem
    Ja sam isprobala svakakve prirodne metode, i samo mu još više naškodila, tako da sam sada oprezna i s tim
    Borimo se iz dana u dan, pedijatrica nas odbila cijepiti..

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

sol+voda...more 8)

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Meni je puko film i idem kod dermatologa za djecu u srijedu.
    Na obrazima ima dvije crvene fleke veličine kovanice od 2 kn, grube na dodir. I ima isto na obadvije bradavice na cickama, s time da jedna pušta neku žutu tekućinu koja na bodiju ostavi trag i bodi se skroz stvrdne.
    Tri pedijatra su mi rekla da je to na bradavicama od mojih hormona i da dok dojim da će biti tako. On inače ima 3 i pol mjeseca i namjeravam ga dojiti još barem par mjeseci.

Mazala sam s A dermom, Mustelom, Bepanthenom Plus...

I onda mi je jučer jedna žena rekla (ona je u timu za laboratorij uzgojene kože pa pretpostavljam da kuži nešto o koži) da su to sigurno gljivice. Sad kad gledam par postova više vidim da su i druge bebe bile dijagnosticirane s AD, a bile su gljive. E u srijedu idemo privatno dermatologu pa ćemo vidjeti kaj će on reći.
    Inače, on ne djeluje da ga to svrbi i smeta, normalno mi spava, ali sumnjam da ništa ne osjeća, jer to zbilja gadno izgleda. A i to što curi mi je zbilja koma.

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Shireen, kako je Borjanov vratić?

Mi smo i dalje čisti ( kuc kuc), pedica sad misli da Nika uopće i nema AD, na licu je jedino koža za nijansu tamnija na mjestu gdje je zadnja dva mjeseca imala ekcem. Samo da ostane ovako.....

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I meni se čini da se kod pola vas uopće ne radi o ad-u!

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Vratić je od danas malo bolje, više se ne crveni, ali su prištići i dalje prisutni. Sada sam mu primijetila par crvenih točkica po trbuhu, neću paničariti, vidjet ću kako će biti sutra.

Bubica27, iz tvojih usta u Božje uši bi se reklo

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

[quote="bubica27"]I meni se čini da se kod pola vas uopće ne radi o ad-u!
    [/quote
    slažem se! i nama je naša priv. derm. rekla da mi zaprvo i nemamo ad nego diseborejičnu kožu a to je slično ad pa ga često brkaju sa ad!!!
    P.S.kako je prošlo cjepljenje dal ima reakcije?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nije ga pedijatrica ni htjela cijepiti dok je ovakvo stanje..

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Evo mi bili kod dermatologa (privatno of kors)-O. ima AD.
    Par informacija. Bolest se "definira" do 4./5. mjeseca života tako da doktor ne očekuje da će se kod njega nešto značajno širiti. Dao je kremu od koje mu je nakon 2 mazanja PUNO bolje. Ovo na bradavici što je curilo se inficiralo i sad mažem s antibiotskom kremom, a ako ne bude bolje dobit će antibiotik. :shock:

Tako da to nije baš bezopasna bolest. Dok kaže da najranije kad se mogu nadat da će proć je godina dana, a obično prođe svima do 3 godine... i to je to... jadan moj sin.

Aha - i da kod lakših oblika se ne smatra da je hrana bilo kakav faktor, tako da ne smijem jesti samo jaja, naročito bjelanjak, sve ostalo da. Trebam li reći da sam glupača jela kremšnite?

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj bubica27 prvotno napisa
    Nije ga pedijatrica ni htjela cijepiti dok je ovakvo stanje..
    iI mi smo preskočili par puta cjepljenje dok se stanje nije smirilo tek nedavno je dobio cjepivo koje ide sa 6mj!!!

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Eto i nas da se javimo.
    Iskreno, nama nikada na papir nitko nije stavio da se radi o AD, privatna pedijatrica i dermatologica pisale su samo Ekcem, ali na kraju kreme i ostalo što daju su sve proizvodi za AD. Mislim da nije ni bitno ime, (zar se nije nekad zvao Neurodermitis) ono što je nama bitno je DA PROĐE!!!
    Eto i mi se nismo cjepili jer je opet buknulo. A šta smo skužili, izgleda da joj smeta med, a ja sve u pokušaju da jedem zdravo jela kekse slađene medom. Ali idi ga znat da li je samo to.
    Kad budem prestala dojiti napucati ću se čevapčića, pizze a možda ako budem dovoljno luda i mekhamburgera, ako još potučem po slatkom dobiti ću sto kila ha ha ha
    Inače i nama su rekli da budemo strpljivi do godine dana a ako ne do 3. Mislim da ima smisla nadati se, tako sam čitala i po stranim postovima i informativnim stranicama o AD.
    Pozdrav svima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •