Page 33 of 94 FirstFirst ... 2331323334354383 ... LastLast
Results 1,601 to 1,650 of 4691

Thread: Atopijski Dermatitis

Dijagnoza ekcem i dijagnoza a.dermatitis su meni kao dijagnoza prehlada i gripa..ekcem nam je samo jedan od simptoma
    nije dobro ni jedno ni drugo, ali razlike su znatne, pa kad čitam da si ti svoj "ad" mazala samo 3 puta kortićima, onda se zapitam kakav to ad mi imamo :/
    al nek nam svima prođe što prije, teško je

Bebinja's Avatar

ima li tko iskustva sa linijom dr.theiss od noćurka?
    jeli poomoglo u smanjivanju AD?

Achan's Avatar

Ja sam isprobala liniju s noćurkom. Ne mogu reći da su neki ultra rezultati, ali nije loše. Obzirom da se može mazati više puta na dan, koristila sam ujutro i navečer A-dermu a po danu, nakon svakog presvlačenja kremu od noćurka (intenzivna ili obična, obje su mi dobre). Nije možda pomoglo u povlačenju AD, ali ostala koža, tamo di je bilo ultra suho, joj je u roku od par dana bilo super. Sada ga i dalje koristim jer pomaže u održavanju elastičnosti kože, a ako sam dobro shvatila to je isto važno u liječenju AD-a.
    Savjet je da probaš jer mislim da ne može škoditi, osim novčaniku naravno , mamicu im njihovu što su im skupe te kreme.
    Pozdrav

Bebinja's Avatar

Achan,hvala na odgovoru.
    Tu sam liniju ja koristila i za sebe pred par godina,bilo mi je ok.
    Jedino vrijedi pokušati,nama ionako sve te kreme nemaju nekog učinka ekstra.

Točkica's Avatar

Vratio se ekcem na obraz, vratić prilično pocrvenio ali bez da vlaži, sad je bolje. Ekcem mažem dva puta na dan elocomom u belobazi, zadnji put je pomoglo. Naravno, kako je stanje bilo super ja sam se opustila i pretjerala sa keksima i slatkim....

Kako more i sunce djeluje na vaše bebače? Ima li poboljšanja?

Quote Originally Posted by bubica27
    Kako more i sunce djeluje na vaše bebače? Ima li poboljšanja?
    Nama se sve smiri na moru. I moram priznati da sada jedva čekam da odemo. Od kako nam je krenuo novi val AD razmišljam da se pokupim s djetetom na more. No godišnji mi je tek polovinom avgusta.

I na planini nam je dobro, bude par dana bolje, ali ništa nam ne pomaže kao more...

Bubica 27 odgovorila sam ti koju kremu koristim iz Njemačke. Napisala sam podugačak post na pogrešnom mjestu u temi o bronhitisu, astmi, pa bi bilo super da ga prebace ovdje admini...

Quote Originally Posted by tamara
    Bubica 27 odgovorila sam ti koju kremu koristim iz Njemačke. Napisala sam podugačak post na pogrešnom mjestu u temi o bronhitisu, astmi, pa bi bilo super da ga prebace ovdje admini...
    Hvala ti, svako iskustvo je dobrodošlo

tropical's Avatar

nama se stanje dosta pogoršalo sad u infekciji, uvijek je tako za vrijeme viroze, tako de se nedam da će na moru i to doći na svoje.... jer trenutno ima 3 fleke koje nikako i ničime nisu bolje i šire se područja suhoće i ispucalosti...

Quote Originally Posted by tropical
    nama se stanje dosta pogoršalo sad u infekciji, uvijek je tako za vrijeme viroze, tako de se nedam da će na moru i to doći na svoje.... jer trenutno ima 3 fleke koje nikako i ničime nisu bolje i šire se područja suhoće i ispucalosti...
    Ni mi nismo ništa bolji, samo nam nisu u pitanju tri fleke, evo danas primjećujem da je svo lice isflekano, te da se proširilo i po vratu, kao i po rukama. Zasada su samo crvene suhe fleke, pa se nadam da će se smiriti, da neće i to sve raščešati i napraviti ranice.

Ne znam više, uopće nema pravila... Nekome na vlažno odgovara suha krema, nekome mast, a nekom vlažna ili masna krema. Kod nas je do sada bio slučaj da za suha mjesta pomaže mast, a da za vlažna mjesta pomaže nešto što će sasušiti ranice i sanirati mjehuriće... Međutim, ovog puta kao da se sve širi, te na suha mjesta pomaže nam sad krema s cinkom koja je prilično suha, a na vlažnim mjestima pomaže nam samo bivacin sprej...

Više ni sama ne znam... Nisam pametna... Borim se sa razmišljanjem da li ili ne advantan... Bar na ovim mjestima koja su tek krenula da se crvene, te fleke. Bojim se da i to ne raščeše. Da li neko zna koliko su štetni antihistemici, kao što je sirup Rinalon... Mama mi je razgovarala s jednim dermatologom koji je rekao da je to obavezno kod ovakvih slučajeva, da su to lijekovi koji ublažavaju svrab... Ali meni je teško i to što mu dajem Fenistil kapi dva dana već, samo naveče... Za sada se ne češe mnogo... Ali pitanje je do kada...

bimba iaia's Avatar

Evo nama je konačno stigao nalaz...ispada da je samo na grinje i prašinu povišen (1.36 kU/L a ok je do 0.35)
    a km,brašno,bjelanjak i kakao su na granici.Ukupni IgE je 31.5.
    Ništa mi nije jasno. Nama je bolje odkad smo to izbacili...a prašinu je nemoguće.
    Da li na nalaze utječe činjenica da to nismo jeli 10dana prije testa?
    Dala sam joj taj sirup Aerius,i mazala Belobazom i antibiotskom kremom rane... kupanje u moru nam isto pomaže.
    Danas se opet počela češkat po ramenima i vratu...bila je jučer u pjesku :/

Naručit ću je kod derm.pa da vidimo njegovo mišljenje.

Achan's Avatar

Bok svima,
    nama je isto opet gore pa bolje. Je, ali je bolje sa elocomom, to mi je kao i da nije bolje. Jedino smo glavicu pomogli bez kortizona. Čitava joj se glavica cijedila prozirnom, smrdljivom, ljepljivom tekućinom, a pedijatrica samo rekla da ako je baš grozno namažem elocomom. Ma je, mogu je onda cjelu utočati u kortizon. Napravila sam obloge od čaja hrastove kore (preporuka jedne mame u čekaonici) i zatim mazala glavicu pavlovićevom, puno je bolje. Inače već 3 mjeseca imamo groznu tjemenicu koja ne odlazi a svako toliko postane ovo što sam gore opisala.

bimba iaia mislim da nije prehrana utjecala na nalaze. Malo po svuda sam čitala da kod tako male djece nalazi za alergene često nisu uopće pouzdani i da mogu pokazati da je dijete ful alergično na nešto iako ustvari nije. Ali kad čujem prašinu i grinje dođe mi da sve liječnike ovog svijeta lupam po glavi. Pa kako da to čovjek riješi? Da zatvori bebu u plastični balon?
    Ipak, moram ti reći da sam se i ja bojala da nisu grinje pa sam neke korake napravila. Madrac krevetića sam presvukla nepropusnim tekstilom tako da grinje ne mogu do nje. U spavaćoj sobi išpricala sam biokilom (rekli mi u apoteci da može i u blizini beba) naš madrac, sve stranice kreveta jer je tapeciran pa i podove. A u dimeglio sam kupila neki spray protiv moljaca i grinja i sa njim sam našpricala sve knjige, stripove, odjeću itd. U dnevnom sam biokilom kauč, kušine i njenu ležaljku. Kažu da bi to trebalo ponavljati svakih 15tak dana. Obavezno jednom tjedno mjenjati posteljinu. A da, kupili i onaj usisavać sa mikro filterom.
    Ipak mislim da smo svi malo alergični na prašinu i grinje i da to nije uzrok AD. Ali opet...

tamarajedino što sam ja čula za antihistaminike je da mogu štetiti jetri, što iskreno vrijedi za sve lijekove. Ali iskreno, probala sam maloj dati dvaput fenistil kapi i kao da joj ih nisam dala, češala se cijelu noć. Tako da sam odustala od antihistaminika. Stavljam joj rukavice da se ne izgrebe, pokušavam paziti što više, a po noći iskreno satima šetam sa njom na rukama kako bi se smirila od svog tog svraba.Obzirom da osim glave, nju najviše svrbe potkoljenice, bez obzira na ljeto i vrućinu stavim joj čarapice do koljena tako se ona svrbi ali se ne odere i na kraju brže zaraste. Inače, i na potkoljenicama sam joj stavljala obloge od hrastove kore i čini mi se da joj je malo lakše, ali idi ga znati, u krajnjem očaju sam joj namazala i elocom a po danu onu od noćurka, pa ne mora biti da su oblozi pomogli, ali za glavicu jesu pa možda...

Eto mislim da sam bila potpuno neshvatljiva poput AD-a, sorry nadam se da nešto i koristi.
    Ako ništa drugo iskreno želim da sva naša dječica što prije ozdrave!
    Ciao

Quote Originally Posted by Achan
    Bok svima,
    nama je isto opet gore pa bolje. Je, ali je bolje sa elocomom, to mi je kao i da nije bolje. Jedino smo glavicu pomogli bez kortizona. Čitava joj se glavica cijedila prozirnom, smrdljivom, ljepljivom tekućinom, a pedijatrica samo rekla da ako je baš grozno namažem elocomom. Ma je, mogu je onda cjelu utočati u kortizon. Napravila sam obloge od čaja hrastove kore (preporuka jedne mame u čekaonici) i zatim mazala glavicu pavlovićevom, puno je bolje. Inače već 3 mjeseca imamo groznu tjemenicu koja ne odlazi a svako toliko postane ovo što sam gore opisala.
    I nama je takva glavica, ali to nije tjemenica, to su kruste..
    meni su rekli da otvorene rane ne elocom nego geokorton, a tek onda elocom..
    nama isto kad je bolje, onda je to od elocoma, inače ne bi nikad bio bolje, odnosno "bolje" :/
    Achan- oprosti što sam bila neugodna kad smo pisali o dijagnozama! Nije nam lako..

bimba iaia's Avatar

I još sam nešto primjetila...kako se najviše grebla na potkoljenici...sad kad to razašta(i bi da ne očeše koji put krvnički) rastu joj tamnije dlačice. :shock:
    Tek joj se sada malo poznaju svjetle dlačice po nogama,još je i bjonda...pa nadam se da će proć...ako ne će se depilirat prije škole :/ (crni humor)

Achan's Avatar

Eto nas

bubica ne brini za onaj post o dijagnozama. Pa ja isto tako mislim i isto se ljutim kad netko kaže da ima AD a sa tri mazanja je sve otišlo. Mi se jako trudimo ne mazati kortikosteroide a opet nam se već mjesec dana dešava da barem jednom tjedno moramo namazati. Nije da joj prođe, ali barem stane i ne cijedi se.
    A to što kažeš za tjemenicu - kruste, napokon da mi netko kaže. Ja već dvjema pedijatricama i jednoj dermatologici tupim da to nije tjemenica, a one meni sve da će proći i da nastavim po klasičnim preporukama. Već skor 4 mjeseca! A-derma pjena za tjemenicu = upaljena glava. Mustela krema za tjemenicu = bože sačuvaj upaljena glava ispod tri milimetra debele kruste. Ulja!? Sve jedno gore od drugoga. Malo nam je pomagala mustelina pjena šampon, ali stvarno malo malo. I na kraju, napravila ja obloge od hrastove kore i upala splasnula, još je malo cijedilo i onda sam to namazala original pavlovićevom kremom. Danas, nakon dva dana ne bi vjerovala da je bila onakva.
    Zašto pavlovićevom? Bilo joj se spustilo i na čelo, do obrva i tu sam namazala mast, kako je pomoglo odlučila sam čitavu glavicu namazati. Bila sam sva na iglama spremna brzo isprati glavu ako krene po zlu, ali eto, da kucnemo, sada je puno bolje, skoro da višei nema ništa.

bimba iaia ma znaš da sam na nekom postu pročitala da kortizonske kreme mogu uzrokovati pojačanu dlakavost. Zamisli naše bebice u prvom osnovne, tvoja sa depiliranim nogama a moja sa brijaćim aparatom (najjače joj je na licu) Mah, svo zlo s tim, par dlačica neće nikome naškoditi

Mi danas bili za cjepljenje a sestra mi kaže da je još previše jak osip. Meni došlo da umrem od smjeha. Rekla sam joj da onda možemo slobodno mjesecima čekati jer je to najbolje čemu se možemo nadati. Malo me čudno gledala i prenaručila za dva tjedna. Moja mala nije imala čistu kožu već skoro dva mjeseca, uvjek ima aktivna žarišta, samo što se mjenja pozicija, danas je za mene bila predivna a ona meni tako. Kao što sam već rekla, kažu ti da paziš sa kremom ali ustvari očekuju od tebe da bebu kupaš u njoj. Šala mala, ne mislim to ozbiljno.
    Ajde pozdrav svima

Mi danas bili za cjepljenje a sestra mi kaže da je još previše jak osip. Meni došlo da umrem od smjeha. Rekla sam joj da onda možemo slobodno mjesecima čekati jer je to najbolje čemu se možemo nadati. Malo me čudno gledala i prenaručila za dva tjedna. Moja mala nije imala čistu kožu već skoro dva mjeseca, uvjek ima aktivna žarišta, samo što se mjenja pozicija, danas je za mene bila predivna a ona meni tako. Kao što sam već rekla, kažu ti da paziš sa kremom ali ustvari očekuju od tebe da bebu kupaš u njoj. Šala mala, ne mislim to ozbiljno.
    Ajde pozdrav svima
    Ovako i nama, opet odgođeno cijepljenje!!!!!! Ne znam bi li se ili prije
    Odakle ti hrastova kora?

Shireen's Avatar

Achan, nemoj se ljutiti ako netko kaže da je AD prošao nakon par mazanja... Nažalost, kod većine se dugo vremena traži odgovarajuća krema, a uz to i težak je oblik AD-a.
    Evo, ja sam već par puta ponovila da mi je neugodno i reći da je nama dijagnoza AD (bili kod dermatologice) jer je blagi oblik, ima ga po trbuhu i zna biti po vratu. Mjesec smo dana tražili odgovarajuću kremu i kada smo je konačno našli, zaista nam je nakon par mazanja prošlo. Evo - sada ga ne mažem s ničim, ali pazim na prehranu jer smo otkrili i uzrok AD-a.
    Sada kada je nama stanje OK i dalje pratim da vidim ima li kakvih novosti kod ostalih, i naravno - ako i ja mogu pomoći svojim savjetom..

Uglavnom, mogu samo zamisliti kako je vama jer sam bila sva u panici jednom kada mu se s vrata proširilo i na ramena, stoga vam od srca želim da što prije nađete odgovarajuću kremu za svoje malene, ali i uzrok svemu tome

Achan's Avatar

shireenma nije da se stvarno ljutim , nažalost često koristim riječi koje su veće od onoga što stvarno želim reći. Znaš što je najgore, duboko unutra to je zavist jer bi željela da i mi nađemo što nam odgovara pa da nam prođe, ali nada posljednja umire

bubica u ljekarnama možeš tražiti čaj od hrastove kore, na kutiji ima uputstva i kako spraviti za obloge. Inače na netu sam našla da se hrastova kora koristi kod ekcema i dermatitisa, a na jednoj stranici baš piše za AD. Ja sam joj stavila obloge na nogice, ali obzirom da je bilo prestrašno ipak sam navečer namazala elocom tako da ne mogu biti sigurna da li je i koliko pomoglo. Ali za glavu je pomoglo sigurno.

Eto, češe se, idem

Točkica's Avatar

Niku jako svrbi vratić, budi mi se noću svakih sat i pol.....Osim toga često se češe i po obrvama. Ekcem je i dalje na obrazu, čini mi se da lagano odlazi, vratić crven ali ne kako je znao biti, iza uški ispucano i ispod jednog pazuha. Dermatologica kaže samo A derma i kontrola u rujnu.

Achan's Avatar

I Tiju jako svrbi, posebno noću. Stalno se budi tako da sam ju sada uzela u krevet sa mnom jr sam inače ludila stalno se dizati. Ona češe jako glavu papotegne i po obrazima kojisu crveni, upaljeni i ljušte se, a isto češe potkoljenice koje od noćas opet cijede tekućinu. Inače ne mogu vjerovati koliko joj je koža suha. Kod svakog je presvlačenja mažem intenzivnom od noćurka a njoj je koža ispucanai ljušti se, pa to stvarno nije normalno.
    Ja naravno više ništa ne spavam tako da su mi i moral i raspoloženje negdje ispod nule.
    Sva sreća da je barem ona izuzetno dobre volje, čak i uz ove vrućine, stalno vrišti i smije se, miš moj mali.

Achan's Avatar

Imam jednu pomoć za bebe koje se češu cjelu noć. Iskreno ne znam koliko će drugima pomoći ali kad Tija krene u akciju namažem je i bude mi mirna i do tri sata, valjda dok gel ne popusti. Radi se o gelu od aloe vera, 99% čista aloe vera. Kad sam pitala u ljekarni i rekla za šta mi treba čudili su mi se i preporučili sve ono što sve mi već napamet znamo. Ako ništa drugo gel je potpuno prirodan i može se nanositi često, na uputstvima piše da se može koristiti za osip bebine guze. Probala sam ga na sebi i nakon kratko vremena ugodno hladi pa valjda i to pomogne da ih manje svrbi a i da ih malo rashladi u ovim vrućinama. A da ne spominjemo cijenu, 200 ml 60 kuna, četiri puta jeftinije od svih ostalih krema. Probala sam si namazati i na ubode insekata pa i za to pomaže, toliko ima primjena da mislim da nije bačeni novac.
    Nadam se da će nekome bar malo pomoći da nešto odspava, meni je

jelena.O's Avatar

mi smo taj gel upotrebljavali kad je imala 6 mjeseci , tj. kad smo bili na moru. zbog vlažnosti u to doba se nije još grebala ni čohala!

tamarajedino što sam ja čula za antihistaminike je da mogu štetiti jetri, što iskreno vrijedi za sve lijekove. Ali iskreno, probala sam maloj dati dvaput fenistil kapi i kao da joj ih nisam dala, češala se cijelu noć. Tako da sam odustala od antihistaminika. Stavljam joj rukavice da se ne izgrebe, pokušavam paziti što više, a po noći iskreno satima šetam sa njom na rukama kako bi se smirila od svog tog svraba.Obzirom da osim glave, nju najviše svrbe potkoljenice, bez obzira na ljeto i vrućinu stavim joj čarapice do koljena tako se ona svrbi ali se ne odere i na kraju brže zaraste. Inače, i na potkoljenicama sam joj stavljala obloge od hrastove kore i čini mi se da joj je malo lakše, ali idi ga znati, u krajnjem očaju sam joj namazala i elocom a po danu onu od noćurka, pa ne mora biti da su oblozi pomogli, ali za glavicu jesu pa možda...

Eto mislim da sam bila potpuno neshvatljiva poput AD-a, sorry nadam se da nešto i koristi.
    Ako ništa drugo iskreno želim da sva naša dječica što prije ozdrave!
    Ciao[/quote]

Vidi se da sam jako umorna i nenaspavana, pa mi nemojte zamjeriti. S AD kod Vanje postalo je strašno te smo u subotu na jedan dan iz Sarajeva otišli u Živogošće na more, samo da mu rane zarastu. Fenistil sam ukinula skroz, dva dana prva bilo je ok, a onda ništa od njega... Poslije mora bolje mu je bilo, tri dana se nije češao, ali danas se polako vraća svrab

Kažite mi, kada su rane, kako ih sanirate, čime to mažete, koje kreme dolaze u obzir?

Čula sam da bivacin mast nije dobra za otvorene rane...

bimba iaia's Avatar

Nama je ped.dala Betrion(antibiotska mast) za rane.
    Kortićima nisam mazala jer ne bi znala di...svud.
    Mazala sam Belobazom,tom masti i pili Aerius,sl fenistilu mislim.I sad je ok.Al me strah se hvalit.

Barem se više ne češe! :D

jelena.O's Avatar

Nama je Aerius u početku bio dabar bar tak mislim dobili smo ga zbog izlučevina iz nosa, ali poslije mislim da mi to baš i nije bilo rješnje. Dal se manje svrbila baš se i ne sječam , jer se tada a to je bilo prije 1.5 god svrbila cijelu noć!

tamara ja ti koristim 3 kreme...dr.theiss, linola fett i nevenovu mast..nama jako puno pomazu sto se tice cesanja..jer moja mala se nika ne cese i nema rane.. ima isto AD na rukama i podkoljenicama..dr.theiss i linola fett smo dobile preporukom djecijeg dr.ovdje u njemackoj..pa probaj i to ako vec nisi..
    da, to sam zaboravila..linola fett se koristi kod otvorenih rana..moja mala je dobila tu mast jer su kod nje pucale usi..sve naj naj svoj djeci i mamicama, da se sto prije otarase tog zlocastog neurodermitisa..

Achan's Avatar

tamara i mi smo puno razmišljali čime sanirati. Kod nas bivacin više ne postoji u prodaji pa sam tražila druge opcije. Bili smo u poklon paketu dobili uzorak Sudokrem pa sam to probala i nakon dva mazanja se sve sasušilo. Ono što mi se kod te kreme ne sviđa je što sadrži parfem, ali kad joj više ne možeš gledati te ranice... Inače, ono što pomaže kod zacijeljivanja rana je cinkov oksid pa pogledaj u kremama da li ga sadrže, on će svakako pomoći.

Mi smo imali malu frkicu. U nedelju navečer sam joj napipala dva čvorića na vratu i naravno umrla od straha. Nakon neprospavane noći ujutro odmah pedijatrici koja je rekla da su samo natečene limfne žljezde vjerojatno baš zbog užasno jakog dermatitisa (ovih je dana od milja zovem moja mali semafor) ali nam ipak dala vaditi krv. Ja se smirila i otišla danas po nalaze kad ono eozinofilni granulociti užasno visoki i opet umrla od straha. Sreća da sam išla direktno pedijatrici sa nalazima koja mi je rekla da to znači da je sigurno na nešto alergična. Inače to je ped. na zamjeni jer je naša na go. 19tog smo naručeni i tražiti ćemo alergotest pa šta pokaže pokaže.

U nedelju navečer sam joj napipala dva čvorića na vratu i naravno umrla od straha.
    Kako nas puno prolazi iste stvari
    /mi smo ove čvoriće davno skužili.. samo što nismo semafor nego rakunić

Mom sinu je dijagnosticiran ad sa 2,5 mjeseca, stvarno sam sve isprobala.
    U najgorem periodu žarištima mu je bilo zahvaćeno 80% tijela.
    Trenutno je super kad mu se malo pojavi namažem elocomom 20%, kupanje je u eucerinovoj uljnoj kupki i mažem ga s eucerinom 12% omega (losion)
    Alergčan je na km, jaja, kikiriki, a ja sam primjetila da mu smetaju jabuke i breskve te cvatnja nekih voćki

Točkica- za iza uha i pazuh nam je pomogla bepanthen mast

Pročitala sam nekih 11 stranica ovog našeg topica, Strašno!!! Našla sam sada par stvari koje želim da probam, pa se nadam da će uspjeti. Linola fett nisam pronašla u Sarajevu, kao što ni prošle godine nisam uspjela naći DR Theisse proizvode... Ali kupila sam belobazu, maslinovo ulje u apoteci, Aloa gel 99 %, Eucerin 3% uree, te Betrion. Rane sam namazala Betrionom, par sati je izdržao, a onda ih je raščešao još više... AAAAAA da samo znate kako mi je grozno bilo... Otišao je u drugu sobu po igračku i ja sam odmah primjetila da se zadržao, kad sam ga ugledala imala sam šta vidjeti... Blago rečeno užas... Ali sam onda uzela morsku vodu, okupala ga s njom, malo je peklo, ništa strašno, te sam ga namazala maslinovim uljem i preko toga kad je malo upilo ulje, premazala belobazom. Smirio se kao beba. Ovom procedurom mažem dva dana... Prvo natapkam kožu morskom vodom, zatim od glave do pete maslinovim uljem, te belobaza... Ne češe se... Koža mu izgleda puno bolje... Ne znam do kad će biti tako, ali nadamo se najboljem... Razmišljam o homeopatiji poslije godišnjih odmora... Probat ću još kupku ako nađem od Mrtvog mora, te eucerin, kad mu se ovo malo smiri, i nevenovu kremu iz AD...

Hvala svim mamama koje su pisale o AD, hvala na svim savjetima, jer s AD moramo probati i biti spremni na sve, dok ne nađemo najbolje... Kad je V dobio AD bio je manji, prvi put s 9 mjeseci samo fleka na licu, a prošle godine s dvije i pol bilo je kao sada... No imamo samo s proljeća na ljeto, a onda skoro godinu smo mirni... No zimi imamo viroze, virusne bronhitise, gripe...

Javim vam ako nađem još nešto da nam je pomoglo a bilo je prirodno u ovoj fazi kad se raščeše do krvi...

Ja sve više razmišljam o tome da je jedan od uzroka Vanjinog AD porod na carski rez, dobijanje menstruacije mjesec nakon poroda, te nestajanje mlijeka u 5 mjesecu dojenja... Uz to imam osjećaj da nešto nije ok ni sa cjepivima... Možda sam ja luda, ali kao da je sve više djece s simptomima AD... Vanja nije alergičan na hranu, ali kad ima AD mi izbacimo mlijeko, jaja, rajčicu, čokoladu, konzervirano itd... Alergičan na prašinu, polen, grinje, epitel životinjske dlake...

Nadajmo se da će se uskoro otkriti kako tačno liječiti uzrok AD... Mnogi od nas samo pretpostavljaju što bi moglo biti... Ali ne damo se. Izdržat ćemo.

Grozna sam, ali moram pitati, da li je moguće da su od injekcija progesterona koje su mi davali u trudnoći, jer sam na početku trudnoće nosila blizance, uzrokovali AD?

Da li neko ima slično iskustvo sa progesteronom u trudnoći? Ja sam inače na carski rodila zbog gestoze, viška tekućine u organizmu... A hormoni mi i sada divljaju... Upravo se spremam na pregled hormona... Mnogo otičem i imam lezije na nogama....

Pišem ovo, jer bih voljela da svi saznamo uzrok ovih groznih simptoma AD kod dječice...

Achan's Avatar

za tamaru ali i za svih

mislim da svi mi već ludimo sumnjajući na sve moguće i nemoguće uzroke AD-a.
    Ja sam prva tri mjeseca trudnoće uzimala vaginalno progesteron jer je Tija rasla uz ogroman hematom u maternici (mislili smo da sam pobacila, ali eto tu je ).
    Ako razmišljaš o homeopatiji dobro dobro se informiraj o svemu. Mi smo probali ali smo odustali jer nisam mogla gledati fazu drastičnog pogoršanja kojom započinje lječenje. Inače, homeopatica mi je rekla da se sumnja na povezanost AD-a sa povečanom količinom ultrazvuka, zbog rizične trudnoće ja sam radila jedan mjesečno, a kad sam zbog pleuritisa u 7 mj. trud. završila u bolnicu bio je jedan svaka dva dana.

Šta u početku si nosila blizance pa si jednog izgubila? Jako mi je žao šaljem jedan

Shireen's Avatar

Draga Tamara,

ne bih ti znala odgovoriti na pitanje o progesteronu, ali ja sam evo imala pravu školsku trudnoću i takav porod pa mi B ipak ima AD. Doduše - blagi, ali ga ima. Sigurno si već i sama pročitala s čim sve mažemo svoje malene, ali ja ću ti napisati što je nama pomoglo - kupka u maslinovom ulju, kod upaljenog vratića pomogla je riblja mast, a kod trbuha kremica koju su mi sami napravili u privatnoj ljekarni.

Vidim da si iz BiH, a ja sam od tamo dobila jednu kremu i tekućinu za koje je jedna mama pisala na prvim stranicama ovog topica. Priznajem - nisam isprobala jer na sreću sada nemamo niti potrebe, ali sve vrijedi pokušati. Mast je na bazi svinjske i nevenove masti (koliko osjetim po mirisu), a naručila sam je telefonom, a dobila je preko poznanika iz Bosne, budući oni nemaju praksu slati poštom.
    Probaj nazvati, malo se raspitaj, košta oko 100 kn, i potpuno je prirodno.

Ovo su podatci:
    Biljna apoteka «Karmela» Telefon: +387 (0) 51 892 383. Adresa: Samostan Svete Obitelj 78 418 Nova Topola.

Trudnoća-školska, (ali dosta sam bila zabrinuta), porod-skoro pa savršen, bebač rođen sa skoro 4kg, 54cm, zdrav, velik..
    Nama je ad u genima i zato se ne opterećujemm sa pitanjima Zašto, nego Kako ovo preživjeti

Dobili smo tzv Crnu kremu iz Konavala za ad. Je l netko probao s tim :? jako smrdi na svinjsku mast...
    nama je trenutno jako loše, u otvorenim ranama smo pa smo na geokortonu. ne usudim se igrat sa sudokremom il nekim takvim kremama jer su nam rane velike i voda teče iz njih

Achan's Avatar

Mi sudokrem koristimo baš onda kada rane cure vodicom, i nakon dva mazanja više ne cure. Ali potpuno te shvaćam da se bojiš jer i meni je isto tako kod svakog novog pokusa. Pokušaj pogledati gdje vidiš cinkov oksid u kremi, možda ga sadrže i neke koje već koristiš, npr. original pavlovićeva. Meni je isto ludo kremom mazati nešto što treba isušiti ali u ljekarnama više ne prodaju ništa u prahu pa nam samo kreme preostaju. Ako ne pitaj pedijatricu.

Na talijanskim sam forumima o AD naišla na informaciju da kod jakog AD treba izbjegavati prirodna ulja i koristiti mineralna. Ne pitajte me zašto jer ni tamo nije objašnjeno, tako su mamama rekli dermatolozi. Iz tog se razloga bojim koristiti kreme koje se baziraju na svinjskoj masti, osim psihološkog faktora ali opet, maslinovo je ulje prirodno a koliko čujem pomaže (nama ne), idi ga znat

bimba iaia's Avatar

ali u ljekarnama više ne prodaju ništa u prahu pa nam samo kreme preostaju.
    Misliš na Byvacin? Meni su "u prahu" prodali Dermatol kad sam tražila nešto za njegu pupka za novorođenče,al nam nije trebalo. Nemam pojma šta je i da li bi pomoglo...al je eto u prahu.

zloćko's Avatar

Dobili smo tzv Crnu kremu iz Konavala za ad. Je l netko probao s tim :? jako smrdi na svinjsku mast...
    nama je trenutno jako loše, u otvorenim ranama smo pa smo na geokortonu. ne usudim se igrat sa sudokremom il nekim takvim kremama jer su nam rane velike i voda teče iz njih
    držite se uskoro će biti bolje kako se bude bližila godina bit će bolje i lakši osip ... barem je nama tako bilo... držim vam palčeve...

zloćko's Avatar

Trudnoća-školska, (ali dosta sam bila zabrinuta), porod-skoro pa savršen, bebač rođen sa skoro 4kg, 54cm, zdrav, velik..
    Nama je ad u genima i zato se ne opterećujemm sa pitanjima Zašto, nego Kako ovo preživjeti
    polako biti će bolje kako se bude bližio 1 rođendan i stanje će biti bolje ... barem je nama tako...držim vam palčeve....

zloćko's Avatar

Quote Originally Posted by zloćko
    držite se uskoro će biti bolje kako se bude bližila godina bit će bolje i lakši osip ... barem je nama tako bilo... držim vam palčeve...
    od umora ne mogu gledati pa ne znam više ni gdje što pišem!!!!

Achan's Avatar

bimba iaia vidiš, nama su i kad smo tražili za njegu pupka rekli da više ništa u prahu ne prodaju (je mislila sam na bivacin) i prekjučer MM bio u ljekarni pitati nešto za sasušiti rane i rekli mi da nema ništa takvoga.
    Ma nema veze snalazimo se, razbićemo mi taj AD 8)

bimba iaia's Avatar

Ako ti treba,pasaj ću ti dat,al ne znam ko bi ti pomoglo za to.
    Nego,jedno glupo pitanje...da li je pšenični griz isto bjelo brašno?

Inače...noćas se opet češala... :/

Shireen's Avatar

Quote Originally Posted by bimba iaia
    ...da li je pšenični griz isto bjelo brašno?
    Nije glupo pitanje - ja sam to isto bila postavila kada smo saznala da je alergičan na bijelo brašno. Odgovor nisam dobila, ali ja sam griz jela i nije mu ništa bilo, e sad, znači li da to nije bijelo brašno ne znam. Zapravo - to nije brašno nego griz, samo je pitanje pšenice, odnosno je li tvoja malena alergična na pšenicu i koju...

E jesam li izfilozofirala

Achan's Avatar

Hvala iaia bimba ma mislim da se snalazimo za sada, taj sudokrem nam stvarno suši rane, samo što se i Tija užasno češe. Najgore je što kako joj nedam da se grebe ovih dana je živi horor koliko plače.
    Sad se raspitujem za Elidel ili Protopic kremu jer sam na nekim švicarskim stranicama čitala da su bez kortizona a jako pomažu kod svraba. Mislim da idu na recept, naša ped. je na GO a neću opet kod one dermatologice. Javim što saznam.

Shireen's Avatar

Da se vratim na jedno staro pitanje vezano za jogurt od kozjeg mlijeka. Evo, danas sam sasvim slučajno na jednoj emisiji na radiju čula da se na riječkoj tržnici u paviljonu prodaje kozji jogurt...

Achan, o Elidel kremi se nešto, ne baš dobro pisalo na ovom topicu. Ne znam točno što, ali koliko se sjećam, krema nije među "provjerenim" lijekovima. Barem je tako bilo kada se o njoj pisalo. Možda je danas drugačije. U svakom slučaju, želim tebi i svima drugima da što prije nađete ono što odgovara vašim maleckima

cure dali je od vas neka probala ovu novu kremu IQ lind
    http://www.iglind.de/igformel.html?s...47451BOY3KCGzN

uh,pogijesila sam link

Page 33 of 94 FirstFirst ... 2331323334354383 ... LastLast